Wednesday, November 25, 2009

FOLLOW MY BLOG???

aku suke cakap pasal benda yang ORANG DAH TAU, TAPI TAK PAHAM...
nak tau kenapa?

-sebab aku nak bagitau orang yang dah tau tapi tak paham tu paham ape yang dia tau...

twisted tak?
kalau tak, bagus, nice working brain...
kalau twisted, bace statement tu sampai paham. U can do it...

aku nak cerita pasal follower n ikut mengikuti plak...
dalam bahasa melayu yang huru hara...
boleyh?



Sacred word "Follow Me"


Actually, Google buat butang follow tu,
untuk kemudahan readers yang mahu sentiasa update dengan ape yang blogger tu tulis.
its the same like subscribe... or subscribing,
sama macam ape yang Google buat untuk youtube...
oh sorry...
tertulis bahasa orang warna kertas a4 kosong pulak
adoyai...


Tambahan pula, (LOLZ skema lak ayat neyh...)
butang Follow yang dicipta itu akan memudahkan pembaca membaca artikel dalam blog yang dia nak baca...
ha... 3kali baca tau...

Maknanya,
kita akan tekan butang Follow everytime kita rasa macam berbaloi je baca ape yang blogger tu tulis untuk dibaca....

TAPI....
perlukah kita klik butang Follow tu jika kita tidak mahu baca apa yang kita tidak mahu baca?
paham tak pembaca sekalian?

Will u follow the blog which u have no desire on reading their articles???
I bet all of you would understand what i am saying here as clear as crystal...

Tetapi, yang sedihnya adalah,
bila kita disuruh dan dipaksa dan terpaksa dan memaksa orang untuk follow blog itu WALAUPUN tiada terlintas pun niat dan nafsu untuk meneruskan perjuangan mambaca blog itu...
are you following me here palz?
nycey....

i have stumble upon a shitty blog which, I BET, u'll never follow them
on a fateful day...
woi!!! bahasa melayu la woi...

ok2...

aku telah ditakdirkan pada suatu hari yang mulia dan penuh dengan warna warni kehidupan
untuk tertongok depan satu blog page yang macam tahi ini...
apakah blog itu, carilah sendiri...
banyak blog seperti itu di luar sana... lolz~

Oleh itu,
kerana mempunyai perasaan yang ingin tahu a.k.a. curious
aku telah bertanya kepada seorang kenalannya yang hanya kenal blogger (seperti di atas soalan seperti begini...

"weyh, kenape blog dia ramai sangat Follower? aku tak nampak pon point nak follow blog dia neyh... cam asshole kucing je gamaknye..."

lalu, kenalan blog yang aku tanya pon berkata begini

"oh... memang la... dia tu kaki kipas sikit... dia suka follow blog orang, sebab tuyh blog dia ramai follower"

LOLOLOLOLOLOLOLOL a.k.a. GYAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA
kepale jimbet dia larh....
aku mengekspresikan diri aku sebegitu rupa kerana terkejut dengan jawapan kenalan blogger itu...
sambil berasa terkejut, aku berkata...

"ade jugak orang cam dia kat blogworld ni... aku ingat kat kat luar je ade orang camni..."

ok... mari berterabur....

Kepala hotak kau lah...
    bodo ke ape?
follow orang sebab nak dapat follower?
ko tak rase diri ko hina ke buat camtuyh?
ko tau ke x ape maksud follow tuyh?
ko paham ke tak maksud follow tuyh?
ke ko memang kaki kipas yang rasa diri ko harus disanjung tinggi?
ke ko memang suka maen jilat2 bontot?
ke ko memang baghal dan yang sewaktu dengannya?

terus menerus perasaan aku nak bertanya membuak buak keluar dari kepala brain aku...

oh lala~
dunia memang penuh dengan variety yang sangat luas...

Ape la yang ko pk masa follow blog tu yerh?
haish~
nasib baek aku x hangen hari neyh...
kalau tak mesty artikel ni penuh maki hamun dan kata2 caci maki yang melampau mengalahkan mak bedah mencarut kerana pokok bunga orkidnya dimakan oleh kambing peliharaan jiran sebelah...


dah la untuk hari ini...

p/s : ini bukan iklan Digi... coz there's no word such as "i will follow you"... lolz~

akan tetapi...

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~

89 comments:

phatgurl said...

"i will follow youuuuu" - mamat toyol kuning tergedik-gedik ngikut.

hellioz said...

phatgurl
gyahahahahahahahaha~

noharanutdya said...

