Thursday, December 24, 2009

KENAPA HIV PALING TINGGI KAT KELANTAN???


iklan yang patut di'middle finger'kan sebab membazir duit je buat billboard bodoh camni...
HABUK PON TARAK...

RANKING HIV AMONGST THE STATE IN MALAYSIA

1. KELANTAN
2. JOHOR
3. SELANGOR

( nak list penuh? cari sendiri... jangan jadik pemalas... )
gyahhahaha~

The Conclusion Is???
Seks Bebas kat Kelantan lagi tinggi dari kat johor n selangor...

WHY????
Ask orang Kelantan...
ask this question
" kenape negeri yang tak maju a.k.a mundur named Kelantan, yang selalu banjir bila tiba masanya itu
mempunyai kadar penyakit HIV paling tinggi which almost semua orang tahu n aware that its VERY dangerous AND highly avoided by every single person on earth???"

CONFIRM ramai yg disagree...
and say this "nak buat sex, kat mane2 pon bole la hellioz..." sambil facepalm

i will say this first...
Yes, i do agree...
BUT, WHY KELANTAN?????
kenapa bandar2 besar kat malaysia kalah and tak dapat ranking number 1???
faktor tarik n tolak diterima pakai disini...
macam konsep ekonomi if i'm not mistaken...

tell me....
Kenapa ramai orang tinggal di kuala lumpur?
SEBAB KAT KL BANYAK KERJA

Kenapa shopping mall ramai orang?
Sebab banyak barang and varieties yang boleh dibeli dan di'window shopping'kan...

SO,
KENAPA KAT KELANTAN PALING BANYAK KES HIV???
Surely sebab kat kelantan banyak seks bebas...
(mesty lepas ni ade orang rentan...)

Kenapa banyak seks bebas kat Kelantan?
tanye la pemimpin kat sane, aku pon tak reti nak jawab....
(sila lah jawab fanatik n hardcore di luar sane...)

Yang aku tau dari informer aku kat sane,
kat Kelantan takde bende nak buat...
Rempit bersepah...
macam sampah kat tepi jalan je gamaknye mksud bersepah tuyh...

SO? Salah siapa?
Salah kerajaan pusat ke?
ke salah kerajaan kaki?
ke salah kerajaan tangan?
ke kerajaan mulut?
ke salah kerajaan yang memerintah?
ke salah JAKIM, JAIK, JAIS, JAIJ, JAIP, dan JAI yang seterusnya....?
think twice...

I BET U LA....
Mesty tak ramai yang nak fikir benda yang nampak macam remeh temeh ni...
Maybe its SACRED to talk about this shit coz its involving state yang digelar "serambi mekah"
kepala taik ko serambi mekah...
sex berleluasa...
tu ko gelar serambi mekah?
chit poodah~
BUT, bear in mind...
the FACT remains a FACT FOR SURE...

ade komen gelabah kat blog mazidul macam ni
"itu bukan kerja orang kelantan, kerja orang luar tuyh..."
orang kelantan sume baik macam malaikat...
my little heart says
"Fuck You dammit"

Sape yang nak berhijrah pegi kelantan?
orang kelantan pon lari pegi kedah n perlis la sebab banjir tak sudah
Ade ape kat Kelantan??
Kelantan bukan macam KL for sure...
Kelantan mane ade banyak peluang pekerjaan macam kat KL...
be logical please if u wanna say something that needs simple thinking...
jangan la malas sangat nak guna otak tuyh...

Bukan ke sepatutnya kadar seks bebas n HIV ni lagi tinggi kat bandar2 besar such as JB, KL, or Selangor?
SEBAB???
Kat Bandar2 besar ni lagi senang nak dapat :
-Arak
-Club
-Pelacur, whore, prostitute
-GRO jual badan
-Datuk2 kaye yang sangap belaian manja perempuan
-Datin2 gersang yang perlukan gigolo
-Anak2 ikan yang lapar...
-Pelajar2 UNIVERSITI yang sentiase takde sen dan bole dilanggan bila2 masa
N
BANYAK LAGI FAKTOR PENARIK YANG SEPATUTNYA MEMBOLEHKAN BANDAR2 BESAR MENANG RANKING KAT ATAS...

KENAPA KELANTAN PLAK TIBA@ ON TOP OF THE LIST???
something fishy is going on...
tu la...
dah ade pangkat jawatan pon maen kawen banyak2...
"lu nafsu kuda ke ape mat?"
nyusahkan rakyat je keje...

P/S : Think about what i'm trying to say in a WIDE perspective...
EZ TO SAY,  aku takde semangat kenegerian like what i wrote in my previous post earlier and i hate semangat kenegerian...
Sebab dia same je macam perasaan RACISTS...

think thank...
your brain is waiting for u...



Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~

124 comments:

mitchelle nur alya said...

hahah :)
yeaa .why ahh ?
kan KL , selangor smue suppose to be top rankers .
but why kelantan ahh ?
*blurr too*

bullshit K****** said...

ermm...!!! aku rase la,klantan ni cam org africa kt america ngri mundur xde keje nk buat so make sex la..bkn apekn,org klantan ni klu kt ngri org dye brani la,klu kt ngri sndri sama2 bgsa pon nk gaduh

mitchelle nur alya said...

a'ahlarh kann .
betula jugak tuhh > logik.logik ! :)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Sorry to say....

Nabi Muhammad dilantik menjadi rasul di kalangan puak Arab Quraisy... Puak yang paling terkenal bengis, ganas, zalim, hardcore, brutal whatsoever....

Begitulah nak jadikan Kelantan Serambi Mekah. Ingat senang??

Tanya seluruh rakyat Malaysia.... 80% akan kata tak suka org Kelantan!

Bukan saya kata - majoriti rakyat yang kata.

Anonymous said...

HIV tak semestinya datang dari seks bebas, dadah juga penyumbang.

get your facts straight dear!!!

Anonymous said...

sebab kelantan dekat dgn GOLOK lah BODOH!

hellioz said...

@ vic
yeah...
me feel it too btw~

@bullshit k???
think so~

@anon1
so, orang kelantan kuat consume dadah la kan3??

@anon2
maknenye,
orang kelantan kuat main kat golok la kan?
think so...
it make sense to me~
gyahahaahhaha~


ANON2~
anda telah mencemarkan name baik kelantan (baik ke?) di sini..
sekian~

The Aku said...

Dekat ngan Golok. Btulla tu apa dia cakap tu. Tapi sepanjang yang aku kawan ngan org Kelantan, derang kata klu yg rajin sgt gi Golok tu, bkn org muda. Org tua ramainyer. Menderla. Bini dah tak sihat, dan2 cari lubang lain. Kalau KL sempadan ngan Golok pun aku rs ramai kena HIV la. Pehtu pas lak kat anak bini. Dasar lahanat. Sekian. :)

cik putri said...

they have that kind of billboard? hhaha. never been there cuz never interested to. hahaha.

superCOOL lah the billboard. hahaha.
all the real activities are hidden.. so that tak kene saman. HAHAH.

Cute Rambo said...

Orang-orang kelantan sama macam orang biasa je..

Tidak bermakna diperintah oleh PAS, semua rakyatnya alim-alim...penagih dadah pun ramai jugak..ramai juga remaja yang rosak..


http://wajahbuku.blogspot.com

cikguaziz.blogspot.com said...

Salam Hellioz..

http://cikguaziz.blogspot.com/2009/12/perempuan-pakai-legging-adalah-stupid.html

Tak silap aku, kau pernah tulis pasal isu legging ni kan ?
Kali ni aku pula terfikir nak tulis..

iCe said...

jap2... kalo pasal dekat dengan siam, kenapa orang2 kedah & perlis tak ramai yang kena hiv? kwn2 aku kat kedah tiap2 minggu pi siam... apa diorang buat aku pon taktau & taknak amik tau... kalo pasal dadah ni dah memang fakta ramai penagih kat kelantan tu... ni fakta dari pihak berkuasa bukan fakta yang aku cipta sendiri... agaknya kat kelantan ni senang dapat supply kot

hellioz said...

@the aku
yeah man...
memang LAHANAT~
sekian~

@cik putri
yeah beauty...
they have exactly what u saw there on this stupid blog afterall...
ramai je yang dah kena saman atas sebab2 tuyh...
tapi moraliti orang sane same saje...
nothing change much~

@cute rambo
tak dapat ke maksud tersirat disebalik ape yang aku cuba sampaikan?

maknenye...
negeri KELANTAN
WALAUPUN DAH 19 TAHUN STRAIGHT DIPERINTAH PARTY THAT IS SO CALLED
'PARTI ISLAM' pon SAME JE MACAM KAT TEMPAT LAIN

lagi teruk adelah
so what dekat ngan golok?
pegi golok buat ape?
main nyorok2 ke?
mestyla main
sorok pisang tarik pisang
factual tuyh
got me ere?

