Friday, November 20, 2009

KENAPA aku suka BASH Nik Aziz dan parti bulan???

Reason
-sebab dia dah tua
-n he's not eligible for what he's been holding now...
-he's as good as fidel castro for your information ok...
-he's old
-he's almost disabled
-he's sick
-he can no longer thinking properly with his old mind
-he's everything that disabled himself from reigning Kelantan

KNOW WHAT?
-even fidel castro let his brother reign cuba for the country's sake!
-he's a communist for good but he still know the limit of time to be in power...
-i respect him for that!

this is fidel castro. i believe he serve his people well.
but his enemies makes us think vice versa.
its always a propaganda to me...

choose 1
should we choose a sick person to represent a state
or
should we choose a healthy body n mind figure to represent the state.

the answer is simple.
i never really care who's going to topple him down from his position or inherit his position now...
all i have in my mind is a representative who can serve the people and the state he's representing with the position he's been holding so long...

isn't the main reason of being a politician is supposed to serve the people?
( though only  10% over hundred yang buat camtu)
if u can't serve the people, get the hell out and step down u old junks...
you know y i write this statement?

because all of the reason i gave above...

additionally,
when Dr M has been holding the position of PM for quite a while,
This old junks said Dr M should step down...
Dr M step down...

But when Dr M said this old junks should step down,
he said, Dr M has no right to do so?
where did he put the justification all this while? 
can anyone give me a solid answer?


where is his brain after all?
havent this old useless piece of junk realize that he can no longer serve what he should serve?
dang...
he is soooo GILA KUASA...
sooooo hungry of political power...
what makes him being such a jerk?

So...
will i go to heaven or hell because i wrote this article in the first place?
will i get any sin or credit from this old junks?
or will the one and only, The Almighty decide where i am going to visit in the afterlife???

Can anyone,
please answer this question???
i am begging u, yes u reader,
answer my simple question to clear the head of fanatic n.ajis supporter...
tqvm i'll said to u if u can answer it...

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~

17 comments:

kautbulan said...

-sebab dia dah tua
-n he's not eligible for what he's been holding now...
-he's as good as fidel castro for your information ok...
-he's old
-he's almost disabled

tua ngan old tu tak same ker? Rasanya beza bahasa jer.
TGNA ni walaupun dah tua tp dia yang paling berkaliber sekarang. Tun M, adalah orang yang sekular, pemahaman tentang islam dia tidak seberapa, tp TGNA org yg luas pengetahuan agamanya... pergilah kenali dia dgn lebih dekat, pasti anda akan tarik balik kata2 anda itu

hellioz said...

lerh...
point kecik nak pinpoint ke?
FYI,
-orang sekular tu la yang dah bina banyak mercu tanda sampai malaysia feymes all around the world.
busuk2 mahathir pon byk dia sumbang kat malaysia.
siap featured dalam history channel lagi...
the WORLD recognise him for what he has done.

TGNA?
tanye la orang luar malaysia
xdenye orang kesah n kenal...
oh btw,
ISLAM ade galakkan perbuatan mengkafirkan islam lain ke???

lol...
i sure had a LOT of question to ask u KAUTBULAN?
ade power kautbulan ke?

hellioz666@gmail.com
HIT ME ANYTIME BRO...
i am always ready...
and thats IF u DARE~
lolz~
u make me smile ear to ear today bro...

Azhar Abdullah said...

hellioz..

one thing about 'them' is:

others do = wrong
they do = always right

dalam my blog dulu I dah kena masa I buat entri about that old fella jugak...even ada yg doakan anak I jadi bodoh pun...so bear in your mind, you say something about that old fella, to them you're bad, so bad...hehe..

hellioz said...

azhar abdullah

i believe in god
the one an only
the almighty...
even though i'm not a saint...
neither a satan... LOLz~

so, i'll always leave it to HIM
olala~

cheers...

cik putri said...

bad bad hellioz.. hahaha.. BAD BADDD... *cakap macam dari neraka. haha. okay sarcasm. HAHAHHAHA.

Mr K said...

TGNA aku tau belajar tinggi2. Tapi sekarang dia dah fanatik dengan politik. Kalau betul dia bagus agama. Patut ke dia maki hamum parti lawan dia? TGNA unmapa lelaki dalam cerekarama Tv3 "Serupa tapi tak sama"

Haji hadi aku rasa lagi okay dia lagi relax.

hellioz said...

cik putri

bad badddd gurlz...
lolz~

Mr K
yeah...
i am sure he had his own mind to think properly,
but politics makes him swerve all the way round...
hi 5...

En. Romzi said...

Masa Dr M jadi PM dulu, orang-orang PAS bising suruh Dr M letak jawatan pasal tamak kuasa sudah lama sangat jadi pemerintah, so orang-orang PAS gelarkan Dr M 'firaun' or MahaFiraun..

Tapi, Nik Aziz sampai sekarang bertahun-tahun jadi MB Kelantan tak pulak mereka kata 'firaun'...

http://manis18.blogspot.com

Anonymous said...