SAYA FOLLOW BKN NK TAMBAH FOLLOWER. TAPI NK EXCHANGE LINK. AMCAM? PAHAM KE MACAM PAHAM? *ops sori capital letter. bru lepas buat menaip dn telupa. forgive right?*

hellioz said...

noharanutdya...
gyahahahha~
i'm not talking about you babe...
seriously,
this is random shit to anyone who did what i wrote...
and to this some particular blog i've found...
jangan la terasa...
its not meant 4 u larh~

cheerz~

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Hellioz,

Agree with u. Sesetengah org mmg ada perangai gini, follow others blog cuma untuk dapatkan followers untuk blog dia.

Saya tak terasa pun dengan entry ni sebab saya bukan macam tu but for me personally... saya tak kisah pun dengan org mcm tu. Saya tak pernah mengukur kualiti sesuatu blog dari pengikutnya. Lagipun blog yang berkualiti sangat abstrak. Ada org rasa blog mcm ni dah berkuliti tapi ada org lain kata blog mcm ni belum cukup berkualiti. Kadang2, hari ni mungkin entry dia macam sampah, tapi besok lusa and there's must be at least one of his/her entry ada useful information for public.

Tapi bagi saya sendiri, kadang2 bila saya secara tak sengaja termasuk satu blog yang saya fikir sangat menarik, saya akan tekan butang follow TANPA perlu meninggalkan pesanan seperti "I follow u, nanti u follow i balik ye". Tapi sekiranya saya menerima pesanan seperti ini, saya tak akan keberatan untuk follow balik blog tu sebagai tanda "terima kasih" atas kesudian dia follow blog saya. In fact, saya tak rugi apa2 pun atas perbuatan tu.

Lagipun bila kita rasa post dia tak menarik, just skip it. Maybe next time dia akan persembahkan sesuatu yg menarik. Siapa tahu?

Panjang lebar pula komen kali ni. Anyway... Salam Aidiladha... maaf zahir batin.

hellioz said...

yeah...
i'm talking bout random blog.
till i've found what i wrote on my articles...

aneh2 saja~
lolz~

cheerz~

MMR Marine said...
This comment has been removed by the author.
mitchelle nur alya said...

so that means, i should not follow you larh ea ?*ahahha*
jz jk. :P

cikguaziz.blogspot.com said...

Melihat bilangan followers yang ramai menaikkan self-esteem segelintir bloggers. Tak kisah baca atau tidak..

Namun, lebih bagus dan meaningful jika followers ramai sebab suka baca content blog kita..

Follow tanpa reason tak guna jugak..

Biarlah, asal mereka gembira..

http://cikguaziz.blogspot.com

cikguaziz.blogspot.com said...

Melihat bilangan followers yang ramai menaikkan self-esteem segelintir bloggers. Tak kisah baca atau tidak..

Namun, lebih bagus dan meaningful jika followers ramai sebab suka baca content blog kita..

Follow tanpa reason tak guna jugak..

Biarlah, asal mereka gembira..

http://cikguaziz.blogspot.com

Aidi-Safuan said...

ada orang beria type kat shoutbox aku suruh aku yg follow dier.baru bole dier follow aku.cam siot.nak follow aku,follow jerla.nih suruh aku plak yg follow dier dulu,then baru dier nak follow.cam siot

rosnanie said...

biasa tgk orang tulis kat dalam komen, "nanti awak masuk blog saya ye, jd follower"

weh... nak orang jd follower kita? Siap jemputan lg

cik putri said...

haha byk weh org macam ni. formula i follow you, you follow me.. hehe.
tak pakse pun org follow. dorang yang nak. bile kite tak follow blog dorang, dorang unfollow blog kite. hahaha. LUCU. :P

hellioz said...

@mitchelle marine
lolz~

@cikguaziz
agreed...

@aidi safuan
orang camni slalunyer masalah mental sk8...
dy ingat butang follow tu iklan bedak Follow Me kowt...
lolz~

@rosnanie
jemputan kahwin kowt...
lolz~

@cik putri pink
gyahahahhaha...
sume komen wt i nk gelak tau x..
adeyh...
klaka btol manusia followwhore neyh...
gyahahahhahahahhahaha~

Alinotnot :) said...

adehhhh. nk kate trase x jgk. sbb i mmg byk follow blog, blog my old friends, drp skolah rndah, smpi la uni. u noe,just 2 catch up with em.

sometimes if ppl follow my blog, i cm tgk gkla, if blog dye cmbesh bru lah i follow.

xtau npe i explain sume ni. mybe sbb agk trase, and x jgk. gosh, im screwed up.

chill~

hellioz said...

chillax la alinotnot...
thats another wide topix...
i nyampah je ngn blogggggger yg i state kt atas tuyh~

chillax~
lolz~

Dak Wan said...

