Monday, May 24, 2010

Cerita Seram Gwa Mase Malam-Malam

Pada suatu malam , err... malam ke pagi eyk?
ok2 balik semula
Pada suatu pagi yang hening.......
adoy...
cam xkena je pagi
tuka malam balik ah

OK2
ini duariyes punye, bukan seriyes dah... 

Pada suatu malam yang hening
dalam pukul 3 ke 4 pagi
gwa surf la tenet an
macam manusia xde life yang lain
gwa layan la blog sampah gwa ni, bace blog orang laen yang klaka2,
bace tazkirah sepam dua....
sambil2 multitasking maen Facebook Myspace, Friendster, Hi 5, Meebo, Twitter, dan juga ym member2 gwa dan crew2 gwa OH, dan tidak lupe juga gwa Gtalk pada mase yang same ....

Sambil2 tu gwa layan la printscreen bende2 bodoh yang semua manusia suka buat,
gwa bukan ape, gwa malas nak simpan2 link, nak carik mane plak la hah kalo gwa nak tengok balik gambar2 bodoh yang gwa telah perkatakan sjak dari tadi
mane la tau kalau2 dah kena delete ke, ape ke,  sape nak tolong carikkan nanti?
bukan lu orang nak tolong carikkan pon...

Tetybe, gwa dengar bunyi bising kat sekitar gwa...
gwa macam awal2 cuak la gak an, sape tak cuak
dari senyap bunyik cengkerik tibe2 buyik bising keluar
Gwa xdela penakut sangat pon, sebab gwa dulu ade menyertai ekspedisi seekers kat skolah gwa mase skolah gwa blackout dan sesi bermain spirit of the coin bersama member2 gwa yang tersayang...
hantu spirit of the coin tu konfius, bagi name tah pape tah
gwa pon kompius dengan hantu spirit of the coin tu, rase nak paranawei je muka dorang pakai senduk mak aku...

Gwa carik2 la bunyik tu datang dari mane....
Kanan - gwa pandang
Kiri - gwa pandang
Depan - ade laptop je
Blakang - gwa malas la plak nak toleh2 blakang
sebab ade cerita jangan pandang belakang
itu pon gwa tak tengok lagi sebab gwa xminat cerita hantu melayu
selalu aje merepek
tengah seram2 kene kejar hantu, tibe2 mimpi
Sumpah potong stim
gwa rase nak cekik je sape direktor cite tu
lahanat tol...
bazir duit aku je beli dvd lima ringgit dekat dpan 7 eleven tu....

Berbalik kepada bunyi bising tadi,
gwa terus la carik dan carik dan carik
tapi gwa still kompius sebab gwa xjumpe2 mane datang bunyi tu
seram siyal
Tetibe gwa teringat lawak post LUFKIN tentang uncle seekers yang memang gile babi phailed.
Gwa syak Uncle seekers tu lagi bodo dari kucing gwa la gwa rase
bajet macam pandai je sebut pontianak banshee jadik bitches
bodo piang gak orang tua tuyh
lu klik la link si lufkin kat atas tuyh
gwa malas nak cakap banyak, lu hayati je lawak dia
pastu lu nak buat ape sukahati lu
tapi gwa sarankan lu gelak guling2 atas kapet merah kerna kalau guling2 kat atas lantai,
sakit badan lu orang nanti sebab gwa da ader experience da gelak guling2 pastu jatuh dari kerusi
dan experience gelak guling2 atas lantai pastu saket badan lepas gelak....

Lepas gwa
teringat lawak si lufkin tu gwa macam lupe2 plak pasal bunyi bising tadi
tapi bunyi bising tu ade lagi
takkan gwa nak buat bodoh je x?
gwa kan lelaki
xkan nak tutup lappy pastu tdo dalam bilik sambil selimut satu badan N bukak lampu terang2 satu rumah,
bising la mak gwa nanti kena bayar bil letrik mahal2....
da la gwa suke tdo sambil lupe tutup lampu
bukan sebab gwa takut bai... jangan silap...
gwa ngantuk sangat tu
tu yang gwa rilex je tido sambil lampu bukak
kalau kecik2 gwa ade la takut sket2, ceh, taknak ngaku gak tu penakut mase kecik2....

Gwa teruskan la Pencarian harta karun, eyh, bunyi bising tu
carik punye carik punya carik
GWA JUMPE!
siyal, seram macam lahanat
rupe2nye gwa punye telinga ade headphone dengar lagu Cassandra volume 100...
patut la...
sialan
penat jek gwa buat2 takut tadi...
rupanya lagu Cassandra je....

P/S : Gwa nasehatkan lu orang jangan sadis lebeyh2 r... gwa punye otak pk macam2 benda neyh, tu yang gwa mencarut tah pape tah tuyh...


