Friday, March 26, 2010

A Swamp of Chance~

Pernah dengar lubuk peluang x?
tak3...
jangan cakap ye sebab aku baru je reka cerita ni semalam lepas buat ape tah...


Lubuk peluang ade kat mne je?
well actually,lubuk  peluang ni ade kat mane2 je...
tp to be specified,
i'm goin to talk about mother malaysia (tiru mother rusia)


Malaysia is technically
A swamp of chance dimane enforcement masih lagi RENDAH dan sangat tak efficient
Ramai kowt PATI kat mesia
and dont be too lazy to think of how they are having a better life than the rest of other poor malaysian


Cuba bayangkan ape orang luar seperti
melayu kampuchea, ( baru dengar cite rytu)
china 'whore' doll,
mat2 indon,
minah2 indon,
mat2 bangla
dan manusia yang sewaktu dengannya pk tentang ape yang ade kat mesia


They were all thinking about one damn same thing
Malaysia = lubuk peluang
tempat dimane rezeki datang mencurah2
KALAU rajin...


TAPI,
ape kebanyakan orang mesia pk?
Mesia this
Mesia that
N being ungrateful annoying bastard all the way to the grave...
Sampai mati la ngkaw akan stay the same...

Ape lagi yang ko nak?
Hari2 gomen bagi makan free?
minyak free?
rumah free?
bini free?
mati idop balek pon aku sure benda tu takkan jadi

Hello~
Kambing liar pon rety carik makan sendiri
ini kau manusia ade palotak
tambah tulang 4 kerat
tu pon mls lagi...
adeyh~

Kelulusan takde
demand lebeyh
gaji nak banyak
hidup nak mewah
tapi keje malas
Apa punya orang....

mentality kelas berape tah...
sigh~

p/s : wonder bila malaysia nak maju
aku nak gak tgk kl cam new york
jb cam los angeles
gyahahhahahaha~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

6 comments:

mitchelle nur alya said...

Kelulusan takde
demand lebeyh
gaji nak banyak
hidup nak mewah
tapi keje malas
Apa punya orang....

hahaha : betul, masing2 berebut position tp ta tgk identiti. masing2 bodoh sombong tp still berlagak walaupun bodoh. haha. bila mau maju ???kalau asyik2 na gado small matter mcm budak2, siape fitnah sape lar, siapa menang siape lar, tp kewangan negara kemajuan negara makin out.haihhh.apa nak jadiii.

swamp chances to pihak laen pulak dapat, ade yang jadikan mesia syurga sbb, harta ade, sumber ade, smua ade, mesia ini snarny kaya. tp miskin dari segi akhlak dan otak pemikiran, kdg2 juga dari segi budaya.what the hell, hellioz. :)

na tahu tak, siap status warganegara utk org yg btl2 spttnye warganegara tadpt, dah zaman apa ini? tp utk mat2 indon, utk china2 dolls, mereka dpt plak status penduduk tetap, ade jugak yg dlm proses warganegara, what is this ???wow, npknyer ic kita smkn mundur tarafnya. :(

Alynn Notnot said...

jb mcm los angeles? that would be nice! hahaha

iema_z said...

kl like ny n jb like la?wawaaaaa!tgu mati pun cm xdpt je..hehe

rAy jR...@...Aliff said...

watcha...betol d0wh...aku stujuuuu sgt2..hahhaa

geLaSkaCa said...

hellioz..

penang dh cm singapore...
haha..
sndiri pikir sbb pe..
sigh~

zuliana_me said...

geLaSkaCa: Macam sigapore dr segi ape? development/lifestyle/kebersihan? Dah lama x g penang. Tp rasanye thp kebersihan masih jauh beza dengan S'pore. Tp blh improve.

Haha..hellios,aku nk post benda yg mcm ni aritu tp malas sgt nk tulis. Since i started working, i've met some malaysian who are very hardworking and sincere in doing their works. I was surprised to see this, indeed.
However, we cannot deny that the other 99% of malays are lazy & negative thinking. That's why we call the lazy, douchbag, negative malays: MALAEIS.

Wow, m i being -ve here. DAMN!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~