I'm thinking that, this is a matter of "publisiti" . Ada org mmg suka publisiti murahan camtu...... For me, human is always trying to follow the best. Maybe they're afraid to go against the trend? Maybe they are feeling lonely? Maybe bla,bla,bla, etc (a thousand reasons). It does make it kinda sad...

hilmi said...

aku terasa lak ngan cite ko nih..sbb pe..
sbb ko letak link entri ni kt shoutbox aku..
dgn selambe je aku klik tanpe berfikir 2 kali..
tp..tak kesah la kan..
masing2 punye jalan cerite la kan..
kalo sume same je x siok pulak dunia ni..
xde org camtu..xde la entri ko ni..
x gitu..hehe..
bak kata sifu M. Nasir - dah lagu tu, nak lagu mana lagi..
arios..

M_Lex said...

panjag sgt entri.
haha.
pening membaca di pagi hari

Moon Death Spell said...

haii bro... i follow b'coz this entry... wahh... very hot this entry... hehehehe... saya setuju dengan ape kamu katakan

kenwooi said...

i wont ask people to follow me.. i would prefer them to follow me willingly =)

kenwooi.com

chirol said...

aku mmg xletak box follow pun kat page aku..follow orang je xpun link je

hans said...

hahahaha
ko marah saper oit?
relaks2
biasalah
manusia macam2 ragam

hana diyanah binti abdul hamid said...

GAHAH, funneeyy and nice! BTW I write to express not to impress, HAHA.. tapi, yeah byk blogger nak sgt mrk di follow, paksa2 sampai2, ahaha, haish

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

blog aku tak besh ke?
wakakakaka

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

howdy...jenjalan jap.heheh..

follower?i dont have much.i oso dont follow much.coz im just ordinary.hehehe..

anyway,nice article!

chill!

LORD ZARA 札拉 said...

aku mmg stress org wat camtu~~

cam nak jerit2, sumpah2 je~

hahaha~

Adila Ady said...

aku pun da buang widget follower kat blog aku..hehe

Syue Gagashi said...

aku follow blog org sesuka hati x bg salam x kata hi pun kdg2. malas. yg penting aku baca blog dia, aku suka ape dia cakap etc etc.

eh mcm lari topik la

Mashii said...

haiii..macam2 hal dunia ni rupanya...*baru nak kenal dunia blog2 nih*

ZAFIRAH HANIS said...

hello. singgah blog u, terus terpesona dgn penggunaaan ayat2 u yang i kira mcm dlm court plak. walaupun x dgar u ckap, i bole bayang intonation mcm mana. hehe.
owh ye, ckap pasal follow, follow ni. i'm still new in blogging, x reti sgt nak komen bab ni tp 4 me, sometimes i follow mmg sbb i suka baca but other reason adalah kerana dia x ramai followers, jd i kasi support sikit... bila fikir2 balik... sometimes dgn adanya ramai follower, buat u rasa semangat nak tulis cos u tawu akan ada org baca. x lah u syok sendiri... there's a communication going on. :D

wow. panjang! sorry...

BeaN MorENo said...

haip...nape emo sangat ni...hak2..

azizan4444 said...

klu ada orang cmni aku senyum je..cre aku sng je nk dptkn vstr..pe slh masuk bace n tggl sikit komen..stakat shout kt cbox pon xde guna rasenya...yg mntk polo tu lg la...