P/S/S : Gwa Hampir2 nak mintak tolong Abang Sally Sebab gwa cuak dengar bunyik bising tuyh. SERIYES!! gwa dah malas nak maen2 lagi ngn lu orang..., sebab lu orang suke maen2kan gwa...  menci...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

42 comments:

AyuE said...

haha...gua kenal direktor tu bai...meh gua kenalkan kat lu..hakhak

amoi said...

damn. kau. buat lawak. menci.

Alynn Notnot said...

bongek :))

Liyanaa. said...

badan je besar hati kecut. piii rahhh AGAGAGAG comel tak ai?

Myth said...

lu mmg sengal gua cakap lu bhai...

reen_sofee said...

hahahah
takut cakap laa takut.
aku tak kesah pon.
hahahah

Aus MeLankoLik said...

hahahak , kicah la kau , dengar lagu je mau bikin saspen , jerit la mntk tolong kat abg , hahahak .

deus X machina said...

lama tak dengar cassandra....

deus X machina said...

add ym gua plz....

~anna&anuar~ said...

mengoms~.... rase nak lempang jek kalo ko ngadu kat abg SALLY.... hahahhahaha..... lawak weeeeiiii...

.::WaNiE::. said...

ala lu

wa mainkan perasaan lu sikit2 pun lu nak tacing

menyampah la main ngn lu

pegi la berkepit ngn abg sally lu

nah amik 20sen.

Epul Azimi said...

kalo ko punye citer tak real,aku punye citer lagi real,siap ade sound efek budak nangis2 lagi kt belakang bilik ni...............

Berd said...

apa punya dajal citer lu ni. tak stim langsong.

wakakaak!

paranawei. j.love?

Facebook Myspace, Friendster, Hi 5, Meebo, Twitter

cilake. banyak giler lu ada.

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

seram..
gua masih seram ni..

J. Love said...

hanjeng lu! paranawei mau?

anti klimaks sungguh!! mane berd?

░♥si lampu neon♥░ said...

sengal!

Berd said...

masa wa komen ada 5 orang dah komen. semua pempuan.

ni wa jeles tak pasal-pasal!

takpe. wa ada j.love so wa tak j.les

areleaf said...

cilake...


xpe gua tunggu frodo ngan berd komen dulu..pas2 nanti baru gua komen balik..

lufkin said...

lol.. aku pelik.. mane datang orang2 yang x penah aku nampak ni, tetibe je ade comment kat blog aku..

ghopenye ni sbbnye...

Vanilla Popsicle said...

hahahaha ko neh wat gempak lebih2 plak..

Aidi-Safuan said...

hahahah.... TAHI!

hellioz said...

amoi
janganla menci kat gwa
gwa suci taw
gyahahahhahaha~

Ayue
lu tlg sental kepala dia pakai berus sabut
nah 20 seb beli berus sabut

gyahahahahahah~

alyn not2
is bongek a noun?
gyahahahahhahaah

liyanaaaaaaaaaaaa
gwa maen2 je tulis tuyh
gwa berani tau
macam abag sally...
eyh2, tak
i takde delete2 entry i tau...
gyahahahahahahah
u memang comel la~
gyahahhahahahahaah
funneyh~

reen sofee
gwa tak takut la
apehal lu orang pk gwa penakut neyh?
gyahahahahahh

deus
cassandra feveret gwa
band local, bunyik international
gyahahhaha~

hellioz said...

anna
ini bukan MAEN2!!!
ini SERIUS!!!
gwa ngadu abang sally tbtol2 kang...
ha....
gyahahahahah~

wanie
time kasih....
gwa....
xtau nak cakap ape...
cam nak nangis lu bg doposen
gwa punye nuffnang dala xde duit
gwa nak beli evo guna ape nanti?
gyahahhaahahah~

hellioz said...

j.love
paranawei?
wa tara goyang maa....
gyahahahhaah
berd tengah bertapa atas gunung gwa syak...

alvin takda rumah harga 8juta....
baru lu tau...
gwa lagi seram....

Lufkin
lu tak payah letak2 name gwa kat blog lu
gwa bukan macam abang sally...
gyahahahhaahha~

Vanilla pop
its in my nature la babe
gwa tak boleh hindarinya....
gyahahhaahhah~

hellioz said...

---myth N Lampu Neon
apesal lu orang gelar gwa sengal?
gwa dala tak bersalah
gwa innocent
gwa bukan iblis bak kate abg sally tu
gwa ni kalau jalan tunduk ke bumi je
xpernah lawan cakap makbapak
nape lu orang gelar wa SENGAL!!!!

gyahahahahahahahah~

aly said...

menjadi gak lawak lu XD
gelak guling atas katil bole?

