Monday, October 12, 2009

Bangsa Melayu

AMARAN : SILA BACA LABEL SEBELUM APA-APA KEGANASAN BERLAKU.

Aku suka orang melayu. Depa kuat mengumpat. Dorg jugak adalah kaum yang bizi body melampau.
Dorg suka tikam bangsa sendiri dari blakang guna pisau rambo. Guna bomoh, nak lariskan kedai.
Dorang kuat dengki mendengki. 
Ramai yang mulut becok. kalah ayam jantan+betina blakang rumah aku. Yang mulut tempayan ramai jugak.
Cerita atas katil pon nak cerita kat orang. Seronok betul.

Nowadays, siap ada Melayu Urban lagi. cuba google melayu urban. macam macam ada. ni bukan iklan astro tau.
Yang kaki auta pon banyak jugak. Yelah, cube tengok MLM paling aktif, sape yang aktifkan?
Melayu la kan? Tapi tokey cine la. tengok la ads kt tv. Sure pernah tengok punye iklan tunjuk kereta mahal2 yang dorg pinjam untuk shooting. Xpon pinjam tokey.

Skim cepat kaya pon ramai orang melayu join.Yela, malas keja penat2.  Bila dah tau tu scam, pakat2 serang premis skim cepat kaya. The sad part is bila kedai tu da kosong. Kepala auta pon da kenyang makan duet da. Tengah vacation kat Australia kowt.

Orang melayu suka kawin ramai2. Ikut cakap Al-Quran. Sunnah Nabi. yela. Best kan bini ramai. sape tak suka?
Kawin nak ramai.Poket kosong.
Tapi still nak kawin ramai. Sian anak bini tak makan.

Korang jangan tak tau.... Orang melayu ramai da jadik pornstar taw.
pornstar kat tepon bimbit jela.
tengok jela 3gp kt handphone budak2 zaman skarang. tip top. Sume Melayu. cun x cun?
Semua nak jadi pelakon segera. Macam mee maggi.

Dorang jugak suke buat anak express. Pastu agak2 xde modal nak jaga, campak je tepi parit ke, longkang ke, sungai ke, tong sampah ke. mane2 pon bole. Tadehal.
Orang lain tak nampak. Tuhan je nampak. Esok taubat nasuha la.
Lepak2.
Muda lagi ni. boleh lagi.

Lagi satu aku suka pasal orang Melayu ni dorang suke dedah2. Tak percaye?
Pegi la mane2 shopping complex. Mesti nampak lurah2 dendam. ade yang dalam. ade yang cetek.
cuci la mata puas2.

Lihat saja industri seni kat Malaysia ni. Sume dressing same je.
Bak kata member aku kat London, "wear anything u like as long as u show us your boobs, it'll turn out that every man 'loves' you".
pandai kan ayat member aku ni. Nama dia James Bond. Bukan jebon. jebon lain.

Haaa....
lagi satu. Politik Melayu kat Malaysia.
aku suka orang politik. dorang kalo bercakap, nombor satu.
 Yelah. Banyak kali menang syarahan kat universiti dulu.
Debate jangan cakap la. Bersepah trophy kat rumah. sampai xtau nak letak mane dah.
Guna agama untuk kepentingan politik. Jaga kroni.
Amek rasuah. Main pompuan. Skandal sane sini.
Autokratik sket. Kuku besi sket. Tabur2 janji. Raih2undi.
Pengkhianat bangsa pon ade. kata utusan melayu lah~
Ala, macam cerita si kitol zaman dulu. takkan xtau kot?

Lagi satu aku respect pasal orang melayu.
Cuba buat survey. Rempit2 yang langgar side mirror korang tu sape?
Yang langgar polis, traffic light jangan cerita r. Macam2 aku dengar dorang langgar.
Nasib baik kat Malaysia xde kangaroo, kalau tak mesti dorang langgar gak. Pening...
Tu sume orang melayu beb. Jangan tak tau. Itu belum masuk yang hisap dadah, hisap dada, main perempuan,
minum arak, ragut etc.

Mesti sape yang jadik orang melayu ni bangga.
gila kao x bangga.
macam2 achievement beb dorang buat
bace jela list2 kat atas tu.
panjang berjela beb.
tinggal nak masuk Malaysia book of record je.

Mahathir cakap melayu mudah lupa
Obefiend cakap melayu mudah memaafkan
Aku rase melayu tu hmm.................     semua yang tertulis di atas la.

p/s: korang google jela MELAYU. xsanggup aku nak tempel gambar melayu banyak2 kat sini.
nanti orang ingat blog ni blog 18tahun ke atas pulak.

btw, gambar kat atas tu sume orang melayu. bukan minah saleh mahupun mat saleh.
confirm melayu. last time aku cek,  IC dia tulis melayu.

Quote : Orang pandai fikir dulu baru buat
            Orang yang kurang pandai buat dulu baru fikir.
 Korang yang mane satu?

tapi...

Its my perspective. Whats yours?

5 comments:

En. Romzi said...

Wah..best..
Pedasss..!

http://manis18.blogspot.com

hellioz said...

mr romzi,

reality~

The Aku said...

Alhamdulillahla aku ni Melayu Islam yang beriman. Hehehehehe.... Perasan. Siot je kenyataan puji diri aku tu.

aly said...

err ade gak mlm org melayu yg bkn skim cepat kaya, tapi yg xbesh nye bile ahli2 nye guna taktik kotor nak cepat kaya..


ps:teringin nak bela kangaroo doh XD

+d.O.Y.A.h+ said...

terbaikla lu.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~