@ice
ok...
3 negeri kan dekat ngan sane?
nape negeri laen ok je?
nape x tinggi ranking dia?
sebab orang kelantan kuat makan luar la...
jangan salahkan aku...
salahkan fakta yang aku dah tunjuk kat blog ni...
hokeyh?
gyahhaaha~

kalo aku 'berhijrah' pegi sane maybe aku kerja sebagai tokan besar kowt...
mesty mahsyuk...
orang sane kuat weng~

Aidi-Safuan said...

hahaha...klakar dowh...cakap camne pon,orang klantan mesti ingat orang luar nih racist bila open story pasal kelantan.
ade sekali bila aku saje2 la nak cakap bahasa kelantan nih macam "nate beruk", "mu", "kawe" dan lain2. mesti diorang marah2 cakap xleh cakap bahasa diorang la dan watsoever. tah paper. MAHA suci sangat agaknya keturunan kelantan nih.
try buang negeri kelantan nih cam singapore tuh.boleh hidup sendirian atau tak sebenarnye.hoho...
btw,aku rase kelantan banyak seks bebas sebab banyak hutan.Jabatan agama islam diorang tak berani masok hutan sebab banyak rimau.kat KL xde hutan.ade hotel jer.so senang nak rush.so xde seks bebas.aku rase jerla kan.hoho

KurtKobain said...

1st of all..
gua nk tanya org nk tlis entry nih.. mane lu gmbr dpt signboard bodoh tu..? kalo stakat cari kat google image baik xyah baii..
gua ni bknnye klntan pure. Im born in Arizona. Mak gua org mlaka n bapak gua org klntan. Slps blk dr usa, wa dok klntan slama 15 tawn. Tawn 2008 gua strt dok kl.. sbb nk berdikari.. xnk arap mak bapak.. Spanjangg wa dok kl tiap2 tahun gua blk jengok klntan.. talk about dis shitty signboard,sumpah wa xpnh tgk lg signboard yg ade gmbr camneh kat kota bharu.. lu mmg buta la brader.. gmbr tu wa tgk pon da nmpak gmbr tu d edit..maybe potosop or somthng else..
now,let's talk about the HIV, mane lu dpt info ni..? sila kemukakan beb.. wa cabar lu dtng kl.. mai jpe gua.. tunjuk statistik hiv yg sah... xyah la lu nk sebar2 fitnah ni brader.. sedar la dri tu sket..

hellioz said...

owh
kurt cobain lahir kat arizona...
cayalah...
SO WHAT ASSHOLE????

kalo wa bute wa boleyh type without seeing the keyboard U nutsack...
thats a gift for me...
gyahahahaha

info HIV???
lu ni memang bodoh ke atau pura2 bodoh?
pegi la buat research before main serang2 blog orang...
otak letak mana???

statistik fitnah ye?
ko pegi kat blog mazidul cakap mazidul fitnah skaly...
coz he's one of my source of info...

pegi la buat keje laen cicak...
ko ni mesty gengster kampung yang suka carik gaduh ngan orang aite?
aku kenal ramai orang cam kau...
last2 kau macamtu gak...
xde pekdahnye layan pon...
gyahahhahaha~

babai cicak kobeng~

KurtKobain said...

hoho.. bsr sgt ke pangkat lu beb nk kate wa gangster kg..? lu keja ape beb..? income lu stahun brape? mesti byk gila kan.. congratz.. lu mmg seorg melayu yg maju n bijaksana..

so, r u sure bout the info frm mazidul'z blog..? next time, kalo bkn lu sndri yg wat research, xyah la nk sebar2kan fitnah ni.. wa taw,lu ni mesti jnis yg ske tgk berita tv malaysia kan..? pastu pcaye abis ngan berita yg ada kat tv tu.. at d same time, lu x sedar yg media tu sedang manipulate info especially regarding politics. Kelantan always being a victim when the so called media tv talk bout politics..

about the blind issue n my birth place, wa xnk ckp lah.. lantak lu ar.. there's no point for that..

hellioz said...

ohohoho
tq for the compliment

i said he's ONE of my source
not my MAIN source
did u get me here smart buddy?

i read, i see, i hear
I JUSTIFY

oh, btw
aku jarang tgk bite malaysia
xde mase nak layan tb stiap mase
bz la....
wish i had some time for that

lu nak tau kriteria gengster kampung?
nanti wa buat new entry kayh
lu relax je...
bya gwa buat kerja...

KurtKobain said...

oh.. nice entry..
wa kureng arif sgt sal istilah gengster kg.. kalo mafia tu wa taw gak la..
for me, mafia or gengster kg lbh kurang same je kot.. cme kat us pngl mafia n kat malaysia pngl gengster kg..

btw.. Did I say i wanna know bout that..? *wondering*

hellioz said...

ni blog gwa
skaty gwa la nak post ape...
adoyai~

gyahahhahahahahahah~

encikchekodok said...

ini bermaksud,
xsemestinye kelantan tu di pegang PAS,
boleh jatuh ranking HIV teringgi,
aku ckp berdasarkan kebenggangan aku terhadap tahi2 politik.
g mati lah demokrasi malaysia,
xde yg bebas pown,

Hidemichi said...

HIV byk pasal dadah gua syak...bukan freesex.

talkIZcheap! said...

dadah ngan free sex la punca utama, tp mostly aku rasa mmg free sex dari golok...

Perlis ngan Kedah maybe dekat jugak dgn Siam, tp bukan golok... mana dekat siam yg dekat sempadan Perlis n kedah yg bleh dpt free sex murah2? Phuket? [aku tanya ni, pasal tak tahu ni, kalo korang tahu, bgtahu r, juz nk kongsi info, bukan nk pegi sana, heh heh :p]

tp golok ni bukan kawasan org kaya, pelacur pon sumer miskin2, senang dapat kata orang, sangat murah... If rumours to be believe, even ada budak sekolah pon bleh pegi sana [aku dgr time sekolah dulu, senior aku penah pegi, betul tak betul crita dia, wallah hu'alam la, kan...]

kalo dadah, aku syak pil kuda la berleluasa...

Kelantan takde kerja? ada je kalo cari... rezeki Tuhan ada kat mana2...

pasal billboard tu, sumpah aku pon tak penah tgk, tp, maybe dekat sempadan tu [pasal ada tulis welcome to kelantan, takkan tengah2 bndar KB ada sign welcome lagi, ye tak?? huhu], pasal tu aku tak perasan kot...

Anonymous said...

hahaha..mahathir dulu masa ada prob ngan badawi lpi klantan cr sokongan..sblom tu kutuk kelantan gila2..anuar ibrahim pon sama...org ada hiv tu lebih kurang mereka berdua jer...dah kena aids rasa nak bertaubat..pegi kelantan cari pondok nak belajar agama...konon2 nak bertaubat.budak2 liar pon ramai mak bapak pegi pondok kat kelantan suruh blajaq..tp sampai kelantan buat taik..

Anonymous said...

ni aku bg link cth2 papan tanda tutup aurat kat negeri aku..http://chemekmolek.wordpress.com/2008/02/29/papan-iklan-menutup-aurat-di-kelantan/
wahai hellioz..hang x pernah sampai kelantan aku rs..selama aku dok kelantan x der pon papan tandamcm yg hang post...

Anonymous said...

kes buang bayi ramai ngeri mano??ore luar beci ore klate?ore klate beci ore luar....

Anonymous said...

@hellioz

x dinafikan statistik yg mnyatakn HIV di negeri kelantan paling tiggi. tapi tahu x yg kat kelantan ad pusat pemulihan dadah? (utk perempuan shj klu x slp) so rasa2nya org kelantan shj atau sluruh malaysia akn ke situ?
dan mmg btul walaupun krajaan PAS yg mmerintah, bukn semua org kelantan yg mcm malaikat. hati masing2, x blh salahkan org lain utk ksalahan diri sdiri. dan utk pgetahuan, kbyakan pgedar dadah adlh dari luar, bukn org kelantan sdiri.. walaupun x dnafikan ad jgak segelintir..

Anonymous said...

admin nie berfikiran sempit lah.
nak kate kelantan macam2.
tau tak fitnah tu mcm makan bangkai sedare sendiri tau.
bilbord tu nampak sangat edit gune pc.
ak duk kelantan 20 tahun tak penah pun jumpe bende tu.
aku tak sokong semangat kenegerian tapi bile dah fitnah teruk sngat ak pun sakit hati.mcm budak atas ckp kat bachok kelantan ade pusat pemulihan dadah terbesar kat malaysia.kebanyakan penagih dari seluruh tanah melayu nie dihantar kesitu.so no wonder la HIV bnyk.
satu lagi ko kate kelantan miskin??
cube ko banding ngn org melayu kat pinang, kat sabah, terengganu mane lagi miskin??
meh datang kelantan..tengok berape ramai yang miskin.yang lagi kaye dari bapak ko pun ramai kot.
tolong la jagn biadab. ko fitnah kelantan ko berdosa ngn sume penduduk kelantan.
hanye ALLAH yang mampu membalas perbuatan ko nie. moge ko insaf..

