Saturday, May 29, 2010

Social Network Chronology

Lu ingat tak mase zaman2 friendster dulu?
lu lah manusia paling terer n ensem dekat friendster sebab lu yg paling terer maen jadah haram tuyh...
lepastu myspace datang...
myspace datang dah bagi warning...
friendster pon lu lupekan...
sampai malaysian company  takeover friendster
Kenape?
sebab target dorang MALINDO user...
Tak international langsung....
gyahahahahah~


Lu pon beralih arah pegi Myspace...
Mase kat myspace, lu pon Otai jugak....
Lu lah raja Myspace...
macam2 template lu tukar....
macam2 design lu buat
Boleyh cakap sehari satu template lu  tuka2 sampai naek pening kucing gwa tgok page lu...
Siap Jadik kepala mafia lagi dekat MAFIA WARS...
pengikut lu siap sampai maximum limit lagi...
bukan maen status lu, siap ade DON lagi....
Tp, gwaxkan nak bising lebeyh, bukan lu kacau hidop gwa pon...
gwa bia jelah...
maen la, maen...



Tiba2, Mark Zuckerberg datang bawak Tiger Beer...
sambil2 tu dia promote Facebook...
Lu pon kate macam ni...
"Best ke facebook neyh?"


"Best gyler, gwa berani bet USD 4 Juta lu akan addicted ngan social network gwa neyh" balas Mark Zuckerberg



Gwa yakin, lu orang tahu ape keputusannye...
manusia memang mudah beralih arah....
apatah lagi benda2 yang lagha' macam ni...
Bile lu dah kenal facebook,
lu tinggalkan myspace lu dengan friendster sorang2...
kesian dorang merajuk tepi katil...
gwa bia jela, xkan nak pujuk kowt....

TAPI,
gwa tengok lu dengan facebook ni rapat laen macam
Lu bangun pagi cari facebook
Bukan nak subuh dulu, facebook jugak lu kejar
Before tido malam carik facebook
Abes la Isya' lu tinggal sorang2 hari2
Habis kelas carik facebook
Sanggup plak tuyh ponteng sebab facebook
Habis assingnment carik facebook...
Padahal assignment huru hara...

Lu ni bile nak berubah?
Lu suke sangat ikut flow orang2 yahudi tuyh...
gwa syak si Mark Zuckerberg tu dah berjaya pesongkan lu la mat...
dia tak rosakkan akidah lu,
dia rosakkan amalan lu...
Gwa tengokkan je iblis2 N setan2 sbelah lu sorak2 bile waktu maghrib lu abes sebab lu perjuangkan nak balas komen awek cun yang lu baru add tuyh...
Kesian gwa tengok lu... sedih pon ade gak kadang2...

Lu sanggup sengkang mata carik awek2 cun, balak2 hot nak bagi penuh friendlist lu,
PADAHAL BUKAN LU KENAL PON...
semua lu sapu, saje bagi friendlist penuh...
boleyh la lu bangge member facebook lu lagi ramai dari member lu yang nyata...
Gwa syak lu xde member kowt dekat dunia yang nyata neyh...
Member virtual ramai la...
gyahahahahahaha~

Dah la...
gwa malas nak cakap banyak...
Lu pon dah besa
Dah boleh jadik MAK/BAPAK orang dah pon...
Lu pandai2 la pk mase depan lu
either lu nak terus hanyut dengan game yahudi tuyh @ lu nak sedar diri...
buat ape pon agak2 la....
gwa bukan nak cakap banyak, gwa pon maen gak....
gyahahahahahahaah~

Babai!....

credit : google pictures

P/S : Kucing gwa pon ade Facebook la... xpayah nak Jakun sangat... gyahahahahha~
P/S/S : Gwa syak ade orang butthurt, butthurt ke? gyahahahaah~ 


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

34 comments:

.::WaNiE::. said...

facebook boring la

xdek nuff ooo

hahahah camne nak beli kete

aku jarang add orang

orang jek add aku

nampak sangat aku kurang bersosial wakakakka.

katie said...

pergh!bahasa lu...lu memang berani kan?tabik jugak lah gua dengan lu ni...

P/s : aku x layan fb sangat..layan bila nak chat dgn member lame je..fb agak membosankan..

amoi said...

Habis kelas carik facebook
Sanggup plak tuyh ponteng sebab facebook
Habis assingnment carik facebook...
Padahal assignment huru hara...

erk.

