Friday, October 16, 2009

10 types of typical ah beng


1. Bwk moto rg. or 125z n press moto plg max smpi 1 taman dengar.
Name pon moto twostroke kan, bunyi mesty la kaw punye.

Helmet self painted dgn warne paling mengarut diduni.

Kalau merempit, badan mesti tegak 180darjah dan diulangi
dengan bunyi enjin yang akan barai dan serius nak pecah ekzos dan telinga.

2. Cakap mesti kuat!! max volume. kalau volume sampai 10, cakap pakai volume 11. xpe. xkesah. xdehal
kalau cakap one by one mesty keluarkan bunyi macam cakap dengan 10orang
Tambahan - Malaysia tambah 1 lagi bahasa Manglish.

eg:

- "u wan this ah? oso can. that wan ah? add samo la... no sweat. chip2 ony"
( you want this? also can. that  one? add some more la.... no sweat. Cheap2 only )


3. Minum air 3 gelen sehari yang bawak dari rumah dengan botol besar.


4. Rambut mesti cacak2.
Lagi bagus kalau cicak mendarat mati macam kena sula.
Plus kalau rambut panjang, tiru je macam kat sbelah ni. agak2 ada duit lebey kaler je wane pape. xdehal...

5. Outfit mesty yang aneh2 lagi pelik.
Kaler mesty pelangi. Rantai2 wajib ade.
Baju berlapis2 walaupun malaysia iklim khatulistiwa iaitu panas dan lembab sepanjang tahun.
Fesyen style yang typo. kalo nampak mesty cakap, typo ah beng syiall.

6. Yang perempuan ( ah lian) kalau keluar WAJIB pakai short yang
short gila babi dan boleh menampakkan pubic hair.
Maknenye sangat lah pendek dan singkat lagi menyeksakan

7. Wajib berkursus kat cyber cafe selama 8 jam sehari sambil menjerit2,
"KNNBCB" apabila kene headshot takpon kene pwnd mase maen warcraft dota.


8. Kereta mestilah di spray dengan kaler paling rare di dunia. OR state of modify yang overrated. kalau boleh, letak gt wing yang lagi besar dari kereta. baru boleyh terbang.
Actually any car can be potentially bengified. I've seen BengMW 5 series, Toyota EstiBeng, Perodua MyBeng, etc etc on the road.

9. Jual cd n dvd pirate depan 7eleven sambil memujuk dan berkata, "bang, beli 3 percuma 1, semua balu2(baru2).
Bila korang beli, balik dan tengok korang akan nampak subtitle dan sarikata yang seperti berikut

- cool = sejuk
- wtf? = ape ke setubuhnya?

10. High possibility akan menukar huruf R, dan D dengan L, B dengan M
dengan
pengakhiran maaaa...... atau woo.....

contoh :

-Manyak selap wooo....  translate  (banyak sedap wooo...)

-mali lamai2 latang sini... balang mulah2 ma........ lelong3 translate ( mari ramai2 datang sini.... barang murah2 ma....  lelong3)

*lelong2 cakap dengan betul sebab guna konsonan L


ok2. dah2.
akan tetapi...........


       Its my perspective. Whats yours?    

credit : jonspark lowyat

4 comments:

greenhall said...

blh aku tambah 1 lg?



'z' diganti dgn 'j'
etc : rozana jadi rojana.
ekzos jadi ekjos.
kan?


haha..

::Sarah:: said...

this is for the LULz (ayat /k/tard LYN)..betul2 epic post ko nei..:)

The Poyo Me said...

lawak la post lama ko nih.
haaa...
ak xprnh tgk ah beng sbb ak hikkikomori. kahkahkah

nak tny...asal ahbeng pakai baju kaler2 pelangi? diorg ghey ker?

Anonymous said...

ape ke setubuhnya??
LOL!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~