Duke Hyme said...

" dah ade pangkat jawatan pon maen kawen banyak2...
"lu nafsu kuda ke ape mat?"
nyusahkan rakyat je keje... "

dude, be ware with ur above statement... boleh rosak iman...Nabi muhammad pon kawen banyak jugak... u too be wise next tyme!!! think before write...

Anonymous said...

gua just nak share kisah gua yang selalu merantau dan pernah menetap di kelantan..

1. kelantan satu-satunya negeri yang budak-budak dia hidu gam atas bas. tempat lain gua tak pernah jumpa lagi hidu gam atas bas. yang gua pelik, orang dalam bas terutama orang-orang yang lebih berumur buat tak endah je. lepas dorang hidu gam, dorang buat spiky hair guna putih telur. tak de duit kot, tu pasal guna putih telur je.

2. budaya paw di kelantan memang sangat berleluasa. memang tempat yang kurang selamat terutama bagi wanita. kat KL pun budaya paw agak berleluasa tapi tau budak-budak mana punya kerja? semestinya budak "serambi mekah".

3. pergaulan bebas memang agak terkawal. tapi kalau depan mak bapak jelah. bila duduk jauh sikit memang tersangat la bebas pergaulan tu. jauh sikit tu bukan berhijrah ke negeri orang, just lain daerah je. tu pun dah rosak teruk. kalau jauh lagi korang fikir r sendiri.

Anonymous said...

@Duke Hyme
gua tolong jawab bg pihak hellioz

mmg Nabi Muhammad kahwin ramai tapi baginda bukan kahwin sebab nafsu. baginda kahwin sebab nak bela nasib dorang. 3 sebab baginda berkahwin.
1. nak bela nasib kaum hawa.
2. nak bela nasib isteri para sahabat yg syahid.
3. nak memuliakan sahabat.
tu pasal sorang je yg baginda kahwin anak dara (umairah : yg berpipi merah - anak Saidina Abu Bakar, Aisyah). yg lain semua janda.

Anonymous said...

bro, kalo stkat billboard edit gne pc nenek jiran aku pun leh buat la..
pooorahhh!!

ak g klntan lalu sempadan negeri x penah tgk pun billboard nih.
sebar fitnah dosa bro. kt dunia x nmpk lg blsan, tngu kt akhirat nti.

Mie said...

Hellioz! Mn kau dpt billboard? HAHA. Spnjg aku duk balik kelantan, raya ke, hapa ke, tak pnh lg aku nmpk bnd bodoh cmtu.. Nmpk cm edit lah bhai! Nxt time kau buat editan yg lg "cun okay". Lg 1 aku nak bgtau kau, tiap papan iklan di Kelantan, pmpn wajib menutup aurat okay. Lawak ah kau ni. Bhooooooooooooooo!

Anonymous said...

semugo Allah buka pintu hati ko, beri ko hidayah dan petunjuk.... amin....

syirah sha said...

jgn trus dihukum cam 2..
"tidak akan bergerak satu zarah pun tnpa izinNYA.."
benda ni semua ats individu tu sndiri..
jgn sbb nila setitik kite nk hukum semua rkyat n negeri kelantan..
jgn berfikiran sempit..
sbb kite pun blum tntu lbih baik dr yg jahat 2..
juz jgn ltak ksalahan n tduhan scre mmbabi bute..
i know u have freedom 2 express ur opinion..
tp sile ambil kire juge sensitiviti org lain..
if u were born in kelantan 4 example,what do u feel if u read things about this?
sometimes,we should use our brain n takes a lot of consideration before we write something..
sy juga tidak sempurna..
slm..

Anonymous said...

APE KAU DAPAT BUAT SEMUA NIE?????
BRAPE ORANG BAYAR KAU??KESIAN???MAYBE KO XDE KEJE NAK JADI BATU API,,TERIMA LA BALASAN KO NANTI YERK..HAHAHAHA

Anonymous said...

Saya berasal daripada KLANG SELANGOR, saya sekolah menengah di Tanah Merah Kelantan... Orang yang tulis pasal Negeri Kelantan ni, pernah duduk Kelantan ker? tahu ke macam mana kehidupan di kelantan? hina ker negeri kelantan ni? berbanding dgn negeri lain di MALAYSIA yang konon nya negara ISLAM ni, eh? pembetulan Negara milik orang ISLAM.. bukan negara ISLAM.. sbb syarat untuk menjadi negara ISLAM, pemerintahan negara ISLAM mesti lah berpandu pada AL-Quran dan AS-sunnah dan yang pasti nya hukum-hukum ISLAM mesti dilaksana.. sudah 50tahun lebih Malaysia merdeka, tapi masih dijajah oleh perlembagaan British dan belum lagi melaksanakan pemerintahan ISLAM.. hmmm, sedih kan.. rakyat 1MALAYSIA ini sibuk mengutuk negeri orang seperti KELANTAN.. sedangkan ALLAH SWT melaknat seluruh negara kita kerana tidak melaksanakan pemerintahan negara mengikut seperti mana yang diberitahu di dalam dalam AL-QURAN dan AS-SUNNAH.. haha, anda semua masih leka mengutuk negeri orang.. tanpa mengiraukan negara anda yg masih melaksanakan pemerintahan seperti British dan bukan seperti pemerintahan Rasulullah s.a.w. !! FIKIRLAH MALAYSIA !! JANGAN KERJA NAK KUTUK NEGERI ORANG SEPERTI KELANTAN... NEGERI KITA BAGUS KER?

Anonymous said...

moga2 hati kamu dibuka Allah.

kewl2 jugak. jgn sampai masuk neraka.
dosa memfitnah itu lebih besar dari membunuh.

kalau ko islam la kan. haha.

"dan setiap kejahatan yang kamu lakukan, pasti ada balasannya pula"
Al-Zalzalah, ayat 8

Anonymous said...

laaaa, luu punyer logoo.

lu sesat jauh dah upenyer. aahahaha.
brape sgt la ko kene bayar.

one eye konon.

Anonymous said...

the owner of this blog and the commenter..ask ur self..r u muslim??
if so..wat proof tell that u r muslim..Islam xmngajar kita untuk kutuk sesama islam..till then..May Allah SWT bless u..

Anonymous said...

alhamdulillah, ade gak orang yg sudi menegur kelantan ni, negeri lain macam mane pulak? i take that you are an educated person, and i believed that what you'd done is based on something that we're call it as niat. if you still think that it is a very good one, then go for it.but its kind of funny though, because a person like you still exist in this kind of world, or should i say this part of the world. pity you mate. hope you find your guiding light then, cheers mate. god bless you and god bless all of us. P/s (i'm a muslim by the way, and as muslims we have our own way to settle the problem of our ummah. and we dont hurt each other. hehehe. but whatever. a person like you wouldn't give shit about ummah anyway. )

Anonymous said...

ko tnggu balasan di akhirat kelak. kami rakyat kelantan bkn sperti yang u all smua fkirkn. korang y xprnh jejak kaki di tanah kami jgn pndai2 nk bt andaian bodoh mcm org y ad otak tp xde akal!! rakyat kami memprjuangkan agama ALLAH bersama KERAJAAN PAS. kami bkn sperti rakyat di negeri y byk maksiat n hdup dlm kemaksiatan bersama pemimpin2 SETAN korng. ckup dgn fitnah slama ni y korng rkyat malaysia hebahkan. semoga Allah membuka pintu hati kpd semua rkyat malaysia y buta n gelap hatinya AMIN..

Anonymous said...

this post is bullshit.. fitnah.. ak bkn budak kelantan.. tp bila ak baca post ni, ngn komen2 mamat2 atas suma ni, suma ni anti kelantan.. ak x tw knapa korg benci sgt ngn diorg.. korg msti x suka diorg sbb diorg tu ska puak2 kan? sbnr nya bkn berpuak.. klu diorg lepak ngn korg, msti x phm ap diorg cakap.. tu ja.. tp x yh la korg benci smpai fitnah2 ni.. abis suma pandangan kotor korg kasi kat klntan..

asda said...

Mu nie klu mai kelate abis doh keno katok..nk buat fitnah dalam blog bleh la..klu brani try mai klate n fitnah terang-terang..ni fitnah bodoh nie...haprak btoll..org2 skarang ni suka wt fitnah,tapi fakta xde..pastu wat cara pengecut...
pi balik la hang..

Anonymous said...

kalau x de org klantan kt kl ke slngor ke or kt mna2 jelah, mmg x laku la negeri tuh...tgk jelah tyme raya..kl, slngor, kosong..lengang.. jln/highway blk klantan habis jem... lu pikir la..syukur cket sbb ad owg klantan keje kt ngri ko tu...tolong majukan...smpy org slngor pn cr kdai tomyam klantan...

Anonymous said...

sedap mulut mu jah nok ngato deh...
naty kt pdang mahsyar ALLAH Xtengk pom ngeri mne2..
ingtlah kalo kito sebar fitnah tuh, dosa besar....

