Saturday, May 22, 2010

Besday Lu Bile?

Arini gwa makan kat luar
Ngn Family gwa
Jap g gwa teringat,
Arini bukan bulan 5 ke?
Lame dah rupenye gwa bercuti sambil xbuat ape2 yg penting
Gwa rase la....
Gyahahahahhaha~

Gwa belek2 la calendar kat pda gwa yang bangsat neyh
Arini 22may
Gwa ingat balek...
Ah lancaw ape gwa nak ingat date2 dalam idop gwa yang miserable neyh
kalau ingat pon memang sipi2 jela
Suddenly, berlakulah conversation dengan adek gwa...

Me : Woy adik aku, besday ko  21 ke 23? Aku xhengat r....
gwa tanye str8 to ampang point
Dia : Bongok r ko neyh... [konon2 mara] Besday aku arini la....
Me : Ouh... Arini ke?
Patut la Family gwa ajak makan kat luar...
[sorry la xajak lu orang... line tak clear ah sejak 2menjak neyh]
Gwa pon pon cakap la kat dia, "epy besday weyh"
Tibe2 dia memekak dekat sebelah telinga gwa
Dah duduk sebelah gwa pon nak menjerit.... hamsap btol
Dia : Mane present haku?
Me : Aah lupe... Jap... dengan muka serius gwa
Gwa belek2, gua ramas2 poket gwa
Pastu gwa rase mcm syiling 20 sen
Gwa grab keluar,
Gwa bg kat adik gwa...
Me : Nah present ko
Dia pon bising lg...
Dia : Hek eleyh.... Doposen jek?
Me : Ok r tuyh [gwa jawab selambe...] Ni ikhlas neyh...
Dia amek tanpa gwa tau dia buat muke ke tak sebab dalam kete gelap...
Pastuyh gwa sambung carut lagi,
Me : Lepas ni ko jangan mintak2 aku present lagi, tu aku dah bagi da....
Dia : Ceh... [Dia konon2 mara lg sambil ckp] Besday ko nanti aku bagi 50 sen
Gwa buat2 xdengar pastu gwa senyap...
gwa pon mulakan monolog dalaman
Me : [monolog] Ok gak 50sen, untung gwa 30sen Gwa bagi 20sen jek dak.... 
Gyahahahahhahaah~ Kejam sial palotak gwa...
Kedekut gwa kalah Hj. Bakhil...
Gwa dulik hape, Gwa bukannye ade sen pon skunk neyh
Pastu Gwa balas lagi konon2 nak bagi dia chill
Me : Kalau aku ade sen nanti aku bagila hummer sbijik kat ko... Chillax sudah...

Nah, present lu... Entry khas untuk lu... gyahahahah~

Conversation pon abes...
Tepat2 dekat kedai makan,
Gwa lapa neyh, makanan sampai je gwa bantai sampai kenyang
Burp, alhamdulillah...
TAMAT
Lu orang nak gwa story telling lg ke?
Masukkan coin dalam lubang coin tuyh....
Nt Gwa sambung
Xpon, rajin2 la lu org klik iklan nuffnang gwa
Semoga lu orang dapat rahmat daripada yang Esa...
Amin....

P/S : btw, gwa makan yong taufu tadi... bapak gwa kate makanan dia dah kureng kick macam dulu...
gwa rase biase je, gwa kurang memilih kowt...

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~


33 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

oit haliyau...apa kes ko suh gwa klik nuff ko...ko pun dah sangap trafikk ek...hahaha...

SEMPOIIIII

reen_sofee said...

hahaha
sabo jek laa ngan ko neh.
kalo aku jadik adek kau, aku pulang balik 2 kupang tuh.
sebagai g=hadiah besday! hahaha

areleaf said...

adik lu umor bape?laki ke pompuan?kalau pompuan cantek tak?

Farah oh Farah said...

gua syak lu rabak. tak puas hati maybe??







hahahah xD

Frodo Baggins said...

jgn lupa bg wa jugak seketul hummer!!! owh adik lu laki ke pomp?
ngehehehhehehe ~~


((sila sampaikan hadiah coli merah ikhlas dari wa buat beliau ...))


ngahahhahaha ~~~ weeeee ~~



>>____<<

J. Love said...

areleaf,
gampang sungguh lu punye soklan.

tapi, lu punyee adik laki ke pompuan? kalau laki, hensem tak?

hellioz said...

-.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.

itu menganjing name dia
gyahahahahhaha
lu nk up trafik kah?
gyahahahaha~

-Reen
tak aci la gitu
mane gwa nak dapat untung dari adek gwa...
tol x?
gyahahahahahah~

-alep
adek gwa....
lu teka r
kalo laki ensem
kalo pompuan cun

kan?
gyahahahahah~

-farah
sumpah gwa xrabak
gyahahahahahah

-frodo
disebabkan lu idola gwa
nanti gwa kumpol duet bagi lu 3 ketul hummer
okayh?
nanti wa sampaikan coli merah kat dia
gyahahahahhhhahah~

Vanilla Popsicle said...

mana lubang coin? nak masuk coin lagi :PP

geLaSkaCa said...

hellioz..

nty besday ko aku ksik hammer plastik..

yg budak2 punye..
smart ooo..
wat pukul semut..

haha..

Whoopz said...

