Friday, December 4, 2009

Blogger Otai VS Newbies~


OLD TIMER


VS



NEWBIES


WHO WOULD POSSIBLY WIN???
NONE!!!

ini adalah entry gelak2...
gyahhahaaha~

ni topik hangit diperkatakan dkt most blogs yang ada kaitan

Blog ni pon terlibat gak ke?
tak... aku nak buat justification aku sendiri

READ THIS ARTICLES AND CONTINUE READING MY ARTICLES HERE...
here's the link

ok..
aku rase la kan
sape2 yang rase cam blogger otai (yg aku mksudkan ni)  mesty lupe diri sekejap...
lupe ke mase awak start blog dulu awak tu pon newbies gak?
gyahahahah~

mesty those so called "blogger otai" ni rasa inferior yang melampau sampai diorang nak bash newbies kan3?
lucu seyh...
gyahhahaha~

So far,
those blogs that i've follow and subscribe,
xpernah cakap pasal SENIORITY in the blogworld...
ALTHOUGH they have been blogging since ice age...
ade ke tenet mase tuyh?
nevermind...
but the point is,
Should u boast and say it out lout to the world that your  blog is the best and u have many loyal followers and they really feeeeeel entertained reading ur blabs and u are the best of the best?
Hey, c'mon la...

Inferior mane pon ko kat blogworld ni,
ko pon same cam artikel taik aku yang lepas...

And the last time aku dengar pasal seniority ni adalah mase kat asrama sbp dulu...
ko senior ko besar?
ye, ko besar dalam SEKOLAH SAHAJA...
sampai luar kena lauk gak...
lucu3~


I think,
those so called "blogger otai" ni confirm lupa daratan,
lupa bumi la senang citer for an example if  dah ade pangkat or jawatan besar kat mane2 kan3?
aiyo...
cant stand la orang camni...
"otai sangat ke?"

sigh~
if u are those so called "blogger otai" in the blogworld
i wonder where u are in the real world...
maybe u are as good as that little shit on the roadside...
gyahahhah~

dah2 la tu...
xyah la rasa inferior sangat
xde maknenye...
kau dengan kau pon nak gadoh ke?
lolz~


p/s: blogworld around malaysia bukan besar sangat...
xpayahla ko nak tunjuk otai weyh...
xde maknenye...
pusing2 sampai situ jugak...
gyahhaha~

-slalu orang makan cili je rasa pedas...

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~

29 comments:

maryam k. said...

setuju sgt dgn this post.

tapi buat masa ni, tak pernah came true blog yang menunjukkan tahap senior yang melampau.

:)

semoga kita sntiasa beringat yeawww

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

*menggaru kepala* mungkin sy belum cukup otai kot..... sebab tak pernah rasa inferior pun.....

Tapi ada ke orang concern ttg "keotaian" blogging ni? hahahahahahahahahha.... kalau 50 tahun berblog pun. Who cares????

Dak Wan said...

Senior in blogging? Patutlah tgk ada org putih@mat saleh cakap dia senior dlm blogging nie. Hahaha. Respect is never gained, it is earned. Sedey tgk org kita mcm tu. Lg sedey tgk org kita yg dok tulis "I've click yours nuff" kat blog saya yg takder nuff? WTH?

hellioz said...

MK
the link is at above...
find em...
read their articles...
the hit me back...
lolz~

vic @ diana
yeah lad...
the link is above...
at my articles...
i love ur last sentence...
"Who Cares?"...
gyahahahha~

hellioz said...

dak wan
Respect is never gained, it is earned
101% agreed bro...
yg tulis i've click2 kt ur nuffless blog tu psycho...
mmg spammers~

Ries Lee said...

betul.
tak payah nak berlagak jadi otai.
dunia blog kat m'sia ni mmg kecik sgt.
pegi blog ni jumpa org yg kita pernah jumpa.
pi mai pi mai jumap dia jugak.
nmpk sgt dunia blog kita kecik.

maryam k. said...

oh begitu rupanya kerja mereka.

tak matanggggg okey.

x pe, kita lowprofile cukupp.

morale ;jgn psg iklan dn pksa org tekannn.

hellioz said...

ries lee...
u sum up my mind
nak jadik otai g join 3 line sane...

MK
yeah...
lagi kanak2 dari newbies blogger...
tapi budget cam otai...
go die la them...
hwahahah~

maryam k. said...

i wonder who u really r lahh, helliozzzz.

hellioz said...

i am an unknown...
meet me to c me...

maryam k. said...

omigod.
that is so not going to happen lahh kan :)

batch brape?

aman said...

yup. setuju. sebenarnya takde istilah noob ngan otai. kengkadang, noob lagi power dari otai. huhu~

hellioz said...

aman
yeah bro...
the tag line is
kita semua sama...
ko manusia aku manusia
ko bukan tuhan mahupun dewa vishnu
done~

acap2405(1169) said...
This comment has been removed by the author.
acap2405(1169) said...

huh..bagi saya yang saper otai tuh takde hal..
maybe dier rasa otai sebab dier dah lama berblogging nih..
tapi klau bab menghina hina tuh yang tak tahan..
klau newbie pon start kutuk/hina orang lain pon takde ke mana mana pon..
hidup laa dier sesorang..

so pengajaran dier ialah hidup mesti pandai jaga perasaan orang..jangan anggap orang lain seperti najis sebab kerana dier lakukan kesalahan yang dier taktau bahawa yang dier lakukan itu ialah satu kesalahan..!!