Tuan Guru Nik Aziz & Haji

Dengan Wang Hadiah

Oleh

Zaharuddin Abd Rahman


SOALAN

Apa pandangan ustaz berkenaan seseorang pergi haji dengan wang hadiah orang lain, saya rasa ustaz faham isu ini berkait dengan kenyataan Tuan Guru Menteri Besar Kelantan yang membatalkan hasrat menunaikan haji pada tahun ini (2009) akibat pertikaian dan tuduhan rasuah. Tapi beliau masih bersedia menerima tajaan dari mana-mana pihak tahun hadapan.

JAWAPAN

Hukum asal bagi menunaikan haji dengan wang hadiah adalah HARUS tanpa sebarang khilaf. Walaupun seseorang digalakkan untuk menggunakan wang sendiri bagi menunaikan haji bagi memperolehi maksud haji yang menagih pengorbanan tenaga dari tubuh badan, minda dan wang.

Namun demikian, adalah tidak salah sama sekali sesiapa yang mampu untuk menghadiahkan sebahgain dari kurniaan kekayaannya bagi menaja sesiapa sahaja khsuusnya bagi mereka yang belum menunaikan haji untuk melunaskan rukun Islam yang kelima itu. Demikian juga diharuskan untuk menaja mana-mana alim ulama atau sesiapa juga bagi tujuan yang sama.Lebih digalakkan jika sekiranay yang taja BELUM PERNAH menunaikan Haji.

Namun begitu, hukum asal akan berubah mengikut keadaan dan situasi. Persoalan niat adalah persoalan yang sukar dijadikan sandaran dalam hal ini kerana ia adalah urusan hati yang tersembunyi, diketahui secara tepat hanya oleh Allah swt.

Justeru, jika ada mana-mana ilmuan yang menjawab dalam persoalan ini bahawa semuanya bergantung kepada niat. Sudah tentu begitu di sisi Allah, namun pandang sisi manusia juga perlukan penjelasan yang lebih mendalam sebagai satu panduan.

Menyatakan hukum dengan menyandarkan ia kepada niat semata-mata tidak akan menyelesaikan kekeliruan, malah dibimbangi akan disilap fahami oleh orang awam sehingga menyalahgunakan hujjah tersebut dalam tindakan yang terangan bersalahan dengan displin Islam, seperti berdua-duaan (berdating) di tempat sunyi kemudian mendakwa niat mereka baik dan sebagainya.

APA RASUAH ?

Sebelum kita pergi lebih lanjut, perlu difahami erti rasuah menurut istilah yang diterima pakai oleh perundangan Islam adalah :-

ما يُعطى لإبطال حق أو لإحقاق باطل

Ertinya : Apa-apa yang diberikan untuk membatalkan sesuatu yang benar dan membenar yang batil (melayakkan yang batil) ( Syarh as-Sunnah, Al-Baghawi, 10/88)


baca sambungan dalam web UZAR
www.zaharuddin.net

hellioz said...

En. Romzi
u've got my point...
hi5!!!

Cik Anon

gua nak kasar sk8 this time ye...
kalo lu nak cakap pasal niat tuhan je yg tahu,
makanya...
lu xyah percaya la kat mahkamah...
mahkamah tu sumenye BULLSHIT la kirenye eyh?
membunuh tanpa niat?
ko percaye ke orang tu buat camtu?
lu tau ke apsal gwa mencarut kat blog gua neyh?
lu ingat gwa nak sgt ke carik makan guna blog?

stakat nk promote blog lu,
baek lu brambus...
gyaahhahaha~

kalau gua nak tulis point kat sini,
baek gua buat entry baru bai...
tolong la jgn mrepek kayh...
lolz~

gwa da highlight gwa pnye email kat atas, papehal roger je...
xdehal pnye...

bulan bukan bintang said...

Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 20 Nov: PAS mendapat penghormatan dunia Islam apabila Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah disenaraikan antara '50 tokoh Islam paling berpengaruh di dunia'.

Menteri Besar Kelantan itu, disenarai di tempat ke 42 dalam senarai '500 Muslim yang Berpengaruh Tahun 2009'.

The Royal Islamic Strategic Studies Center untuk pertama kalinya menerbitkan buku “The 500 Most Influential Muslims In The World” tahun 2009.

Para tokoh muslim dari seluruh dunia yang terpilih masuk dalam daftar itu adalah kalangan Muslim yang dianggap memiliki kemampuan untuk mempengaruhi keadaan kemanusian dan mampu membawa perubahan dalam kehidupan ramai orang.

“500 Muslim Paling Berpengaruh di Dunia” sepanjang tahun 2009 itu, dibahagi dalam 15 katagori, antara lain katagori ulama, politik, cendekiawan, perempuan, pemuda, ilmu dan teknologi, media sampai kategori muslim radikal.

