Sunday, October 25, 2009

10 Alasan Kenapa Manusia Tak Nak Pakai Tali Pinggang Keledar

- saman kalau tak pakai tali pinggang keledar : RM300
- kalau da cukup umor kena bayaw sendiri la...
- kalau under age, driver or mak bapak la kena tanggung...
- dah ade yang pernah kena saman ke?
  sebab bile ade roadblock je baru semua sebok2 nak pakai.
  gyahahaha~ reality...

*hint
bile nak start praktikkan bende ni?
bile esok dah accident?
bile family korang babai mase accident?
bile bf/gf korang babai depan mata sebab accident?

Bace balik tajuk tu ha
xde rase cam nak tanye ke kenape 'manusia'?
korang pernah nampak kucing drive keter?
mane ader...
tengok gambaw2 kat bawh neyh...









 kucing aku pon reti pakai seat belt la woi...
 hahaha~

aku pon tak paham kenape.
korang agak kenape susah sangat nak pakai seat belt tuyh?
*tepok kepala laju2, tanye diri sendiri kenapa...

*wajib buat...

nah,
alasan common  manusia ada otak yang manipulative akan jawab...


10 alasan kenapa manusia tak nak pakai tali pinggang keledar



1. Malas la beb
-jimbet ngko lah

2. Menyemak je.  Tak selesa.
- g la tukaw seat belt yang selesa sane.
banyak bunyi lak.

3. Nanti baju crumple?

4. Sebab ko rase kete ko kete paling slamat kt dunia?

 -Ko bawak kete ape dude?
-Bak datang test drive.
-Bawak 120km/h langgar lori minyak tengok...
-Tengok mati x mati.

 ni gamba kete vios aku snap kat fed highway.
mane ade kereta yang kebal
except kereta kebal la.
kereta kebal kena rpg pon hancor la beb...

5. Rushing?
- sape suroh keluar rumah lambat?
-punctual la sikit.
-tiru gaya orang jepon.
-yang baik amek, yang burok tengok je.

6. Tak sayang nyawa
-korang ingat korang ade 9 nyawa macam kucing kat atas tu ke?
-kucing tu pon ade satu nyawa je la.....

7. Tak paham bahasa.
- xkesah la bahasa ape pon.
-punya la banyak iklan suruh pakai seat belt.
-besepah-sepah tau tak.
-ade korang kesah?

8. Ignorant
-(argue statement ni dengan phrase 'ignorance is bliss dude')
-jadah anda.
-dah patah riuk nanti rephrase balik ayat ni kt diri sendiri yerh...

 9. Buta huruf + pekak badak
-ni tanye diri sendiri la...
-xtau nak cakap ape dah...

10. Argue statement kat atas dengan "nyawa aku ke nyawa ko? sebok pehal?"
-huuuuuuuuuuuha...
-b4 anda babai, saye nak lambai dulu "bye-bye".....

done.

eh belum...
"sayangi nyawa anda. Ingat orang yang tersayang"
mesej komuniti ini ditaja oleh hellioz.blogspot.com

But..........

Its my perspective. Whats yours?


6 comments:

En. Romzi said...

Penulisan yang santai..
Topik menarik..

Jemput lawat blog saya..
http://manis18.blogspot.com

kenwooi said...

hahah.. you fasten the seatbelt on your cat! =D

kenwooi.com

hellioz said...

cute kan...
lolz~

cikgadis konfiuss said...

wahah dasat tol!
dapat kait lg kucing ngan tali ntah apa nama tu


wei wei! ko ska meoww??
ahhh! aku sukaa!! =)

Wan Perlis said...

ahhaha
malu wei kat kucing

GuavaTheBuaya said...

Muka kucing lu mcm terpinga pinga. Ni mesti kes kena paksa dgn lu semata mata untuk entry ni kan. Haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~