Friday, October 30, 2009

Are YOU Depressed? here's ten things to do when u feel depressed


what People tend do when they were depressed?

SOME PEOPLE

1. Shout n scream out loud

2. Take weeds or any typo drugs or medication. michael jackson anyone?

3. FLuck everybody near them?

4. Kill a cat?

5. Commit suicide. how?

6. Pray........ 'hard'

7. drink and drive and die...

8. Smoke a carton of cigar in 24hours... 1 lit in every 6minutes.

9. Sleep?

10. Blog to death... wha?

i wonder if there's any incident involving the tenth statement...
but there are cases where people died, 'playing' with the computer....
i wonder how...
maybe he/she fap too much. haha. not funny

what will YOU do when u were depressed???
i listen to my fav coldplay tracks n it makes me more depressed. stupid.
maybe i should choose the tenth statement.

so, i can stitch my name on the guinness world  records. LAME...


New Guinness World Records

-suicidal act by blogging to death
record holder : Hellioz
year : 2009
place : planet pluto
time : 2 a.m.
date : 30/9/09

*hope i will not dream of being dead when i was asleep... sigh~

share your opinion because...

 ...Its my perspective. tell me Whats yours?

Wednesday, October 28, 2009

Politik Kucing

Sebelum kita meneruskan pengembaraan kita pada hari ini
jawab soalan ini...

"anda ade kucing kat rumah?"

kalau ade bagus, kalau xde hmmmm...
option
-mesty pernah jumpa kucing2 lapar kat kedai2 makan kan?
cuba observe cara dia mintak makanan...
berbudi pekerti kan? hahaha

ok back to the title yarh...

Sebagaimana yang kita sedia maklum,
kucing adalah haiwan yang :


-suka bermain -kitty-
-pemalas
-kuat tido
-kuat makan
-kuat cret2 sesuka hati dia
-kuat mengeow
-kuat meleset
-suka gigit2
-suka kejar2
-jakun pada objek yang tak statik
-baghal dan xpaham bahase manusia
-comel
-cute
-mempunyai bulu yang lembut (yang ada tuan)
-mempunyai bulu yang keras (yang jatuh longkang di mana airnya warna hitam)
-wangi (yang baru mandi)
-busuk (yang tak reti mandikan diri sendiri)
-pelahap

dan sebagainya....

anda pun bertanya "ape kena mengena semua list di atas itu?"
saya menjawab "SABAR LA.... keep on reading..."

Sebenarnya,
kucing adalah haiwan yang well known walau dimana jua ia berada
ada bidalan cakap
-malu-malu kucing
-alim-alim kucing

dalam durian pun ada kucing seperti
-kucing tidur

Kucing adalah haiwan yang SANGAT pandai berpolitik
mereka pandai memanipulasikan manusia dengan gayanya yang
-lemah lembut
-sopan santun dan
-pandai membodek

Cuba lihat bagaimana cara kucing meminta makanan.
-tiada paksaan berlaku
-tiada keganasan berlaku
-tiada yang buruk, semua baik2 belaka

Kenapa?

Sebab kucing PANDAI BERPOLITIK
dan disebabkan sifat2nya itulah ia mampu mencoretkan dirinya ke dalam peribahasa melayu yang sedia ada dan bukan peribahasa2 yang dikarang oleh Karam Singh Walia seperti
"ibarat perahu sudah di air, biar nakhoda tentukan kemudinya" dsb.

Kalau kita ni ni manusia yang observant,
sifat politik kucing ni banyak diguna pakai oleh manusia.
Tak kira lah siapa pun manusia itu be it


-anak-anak
-mak bapak
-pekerja
-suami
-isteri
-dan yang paling ketara
-Politician

antara Tokoh Politik yang Sangat Bijak mengaplikasikan amalan politik kucing di dalam kehidupan seharian ialah

-Tok Guru
alasan
mintak duit kat kerajaan banyak2,
buat itu buat ini,
mintak itu mintak ini lepas tu,
bagi credit kat diri sendiri.....
dan kutuk kerajaan sebab tak bagi peruntukan
padahal mintak kat kerajaan...
ini adalah salah satu contoh mudah untuk melihat
sifat2 politik kucing di malaysia