TMUkmkd said...

huh aku kurang follow orang. tapi aku lagi minat guna rss :) sebab follow means no'ing kalau yang difollow tu beratus2 orang.
dah guna wordpress aku lagi la tak follow orang

so aku rss sesebuah blog tu ↔ isi dia bagus :)

otak ketat said...

pandai kau ye. tgglkn link kt entry neh. ahahaha. aku mmg setuju dgn apa yg kau tulis neh. tp aku ada bahagikan blog yg aku follow kpd dua. satu, yg mmg komfem aku baca dan komen (maksudnya aku mmg suka gila. even dia tak follow aku pn aku akn follow dia). dua, blog yg follow aku dulu kemudian aku rasa mcm blog dia boleh dibaca di kala bosan dan apabila blog yg aku minat tade update baru. err faham ke? ye jd itulah. tp kalau yg aku tak minat langsung tu mmg tak follow ar. ataupun follow kejap kemudian unfollow balik. wakakak.

norain ishak said...

aku segan nak mintak orang follow.kalo nak follow,follow..taknak follow takper..
in my own perspective,
kalo orang tu follow aku,
aku follow dia balik sebagai tanda penghargaan..
siapalah blogger tanpa follower, kan?kan?..

sayang said...

hmm . aku kurang follow blog orang . tp ada jugak orang yang suruh follow blog dorang . kadang2 tu bengang gak ah . kalau blog best x pe la gak . ni blog entry cerita pasal boyfrend dye la apa lah cam bangang ? mcmla aku nk tau sgt pasal boyfen dye ?

aku jenis suke komen kat blog orang . n jenis blog yang aku follow pon blog yang banyak entry best2 jugak lah .

aku pun x penah suruh org follow blog aku . aku melawat blog dorang kalau best aku tggalkan komen :) kalau bagus aku follow terus xD

wink !

Fza.ithu.Zazha said...

HAHAHA.
entry ni gile bagus ok!
aku pn ske follow blog yg aku rse nk bce je.klo x best aku mls nk folo walopn die folo blog aku.
n aku nk org folo blog aku bile die ske nk bce je. lol~

Merissa K. said...

i guess manusia mmg cant run away from perangai mcm tu la kot. hahah.

dia rasa mcm artis kot sebab byk 'follower'. LOL.

Tfaaaaaa said...

haha.. i like this entry..

aku follow jika entry sedap mcm makan maggi sedap..

pastu kalo die follow blog aku and soh aku follow blog die, aku akan try usha jap blog die..and follow kalo aku rase entry die byk yg menarik..

kalo xmenarik, harap maklum.

Kyuubi_85 said...

aku tak suka sgt follow blog org coz... entah... aku tak baca gak blog update..

aku lebih suka nak tukar link... lagi berbaloi.. :D

nak exchange link? hehe..

cik bunbun said...

hahaha.. like this entry very much.

sapolahh yang terase tuh..

sila hapuskan konsep i polo u, u polo i dari dunia blogging.
mihahahaha :D

cawan merah said...

ak folow blogger yg hensem je
boleh?
mwahaha..
(first time comment here)

irahehe said...

huaaa..teruja aku nk komen..
aku mang pntang btol org follow blog aku sbb nk suh aku follow die blik..

kdang aku follow jugk sbb kcian
kdang2 aku follow sbb trpkse krn die brkli2 dtg blog aku suh follow..
agk mympah die situ..
dn kdang2 aku follow sbb aku memg suke blog die..

trdt 3 psang kdang2 disitu..
hehee~

nice entri..=)

Daffodil D said...

setuju dengan vic@diana. btw, masing2 mmg ada perspectif tersendiri dan untuk aku, terpulang untuk individu itu sendiri. memang kadang2 nampak annoying bila sibuk suruh kita follow blog dia kan? tapi hati dia kita tak tahu. biasalah manusia mudah buat orang annoyed dgn mereka. ha ha. btw, kupasan menaraik dari u. :)

ps : aku tak penah suruh orang follow blog aku. tak kuasa aku. ha ha

noharanutdya said...

hellioz,

hr tu ter-capital letter. kalu baca seperti ada emosi di situ.. uhu..

tp kdg2, yg follow blog kita adlh org yg mau exchange link. dan saya salunya follow blog yg saya suka baca.. tp ada segelintir yg buat saya serba salah.. mcm mane ek??

Liyana Aqilah Yunos said...

hi there.thnx 4 dropping by at my blog.

setuju sgt dgn ur post ni.skrg mmg rmai kott follower beggers ni.merata2 yg suka mintak org follow blog dia.i penah kot ade follower, yang bila i xfollow balik ttbe men mengata2 blkg.xsuka xyahla follow kan? :)

Liyana Aqilah Yunos said...

hi there.thnx 4 dropping by at my blog.

setuju sgt dgn ur post ni.skrg mmg rmai kott follower beggers ni.merata2 yg suka mintak org follow blog dia.i penah kot ade follower, yang bila i xfollow balik ttbe men mengata2 blkg.xsuka xyahla follow kan? :)

crazy_labelle said...

ak suke blog yg blogger die suke layan peng-komen.. mmg ak tabik gile la... n ak akan dtg blog die stiap ari 2 kali...

afzainizam said...