Jgn lupa mintak lu punya 50 sen yg adk lu janji tu bro.. Hahah..

akuKah.. said...

awat rs laen lak bila bc entry ni..
huhu...
owh, abang aku yg kedekut pon penah kasi hadiah cm ni..
tp dia kasi 5 sen...;p

hellioz said...

J.love
lu orang ni apehal tnye pasal adek gwa?
gwa ade ni lu org xnk tnye...
gyahahahhaahahah

cbe lu teka jlove
gyahahahah~

Vanilla
erh...
dalam pembikinan...
segala kesulitan amat dikesali...
gyahahahahhaaah~

Gelaskaca
wa nak yang real
xnak yg plastik
wa nk bunuh gajah pakai hammer yg lu nk bg tuyh...
gyahahahhah~

Whoopz
tarahal
itu WAJIB claim

Akukah
lagi kejam dari aku tuyh
gyahahahahahhaah~

I n n z said...

nak jawab soklan kat tajuk entry
bday aku bulan depan.
sila alert.
17/6.
nak myvi jeh,
tq.

Aidi-Safuan said...

eh, adik ko pompuan kan? kenalkan plz!

Berd said...

wa taknak tanya banyak. satu je wa nak tau. adik lu laki ke pempuan.

kalau laki tak de apa-apa. kalau perempuan memang wa sayang la kat lu.

((cilake frodo lu tanya dulu!!!)

amoi said...

kau ni aku rasa laki. umur dalam 20an. ta kan 30an. tua sangat kot. hahahahaha.

faiq said...

keluk2.....bunyi gua masuk coin..

ok smbg la

hellioz said...

-innz
jangankan myvi
felari wane ingu aku anta depan uma
gyahahahah~

-aidi
mane ko tau pompuan?
ko sure ke?
siyyes nak kenal?

-Berd
lu kne main teka silang kata la
baru dapat hadiah lumayan bernilai 1juta rupiah...
gyahahahahaha~

-amoi
aku awet muda
sebab muda2 aku ramai awek
bole x?

-faiq
alamak beb, lu salah masuk,
tu mainan tikam2 la....
lu salah masukkan coin ni...
gyahahahhah~

~anna&anuar~ said...

ok gak 20sen.. ekhlassss wut dr hati... DR WAT KONTEST, HADIAH CIPUT JE TP MINTAK SPONSOR.... bkn kate byk duit nuff ke?? hahahahhaah... gilerrrr lawaaaakkkk dowwwhhhh...

nak ai sponsor ke?? tp ade syarat...yu mesti JELAJAH blog ai smbil up trafik 5 menit...
muahahahahaha.....

.::WaNiE::. said...

alamak tak ada duit kecik

sapa2 tlg belanja masukkan coin

aku nak dia story telling lagi

gyahahahah

eh?

apasal gelak camni.

syahira ariff said...

kupiikkk!
ngan adik pun berkira
ekekekekkee
nanti wa blanja adik lu eskrem pong yer
hepi befdey~

hellioz said...

-anna
u nak sponsor?
alhamdulillah...
nanti i JELAJAH blog u okeyh?
tapi ingat!
ade sponsor sekali tau!
gyahahahahhaahahahah

-wanie
eyh?
apsal gelak same?
gyahahahahhaha~

-syahira ariff
lu btol ke nak blanje adek gwa neyh?
lu ade niat xbaik ke?
asl lu xnk blajne gwa?
ini TIDAK ADIL!!!

gyahahahhahahaha~

Cik Akma said...

haha. kalau aku lupe befday kwn2 aku. sure aku mintak no ic diorg. konon2 ade keje sket. hahaha~

hellioz said...

-cik akma
u memang style...
gyahahhaah
pandai maen....

kalo gwa stok terjah je tanye
oopsss
terjah plak
gwa stok str8 tanye je...
tarahal lah

bukan igt besday sume org pon...
kan?

Vanilla Popsicle said...

gyahahahhah tu spesis gelak jahat ke?

aly said...

aritu baru tekena dgn member. bday die 23/5, tp aku terwish masa 2/5..nak cover, cakap la "ohh aku nak jadi org 1st wish ko" hohoho ok x cam tu hellioz?

hellioz said...

Vanila popsicle
Bace gwa punye formspring
gwa da jawab
J,love tanye dulu
lu lambat 3 hari la babe
gyahahahahah~

aly
tarahallah
lu punya niat baek
lagi baek dari niat kucing gwa yang nak curik ikan atas meja makan rumah gwa
cilakak lu kucing
lu nak kena tenyeh ke?
gyahahahahahahhaah~

aly said...

tenyeh kucing?
takyah la
pi tenyeh cicak
diam2 je jilat cawan atas meja

hellioz said...

-aly
aah la babe
cicak
lahabau punye cicakman
eyh
cicak...
diam2 poyo tuyh
nanti orang cakap dia menyampuk buat bunyik dia
pastu semua orang kata
"betul kata cicak"
apekejadah smua ini????

gyahahhaahah~

aly said...

tak suke la bunyik cicak
tgk cicak pun tak suke
cit
jom lastik kasi jatuh

Kie-yu said...

wah!
mcm pnh bce je suma statement nih
terjahlah belog ai

*on switch air-cond*

boleh?
kipas ape barang
hakhakhak~

nur hidayah isa said...

doposen jek..kedekut punye abg...hahaha

GuavaTheBuaya said...

Hmmmmmmm, senang hati gua dengar lu cakap lu tak memilih sgt pasal makanan. Jujur cakap gua tak reti sgt mashak mashak ni. Hihihi :B

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~