Seorang lagi kaki putar belit yang terkenal dengan sifat politik kucing di dunia ialah
-Anwar pengkhianat bin esok lusa tulat yang masih belum menyaman pihak yang menggelar dirinya pengkhianat....
Ape cer? Lawyer tarik diri lagi ke?
-Dia mampu menarik sokongan yang agak ramai dan mampu
'mengangakan' kepimpinan parti keris dan parti2 komponennya
pada PRU 12...
-Seorang yang agak famous dan pernah digelar sebagai
chameleon oleh penulis The Economist baru-baru ini...
(pinjam nada mazidul akmal sidek)
"persoalannya, mengapa Anwar bin esok lusa tulat tidak menguar-uarkan untuk menyaman penulis majalah terbabit?
-Anwar bin esok lusa tulat mampu meraih sokongan rakyat kerana percakapannya yang berapi-api dan sentiasa menjaga hati semua pihak dan bercakap parkara yang manis sahaja tanpa meluahkan perkara2 yang pahit, masam, kelat, pedas dan sebagainya.

-Mamat tersebut juga mampu menarik sokongan tokoh-tokoh jamu dan juga tokoh-tokoh politik terkenal di luar negara seperti yang berlaku di Amerika Syarikat

Kita sendiri adalah manusia yang pandai meniru politik kucing.
Bagaimanapun, berpada-padalah jika mahu meniru perbuatan ini kerana
kita mungkin akan digelar suatu hari nanti dengan gelaran
kaki auta, lidah biawak, lidah ular, lidah cipan, dan yang sewaktu dengannya.

pinjam nada Farit Ismeth Emir pulak...

"fikir-fikirkanlah"...


but......


Its my perspective. Whats yours?

snippets : katakan sialan, kepada pembalakan haram...

Tuesday, October 27, 2009

10 ways to spot malaysian LAH


Malaysia is full with  racial diversity.
We have malay, chinese, indian, and so on and so forth to type.
the three above is the main composition
 
Malaysia have unique culture and society
thats why indon2 hate the slogan of
'malaysia, truly asia....'

Malaysia....
bila nak abes membebel ni?
straight to the point jelarh.



10 ways to spot malaysian LAH


1. Driving national car that is fully modified with "all the car can get" Furiously!!!

-It gets better when you drive like an ah beng.
-Thats why malaysian love to kill themselves on the road.
-Just google the statistics of death on the road  at Malaysia.
*U'll surely nod at this statement.

2. Care Less about their surrounding and hardly try to know their neighbours in their neighbourhood.

-BZ Lahh...........
~no time at all to socialize with them.

3.  Hygienically unhygienic at all.
eg :

- Look at our horrendous public toilet, and restaurant.
If you are malaysian, SURELY you know what i meanLAH

4. Most of Malaysian have this habit.

-Lepak pagi petang siang malam. ngeteh...
-It gets better when we can lepak at kedai mamak yang ada bintang dan bulan sabit.
-In quotation, 24/7 a day.
-Even when it is office hour.
*x pecaye?
-make a survey....

5. ALL RACE Lately wearing less and less dress, maybe due to our warm all season climate.
-Additionally, the world are getting warmer aint it?

6. Speak and talk like Malaysian LAH, with the word lah at the end of every sentence.

-betulLAH kan?

7. Wear sunglasses almost everywhere!!!

-Be it in a shopping mall, outdoor, indoor, in toilet, in the bathroom, hosting late night show (artists) ,
-at the gala dinner, in the club, in your parents house, in my parents house,
*EVERYWHERE you wish. got me?
-It gets better if u wear the typo BIGGGGGGGG sunglasses.
-Try it. Thats malaysian way...










 8. Adore, Knew, and Enjoy EPL's each and every team, even each and every single player MORE 
 than knowing their national Football team.

*hint, ask them ONE national player,
i bet they'll stuttered to death until they can spill one.
*ask them two, and they will change the topic of conversation.... hahhaha~
pssstt... my fren cries when liverfool lost sometime ago... i lol hard...

9. This one is easy, Malaysian loves wearing a t-shirt and a pair of jeans.

-We were not eligible to wear those bushy2 sweater, cardigan and bla3 stuff except when we are at the movies because we have warm temperate climate.
-LAGIPUN, Cuaca kat malaysia ni ade 4 season ke?
-We can put on the extra' clothes at the movies because they use the aircond which the tokey air batu used to freeze the ice.
*agree?
*no?
*share it.

10. Feeling awkward listening Malaysian speaking broken english/manglish BUT
feeling okay listening mat saleh and foreigner speaking broken Bahasa Melayu.
-kan3?

btw, foreigner sebut melayu = mell la yu...
aah... da betollah tu...

well, there it  goes...

 10 ways to spot malaysian...

but.......
 credit : ohbulan.com
Its my perspective. Whats yours?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~