Anonymous said...

oi makhluk buta hati... fakta kerajaan mane ko sebat nih... berape confidence interval ko dalam statistik nih? 0.05?... pakai design experiment ape?.. data reliable ke?... maen taruk jek ko eh..... ko bek delete blog ni n bertobat la sebelom dapat bala tuhan..... sume post nk fitnah org... n nk galak org fitnah trough komen2.. ko buat dosa ngn seluruh org kelantan... mampu ke ko nk mintak maaf ngn sume sebelom ko mati? igt mati bro... ko nk bercakap pon ikut la kewarasan.. jgn ikut setan.... lu mmg kewl... kt dunia ni tuhan x bukak lg hati lu... nnt bile hijab da bukak... nyawa da sampai idung... ko nk call sume org kelaantan nk mintak maaf? tolong delete post fitnah nih... post la benda2 yg mengingatkan kite kepada tuhan... Assalamualaikum... semoga Allah bukakan hati kamu wahai orang muslim.... (kalo ko islam, mengaku ko islam sepenuh hati dan mengamalkan ajaran islam la)

Anonymous said...

admin ni contoh terbaik bg mereka yg racist dgn kelantan. meh dtg kelantan wa bawak kamu jalan2.. =)

Anonymous said...

dunia akhir zaman...timbullah ler mcm2 fitnah..ini adalah salah satu bukti kecil yg kita dpat ketahui...

kalau nk cari kontrobesi semata2 xpayah ler bt entri bodoh mcm ni wahai owner blog ntah papew ni..baik tutup kedai jelah..bt malu kerabat blogger jew(siallll)

wahai penulis berotak sempit(**otak udang lbih bagus kot)..bertaubatlah kamu...

David said...

Bodoh!!! Memang Orang melayu bodoh sesama bangsa sama-sama nk mngftnah,mngumpat! aku bkn islam pun thu srba sdkit about islam so,why still have islam people mcm syaitan kan org islam mati sama-sama bwak kain putih jd knpa msh ada lg sesama umatnye sama mcm zman jhiliah tidak ada hormat lngsung? mmg gila org melayu nie MEMANG GILA...

Anonymous said...

bro2.... i know this ur blog,, free so say anaythig,, by then,, please respect other,, suda la... o x yah lg nk mngata2 nik aziz tuh,,, ko knl dye stakat mne??? ko jgn nk suke2 ngate mlebih2, ntah yang ko tulis psal dye tuh,, ntah betol k tidak, sejauh mne ko yakin,, selagi ko x siasat betol2,, ko x tahu ap2,, ko jgn memain,, silap hribulan,, jd fitanh,, tggu la blasan ko kt akhirat nanti...
psal y dye trime twrn gg mekah tuh, ak yakin,, ko x tau btolnye pon... ko jgn nk memain ckp jek...


psl satu lg ak nk komen,,, neh,, slah satu reply komen ko,,
"so, orang kelantan kuat consume dadah la bace ne,, kan3??"thttp://www.pemadam.org.my/cda/m_fakta/fkt_sta_penagihan.php

Anonymous said...

mai dtg klantan wa bwak jejalan =)

Anonymous said...

jap,, i ak ttnye2,, nape page ko, ad ggmbar bndere us,, tp x dek bintang ,, then ,, ad mcm pymirad yg ad mate satu??? ko suke illuminati k??? k,, terase mcm nk jd tali barut mreka??

Anonymous said...

hellioz...
akai ad ka??
ke ltk kt pale ltut...
ckp biar bsopan, mnusia cm ko pn ad ke...ksian kt mak ko yg mngandongkn ko...dpt ank ****...

Anonymous said...

kondem lah negara sendiri. bangsa sendiri. ciap suruh keluar dari malaysia lagi. malaysia dahla kecik. astaghfirullahalazim. kita xptot kondem sebangsa dan seagama dengan kita sebaliknya kita menegur dgn cara yang betol. xpyh kutuk2. kutuk cmni xkn bagi hasil sebaliknya tambah kebencian. org buat blog untuk sebar ilmu kepada org lain , bukan disebabkan kebencian kita thadap bangsa seagama.akan merugikan kita jugak nt. xdpt untung pon. lagi org bnci kita ada la. igt tu. wasalam.

Anonymous said...

0k br0..
dngr cni baek2 k..
firstly la ak nk bgtau k0 kn yg psal billb0ard 2...ak xpernah nmpk pun billb0ard yg camtu..lgpun setahu ak billb0ard dkt kelntan msti ttup aurat punye..msti k0 xtau kn sbb k0 sdiri xpnah dtg kelantan..arapkan research kt g00gle n pape sumber la yg sememangnye xleh nk percaye 100% pun..be smart r beb..jgn nk tuduh bkn2..fikir pakai 0tak r beb..jgn pakai kepala lutut..jgn nk tuduh melulu..k0 blaja kn..s0,gune 0tak 2 bebaik beb..jgn sampai yg k0 cakap 2 memakan diri k0 sendiri..kalau berani,tunjuk r diri k0 2 yg sebenarnye..jgn nk berselindung disebalik alam maya k0 2..

Anonymous said...

Salam. Hi dear.
The very first thing I want to say if, if u do hate kelantanese, said so lah. Jgn pulak ckp 'tak de stated kan pun'. From ur writing we all know it lah. And for ur info, 10 times u dont like kelantanse, 100 times more we dont like u. Hehe and tak payah stated kan jugak 'hell i care'. Haha.
Boleh i taw, billboard tu kat mana? Teringin jugak nak tengok sebab dah 22 tahun I tinggal kat sini, tak pernah tengok pulak. Kalau betullah ada, nape u tak tengok dr sudut positif? Bukankah ini sebagai amaran, supaya rakyat Kelantan berpakaian sopan? Compare to other state, yg membenarkan iklan yg menayangkan tubuh, mana lagi baik? Kalau u cakap, buat iklan ni, tapi rakyat sama je, pakai ssama je. Hey! Apa la u ni bengap sgt, tanggungjawab kerajaan dah lepas kat situ. Dorang dah warning la, saman la ape la, tp kalau orang still buat, ape lg? What do u expect? Kerajaan jaga sorang2 so that they'll not wear something like that? Haha. U ni. Obviuos sgt la tak suka Kelantan. Sebab u tak fikir pun yg positifnye tu. Heheh. And ape lg ye. Ohh ye. U ckp bandar2 besar? U rasa Kelantan bandar kecik ke? U pernah dtg Kelantan tak? Kalau tak pernah jgn cakap mcm tu, tak baik. Haha. Jgn la rasa bandar negeri u tu besar sgt. Kat akhirat esok2, tak de pulak kita di nilai melalui bandarnye. Tak de pulak dok ikot negeri. Esok2 kita dok kat padang masyar ke kan. I'm very sure u know that. U kan bijak pandai, nampak mcm ilmu tinggi. Tapi biasanya kan, org ilmu tinggi takkan judge something like this. Hehehe. I mewakili Kelantanese rasa u ni kelakar la. Ermmm, pasal seks bebas tu, kena tanya pemimpin eh? I kena tanya Tok Guru ke? susahnya soalan ni. Yela, sebab dia tak mampu nak handle every Kelantanese kan. Tapi dia dah buat ap yg patut. Kempen la, billboard bodoh yg u cakap tu la, saman la, bagi kawen free la. Hurmmm. Eh u cakap Kelantan selalu banjir? Banjir tak sudah? Memang la, dah musim and faktor geografi ALLAH buat mcm tu. U ni, tak baik taw. Tu keje Allah. Banjir tu, kalau fikir negatif mcm u, memang la dianggap musibah, tp kalau fikiran org bijak waras, banjir tu ujian. U taw tak, ALLAH bg ujian kalau dia sayang taw. Hahaha. Bagus la pulak sebab tu taw kat bandar besar senang nak dapat arak, pelacur,club, what so ever la.Tu ke negara Islam? Yg tu u tak nak ulas ke? Buat la blog entry pasal tu. I'm sure ramai berminat. Hehe. Ohh ye kalau u buat HIV DI KALANGAN ORANG MELAYU ok jugak kan? Hehehe. Haha, dah tak suke Kelantanese tu cakap jela. Or tak suke parti yg memerintah? Hehe.

Anonymous said...

