Saturday, May 15, 2010

Perception = Persepsi



Kita tak akan cakap orang tu baik selagi dia tak buat baik dekat kita.


Kita tak akan cakap orang tu jahat selagi dia tak buat jahat dekat kita atau dekat orang lain yang kita kenal.

p/s : thats what happen when we are being too judgemental...

kudos : Fontong


 Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

4 comments:

Aidi-Safuan said...

haha... dan bila sekali dah buat jahat. sepuluh juta kali buat baik pon dilabel jahat gak.

geLaSkaCa said...

hey..


are everything ok?

Fontonk said...

Bukan buat baik kat kita, but kat roh kita. kita ni sebenarnya roh je. jasad ni cuma pelengkap roh.
Allah ciptakan semua di dunia ini bersebab. tiada satu pun yang tak bersebab. kdg2 manusia tersalah pakai.
Otak just menerima charge electric melalui saraf dari mata ke satu titik untuk mmbuat imej yg kita pandang.
Mata, otak just organ.
Just daging. mana ada imej dlm otak tu.
Otak kita gelap, mana ada cahaya dapat masuk.Renungkanlaah

Jadi apa sebenarnya kita ini?

Siti Nur Aminah said...

ala..org..stndrd la.xlri dr stigma

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~