Berd said...

haha.
apa hal tak approve komen wa.

tengok j.love tu.

tercari-cari wa.

wakakak!

kenwooi said...

can be director edy =P

Farah oh Farah said...

gua rse mcm nk terajang laju laju kt muka lu. hamjad betoi ah lu nihh! lu bikin potong stim!

Captain said...

gua rse cm nk servis kude je pale lu nie.. gua baru je amek feel.. hahaha~

hellioz said...

Aus melankolik sangat ke?
gwa mane la tau beb...
gwa lupe gwa pakai headfon...
gyahahahahahah~

deus X machina
hellioz666@yahoo.com
YM GWA

Epul
gwa tau...
sound efek tu datang dari fon lu kan?
lu nak poyo henfon baru ngn gwa plak....
bla la lu...
gyahahahahahha~

Berd...
Lu saje nak provoke gwa an....
kan gwa dah cakap dengan lu,
J.LOVE tu gwa yang punya!
lu mau mati ka?!?!
gyahahahahahahah~

alep remy. REMY? waklu la...
binawei la lu neyh...
lu komen jela laju2...
lu tunggu si BEARD wtpe?
FRODO tgh asyek ngan cincin dia la...
gyahahahahahha~

AIDI
TAHI?
ko maksudkan entry si berd tu ke?
gyahahahahhahaha~

aly
lu nak golek bawah tilam pon bole
gwa on je....
gyahahahah~

Berd...
lu ni memang nak kena ni...
ini LAST WARNING gwa eyh...
lu main kasar lagi, wa tenyeh lu dekat pokok kaktus depan uma J.love gwa tuyh....

Kenwooi
gyahahahah
cannot.
i can only be a critiques only...
gyahahahaha

Kelly Keli Farah
tak cukup klimaks ke gwa bagi tuyh?
gyahahahahaha~

Captain...
Servis KUDA?
jangan Cap'n...
baek lu servis van bapak gwa lagi bagos...
kalau lu nak feel boleyh gwa tempahkan lu barang
nak seposen ke doposen?

gyahahahahahahahhaah

fhunky-fhinky said...

hahaha...gua dah terkena masa tgk citer "phobia"...tgh layan sorg2x..

gua pakai ringtone "one missed call", yang tone diorg dgr before death..

amacam?cukup berdetup jantung gua...

HAHAHAHA

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Hampeh ko Hellioz..
Buang masa aku baca...
Camna la aku leh tipu tertipah..
I should expect this...

BalqisShafiqa said...

banyak sangat laman sosial yang hell pergi daftar, kalah gua.

gua dah buat separuh daripada lu tapi banyak dah lupa password.

hellioz said...

-fhunky
lu kene berhati-hati laein kali.
Gwa takut lu diserang angin ahmar je...
lu dala dah tua,
liat nak makan obat plak tuyh...
gyahahahahahah~

-VIC diana
lu mangsa gwa yang ke 33
TAHNIAH

gyahahahahahaah

-BALQIS
gwa syak lu orang kelapan puluh ribu ratus yang terkena dengan gwa....
ape gile ke gwa layan semua tu
xde mase gwa....
laman sosial pon gwa da tak layan sgt da...
gyahahahhahahah~

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

abg sally!!!nk jd adik angkat boleehh???hahaha


series..aku pun tgh seram sejuk lg ni..sama cm alvin..












cilaka, pnt aku baca smpai kebwah..aku mgharapkan ko mimpi je mcm dlm cite melayu tu..

haha

E said...

hellioz.. kamu ni lucu la ;) hikhik

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

tolong knlkan aku ngn abg sally itu..

T_T

amoi said...

menyampahhhhhhhhhhhhhhhhh. asal kau tak syak bunyi kucing kau beranak? haha

Azizul Luqman said...

syial, duoyal, tigoyal...
cam palat...
serammm syialll citer ko ni...
nak terberak rasernyer...
wahkahkahkahkah...

hellioz said...

Action kamen rider
Abang sally pilih yg montok2, gebus2 dan shantek2 je.
kkalo lu takde kriteria di atas lu senyap je .
meyh ym ngan gwa.
jangan la sedey sangat.
gwa paham perasaan lu..

btw,

kalau last2 cite gwa yang mimpi,
gwa paranawei diri gwa sendiri kasik gwa sedar diri...
gyaahahahahahahahahah

-E
Jangan la cakap macam tuyh...
malu i taw....
gyahahahahahahahahahahahahahah~


Amoi,
gwa malas nak syak lebeyh2...
gwa malas...
siyes, duariyes, tiga riyes...
gyahahahhahahaha~

Azizul
lu nak terberak g tandas
jangan berakk kat blog gwa
malas gwa nak suh lu bersihkan nanti....
gyahahahahahhah~

GuavaTheBuaya said...

Lempang jugak si hellioz ni. Gua dah lah penat baca satu satu ingat cerita serious. Cehh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~