Salam. Hi dear.
The very first thing I want to say if, if u do hate kelantanese, said so lah. Jgn pulak ckp 'tak de stated kan pun'. From ur writing we all know it lah. And for ur info, 10 times u dont like kelantanse, 100 times more we dont like u. Hehe and tak payah stated kan jugak 'hell i care'. Haha.
Boleh i taw, billboard tu kat mana? Teringin jugak nak tengok sebab dah 22 tahun I tinggal kat sini, tak pernah tengok pulak. Kalau betullah ada, nape u tak tengok dr sudut positif? Bukankah ini sebagai amaran, supaya rakyat Kelantan berpakaian sopan? Compare to other state, yg membenarkan iklan yg menayangkan tubuh, mana lagi baik? Kalau u cakap, buat iklan ni, tapi rakyat sama je, pakai ssama je. Hey! Apa la u ni bengap sgt, tanggungjawab kerajaan dah lepas kat situ. Dorang dah warning la, saman la ape la, tp kalau orang still buat, ape lg? What do u expect? Kerajaan jaga sorang2 so that they'll not wear something like that? Haha. U ni. Obviuos sgt la tak suka Kelantan. Sebab u tak fikir pun yg positifnye tu. Heheh. And ape lg ye. Ohh ye. U ckp bandar2 besar? U rasa Kelantan bandar kecik ke? U pernah dtg Kelantan tak? Kalau tak pernah jgn cakap mcm tu, tak baik. Haha. Jgn la rasa bandar negeri u tu besar sgt. Kat akhirat esok2, tak de pulak kita di nilai melalui bandarnye. Tak de pulak dok ikot negeri. Esok2 kita dok kat padang masyar ke kan. I'm very sure u know that. U kan bijak pandai, nampak mcm ilmu tinggi. Tapi biasanya kan, org ilmu tinggi takkan judge something like this. Hehehe. I mewakili Kelantanese rasa u ni kelakar la. Ermmm, pasal seks bebas tu, kena tanya pemimpin eh? I kena tanya Tok Guru ke? susahnya soalan ni. Yela, sebab dia tak mampu nak handle every Kelantanese kan. Tapi dia dah buat ap yg patut. Kempen la, billboard bodoh yg u cakap tu la, saman la, bagi kawen free la. Hurmmm. Eh u cakap Kelantan selalu banjir? Banjir tak sudah? Memang la, dah musim and faktor geografi ALLAH buat mcm tu. U ni, tak baik taw. Tu keje Allah. Banjir tu, kalau fikir negatif mcm u, memang la dianggap musibah, tp kalau fikiran org bijak waras, banjir tu ujian. U taw tak, ALLAH bg ujian kalau dia sayang taw. Hahaha. Bagus la pulak sebab tu taw kat bandar besar senang nak dapat arak, pelacur,club, what so ever la.Tu ke negara Islam? Yg tu u tak nak ulas ke? Buat la blog entry pasal tu. I'm sure ramai berminat. Hehe. Ohh ye kalau u buat HIV DI KALANGAN ORANG MELAYU ok jugak kan? Hehehe. Haha, dah tak suke Kelantanese tu cakap jela. Or tak suke parti yg memerintah? Hehe.

Anonymous said...

Salam. Hi dear.
The very first thing I want to say if, if u do hate kelantanese, said so lah. Jgn pulak ckp 'tak de stated kan pun'. From ur writing we all know it lah. And for ur info, 10 times u dont like kelantanse, 100 times more we dont like u. Hehe and tak payah stated kan jugak 'hell i care'. Haha.
Boleh i taw, billboard tu kat mana? Teringin jugak nak tengok sebab dah 22 tahun I tinggal kat sini, tak pernah tengok pulak. Kalau betullah ada, nape u tak tengok dr sudut positif? Bukankah ini sebagai amaran, supaya rakyat Kelantan berpakaian sopan? Compare to other state, yg membenarkan iklan yg menayangkan tubuh, mana lagi baik? Kalau u cakap, buat iklan ni, tapi rakyat sama je, pakai ssama je. Hey! Apa la u ni bengap sgt, tanggungjawab kerajaan dah lepas kat situ. Dorang dah warning la, saman la ape la, tp kalau orang still buat, ape lg? What do u expect? Kerajaan jaga sorang2 so that they'll not wear something like that? Haha. U ni. Obviuos sgt la tak suka Kelantan. Sebab u tak fikir pun yg positifnye tu. Heheh. And ape lg ye. Ohh ye. U ckp bandar2 besar? U rasa Kelantan bandar kecik ke? U pernah dtg Kelantan tak? Kalau tak pernah jgn cakap mcm tu, tak baik. Haha. Jgn la rasa bandar negeri u tu besar sgt. Kat akhirat esok2, tak de pulak kita di nilai melalui bandarnye. Tak de pulak dok ikot negeri. Esok2 kita dok kat padang masyar ke kan. I'm very sure u know that. U kan bijak pandai, nampak mcm ilmu tinggi.

Anonymous said...

Tapi biasanya kan, org ilmu tinggi takkan judge something like this. Hehehe. I mewakili Kelantanese rasa u ni kelakar la. Ermmm, pasal seks bebas tu, kena tanya pemimpin eh? I kena tanya Tok Guru ke? susahnya soalan ni. Yela, sebab dia tak mampu nak handle every Kelantanese kan. Tapi dia dah buat ap yg patut. Kempen la, billboard bodoh yg u cakap tu la, saman la, bagi kawen free la. Hurmmm. Eh u cakap Kelantan selalu banjir? Banjir tak sudah? Memang la, dah musim and faktor geografi ALLAH buat mcm tu. U ni, tak baik taw. Tu keje Allah. Banjir tu, kalau fikir negatif mcm u, memang la dianggap musibah, tp kalau fikiran org bijak waras, banjir tu ujian. U taw tak, ALLAH bg ujian kalau dia sayang taw. Hahaha. Bagus la pulak sebab tu taw kat bandar besar senang nak dapat arak, pelacur,club, what so ever la.Tu ke negara Islam? Yg tu u tak nak ulas ke? Buat la blog entry pasal tu. I'm sure ramai berminat. Hehe. Ohh ye kalau u buat HIV DI KALANGAN ORANG MELAYU ok jugak kan? Hehehe. Haha, dah tak suke Kelantanese tu cakap jela. Or tak suke parti yg memerintah? Hehe.

Anonymous said...

betol3 fakta ke?
kalau nak cakap dari segi kemiskinan? kaji balik k. kalo nak cakap dari segio shopping complex, tengok jiran2 dia dulu. banyak fakta anda yg salah. ada yg x tepat. tapi kalau anda memang seorang yg berani, sila lah berkawan dengan saya.

ni email sy:

robot_rosham@ymail.com


TQVM

Anonymous said...

dia nie mmg ckp lps je...
nxt time bwre with ur words,data,statistics or whatever...
use ur conscious brain not subconscious brain

mejjaaziz said...

hmm. saya nak share dengan awak yang HIV tinggi d qlate, memg ni adalah dr fakta kementerian kesihatan. tapi awak xtahu dekat kelate ad pusat pemilihan di daerah BACHOK. n penagih2 datang bukan dari kelantan tapi dari seluruh malaysia. jadi no wonder la HIV kes tinggi. ingat minta awak selidik dulu sebelum buat statement.
kalau xpuas hati juga tgk link video ni d youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=TixqBNNUQj8
ini adalah program Wacana Perdana(ISlam di Malaysia,realiti dan harapan) dbuat di
KTC (Kelantan Trade Centre) kelantan.
disertai EXCO Pemuda UMNO, EXCO Kerajaan Negeri Kelantan, Bekas Pengerusi YADIM dan Penceramah bebas, ustaz Asri(Dr MAZA)
minta awak tgk seluruh bahagian program ni d youtube dan awak fikir2lah mana yang betul dan mana yang salah. kalau tak faham sedikit pgunaan dialek Kelantan, dekat bawah video tu ad sdikit penerangan mengenai video tu. Selamat menilai.
kenyataan yang disembunyikan pasti akan diketahui juga, jika tidak diketahui manusia, Allah yang Maha Mengetahui.
salam perkongsian.

Anonymous said...

fitnah la byk2..lg byk dosa ko buat..ntah2 ko xtakut dosa fitnah..

noor said...

testinggg

Anonymous said...

sila nyatakan dari mana source statistik ni lu dpt. jangan main tulis je, kalau btol lu bgtau r
dari mana lu dpt statistik tu. pasal board tu mmg da konpem ko fitnah. klu lu rasa statistik tu btol n pe yg lu tulis ni bkn fitnah lu letak r source statistik tu dari mana. tu pn klau lu berani la kan. stakat cakap je wa pn ble beb.

Anonymous said...

fitnah itu raja segala dosanya malah lebih besar dosa dari membunuh org.. aku ni duduk kelantan dr kecil sampai 26 thn tak pernah jumpa or dengar lg billboard mcm ni. kalau ko org ni yg pernah jumpa billboard mcm ni kat kelantan bg tau & tunjuk dekat aku. Allah S.W.T ni maha mengetahui lg maha esa. bertaubat lah sblm ajal ko dtg.

Anonymous said...

aku org kelantan.. sikit sebyk terasa ngan dia cakap.. tp pada aku, tu pandangan dia, fahaman dia.. realiti kena cari sendiri.. 'satu titik hitam atas kertas putih, yg itu yg org nmpak'
tq..