Salam Maulidur Rasul dari kami:
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ziarah kami ke blog entry anda tanpa di undang...
Moga dengan cara ini kami dapat mengiratkan silaturahim kita bernama insan...

Salallahu ala Muhammad
Salallahu alaihi wassalam

Selawat ke atas-Mu Nabi
Sejahtera ke atas-Mu Rasul

Akhlak yang terpuji
Kau contoh yang tertinggi
al Quran dan Hadith
Itu peninggalan mu
Rasulullah..
Kami menyintai mu

Sungguh mulianya pekertimu
Sinar bercahaya di wajahmu
Kaulah Nabi kekasih Allah
Kau jadi insan pilihan

Demi umat rela berkorban
Jiwa dan raga kau taruhkan
Demi Tuhan kau tempuhi
Dugaan dan cabaran

Ya Rasulullah
Tika mula kau menerima wahyu
Hatimu resah tiada menentu
Khadijah mengukir kata-kata
Bahwa kau Rasul buat seluruh umat
(Bahwa kau Nabi buat seluruh umat)

Bila kau hampir memejamkan mata
Lidahmu basah menyebut ummati
Kasih sayangmu tak bisa digambar
Hanya selawat pengikat kasih

cikwanik said...

betul3

xpaham gak pesal die ramai gile follower tapi entry haram jadah xbeminat langsung .

xtau la klu yang folo tu rs entry2 die bes

Anonymous said...

actually, i LAGI tak faham kenapa ur blog ada ramai followers.

maybe budak sekolah kut yang follow.

Zoul said...

Ho ho ada banyak sebab bila kita sebut pasal follower ni..
Biasanya sebab utk:

1. Trafik
2. Backlink

Tak perlu malu, kerana ada yg buat duit dgn blog.. jadi kalau malu tak leh buat duit.. dan org yg tak malu dlm hal ni.. biasanya memang boleh buat duit.. hi hi

I follow U.. wakaka!!

::Sarah:: said...

huhuhuuhuhu..aku gerenti some readers akan terasa butthurt oleh ayat2 ko...hahahahahah~

greenhall said...

setuju.

follow utk memudahkan kta update dgn blog yg kita minat utk baca.

ejaa said...

huk3. entry macam ni mst kene terjah ngan anonymous.alah tak best lah anon. sungguh tak jantan dan tak kewanitaan.

ok my opi, bia lah mereka dengan keluarga mereka.hohohoo

+akufobia+ said...

kalau suka baru follow.bukan follow membuta tuli.lalala.

cikCEPET said...

ha arhh tul tuh...
bg akuh, akuh p0wn ta kesa owg na follow kew ta blog akuh...
jnji akuh dpt luah kn pe yg akuh rse ...

Aqmar Ismail said...

hahaha betul tu! ini bukan iklan digi, so no such thing as "i will follow you" haha


oh first time blogwalking here :) nice blog, keep blogging!

aimy said...

hahaha panjang cita sal follow ni sampai memeningkan kepala..hehe =)

Miss Eyda said...

hahaha! thanks for tinggalkan link post nie kat my shoutbox, padahal link ini dah lama dah kan. tak kisah la pun. maybe u pikir i'm the one of it. i dont know la. haha but tak kisah la babe:p

if bagi i, i tak kisah pun whether orang tue nak follow or tak. sebab itu langsung tak ganggu pun. maybe betul cakap some yang comment on this post, maybe today post dia tak best, tak semestinya esok lusa ttp tak best kan..so for me, i tak kisah langsung hal nie. i myb jrg follow org, but i will follow back someone yg follow i tanda appreciate cz sudi follow i..and btw, do u think your posts r good at all??? haha..dont mind la.

semua orang yang tulis blog mesti ada sebab sendiri, tak kisah la personal stories or pa kan. tapi blog bukan tempat nak kutuk" orang kan. itu yang i tau. sebab itu paling tak bagus kan. hehe :p

btw sorry la memanjangkan words kat sini. BTW, thanks for tinggalkan pesanan ello kat my shoutbox. and HELLO back to u! hahaha

Nisaeciz said...

kalau saya follow, sbb blog dia best. tu je.

nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Tafsiran mimpi [ Part 1 ]