(Nik Aziz ditangga ke 42 Muslim paling berpengaruh di didunia)

Tokoh Muslim dunia lainnya yang masuk dalam daftar 50 tokoh peringkat teratas dimulai dengan, Raja Saudi, Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud; pemimpin spritual Iran, Syed Ali Khamenei; PM Turki Recep Tayyib Erdogan; Imam Besar Masjid Al-Azhar dan Pimpinan Universitas Al-Azhar, Kairo, Dr Muhammad Sayyid Tantawi; Syaikh Yusuf Al-Qaradawi; Pimpinan Ikhwanul Muslimin Mesir Syaikh Mohammad Mahdi Akef, Sekjen Hizbullah, Syed Hassan Nasrallah dan Pimpinan Hamas, Khaleed Mishal.

sape kate orang tak kenal nik aziz?

hellioz said...

cik anon

saya suka gaya copy paste cik anon...
saya xmahu cakap panjang mahupun type panjang2...

jawab soalan saya yg senang ini
islam mazhab mane yang
kafir-kafirkan islam lain? noktah.

orang macam cik anon suka berdolak-dalik tanpa menjawab soalan.
itu nature anda kah?
dungu + xpaham soalan
mesti phail spm kan3?

gyahahahaha~

geLaSkaCa said...

hellioz!!!

u look now..
our country bcome chaos sbb dr m dh letk jwtn..
big changes la..
xkn dowg xperasan kot?

kite amik cntoh satu jek..
timedr m ada ke hindraf??
ada ke org2 cina nk mmberontak?

org mlyu yg lalai je x perasan..
u know what?
time lps PRU yg dlu..
my father told me..
"blaja leklok..naikkn nme mlyu..jgn smpai mlyu tersepit..kaum lain dh nmpk pe kkurgn kite.."

am i right??

hellioz said...

GC
absofuckinglutely,
sbb tu orang kate Dr M diktator...
memang keras sk8,
tp malaysia aman abes...

Dak Wan said...

bulan bukan bintang....

Since your artikel is in Malay then I will reply in Malay. Apa pencapaiannya eh? Hukum hudud dah terlaksana ke kat Kelantan? Kat Kelantan takder kes jenayah ke? Pembangunan Kelantan pesat ke? TV & Radio Kelantan takder ke rancangan yang dianggap lucah dulu tu? Internet Kelantan channel lucah tak dapat ke? Gejala sosial tak berlaku kat kelantan? Ada ke pembangunan kelantan setaraf macam pembangunan Islam waktu zaman nabi dulu? Takder langsung pusat hiburan di kelantan ke? Tolong jawap skit soalan diatas boleh? Bolehlah....ye?

greenhall said...

tiap benda dlm dunia ni ada ciri2 dia yg t'sendiri, yg m'bolehkan n m'mudahkan kte mengenali benda tu.

perempuan cirinya ada cipap, biji kelentit.

laki cirinya ada kote.

khunsa cirinya ada cipap n kote.

so sama la macam kafir ke, muslim ke; masing2 ada ciri2 yg t'sendiri. so, bdasarkan ciri2 tu, blh je kalo nak kenal then label kafir ke, muslim ke.

cth paling mudah - kalo si R angkat kavadi time thaipusam, then b'ibadat n baca mantera sume dalam kuil, pakai calit kat dahi, dah tentu la dia penganut hindu kan? xlogik la kalo kte nak kata dia muslim. kan?

so kat cni, kte dah melabel sum1 tu bdasarkan ciri2 yg ada kat dia.

n dalam islam pun ada bmacam2 jenis org.

ada yg munafik, ada yg syirik, ada yg kufur, ada blablabla lg la.

so kalo dlm Al-QURAN ada tulis ciri2 muslim yg musyrik, munafik, kufur semua tu,

then

nabi pun ada bg ceritan contoh pasal manusia/muslim yg macam tu sume, so boleh je kalo kte nak label.. tu pun kalo kena dgn ciri2 tu la. mean, ada ciri2 tu.

cuma 1 je kte kena ingat b4 label, tiap manusia sentiasa berubah. iman pun boleh naik turun.
so xpayah la kot kita susah payah melabel xtentu pasal. coz ke depan nati, kte xtau pe nak jadi...
tiap manusia blh berubah. kan?




biar je la dia kat atas tu. at least bila dia kat atas tu dah sama lama dgn tempoh mahathir duk kat atas, ko pi la tarik dia turun.

lgpun dia perintah kelantan. bukannya dia perintah planet pluto tempat ko duduk. kan?

haha. ni pendapat aku je. otak kte xsama kot. ko xblh paksa otak ak sama dgn ko, n aku pun xblh paksa otak ko sama dgn aku.

Shafiq said...

1 je gua nk ckp...cube ko bandingkan kerajaan KELANTAN ngan Kejaraan Mr M.mane lg baik n mane lg huru hara..gua thu Mr M da bnyak sumbang pada negara. tp lu sdar x bahaya kerajaan Mr. M da runtuh skrang?btol x ckp gua..hey..lantak lu la nk ckp ape..yg PENTING gua RESPECT KELANTAN..gua ckp cmtu sbb GUA sendiri dari kelantan N GUA THU KELANTAN lg mendalam n GUA sendiri NIK AZIZ adalah PEMIMPIN YG BAGUS DARI MR M

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~