Azah said...

err...
ape level yg boleh kat otai?
ape plak level yg boleh kata newbie?
huhu... sume tu subjektif di mata2 msg2 kot..
btw...biala "diorang" nk mengaku otai, dlm bab ni je pon diorang bole otai... bab2 lain blum tentu lg..
kan?

Melz said...

respek sesama sendiri ;)

kau hormat orang , orang hormat kau .
kau pandai , orang pandang kau .
kau tolong orang , orang suka ngan kau .


aku dah malas nak slowtalk benda ni . cukuplah aku buat entry menegur mereka :)

enjoy blogging mate

hellioz said...

acap2405(1169)
yup...
human make mistakes aint they?
manusia~
mne de yg purrrfect...
lolz~

Azah
btol tuyh...
plg terer blogging?
kalau gaji blogging sampai hundreds of K's bole la nk bising lebeyh...

Melz
yeah...
respect...
main point...

A FUN DEE said...

gua nak bg pendapat lak la... bg gua kan otai ke x otai ke tu subjektif.. tp yg gua marah bila nak tegur orang guna anologi yg terlalu menghina cam blog yg lu link tu.. ape kes sama kan newbie ngan najis2.. WTH dia tu sape nk tegur2 camtu.. agama pun x ajar camtu beb.. sume orang buat salah tp tegur kena la berhemah.. hellioz gua respect lu beb.. keep on blogging..

hellioz said...

a fun dee
dorang ni "otai" kat blogworld je...
meh try test jmpe kt luar,
tgk sape lagi otai...
haha~

feeling inferior over a blog,
what a shame mankind have here...

A FUN DEE said...

yup.. see what he can do outside.. otai or otaik..huhu.. actually he made that post just to increase his traffic.. if you realize his last comment he said about clicking nuffnang.. so what he tells in the entry is totally different about he want to do.. so he is truly shit..

Khai said...

Terlebih bijak betul korang ni. Yang dikatakan "najis" tu mereka yang buat perkara yg mereka dah tahu salah. Pergi buat team2 nuffnang buat malu blogger melayu. Kalau korang x buat, yang nak terasa digelar najis tu WTH?!! LMAO~

Aku rasa xde dalam entri tu dia kata blogger yang baru ni najis. Yang dikatakan merekay yg terjebak dgn team2 klik iklan tu.

Lagi satu aku rasa blogger yg mmg super otai kat luar sana, x pernah pun kata diri mereka otai. Korang yang letak gelaran tu sbb korang sedar mereka tu mmg otai.. sehari income beratus2.. what more can i say?

Perangai korang yg suka mempertikaikan perkara x penting dah mencari salah orang lain ni mmg menampakkan yg korang ni betul2 freshie atau dah lama tp duduk bawah tempurung.

sekali lagi WTH~

p/s: jgn reply komen ni kat sini sbb aku malas nak masuk lagi.. Nak reply pergi blog aku kat justkhai.com

Wassalam..

Khai said...

@hellioz - baru perasan kemain berapi2 lagi cakap kat atas tu nak jumpa kat luar? eh? hahaha! well.. send email to me.. anywhere.. anytime.. i'll be there :)

let me see tin sardin yang berbunyi kuat tapi dalam tak berisi. Wohha!

hellioz said...

ha3...
sape la gelar dorang otai eyk?
perasan sendiri la tuyh...

ape point orang lain yang penting kalau dah anggap point sendiri lagi penting??
cari salah orang lain??
ade sedar salah sendiri?

seesh~
ultra kiasu sudah...
sedara lee kuan yew ka?

kalau dah khatam abc ,
bace entry aku 50 kali n pahamkan...

gyahahah~ :)
salam~

Aidi-Safuan said...

aku otai weih...baru open blog setahun lebey. follower aku ada la dalam belas2 orang. earning aku 25 sen seminggu. traffic sehari dalam 2-3 orang jer...

amacam? otai tak? hahahahaha

hellioz said...

aidi safuan
lolz~
u sure are full of humor nerves...

Starwalker said...

setuju! xder bantahan yang arif.....

Starwalker said...

setuju! xder bantahan yang arif.....

intanurulfateha ❤ said...

ckp pasal otai3 neh, gua teringin mkn bege otai ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~