Tuesday, October 6, 2009

10 sebab kenapa POLIS amnya ambil rasuah


Kalau korang dah cukup umur, xcukup umor pon boley gak
naek motor, kereta, lori, 4wd, van, dan ape2 kenderaan sekali pun, 
ataupun korang ni bisnesman, jual dadah, tokey balak
dan ape2 profession yang ade dlm dunia ni termasuk
yang bekerja sebagai perusuh professional, korang musti
ada kepentingan yang memerlukan polis bekerja side  by side ntk meloloskan 
diri sendiri. btol x? salah? terpulang.



dan medium yang paling senang untuk digunapakai adalah wang...
ya... dlm dunia ni, 
no money, no talk.
yes money, jom talk panjang2.....


aku ada 10 sebab kenapa POLIS amnya ambil rasuah secara random
mengikut suka  hati, logik akal, dan pandangan manusia2 yang
pernah face benda2 ni


btw, member aku pernah kene pow dgn polis
sebab xtampal P dekat motor dy
kene pow bape?
RM50 sahaja tunai SEBAB dia tinggal tu la sekeping mase tu
ditambah bonus skali, identity card a.k.a i.c dia lesap sekali.
whose fault?
wallahualam....


nah
straight to ampang point, terimalah


10 sebab kenapa POLIS amnya ambil rasuah

1. Alasan yang paling common skali korang akan dengar kalau ade roadblock, selain polis nak cari penjenayah is, 'tengah bulan dow, standard r tuyh'. Valid tak alasan ni?
tapi most of us will probably say the same thing about this. xcaye sudah.


2. Mereka ni xcukup iman...
yela, halal ke haram duit tuyh?


3. Gaji xcukup nak tukar sport rim baru. ok. joking.


4. Dimana ada pemberian, di situ ada penerimaan. tak faham?
kalau korang tak sogok, xde la rasuah kat situ. 
ape? dia mintak?
g buat report. senang.  tak payah pikir panjang2.


5. Gaji kecik. Habuan besar.
imagine.
gaji rm2000. kene sogok rm20000 (gaji setahun tu). takkan tak rambang beb.
tempting tuyh. unless kuat iman la.


6. Suke2. ade ke?



7. Sebab dorang nampak Bos amek. Dia amek gak la. mane aci.
hak kesamarataan tu. kene bawak human rights ni.


8. Tiada integriti. Mase training takde ajar ke apa itu integriti?


9. Sebab nak joli katak. Best ape pegang duet banyak2 pastu maen tabor2. mcm milo tabor lak.


10. Ni valid. sebab dorg takde kepala brain. duet tu kan haram.
nak jugak bagi anak bini makan.
tapi....

Its my perspective. Whats yours?

3 comments:

akiss said...

fak polis. hahaha. aku dh bape kali kena. ari tu kawan aku kena dok lokap 3 hari sebab kebdohan polis!

http://akissferrero.blogspot.com/2009/10/polissialan.html

hellioz said...

A.C.A.B
gyahahah~

aly said...

abg aku dlu penah kena tahan kat lokap 5hari. eit, abg aku tak besalah ok?! kat dalam tu, di bagi makanan cam hanjeng! abg aku nye iman yg tebal nak solat tapi diorg xkasi! dah tu pi blasah sampai nak abg aku ngaku besalah! benci giler ar kat polis @_@
eh dgr citer, polis yg blasah abg aku tu da kena tangkap sbb ade org laen buat report. *clap3*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~