Kniedaz said...

betul bila kamu kata follow jika ingin mengikuti perkembangan n3 mereka..akak pun kalau org yg akak follow tak follow balik tak kisahpun..sebab suka dgn tulisan mereka, dia tak follow kita pun akak still g blog dia..sebenarnya ikut persepsi dan penerimaan setiap individu tu..lain padang lain belalang

CikLilyPutih said...

tak kisahlah, nak follow. tak nak follow dah lah kan.

jaya jr said...

gile kentang garang hellioz ni...hehehe
gurau je

azuan said...

nak trafik kot tue~

can ili be akmal? said...

saya follow je.kalo dorang tulis entri best.saya suka ja comment.lgpon saya takda facebook n myspace.suka membaca blog lagi dan belajar tentang apa orang lain suka buat

can ili be akmal? said...

saya follow blog kamoo ya

Aqram said...

esok aku nak pegi jumpa karpal singh lah. minta dia afidavitkan tentang pengmansuhan butang follower ni kat ibu pejabat google di michigan.

buat gaduh, ape brg kan?

Captain said...

agree.. skunk nie ramai blogger yang pentingkan kuantiti not kualiti.. bg aku bio followers sket tp tiap kali hapdet sume dtg membaca dari followers ramai tp xdtg2..

hiro said...

pundek lu...sian doe buat entri gini..tp ok gak..biar ada yg sedar..polower mau 400 tp sume tak komen entri ye..seolah tak wujud..

tq letak akal tunjang kt blogroll..ahaha..gua bangga..kira yg xda tu..kira lu tak usha kn?

cikkiah said...

Assalamualaikum...

different people comes with diff reason..aku suka entry ko nih...thumbs up 4 u!

tapi kita kena ingat, setiap orang ade pendapat mereka sendiri..
-ada yg betol2 baca semua entry.
-ada yg follow atas dasar membe2.
-ada yg follow sebab nak di follow balik
-ada yang follow sebab nak bantu orang yang baru berblogging
-ada yang follow sebab mereka still tak tahu kenapa follow, so diorang follow just nak collect some information
and...banyak lagi..itu base on ape yang aku tengok+experience...

so..kesimpulannya.let them lah nak ade follower bnyk atau nak follow ramai org..maybe diorg ade reason masing2 kan dude??
keyh,smart ah entry nih! :)

wassalam....

Ampuan Awang said...

helli,

blog aku tak menarik, oleh sebab ketidakmenarikan itu, janganlah 'follow' blog aku

bidadarihijau said...

juz hate it!!!!
banyak kot blogger macam ni.....
asyik2 tnggl pesan :i follow u den follow me back eh???
ade setengah2 tu siap paksa plak tu...rase2nye diorg neh terpengaruh dengan iklan DIGI kot..haahah

AJ Nismihan said...

aku dulu pun macam tuh.
tapi bila fikir balik, that is not my intention of blogging.

kendian, delete google akaun.
delete blog.
start balik.
fresh.
mula kosong.
dan remain anonymous.

Alhamdulillah, aku suka apa yang aku ada sekarang.
dan aku boleh tulis apa aku suka.
orang lain suka ke tak?
that is terpulang.
ikut suka.

takkan aku suka sambal nak paksa orang makan sambal macam makan KFC pulakkan.

so, be yourself then world should be fine; as long as you parallel with The Almighty :)

keep writing dude.

p/s:
aku kalau nampak blog tu macam menarik pun aku follow anonymously dulu. kalau dah makin suka, baru aku decide nak follow terang2.

normizaariffin said...

i will follow u forever......giat beb aku nk bace blog lu! kat uamh tak sempat bace! kat opis aku curi2 bace! serius ...giat! kkdg tu..time drive nk g opis..aku nk sabo...nk tgk lu nye blog!
aku tak suke membace tau! hairan,ko nye blog...aku leh bace(hari2)! kuat tol bomoh lu erk! mmmmmm......ko tau nape aku suke bace tak??????

MATAHARI said...

ngeh2. sangat setuju dengan ayat2 kau itu.


tu yg aku lgsg xletak chatbox. sapa nak baca baca la. tak nak sudah.

dan blog kau antara aku suka baca. sebab tak hipokrit n take gedik

Siti Zafira said...

