Saturday, November 21, 2009

LECTURER VS STUDENT 1#

vs student...
sape lecturer?
sape teacher?
sape student?

orang yang pegi sekolah akan kenal sape itu 'cikgu'
ya....
masa aku kat sekolah menengah dulu,
ape yang cikgu cakap tu macam fatwa
ye kan aje.
mls nk banyak cakap...
nanti kena ceramah agama 3jam
malas nak dengar...
sampai berbuih buih dia cakap...
hahahah~
tapi kalau jumpe budak2 yang banyak mulut or banyak cakap,
confirm dia dapat byk q yang pelik2 n either dapat or tak dapat jawab.

tapi tu sume mase high skewl


mase sampai kat ipta or ipts plak,
kita diajar supaya respect sama itu lecturer
sampai ade yg ak dengar suruh jilat bontot lecturer
aku x puas hati lalu cakap

What The Fuck Man?

lecturer tu tuhan kau ker?
lecturer tu sape bai?
dia turunkan hujan ke?
dia bagi kao makan?
sial...

Aku bukan jenis yang xrespect orang tanpa sebab
tapi aku xsuka kaki2 jilat lecturer ni
lagi2 kalau lecturer tu jenis yang macam SIAL
nak kena jilat baru dapat markah or credit...
our life at ipt depends on it aite? lolz~
aku bukan jenis yang suke mengampu...
sebab tu aku xsuke

Fact :
ORANG YANG SUKE MENGAMPU NI SEBENARNYE  THE PERSON WHO CAN'T DO THEIR JOB PROPERLY!!

thats why dorg ni mengampu...
Bodoh xrety buat kerja...
bangang
GAMPANG la lu pengampu...

its ok kalau ade mulut manis cam gula...
but not the typo pengampu...
pleaze la...

LAGI2 kalau dapat lecturer yang kuang ajaw....
memang abeh la kalau aku jumpe...

tak pon lecturer yang
-BIAS n
-RACIST
dalam segala aspek pemarkahan

tapi aku respect kalau lecturer tu
betul2 boleh di respect...
maknenye, he or she deserve the respect from all student
paham?

sistem kt US macam ni :


dorang bagi merit kat LECTURER sekali...
bukan STUDENT sahaja yang kena merit2 neyh...
kalau Lecturer tu macam Sial,
makanya, dia akan dilayan seperti Student yang perangai macam Sial
iaitu, dibuang dari sistem or tempat dia mengajar
Adil kan?
this is what i called Equality...

Mase aku kat High Skewl lagi,
aku da jumpe cikgu yang camni...
suke kena jilat.
Macam BABI....
dengan pompuan, perangai sikit punya baik, macam malaikat...
bile jumpe lelaki, jangan cakap senyum, kalau boleh nak buat2 xde muka
btw, dia yg aku cakap ni lelaki
kalau ngan pompuan tak cun pon dia buat muka
ha, hamek ko...
bole bla x orang camny?
hohoy~

Dah la perangai cam babi
bias cam anjeng

In The End
ramai2 pakat buat complaint,
and the F'ing teacher was transferred to another normal skewl...
sekolah biasa la... bukan another boarding skewl...
memang kewl kan kalau boleyh buat lecturer camni?
tapi masalahnye,
sistem kita kat ipta/ipts still mengagung-agungkan lecturer sampai
dia dah jadik untouchable n xboleh ditegur LANGSONG!!!....
macam fuck...
(marah betol kao, saba2, setan kat sebalah tuyh)

personal experience aku kat university?

ade sorg lecturer india neyh
(i'm not being racist here ok,
another lecturer of mine is an indian women
who can communicate with manner 
and i do respect her for that.NO, i'm not sexist)
tapi, dia ni memang outspoken abes
relax2 je dia point budak
pastu berkata
"awak ada muka penjenayah, saya predict awak akan masok jail"
sial x?
pastu dia suke tanye2 then 1 of my fren can answer all his question
lek je dy cakap, mane awak tau?
then pertikaikan the knowledge that my fren have.
siaL. ko pk ko lecturer ko paling pandai ke lahanaaaaaaaaattttttttt...

aku pon pernah rentan gak ngan dia neyh...
lek je dia panggil aku cm dajal...
hahahaha babi...
sume member aku da sound aku
soh senyap
palotak korang,
janganla jadik macam kayu
ko igt aku ni kayu ke haa....
sampai ade sorg classmate aku cakap,
lepak r dow, satu sem je ngan dia neyh...
g MAMPOS...
aku dulik ape...
ko bayangkan, the whole class senyap gile sbb takot, wah...
silap la...
aku bukan pondan bak kata bapak gulagula...
aku outspoken...
xpuas hati cakap, bukan senyap..
sebab tu ader kerajaan and pembangkang
baru ader check and balance
walaupun kat malaysia xde check and balance macam kat US...

prinsip aku senang...
ko kuang ajaw ngan aku, aku kuang ajaw ngn ko
ko baek ngan aku, aku baek ngn kaw...
settle...

kalau orang salah kite betolkan ryte?
lagipun, lecturer pon MANUSIA jugak...
they are not GOD whom we cant touch at all
they made MISTAKES TOO...

RIGHT???


P/S: things change, the system change too.
nothing stays it is how it is.
but..

