Monday, October 5, 2009

10 things that appear in my thoughts when i hear the word INDONESIA

Yes
yes
yes

Almost everyone is aware of the confrontation happened once again after the issues of tarian pendet, batik, lagu rasa sayang, and national anthem and bla3 bout tradition
Recently, a lunatic named mustar with his so called BENDERA clan have declared an open war with Malaysia?

question 1 = adakah mereka buta, pekak, bisu , bodoh, tongong dan xde kepala brain atau buat2 ignorant bout the latest incident of the earthquake at Padang?
question 2 = berapa banyak dorg kene sponsor untuk 'berperang' dengan Malaysia?
question 3 = mereka ni xde keje laen ke buang mase buat persediaan nak perang dengan malaysia? baik la duit sponsor yg dorg dapat tu bagi sedara mara senegara mereka untuk tampung hidup due to the aftermath of the earthquake. kan dapat pahala berganda.
question 4 = mustar ni keturunan pendekar mustar ke?

back to the main point
i want to shout out 10 things that appear in my box of thoughts everytime i hear the word INDONESIA


1. PATI a.k.a pendatang asing tanpa izin


2. Buruh buruh kasar yang bekerja sebagai kontraktor atau segala macam blue collar work at Malaysia. I mean kerja kasar ok!

3. Penjenayah yang suke main tetak2, bunuh2, santau2, sihir2, parang2, rompak2, dan  aktiviti yang sewaktu dengannya.

4. Manusia yang berjalan di dalam kumpulan dan sering membuat  huru hara, caca merba, dan perbuatan brengset (kalo salah betulkan) lalu menimbulkan ketakutan yang luar biasa bagi penduduk Malaysia amnya. Perasan tak? bila ramai sangat, kita mcm kt overseas kan? kita jadi minoriti. Terbalik sudah...

5. Penduduk setinggan di bandar2 besar seperti KL, Johor, Selangor etc dan xpasal2 dapat kewarganegaraan malaysia, wtf? Soon, if the GOV dont overcome this, kita akan mrempat di tanah air sendiri. NAK KE???



6. Mangsa Tsunami dan gempa bumi. yeah, well. dorg ada dalam lingakaran pasifik. rujuk wikipedia untuk keterangan lanjut.



7. Bangunan, club or anything matters diletupkan oleh serpihan Jemaah Islamiah dikepalai oleh Nordin Mat Top. ratus2 mati katak ketika sedang berseronok menonggak air syaitonnirrojim. Yeah. Malaysia berjaya melahirkan pengganas. Di mana silapnya?

8. UNGRATEFUL BASTARDS. dorg xsedar ke kita dah tolong dorang banyak sangat tapi x mintak balasan pon. Ikhlas... but they still nak buat huru hara dengan Malaysia. TONGONG. Kalau nak rate pembantu rumah yang kena dera, dengan pembantu rumah yang buat taik hitam dengan majikan mereka, its going to be 30:70. sape yang lagi lahanat?
fikir dengan kritis dan kreatif.

9. Rusuhan... yeah... kat Indonesia, ade profession yang jarang2 orang nak buat. Jadik perusuh? wtf?
kalo keje cuci longkang pon lagi mulia la. akal ada ka?

last but not least

10. lagu2 meleweyh pasal putus cinta bla3, gerudi2, band2 yg xmalu carik makan kt malaysia pastu kutuk malaysia, dewa naga dewi singa dan segala jadah haram yang bukan sikit, tapi banyak membuatkan telinga aku menyampah. see. telinga aku pon da terer menyampah2. kaget loo... sampai terangkat lagi 'pakcik' tu pnye cendawan. cool x?


sebenarnye kalo nak list semua, sampai armageddon pon xabes.
Tapi...

Its my perspective. Whats yours?

7 comments:

Mazidul Akmal Sidik said...

I like the last picture, seriously. Reminded me of 'goyang gerudi Inul'

hellioz said...

Mazidul Akmal Sidik

100 markah.

kenwooi said...

Hmm.. malaysia is better =)

kenwooi.com

geLaSkaCa said...

haha..
stuju ngn no 8..
pe pnye sengal la..
kalo nk kira jasa kite kt dorg
pergh..
xleh nk kira la..
org bek xkn ckp die bek..
so..
mlysia pn snyp je la.
berantakn la ko indon..haha..

mitchelle nur alya said...

you see.

i wonder why malaysia keep helping those ungrateful bastards*bak kata you* like they'll just appreciate it ??*noway , that never gonna happen, i mean, they'll never appreciate anytin aite ?*

yeaa. true.true. hell yah true
patotlah 'INDONESIA' always have quakes stuffs aite . coz *pada pendapat saia*cewah, there's too many sins 'collected' already, thats why .hah !very nice one. I love you God.

:)
I prefer malaysia.
haihh, malaysia is still malaysia.

aly said...

huh! tak suke giler tgk citer2 indon kat tv >,<
lelagi bile jenjalan kat klang tu saket mata woo mmg bole tertanya2, eh eh aku kat klang ke jakarta ni adehhh
org jawa tu org indon x? hrp2 bkn. abah aku org jawa doh

+d.O.Y.A.h+ said...

hell..
dekat astro ria setiap hari kol 11 pagi
stat 6 hb smpai 10 kot..
indon punya crite sajaa. layangggg :P
[serius shit]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~