Anonymous said...

salam.....
aku bukan org kelantan, tapi klu aku baca apa ko tulis ni pun sakit hati...guna la ayat yg baik sikit..ko cakap cam satu negeri kelantan tu wat koje x baik...ko pun patut pikir juga...mmg x salah ko tulis or tegur tp ko ada terfikir x ko menyebabkan orang lain sakit hati beb..aku pon bukan baik sngt nk tego ko kan, tp apa aku tulis ni pun utuk peringatan tuk diri aku jg..ye la..sama2 kte beringat....k la, tu je aku nk komen..klu aku ada salah ckp, sorry ek..

budok klate said...

banner blog mu tu berunsur mansionic dh.. pastu nk porak peranda rakyat malaysia.. ko ni yahudi ke ape bangang??

Anonymous said...

bodoh punyer iklan..nak menipu pun bia la logik sket..aku org kl..aku salu g kelantan..bertahun2 x penah nmpak..org lau ati busuk..dengki..mcm2 leh wat...ingat tuhan maha MELIHAT...ap yang kamu kerjakan...tobat la der

SilentWarrior said...

salam.

Ada kesangsian dan wujud prejudis pada artikel ni terhadap Kelantan.

1. Billboard tu jelas dan memang jelas di edit DAN kalau betul ada ,kalau penulis memang pernah tengok board tu kat Kelantan, aku dengan hormatnya mohon penulis beritahu lokasi board tu.

2. Masa tulis artikel ni, tiada sumber yang sah. Nyatakan la sumber dari mana. Tadi cakap banyak sumber dan mazidol tu salah satu. Yang lain2 mana? Takut nak letak ke? Setakat tulis negeri je tanpa statistik dan sumber yang sahih, ko buat research tak laku beb, dapat kat aku, aku koyak bakar je. Sila dapatkan kes dan punca2 HIV tu skali ok. Kalau kau tak faham apa yang aku maksudkan, kau kena belajar cara buat research dan BUKAN main tabur macam ni je.

3. Kelantan selalu banjir? Kelantan je ke? Kau hidup zaman bila? Kau tak buat kajian tentang negeri2 di malaysia yang kena banjir?

4. Kelantan mundur ke? Dari segi apa? Kalau tengok pembangunan je, memang la tak sehebat KL, tapi penah kau BUAT KAJIAN tak dengan pendapatan bulanan yang sama, tinggal di bandar besar cthnya KL atau tinggal di kelantan, yang mana lagi jimat?

Last setakat ni, KAU ni cuma orang yang tau sebarkan perkara yang kau sendiri kurang arif tentangnya. Aku suggest kau balajar, buat kajian yang mendalam sebelum kau post sesuatu. Aku tak nak kau dapat claim dosa ko cash kat dunia ni.

Anonymous said...

V.I.C DIANA: aku dah merantau 4 negeri, majoriti kawan2 aku (yg bkn klntn) xpernah pertikai sal klntn, ni semua fitnah kamo jerr..

80% orang laki akan cakap ko ni berperangai hodoh same cam muke kamo, aku xcakap, tapi orang leleki di malaysia ni yang cakap...

sudah2 la, melayu....

x boleh ke tgk org lain lebih maju???

asal nmpk klntn maju, menerajui cabang bisness bumiputra, ade la org2 yg berhati busuk nak buruk2 kan klntn, kamu maju la diri, klo betul pon xsuke org klntn..kami 2j lebih blngn pnduduk doakan kamu semoga terbuka aty, sedangkan tidak mnguntungkan berbuat mulia terhadap manusia hati busuk cam v.i.c nadia 2,..

gud luck...siarkan kelemahan kami, sedangkan kelantan terrusss maju dengan perniagaan pendidikan, sistem pentadbiran, pngguran trndah, melayu terkuat, bermacam2 lg klntn menerajui melayu..adios, orang berpikiran lembuuuu...

renung2 dan pikir2 kan laaa...

Rekti said...

author blog ni nampak sgt troller wannabe. buat entry kontroversi so that org komen and follow. tipikal blogger malaysia. kalau buat blog yg sopan santun xde orang nk follow sbb muke kurang hensem (xtau betul ke x teka2 je ni). kalau buat blog serius x byk pengetahuan plak. sbb tu source entry pun cekau orang lain punye.

kalau nk baca blog troller yg bijak pandai, ni ha baca blog nih.

http://obefiend.blogspot.com/

yg orang duk butthurt atas2 ni pun bongok gak senang2 kene troll. baca diam2 sudah, kalau x betul biar, kalau betul pun biar. x ruginye kalau x melenting.

yg orang negeri2 lain yg duk setuju pun same bongok duk jilat punggung author. siap tmbah maklumat lagi tu. yelakan x kene kat negeri sendiri. tapi xpelah. whatever makes all of you happy.

Anonymous said...

FUCK HELLIOZ!!!JUPO NGAN AKU, MEME AKU KATOK SAPA MAPUH LH..BASO NATE GILO!!!NOK NGATO KO KELATE, MU MEME SILAP LH..MU INGAT SKIT, KT MALAYSIA NIH, ORE KELATE ADO DIMANO2..KLU ORE SUPO MU NK CRI BALOH NGA ORE KELATE, BAIK MNGUCAP AWAL2..

Anonymous said...

Kat Bandar2 besar ni lagi senang nak dapat :
-Arak
-Club
-Pelacur, whore, prostitute
-GRO jual badan
-Datuk2 kaye yang sangap belaian manja perempuan
-Datin2 gersang yang perlukan gigolo
-Anak2 ikan yang lapar...
-Pelajar2 UNIVERSITI yang sentiase takde sen dan bole dilanggan bila2 masa
N
BANYAK LAGI FAKTOR PENARIK YANG SEPATUTNYA MEMBOLEHKAN BANDAR2 BESAR MENANG RANKING KAT ATAS...

you seem not too happpy with this situation? do you want these cities
to be in the same league as kelantan?

Anonymous said...

kau orang mana admin?? orang asli?? hahahahahahaha!!! chittpoorah!!! Kelantan is da best! Mintak je hujan, terus turun!!! Cuba kau mintak! Aku rasa sampai kiamat tak sudah!! hahaha.. Admin bodoh!!! Orang Kelantan hebat2. Di Universiti Al Azhar. Orang Kelantan paling ramai!

Anonymous said...

Lu bantai je...
Gwa kewl...(mmg r lu kewl,org bongkak mcm lu mmg x rasa pape kalo kna bantai!)

wa nyampah gla r tgk blog ni...
lu ni blogger otak sempit r...
drp buat dosa duk fitnah sana sini,baek lu cucuk tanam blkg rumah r...
konon 1 malaysia,tp sama bangsa agama pn nk diskriminasi...
kalo rasa bgus sgt nk kondem rakyat kelantan,wa cabar lu menang PRU kerusi parlimen, bg cadangan dlm DR soh 1 MALAYSIA pakat kondem rakyat kelantan..tu pon kalo lu ad ciri2 sorg tokoh n org mmg pcaya dngn fitnah2 lu...kalo stakat tunjuk brani bg perspektif jahanam lu dlm blog,baek xyah r..ramai lg org bgus dr lu kt luar sana...

Sang Petapa said...

Hahaha...kelakar pun da aku bca entri hg ni...bro, otak hg asyik pikiaq seks ja noh! huhuh...HIV = Seks. AIDS = Seks. Bro, kongsi jarum suntikan pun bleh sebar HIV gak la. Btw, b4 hg buat entri pasai negeri org, mke sure hg betoi2 kenai dulu noh lenkali. Nak tanya satu soklan...Hg penah p dok Kelantan? Brapa lama? For ur info, aku org Kedah. Memang gila fanatik dgn negeri aku. Memang fuck gila dgn prangai Kelantan (Sorry 2 say, certain of them are really annoying). Pendek kata, aku ni dlm golongan yg mmg close-minded abes mcm hg. Suka judge ikut suka hati berdasarkan apa yg aku tgk, orang ckp. Tapi takdir Allah tu memang CHANTEK la bro! Aku last2 dpt tawaran blaja kat Kelantan...4 tahun bro dok Kelantan! Masa tu bru aku kenai betoi2 camna budi org Kelantan. Some of them mmg baik sgt. Mesra dan berbudi pekerti mulia gitew. xmcm yg aku jumpak kat KL. As for me NOW, hg orang negeri mana pun xkesah. Mana-mana tempat ada org baik or jahat. Diperintah oleh sapa pun xkesah. PAS ka, DAP ka, UMNO ka. Bro, klu kita buat baik dgn org, org sure akan buat baik dgn kita. Org PAS bukan xbuat keja, Nik Aziz setiap minggu bg ceramah. Tapi klu rakyat sendiri xmau nak buat camna? Pemerintahan dah elok, molek, negeri ISLAM. Frankly said, aku suka dok Kelantan. Aman dan tenteram (Kecuali time tgk bola Kedah vs Kelantan kat stadium sultan muhammad) Berdasarkan apa yg aku baca, hg ni mcm ANTI-KELANTAN sunggoh noh? Awat? Ada bad-experience ka? Lex la noh... :)

p/s: Aku tau aku xmenjawab persoalan hg...
IT'S MY PERSPECTIVE lg pun kan... :p
Just sharing...jgn marah ye abg blogger macho...

afiqsiddhartha said...

kurt kobain, puki la mafia kau. kalau kau nak kata kau balik dari us lepas tu kau sebenarnya the real american yang datang ke tempat baru dan dapat sesuaikan diri dengan tempat yang jauh dari urbanisasi, fuck you! get real you bitch. setakat duduk us sampai umur 3 4 tahun, kau boleh pergi mati. tak bawa efek apa pun lah sakai. kau duduk kelantan dengan suasana kelantan. so kau part of kelantanese. not american to kelantanese.