 ...Its my perspective. Whats yours?

18 comments:

En. Romzi said...

Banyak lecturer U or Kolej especially yang bukan bidang EDU...tiada/kurang latar belakang dunia pendidikan..lepas ada degree kerja lain dulu, then ambil master then terus jadi lecturer ajar orang, so ada di antara mereka kurang 'values' as a 'teacher'..

Berbeza dengan lecturer yang pernah menjadi seorang guru...

Do you agree ?

http://manis18.blogspot.com

Mr K said...

Aku x sure... tapi kat UniKL ada demerit.. setiap orang berhak kasi nilai kat lecturer.. kalau x suka.. leh pakat kutuk lecturer dalam borang merah. borang tu cam kertas jawapan ABC yang SPM yang kene hitamkan guna pensel

Anonymous said...

you are totally sick!!!!

cik putri said...

byk lect skrg rasa they are way better than the students. partially true. and lect bru pulak, tak byk yang mengajar sebab minat and sebab nak tlg budak2,keje sebab nak cari makan je. lepas tuh, mula la personal interests clash ngn cara mengajar. tp betul, byk sebab nak tunjuk hebat la.

ape kate buat topic GUARDS DI IPTA ... excluding ipts la. sbb byk foreigner jadi guards di ipts. HAHAHA. "para guards sekarang perasan univ tu dorang punye". topic harian pelajar ipta. buat ulasan sikit encik hellioz. hehehe.

hellioz said...

En Romzi
absofuckiglutely what i had in my mind...

Mr K
UniKL wt camtu ke?
nycey one!
but u should know that not all ipt implement that step towards a better life for both parties...
byk lagi ipt yg lecturernye sama darjat ngan 'tuhan' sebab dia ramai link dengan orang kat atas.
trust me, i've had enough...

Cik Anon
i just love U!!!
u make me smile, ear to ear...
yeah i am sick,
i am SICK of YOU who had no balls with your identity...
or are u a girl or 'smthn'?
lolz~

cik putri~
haha~
i'll give u a piece of my mind next tyme kayh...
heeehaaa~

cheerz all~

Aidi-Safuan said...

haha...lecturer india tuh besh gler!

semoga aku tak akan jumper orang yg jenis camtuh.takesah la jantan ker pompuan ker melayu ker cina ker india ker pak arab ker. hoho...

maybe sebab diorang di bayar sangat mahal kowt.tuh yang dorang agak lupa diri sket tuh...

penah tanya lecturer braper gaji diorang sebulan? hehe... pastu tanya plak, pernah diorang bagi sumbangan/sedekah?konfem terkejut.hehe

hellioz said...

aidi-safuan
dude, dorang ni bajet lbey...
gaji sk8 je, elaun yg lbey2...

tp mse aku nganjeng dy balek,
dy kaget skejap,
myb dy xpernah lagi jmpe orang cam aku kowt~
gyahahah~

Alinotnot :) said...

frankly speaking, u alrdy earn my respect. u rox dude! keep writing, and i'll keep on reading :)

hellioz said...

maceh...
lolz~

greenhall said...

lectrer racist paling celaka

Roronoa Zoro said...

celaka punya lecturer!!!!!!!!!!!

damn. aku terbakar bila baca entri nie.. mmg bujet bagos sial...

AkuMuzikFilem said...

citerla apa yang kau balas kat lect india tu. nak tahu ni

AkuMuzikFilem said...

citerla apa yang kau balas kat lect india tu. nak tahu ni

AkuMuzikFilem said...

citerla apa yang kau balas kat lect india tu. nak tahu ni

AkuMuzikFilem said...

citerla apa yang kau balas kat lect india tu. nak tahu ni

AkuMuzikFilem said...

tak berapa sokong dengan lect ni tiada pengkhususan dalam pendidikan. sebenarnya, bukan lagi bagus ke lecturer yang ada pengalaman kerja, baru masuk mengajar. itu nilai tambah sebenar bagi lect, dah ada pengalaman dalam industri dan boleh kongsi dengan student. student ipt dengan budak sekolah lain approach untuk mengajar. student ipt semua dah besar2 dan matang, rasanya tak perlu kursus khas dalam pendidikan@cara mengajar dorang. if ada, satu bonus

AkuMuzikFilem said...

tak berapa sokong dengan lect ni tiada pengkhususan dalam pendidikan. sebenarnya, bukan lagi bagus ke lecturer yang ada pengalaman kerja, baru masuk mengajar. itu nilai tambah sebenar bagi lect, dah ada pengalaman dalam industri dan boleh kongsi dengan student. student ipt dengan budak sekolah lain approach untuk mengajar. student ipt semua dah besar2 dan matang, rasanya tak perlu kursus khas dalam pendidikan@cara mengajar dorang. if ada, satu bonus

MDS said...

Ni entri lama, takpe nak komen jugak.

Kat uni aku ada lecturer ni, mmg gila betul.

Boleh dia cakap yang A tu untuk Tuhan je??

Paling cikai yang student boleh dapat C je.

Paling malang sekali, subjek tu hanya dia je yang ajar. Memang kesian budak2 yang ambil kelas dia.

Sampai kawan aku cakap, belajar rajin2 pon tak guna, sebab fail gak nanti. =,="

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~