Friday, January 1, 2010

DAH KAHWIN SENANG HATI KE???

dah kawen senang hati?
betul ke statement tuyh???
i always wonder in HELL i've created with the question of WHY people said that
Bukan ke lepas kawen lagi banyak benda nak pk?
lagi byk tanggungjawab n so on n so forth to think of...

Memang la ade companion kat sbela yang sentiasa layan kehendak kita...
ade orang masak,
ade orang nak main combat2,
ade orang nak main nyorok2..
senang cite, zahir ngan batin kena layan la...

TAPI...
Cuba bayangkan bila dah ada anak...
MEREMIT....
 (macam anak tikus)
sila bilang satu2 ok...

1
2
3
4
5
6
7

WOW!!!!
Pening la siaL...
Bpe banyak mulut ko nak suap?
Bpe banyak baju ko nak beli?
Bpe banyak hati ko nak jage?
Bpe banyak benda plak ko nak pk?


AKU cuba bayangkan all of that and the result is...

SERABUT BAI...
camane pulak kalo lahir selang setahun setiap sorang?
Tak naya poket ko?

Maybe rasa senang hati tu ade,
and maybe aku blom rase senang hati tu sebab aku masih single n available...
gyahhahahaah~
nak kawen ngan putri santubong pon bole...

TAPI...
bile pk balik consequence dia,
Macam nak delay ke kawen2 neyh...
ape aku nak jawab kat adik aku plak nanti?
gyahhahahahahahahahahaha~
dalam mknenye tuyh~

Some will say this,
"Anak2 tuyh rezeki dari tuhan.."
yes...
i agree

Abeh kalau gaji tu cukup bulan je payah gak nak sara ramai2...
ye x?
Anak plak ramai macam satu team Futsal...
Duduk plak kat bandar besar
tu bukan lagi rezeki...
tu carik pasal namenye...

So,
My logical thinking deemed to refuse the 1st phrase given above


BTW,


Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~

7 comments:

Ries Lee said...

ni buat aku teragak2 nak kawen ni..haha!

The Aku said...

Aku nak kawen, tapi namo ar anak ramai2 mcm team futsal. :) Tapi Rasulullah kata siapa tak sunnah dia, bukan dr kalangan umat dia. Aku umat Muhammad. Jadi aku nak kawen.... Kawen best. Abang syg. Hehehe...

geLaSkaCa said...

haha..
doa2 dpt ank kembar..
skali kuar trus ada 2..
save bget..
haha..

Anonymous said...

kawin la bila wajib/sunat/harus.
Kalu makruh/haram, janganlah kawin

fr said...

hehe...kalu ade anak...sebenarnya Allah dah tetapkan rezeki setiap anak tuh. tak perlu la risau sangat. yang penting doa usaha dan tawakal. ;)
peace no war.

Aidi-Safuan said...

hoho...kawen bila da kaya raya cam sultan brunei.kalau belom sampai tahap tuh,berenti berangan

greenhall said...

Allah dah atoq rezeki masing2.. so jgn la risau sangat. yg penting betulkan niat nak kawen tu.. kalo niat betul, insyaAllah semua perkara akan jadi mudah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~