Thursday, December 10, 2009

Tukang Masak Terlampau!!!

MESTI MACAM CLICHE' KAN BUNYI TAJUK KAT ATAS???

itu terlampau
ini terlampau
sume nak terlampau
mentang2 la pramugara terlampau feymes dulu...
tak tau pramugara terlampau ape?
klik ni pramugara terlampau
aku rase orang kita memang teruja tengok perkataan terlampau kot...
tu yang sampai page ni...
joking....
gyahahahahahhah~ 

aku slalu usha tukang masak...
bukan usha ngorat sengaL
usha dia masak la...
tukang masak slalu laki kan?
mane pegi orang pompuan pon aku xtau
keje jage laki kt uma kowt...



chef macam ni takkan pernah mucul di kedai tepi jalan.
kat hotel 3 bintang pon jarang ade...


btw,
back to the point
pernah nampak tukang masak memasak or do anything in the kitchen sambil hisap rokok?
i did...
i've seen it many times and it have now seems like a normal scenery to my eyes...
how about cha?
adeyh...
mesty nak alih bahase...
sengaL tol...

benda ni selalu berlaku kt kedai makan melayu la...
xpernah lak aku nampak chef kat kopitiam masak sambil isap rokok...
mau kne fired esok ari kalau buat camtuyh...

sebenarnye banyak benda2 behind the scene yang tak ramai tau since dorang xpernah kesah tentang kisah di sebalik tabir,
kisah tentang setiap makanan yang terhidang di depan meja...
yang Korang tau,

1. lapar
2. order
3. siap
4. makan
5. kenyang...

*burppppp...
burok prangai....

Korang tak pernah nak ambik tau ke kisah di sebalik masakan yang masuk dalam perut melalui mulut korang tuyh???
Tak curious langsung???
bagus,
mungkin esok lusa taun akan invade your body
and make u sick like a sicko person who's been eating poisoned foods...

i wanna tell u a tale, untold by any story teller...
yeke?
ye kan aje~

the story goes like this~

X (bukan nama sebenar) selalu makan di kedai kegemarannya
masakan kat kedai kegemarannya itu xde la sedap mane pon,
tapi ok la...
kalau tengah sangap2 nak makan goreng2 tu pegi je kedai feveret dia,
confirm terangkat...
apsal terangkat plak siaL...
auta la lu neyh~

ok2..
sambung cite...
X dan rakan2 selalu melepak kat kedai feveret X tak kira pagi petang siang malam walaupun X ade banyak keje nak dibuat untuk hari esok, lusa, tulat dan berulat...
tapi ntah kenapa la kan,
pada satu hari yang agak dingin,
angin pula bertiup sepoi2 ribut (ade ke?)
X ternampak tukang masak kat kedai feveret dia KOREK HIDUNG a.k.a dig his nose la in english...
X hanya mampu melihat sambil tersenyum....
mengenangkan nasi goreng pattaya yang baru abes dibedal baru kejap tadi...
ye, baru je kejap 2, 3 minit tadi...
kenyang tuyh...
tengah pekena dunhill tu sebatang dua...
dah dekat setahun lebeyh da X makan kat kedai feveret dia tuyh...
tu la 1st time dia nampak tukang masak tu maen korek2 hidung semasa memasak...
amacam?
air liur dah meleleyh blom?

aku malas la nak buat conclusion...
ni bukan karangan sekolah rendah...
kita maen teka2 nak?
sape teka paling tepat aku reply comment dia...
nak?
lolz~

sambung sindry la cite neyh...
malas nak taruk lebih2...
kang lain plak yang jadik.
tak pasal2 keluar alien dari nasik goreng pattaya kejap lagi...
bahbai~

10 comments:

Capo Grande said...

Aku dulu...aku dulu...

selepas itu X membuka sebuah kedai makan...Walaupun masakan X tak sesedap mana tapi kedai X tetap penuh dengan pengunjung setia...itulah hasil daripada rahsia memasak yang dicuri oleh X...masak dengan menggunakan jari yang tidak dibasuh selepas mengorek hidung...huhu...

ajie said...

korek hidung? huhuhu

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

in a nutshell... masak la sendiri. hihihi. -jgn lupe korek hidung sbg penambah perise xP

iCe said...

hahahahaaa ni confirm citer pasal tuan tanah ni... wakakakakaaaa mesti sedap giler nasi goreng pattaya tu campur dengan taik idong masin sket2

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Pernah terjadi satu kes di kedai mamak yang menjual roti canai. Pegawai kesihatan datang periksa kedai sebab ada komplen pelanggan kena cirit birit slps makan roti canai kat situ.

Bila diperiksa kedai, tak le kotor sangat. Setakat dapat gred B tu mmg bleh ar... Akhirnya setelah diperiksa penebar roti canai tu sendiri didapati dia memakai cincin suasa yang sangat besar di sebelah kiri tangan. Dan dari pemerhatian ke atas cincin mendapati ada sedikit sisa taik di cincinnya berkemungkinan disebabkan beliau tidak membersihkan jari dengan betul selepas mencebuk bontot lepas melabur. Jadi..... moral of the story... dont eat roti canai if u see the "canaiman" wear a ring! heheheh.....

cinta lea ixora said...

uh.... terpiki jgk psl nie.. dasat btl... tp nk wt cmne... tu je choice yg ade.. erkkk..
tulah nk msk mls.. hehe

Anonymous said...

terima kasih menjejak kaki di blog saya.

cik putri said...

kesian para tukang masak. haha kene cop pengotor sume. haha. kalau rmbut panjang, berpeluh, pakai jeweleries, terus org cakap ape yang die masak mesti infected. haha. kesiann... tp betul ahh. HAHA. :P

Roronoa Zoro said...

erk.. jijik tol..

chekodok said...

@diana: sy pernah dgr gk cite cmtu kt tmpt sy,
sumpahjijik!
aku pantang betol kalau dtg kedai xkesa la arge murah sgt xpon mahal sgt tp servis cm tutt lembab lps tu pengotor,
rse nk tikam sorang2 staff dye,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~