Bro, aku follow blog yang ada kelas je(pada pemikiran aku yang bernas lagi mantap dan penuh ideologi hebat ni). Blog yang beri aku manfaat. Blog yang boleh buat aku berfikir. Blog yang bikin aku release tension sewaktu aku hanya punya masa senggang yang sekejap cuma.

Aku mengantuk bila ada blogger kata "Hi, dah follow u. Follow me back."

kadang-kadang hati kecil aku yang masih lagi innocent akan kata "Really? Oh! TQ! So what?"

Tetapi kini aku semakin berjiwa rakyat. Kini, pada waktu tertentu, aku akan sempatkan baca blog follower aku. Biasalah, tengah praktis nak jadi isteri YB. Chewah. Ayat konon. -_-'

Che Armad said...

Sudah terlalu ramai blogger yang lahir hari ke hari. Ada yang menulis tentang diri, ada yang menulis tentang orang lain, ada yang menulis isu politik dan tidak kurang ada juga yang merepek! Tapi tidak apa, itu warna-warni kehidupan seorang bloggers dan itu juga kehendak hati mereka. Apa yang mereka tulis adalah hak mereka dan suara mereka, sebenarnya itulah kejujuran yang lahir dari lubuk hati seorang bloggers dan ianya tidak usah disekat kerana akan membantutkan proses demokrasi di kalangan rakyat Malaysia. Aku tidak mahu mengharap aliran informasi dari arus perdana sahaja terutamanya media-media mainstream yang rata-ratanya berat sebelah!

aleeya husnan said...

gua pasti gua tak pernah ajak orang follow blog. yang pasti gua pernah ajak orang baca blog. tu je. titik. noktah.

zetty said...

blogging bkn nk cr populariti tgk sape paling byk follower or what but isi2 blog 2 yg penting rite!ahah i'm just invite people to visit my blog, whether they want 2 follow me or not, its up 2 them! :)

Yatre Hayati said...

aku pernah alami dan aku ok aje. aku buat bodoh dan tak layan. such a waste la mereka ni. lagi-lagi blog penuh widget dan lagu autoplay. owh dulu aku buat semua tu...bhaahah

AkuMuzikFilem said...

aku ada ego dalam berblog, walaupun aku rasa blog tu best, tapi tak terfollow juga, kadang2 sebab ralit bagi komen. neway, aku seorang baik hati dan menghargai, aku akan folo balik orang yang folo aku walaupun blog dia bukan taste aku. apa susah, tekan jela butang folo, kau nak baca ke tak pastu terpulang la. n sebab tu blog aku tak ramai followers, haha, sebab aku suka komen tanpa follow

AkuMuzikFilem said...

aku ada ego dalam berblog, walaupun aku rasa blog tu best, tapi tak terfollow juga, kadang2 sebab ralit bagi komen. neway, aku seorang baik hati dan menghargai, aku akan folo balik orang yang folo aku walaupun blog dia bukan taste aku. apa susah, tekan jela butang folo, kau nak baca ke tak pastu terpulang la. n sebab tu blog aku tak ramai followers, haha, sebab aku suka komen tanpa follow

AkuMuzikFilem said...

Lu bantai je...
Gwa kewl...

apa ni bro, tagline tak tally dengan komen yang kena moderation. haha

drkcrmsn said...

haha. aku sokong enrty ni. nk buat apa follow blog yg entry tah apa2. atau, setakat kene kipas skit, dh follow, pastu sebab nak ramai follower sngp folow blog orang lain. buat menyemak dashboard aku je. bhahaha!

han said...

yang ini ak stuju.aku pon xfolo blog kau.tapi aku suka baca blog pencerahan minda toink2 ni.aku guna anon je komen,dan mmg sah aku ni manusia jenis xdak teloq pon.lantaklah ko nak visible tak.ape yang penting,sukahati.ha-ha.

Akim Iqbal said...

komen ke 88 said : kalau follow untuk tambah follower atau jilat jubur.. bek tak payah.. HAHAHA

Orked said...

Setuju sangat2x....kadang2x ase gewdix jer sape yg paksa suh follow..n trick terbaru nk follow skunk adalah dgn wak contest lepas tuh suh tag kwn ramai2x...yang x berapa nak cerdik pun join laa, padahal hadiah tak seberapa pun...

x keysah laa lau blog tuh ade informasi terkini ke, benda2x lawak ke, tp yg mengarut mmg xleh blaaa...btw, ur blog sgt laa sempoi..n i love evertyhing, ok tipu..89% laaa..sbb x habis review lagi....thumbs up...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~