Thursday, December 17, 2009

10 ANNOYING THINGS ON THE BUS!!!


bas double decker ni xde kat malaysia
kt kota london ader~



Pernah naik bas?
xkesah la rapid ke, express ke...
as long as it is a BUS...



after a while thinking,
i've got something to say about it...

Lets RAGEEEEEEEEEEEE!!!!

10 ANNOYING THINGS ON THE BUS!!!


1. Suddenly,
someone wanna spray their perfume ( minyak atar lolz~)
when all passenger is onboard...
mind this, Kalau perfume tu bau perfume CK ke ok gak...
ni bau MACAM HARAM!!!
can u deal your nose with it???

2. Suddenly,
someone Bawak belacan sama durian sama tempoyak dan segala ikan n sotong yang kering dan basah....
walahowlaweyh~
macam LAKHANAT!!!

3. Suddenly,
someone doesnt understand simple numbers...
nombor tempat duduk pon tak tau....
F YOU!!! dammit...

4.Suddenly,
someone forget to take his/her bath for a month...
U know how it smells aite?
macam dok sbela longkang yang penuh dengan najis paling berat.
najis mughallazah... geeh...
tambah pulak when  that person bukak kasut or selipar dia and once again, the smells.... STINKZ!!!
the consequence is?
1 Bas Bau KAKI!!!
daym....
Mengasyikkan hidung~

5. Suddenly,
dengar orang cakap gune max volume...
it doesnt matter if its on the phone or with his pals...
"Woi kimak!!!, ko pk aku nak dengar ke pengalaman 1st nyte ko smalam???"

6. Suddenly,
ade orang tak paham bahasa... bodo kowt...
Ko nampak kan orang tua tu bawak banyak barang, bagi la dia duduk LAHANAT!
Selfish sangat apehal???
teringin jadi fishmonger???

7. Suddenly,
driver bas tu isap rokok dalam bas, yg ade aircond...
(ade ke bas xde aircond?)
Ni siaL... Kalo nak sap kok pon sembor la kat luar laju2 bangsat...
Ingat ni bas ABAH kau?
dah la dalam aircond, kepam la bau dia siyaL...

8. Suddenly,
driver bas tu marah2 penumpang...
"ko sedar ke tak bahawasanya AKU (passenger) yang bayar gaji kao???"

9. Suddenly,
ade penumpang yang tak sedar diri dia bayar tiket untuk SEorang SAHAJA...
"Letak la barang2 ko kat lantai cilakak, ko xnampak ke aku nak duduk neyh?"

10. Suddenly,
driver bas tu bukak lagu tah pape tah...
"ko ingat sume passenger ko layan dangdut ke siaL?"
Kalau letak lagu coldplay ke, billy talent ke takpe gak...

Sigh~

-Oh, aku paling xske naek bas yang ade bunyik
"ngok ngek ngok ngek"
Tensen siaL...
Gyahahahhaaaahhhahhaha~

p/s : Suddenly, the best situation is bila nak terkucil, and the journey is still hours to go and aircond sejuk macam kat greenland... FTW~


Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~

13 comments:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aku pon dah lama gile tak naek bas~
hahhaaa~
takpe cuti krimas ni aku lik johor naek bas~

The Aku said...

RAGE! RAGE! RAGE! :)
betikla wei apa ko tulis ni.
memang fuckin annoying.
aku leh tolerate lg few things yg ko tulis tu
but bab tak kasik org tua duduk n cakap kuat2 dlm fon mmg mcm vavi wal unta
aku rs nak pijak2 je
marah. heeheeh

geLaSkaCa said...

hellioz!!!
tmbh satu lg..
"yg ingt bas tu kereta utk honeymoon"
cm dorg jek ada couple..
huwaaaa..
sakit mata!!!!!

cik putri said...

ingat mase i was in the bus and you texted me? i saw a family. the husband sent his wife and his kid naik bus. and they were all crying. the husband kissed his wife for a couple of times and promised her that he'll go and pay them a visit. and he's like saying sorry and said, it wont be long and he's like suruh his wife sabar and whatsoever. macam soothing his wife la. I WAS SAD AND TOUCHED TOO.

kesian okay. and cookie asked me if i bersyukur ke tak. and im like, okay im a hardcore whiner, and fikir balik, banyak gile lagii org susah. sedih kann. and i saw it live next to me. the little boy nangis pun sedihh..

okayy sorry. this is sooo out of topic. haha. i dont rlly like to naik bus, or any other public transport, but ntah. i enjoyed naik bus hari tuh sebab i macam appreciate every blessings that i get.

ohhh btw, i miss you HELLioz. BA HAAAA

En. Romzi said...