Ann said...

jgn lah nilai kekayaan dr segi adanye bilangan shopping complex, brp byk bgunan tinggi........igt org2 kt negeri tu kaya jugak lah?

ak penah skolh kt kelantan, (aku bukan org kelantan), b4 aku dtg kelantan.....aku pikir mcm lu lah...org kelantan ni miskin2..
tp apa yg aku pk tu smua slh....ramai jer dak2 sekolah aku yg org kelantan.....boleh dikatakan anak org senang at least xsusah mcm yg aku pk....ramau jer yg tggl kt rumah besar2...xmcm kl, ramai yg tggl kt rumah flat.

aku dulu pk rakyat ni klantan ni ssh, psal otak aku dh disumbat ngn media gov ni

knpa kelantan xmembangun? sebab kerjaan pusat xbg duit kt kelantan......padahal org2 kelantan byr duit cukai jugak mcm rakyat negeri lain.......

jadi lu xyah lah racist sgt yer, dtg dulu kelantan..bukak mata, bukak minda......lps tu judge lah sdiri

Amoi said...

PEH PANASNYA KAT SINI.

81 comments?

Anonymous said...

ahaksss

Anonymous said...

wey bodo!!
ko jgn sembarangan la wey...
pakai kepala lutut ke ape?
ko ad g wat research kt sane ker?
org tmpat ko baek sgt ker?
cmni la org melayu, nk timbulkan slah org mmg senang..
nk naekkn name bangsa sendiri xnk...bodoh!

maCy said...

done baca komen smpai abis. sekian

GuessGuessGuess said...

hebat2 rupanya rakyat malaysia ini, ya?? Tak sangka. kagum neyh. Semangat assabiah yang tinggi. Mabruk alaikum. nak keluarkan pendapat pun macam buat kesalahan derhaka pada negara. Haih.. =.="
letih baca komen saja...
hahaha

Nurhidayah Bahari said...

howt!ouch....mintak sume betenang ye...

Anonymous said...

KAH KAH KAH fun gila babi. ramai sial typical malaysian :))

Anonymous said...

hi helioz
ang p mane diam je keh3
lawak tgok ang kena bantai
kate kewl
ni lebih kpd ciken

Hellioz said...

alamak anon
gwa sumpah malas nak layan.

sebab lu orang dah kena troll pon
face it or feel butthurt sampai mati

lagipon gwa tulis bs kat atas ni da lame da.
Lu orang je baru discover
Gyahahahahahahahahha~

akmalhilmi said...

byk tol komen kaw
haha

Anonymous said...

naudzubillah..whatever it is can u post up the sources where you get the things that you call the 'facts'??

kalau pown betol, jgan letak kesalahan pada orang lain...iman xdapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa...mmg keje kt Kelantan xbyk...tp yang cari keje makan gaji la...orang kelantan kebanyakannya buat BISNESS sendiri...tu you xtaw ker...that's the facts....

Anonymous said...

naudzubillah..whatever it is can u post up the sources where you get the things that you call the 'facts'??

kalau pown betol, jgan letak kesalahan pada orang lain...iman xdapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa...mmg keje kt Kelantan xbyk...tp yang cari keje makan gaji la...orang kelantan kebanyakannya buat BISNESS sendiri...tu you xtaw ker...that's the facts....

Anonymous said...

naudzubillah..whatever it is can u post up the sources where you get the things that you call the 'facts'??

kalau pown betol, jgan letak kesalahan pada orang lain...iman xdapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa...mmg keje kt Kelantan xbyk...tp yang cari keje makan gaji la...orang kelantan kebanyakannya buat BISNESS sendiri...tu you xtaw ker...that's the facts....

Anonymous said...

hahaha adoi lawak betul.....
first time ak jmpa pemilik blog mcm ni......
ak baca tajuk ak bajet mula2 ko mesti bdk nerd yg skema taw smua psl info Mlysia..
tp bl bc statment kau bru tw ko ni bodoh je org ny....
da la org duk komen ko snyp je mcm pondan xnk jwb......
yela mst org mrh bro ko ckp mcm tu....
ak yg xduk kt serambi mekah tu pn rse ko ni sje nk timbulkn isu....
ko ble smpaikn info ni dgn cr elok tp ayat ko mcm cibai.....
org yg bc semua rse ko ni ad niat xbaik....
sbb statement ko ni ad unsur fitnah dan penghinaan......
ad org byr ke suruh kau buat bnd mcm ni......
ko kna igt dlm mana2 agama pn ko fitnah org hidup ko mmg xselamat...
lain la klo ko ni xde agama.....
dah la ap nme ko hell leluya ak xpndai sgt nk sebut nama ko.....
ak rse baik ko buat statement mntk maaf ke buang ke post ni.....
em klu hr2 org duk maki hamun tu doa org mmg hidup kau xtenang....
percy la ckp ak.......
ko xpyh malu la nk mntk maaf.....
org yg hebat adlh org yg brani mntk maaf.....
xpyhla bajet2 kewl ke iron ke da mcm ciken ak tgk snyp je org komen...
ok adios

Anonymous said...

hahahaaaa..
klaka..weyh helioz..ko mmg pndai cr populariti la..org komen marah2 pn ko rilek je..ko mmg kewl..janji org bace blog ko kan? mcm tk ckup kasih syg pn ada..

pape pn..teruskn la usaha murni ko nk bukak kisah psal kesesatan umat kat malaysia ni..kasi ramai2 ckit bace blog ko..kalo diowng tk bole nk bsatu majukn negara..at least dpt bsatu mndoakn kesejahteraan ko..bnyk lg isu menarik kat luar sana..gay ke..lesbian ke..sex bebas ni da slalu sgt da dgr..bosan r..ko try bukak cite psal gay2 melayu..kompem rmai yg komen..ak tk tgk lg entry len..tk taw r kalo da ada..

keep up da good work..mcm ko kate kan..its all about perspective..

Anonymous said...

aaahaahhaa..bongok..tk pyah ulas bnyk2..tgk gmba gne edit pn da taw blog ko tkde fact yang bole pakai..
research konon..ko pndai ke buat research?

MATAHARI said...

dioranmg butthurt tap act like a chicken coz being an annoying mouse.funny. damn funny comments in this section.

what all i can say, they forgot to read your footer note.

Anonymous said...

waa.. byk komen yg berbaur politik nmpk.. haha!! td aku tgok ader komen pasal negara islam dan hukum2 islam.. bukan nk ngutuk, tp sedangkan negara islam laen pown mcm mesir yg ader al-azhar pown iktiraf msia sbg negara islam.. takkan kiter still nk nafikan? takkan lar negara kafir leh jdik tuan rumah utk OIC pulakkan?? byk je hukum islam yg da diterapkan dlm pemerintahan.. mcm syariah.. atau kalo still rse tak cukup.. booeh semak blik sistem perbankan kita.. yg skang nie da byk menerapkan unsur2 islam.. atau universiti2 islam kat msia.. tak cukup lagi? semua sbub msia tak jln kn hudud? pergi search mana2 negara yg korg iktiraf islam tue kalo2 ader yg laksanakn hudud.. aku nk tau lar jgak kan sbub aku tak prnah dgr pown.. dan sblom komen, ko bce dulu draf hukum hudud yg dicadangkan oleh pas.. dan bce jgak surat tun mahathir pada nik aziz..

dan komen iklas utk blogger.. ko nie freethinker ke bro? buang ar iluminati kat bendera msia tue.. wat sket mata je tgok.. ko nk terpesong pown terpesong ar sorg2.. tak payah nk hinakan bendera negara aku tue..

sekian..

jawe said...

ini post Dec 24, 2009. hari ini baru aku terbaca.

hellioz, i like you. a lot. kau berani bersuara, dan kau pon cool jugak. aku salute spring untuk kau.

aku pure negeri sembilan, dan aku kawen dengan lelaki yang pure kelantan. klise sangat. kan? he's not perfect, but at least he's human.

i don't blame you for writing this. aku tak salahkan orang yang komen komen tu. tapi, abang kakak yang berani sangat komen tu, kenapa melenting? kenapa melatah? come on.

kita malaysia, kita accept each other. satu cacat, bukan semua cacat. yang cacat kita bagi kerusi roda. yang tak cacat, tolong yang cacat.

jangan sebab politik, mata kau orang jadi buta. jangan sebab aku cakap "aku kau", dan kau pulak cakap "abe kawe", kau orang jadi tuli.

aku yakin, masa hellioz tulis entry ni, 1 malaysia belum wujud lagi.

orang salah, kita maafkan, tak payah nak tunggu dia minta maaf. orang bodoh, kita ajar, tak payah nak tunggu dia datang minta di ajar. orang pandai, kita rapatkan diri, tak payah tunggu entry panjang lebar lagi.

god bless you hellioz, and kepada mereka yang bijaksana terlaksana tu, baca balik title blog ni, "And it's ALL About Perspective"

peace out. :)

p/s: aku baru 20 tahun. ilu pun tak penuh di dada. this is my perspective.

