Saturday, November 7, 2009

Second Chance... Do You deserve it?




Aku nk berbual pasal second chance...
awas...
entry ni ialah entry pendek yang perlukan pemikiran yang panjaaaaaaaaaaaaaanggggggggggggggg......
macam galah~

Contoh Mudah:

cube ko pegi kandang kambing
ko tengok taik taik  kambing yang kambing tu dah proses melalui perut dorang...
-ko belek2
-ko rase2
-ko cium2
-bau dy wangi x?

tak kan?

kecuali ko ni pelik or cacat.
then,

ko sembor perfume
tapi,
bpe byk perfume ko sembur pon xkan bau wangi.
knape?
sebab benda yang ko sembur dengan perfume tu taiklah!!
T A H I. tahi a.k.a. taik
ye, taik macam gambar belah kanan tuyh...


tapi......



bile ko proses n buat baja
it still have value aint it?
sampai ade orang kaye jual taik.
hwahahaha...
betol2 bisnes neyh...
taik tu pon ade harga n mampu suburkan lagi tanaman kat blakang rumah pak said yang tanam sayur-sayuran
betul?
salah?

*aku cakap betul...
so...


Ni la contoh second chance yang aku boleh bagi.
just to make u think about things people refused to think.
human make mistakes aint they?
macam mane pon ko buat ko still tak perfect.
we are human
and human do,
made mistakes...
additionally,
nothing is perfect!

So,
i believe everyone deserves a second chance.
but pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee, i'm begging all of you,  
dont ruin your second chance.

but second chance do have an exception.
to whom?
untuk orang2 bodoh yang buat silap macam rogol2 anak sendiri dan yang sewaktu dengannya.
tu memang nak tempah HELL awal2...

but.......


...Its my perspective. Whats yours?

2 comments:

ARYIANA said...

saya sendiri diberi peluang ke dua dan entah keberapa pun saya tak pasti.....
peluang ke dua yang hadir tu sebeanrnya membuka mata kita tuk erus menghargai hidup dan lebih berhati2 meneruskan perjalanan....
so tak salah rasanya diberi peluang ke dua dan memberi peluang.....
manusia sentiasa buat salah dan sapalah kiter untuk menghukumnya..
buruk dan baik..tepuk dada tanyalah selera....

hellioz said...

aryiana
yo name remind me of sum1. lol~
btw, yeah,
2nd chance is another opportunity to re arrange ourself...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~