Bayangkan naik bas ekspress journey 6 hours..
On the way, sakit perut nak berak pulak..
Nak terkucil boleh lagi..
How do you feel ?
Terrible kan..
Nak cakap kat driver, takut nanti kena marah pulak..
Macamlah si driver tu bukan manusia, tak berak..


http://manis18.blogspot.com

Anonymous said...

Dear Author hellioz.blogspot.com !
I join. And I have faced it. We can communicate on this theme. Here or in PM.

samdaddycool said...

Memang bengkek gak diaorang pasang aircond sejuk tahap cipan neh... kalao aku tau, memang aku bawak selimut dgn sleeping bag.

yuyun said...

satu lagi yang selalu saye hadapi. no. 1 perkara annoying dalam bas dalam carta saye. peliknye, kenape saye selalu duduk dekat dorang dan jadi mangsa? tensyen betul.

tengah kite aim nak tidur dalam bas, menenangkah diri melayan radio bas, tetibe malaun (kalau tak indonesia, bangladesh), duk keluarkan hp, dan play lagu die-loud speaker!!

kalau lagu2 latest ke, lagu taylor swift ke coldplay ke takpe jugak, ni dangdut, hindustan, lagu yang tak pernah dengar.

pernah saye tegur baik2, harap pakai earphone. tapi takde earphone. dah tau takde earphone, janganla dengar lagu kuat2! ape ingat satu bas nak dengar lagu entah hape2 die? dengan radio bas on, dengan hp die pun on. pening telinge dibuatnye. lagi haru bile teguran tak diendahkan. oleh itu, panas telinge selame berpuluh2 minit. penumpang lain pun dah buat muke seposen, tak jugak nak off tu. bajet lagu2 die terhebat la..

ini saye panggil-batak hp. macam zaman budak2 sekolah menengah dulu2 yang baru dapat hp, suke la sangat show off main2 ringtone, lagu bagai.

bezanya-dorang dah besar, panjang, tiap2 bulan dapat gaji beratus-tapi batak hp!

sangat geram hokeh!

Aidi-Safuan said...

haha..lagu dangdut memang slalu okay.huhu...


tapi selalu parent saje xnak beli tiket untuk anak kecik dia dengan harapan anak dia dapat duduk free.kalau bawah umur tuh takper la.nih da lebih pon nak menyamar bawah umur gak

Aidi-Safuan said...

haha..lagu dangdut memang slalu okay.huhu...


tapi selalu parent saje xnak beli tiket untuk anak kecik dia dengan harapan anak dia dapat duduk free.kalau bawah umur tuh takper la.nih da lebih pon nak menyamar bawah umur gak

z i e s y a said...

mmg gle la klu nek bas..
tambah plak dipasangny lagu ntah hape2 bhse..
adoi..
rse cm...
adeh

hellioz said...

ayudeadwish
cbe observe benda2 yg annoying...
gyahahaha~

the AKU
yeah...
some things boleyh tolerate lg...
but not all...
shit em all~

gelaskaca
mase dorang tgh buat movie tu record video r...
kalo dy marah ckp je camni...
"kte tgh shoot filem kan?"
gyahhahaha~

cik putri...
sad story...
btw, miss yarh too~

En romzi
yeah bro...
berak je dalam bas tuyh...
kasik pengajaran sk8...
gyahhaahahah~

hellioz said...

@anon
yeah
most ppl experienced it...
but at least,
letak la name...
how can we contact each other la...
hehahha~

@samdaddycool
btol tuyh...
sejuk mcm kt greenland an?
hehahhah~

@yuyun
they all sucks
hokeyh?
HI 5!!!

@aidi safuan
yeah
main tpu...
x aci btol~
gyahahah~

@ziesya
lagu tamil satu!
gyahahha~
(ok,mcm racist je)
tapi sape soh bukak kuat2?
hehahah~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~