Wan Perlis said...

tak larat aku baca komen.haha
mai la Perlis. negeri kami cantik dengan keindahan alam semulajadi. negeri paling rendah jenayah dan hiv. negeri kami kecik ja. besaq kelomboi

Aus MeLankoLik said...

macam haram , komen byk gile nk bace, tak larat aku , hahaha .
takpe2 , nnt aku nk buat gak la entri pasal smngt kenegerian ni , hahaha .

mitchelle nur alya said...

jawe :)
you are completyly matured beings :)

we are malaysian :) haha

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said...

ohh..i thought selangor..
wat a surprise..
thanks 4 d info..
yeah, why kelantan??

kapkun said...

wakaka.. yg menulis blog ni,ntah2 ade hiv jugak.. tu marah tu...

Anonymous said...

dasar bangkai hellioz... nme blog pon da mcm menatang.... dlete je lah.... kang x memasai org tau identtiti ko,, ko kne bantai kang.. org mcm ko ne, asl x mampos awl2...

Anonymous said...

agak2 laa.nk tegor pn biar la bertapis. -.-...sedih aku mcm ni.
ko kene tgk video ni ak rase.bg ko sedar skit

http://www.youtube.com/watch?v=TixqBNNUQj8

anah nik mahmood said...

rano la aku buleh folow blog ni dulu.

cha liyanie said...

lek bro0 skalian~ jgn marah2 k..aku pn ada knal org klantan gak~ rmai lg..
ex bf aku pn org klntan tauu~
aku xbole nk ckp org klntan ne x baik sbb aku xpernah g sna.. dan aku xbleh nak mngutuk sbb negri aku sendri pun macam taik~
tp mngikut pegalaman aku spnjang aku knal dgn org klntan, espcially my ex bf.. dia mmg ala2 syial sdikit yaa..
dia paksa aku utk buka2 sgala lapis kt bdn aku ne then tunjuk kat dia..(bogel laa pndek kata) wktu aku lyn ym ngn dia..wadehell~~ mmg gatal tahap hina gak laa.. dan yg aku pelik, dia solat 5 wktu.. mmg x tinggal.. wahhh!! apakahh??
bdk2 klntan kt kolej aku pn ada gak yg mcmtu~ mnurut pgalaman aku laa kn,aku pernah di cabul di punggung oleh sorg mamat kelantan yg sama kolej dgn aku..
kjadian berlaku masa aku tgh berbaris kt atm nk amik duit.. dia kt blkg aku..tiba2 ja tgn dia dok gesel2 kt bontot aku.. syial! aku pedih hati stiap kali tgk muka mamat tu yg mcm taik d pndgn mata aku.. aku sumpah dia jd mercedes benz.. (amiinn)..
tp....kjadian2 mcmne x smstinya buat aku bfikir yg suma org di klntan tu teruk...tidak sma skali.. mgkin segelintir saja.. mreka2 yg xmw terima ajaran yg baik a.k.a bodoh gila babi jaa yg akn buat cmne~ tp BUKAN smua org yaa..
ksimpulanya....
semua negri sama jaa.. klantan kaa johor kaa sabah kaa.. SEMUA SAMA.. xda beza.. semua negri pn ada org baik ada org jahat ~ xkira laa ranking jenayah negri ini lbh tggi dri negri itu, bg aku suma sma jaa..

p/s.. sbb tu laa aku x buat blog yg ikut perspektif sndri~ xmau skitkn hati org lain~ nti org sumpah aku jadi katak, then Tuhan kabulkan, sapa yg susah???

scarlett said...

xbaik kau kutuk negeri kelantan mcm tu . ingat kalo da duk kelantan tu mesti baiklah mcm malaikat?n kalo dipimpin nik aziz msti baik mcm nik aziz . iman kan xdpt diwarisi . kau ni mmg bodoh la .

AkuMuzikFilem said...

semua yang kau tulis pasal kelantan ada betulnya. tapi aku nampak ada yang exeggerate dan bias. takpe, kita jadi kawan dan bawa kau ke kelantan jalan2 nak x? hehe. tulisan kau tentang blog picisan takde isi, penuh dengan jurnal hidup harian yang memualkan akau sokong 1000%

AkuMuzikFilem said...

semua yang kau tulis pasal kelantan ada betulnya. tapi aku nampak ada yang exeggerate dan bias. takpe, kita jadi kawan dan bawa kau ke kelantan jalan2 nak x? hehe. tulisan kau tentang blog picisan takde isi, penuh dengan jurnal hidup harian yang memualkan akau sokong 1000%

awey said...

lols... nape tah korang neh.. jadikan bahan plak kelantan neh.. demns u r short minded people.. look another perspective kelantan is much better place than others.. go there.. feel it..

Anonymous said...

Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui apa yang berlaku disetiap sudut duniaNya yang besar ini. Setiap yang berlaku pasti ada hikmah dan pengajaranya.
Wahai saudara, kembali la kepada ajaran Allah,jangan la kamu berfikiran sebeni hanya kerana didorong oleh pengaruh politik sahaja.sesungguhnya dunia ini adalah sementara.sebelum kita menunding satu jari ke arah orang lihat la 4 jari lain yg menunding ke arah diri sendiri. lihat la cara penulisan kamu,jika kamu mahu memberikan satu pandangan adakah salah kiranya kamu mneggunakan perkataan2 yang wajar,sopan dan sedap mata membaca? adakah kamu tidak lagi berada di dalam lingkungan akhlak yang dikehendaki Allah?
Allah Maha Besar, ketaui la ssaudara,fitnah itu lebih teruk hukumannya dengan Membunuh. perbuatan saudara ini seakan2 telah menjahanam kan agama sendri.Atau saudara bukan seorang penganut Islam? atau tidak percaya dengan kebesaran Allah? bertaubatla saudara.. Maha suci Allah, semoga Allah mengampuni dosa-dosa kamu.

han said...

ape la motif kau kan Hell,kalau stakat buat entry nak cari isu..eh aku lupa..kitakn di dunia tanpa sempadan..perspektif kau..(aku baca:i hope you will die and rot in hell..lol~ memang padan la footnote kau LOLOLOL..nasib baik sedar diri :)

dah la..gua kewl je..*senyum

Faiz Tapit said...

kahkahkah. oi hellioz, ko patut tulis entri sama panjang macam komen-komen kat sini lah. baru seronok nak baca.

btw, we're on the same side. aku org pahang. kah2

Anonymous said...

hak3...trollin btol...

Anonymous said...

Bodoh punya blog.bangang celaka

Anonymous said...

babi dajal..

Anonymous said...

mak bapak engkau tak kasi ajar kau..makan tahik..

Anonymous said...

kesian kat mak kau sbb mengandungkan kau. kesian kat bini kau sebab dpt suami mcm kau (lau kau ni laki). Kesian kat anak kau sbb dpt bapak mcm kau. Aku rse, bdsarkan ayat yg kau gune, mesti kau ni bakal kaki pukul isteri ngan anak kau.

Ingtlah, kau kutuk org kelantan, kau kene minta maaf ngan sluruh org kelantan. Larat ke beb?

Di padang Mahsyar, kau kene bagi semua pahala kat rakyat kelantan. Lau pahala kau habis, kau kene pikul dosa rakyat kelantan.

Alhamdulillah..aku orang kelantan, akan ada orang yang nak pikul dosa aku. Bwahahaha.

Kalau lah ada orang baca blog kau saat kau meninggal, dan terasa hati. Makin teruk lah seksaan yg kau bakal terima.

Anonymous said...

http://www.mac.org.my/v2/wp-content/uploads/attachment/ReportedNewHIVInfectionsbyState.pdf nie die link untuk statik HIV... Harap semua puas hati... :)

Anonymous said...

nie lagi link untuk statistik HIV di malaysia... >> http://www.mac.org.my/v2/hidden/malaysian-statistics/

Anonymous said...

ok la.. aku ni budak kelantan.. bersyukur dok dikelantan and membangunkan kelantan walaupun negeri aku ni bukan negeri yang mendapat barakah tapi tak po la aku bersyukur seadanya.. korang pulak patut lebih bersyukur kerana ada pemimpin yang berwibawa dan disayangi tuhan .. doa doa depa la menjadikan negeri kalian makmur x amacam kelantan.. tak pola ..akhirat esok esok pemimpim korang la yang bagi syafaat kat korang.. alhamdullilaah...kami ni tak po la.. harap Allah memberikan kasih sayangnay pada kami ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~