J. Love said...

demit. gua dah draft post pasal gua dah boring dgn FB. lu ni hack laptop gua ke ape?

gua tau lu saje je nak promote lu punye FB kan? hek eleh

Kie-yu said...

sape yg jakun FB tuh hellioz?
kasi reveal sket.
hoh~

Hizami Rahim said...

tu la.
haish.
nasib badan.
;)

aly said...

maksud tersiratnya, nak kena add lu kat fb ke nak kena ignore je fb tu..?
ayat pertengahan dah nak insaf tapi..

elmo chemo said...

entri iklan ni. soh add fb.
;p

Raybond said...

haha... lu tulis cam xyah layn fb.. last2 lu letak link fb lu plak kan.. huhu.. tpi betol gak tu... yahudi punya cara dari segi dlaman kita.. dia serang kita punya dalaman kan...

hellioz said...

wanie
memang bosan
melainkan lu ni camwhore queen...
gyahahahahaha~

Katie
gyahahahah~
btol la tuyh...
gwa pon same
gyahahahahah~

hellioz said...

amoi
gwa tau lu terase
gyahahahahha~

J.love...
lu suke kantolkan aktiviti gwa kan?
gwa baling belon air nak?
gyahahahahahaha~

Kie yu
ramai jerp
lu bole carik sendiri
gyahahahaha~

hellioz said...

-Hizami rahim
gyahahahah~
random...

-aly
tapi...
tapi ape?
gyahahahah~

-elmo chemo
ini entry ingatkan semua orang n diri sendiri...
gyahahahaah~

hellioz said...

raybond
yerp...
gwa syak lu paham maksud tersirat gwa...
gyahahahaha~

anak melayu said...

try chating kt fb sambil bukak multiple page fb...tunggang langgang susunan nye.ke sbb internet aku yg bengong?

hellioz said...

Anak Melayu
er...
myb internet bandwidth factor...
maybe...
i'm not an internet freak pon...
gyahahahaahaa~

Anonymous said...

Salam...

Oi pukimak ... lu copy gambar ni dri mana???bob reyes kan???

Lu ni pi plagiat buat apa??? xpandai buat sendiri ke???

lu memang celaka la bro...

dahla blog mcm sampah...


apa maksud HELL???


hahahahah..

hellioz said...

ANON XDE TELUR
aik?
awal2 salam da 10 markah dah

last2 sumpah seranah sume keluar...
apa ini tambi?
gyahahahahaah~

gwa syak lu ni AYIE kan?
gyahahahahahah~

dah kene tembak jadik anon plak...
gyahahahahahah~

blog ni memang blog sampah
harap maklum....

gyahahahahahaha~

aly said...

ape hal anon tu? xde tamadun ke? dah bagi salam pastu ayat macam tah ape je -,-"
tembak dia! peng! peng! dush!

hans said...

wakakakakaka
betul2
mula2 fs
pastu myspace
pastu facebook

Whoopz said...

Rasa2 gwa mcm ada je fb neh..
Ann0yingm0use tu pehal?

Aidi-Safuan said...

pasnih ade myfriend2u.com. semua masok situ plak. :P

'AQILAH said...

myfriend2u.com...tiba2 terpromote.. hehe

hellioz said...

aly
3rd class mentality...
dont wonder too much
gyahahahh~

hans
yeah,
someone knows whats next~
gyahahahahah~

Whoops
gwa pon ade fb,
gyahahahah~

gwa syak anon tu xcukup isap tetek mase kecik2 la...
gyahahahahaah~

Aidi safuan
yeah right...
hope i'm not one of em'
gyahahahahah~

hellioz said...

aqilah
sum1 else have just said it?
aint it?
gyahahahaah~
whats that?
gyahahahhaaha~

RastaMat said...

Bro..
guwa takde natang facebook..
tapi nak menyelit jugak la..
guwa rase semua orang yang suke mencari glamer di alam maya adalah orang2 yang takde kawan di alam nyata dan tak glamer langsong!!!
ape kate lu orang?? (bro, curi ayat lu jap.. hehe..)

hellioz said...

-RastaMat
Yerp
70% agreed
tapi bukan semua...
gwa kenal je yg pehmes kt social network n pehmes kat luar...

gwa cme nk gtau betapa lagha' nye mende ni kalau overdoze...
ain't it?

sbb gwa pon ade gak mende2 nyh...
tp xde la smpi OD pon...
gyahahahhaah~

Anonymous said...

Haaa... taupun wa AYIE...

Wa tak puas ati dengan lu...

Lu memang sial la bro

hellioz said...

-Ayie
Gyahahhahahaha

klaka gyler la lu neyh
lu memang style xde telur ke?
sal xletak link?

Btw,
yg lu nk hangen satu badan apesal?
lu malu pasal td ke?
gyahahahahha~

u've veen trolled!
gyahahahahahahahahaha~

Anonymous said...

wei...Hell

Lu tau ke wa ni ayie or someone else??

Lu yang tak de telur weh.. lu kalau berani letak la ym lu kat sini..

Kalau lu pandai sgt.. mai sini tempel IP wa...

So kalau betul ip wa... Lu memang pandai.

Tapi kalau salah.. n tak tau.. lu memang Bebal..

Better go 2 Hell

amoi said...

usah bergaduh dengan ANON tak ada telur. haha

can ili be akmal? said...

giler la.macam baca kisah hidup gua je..last skali gua delete frenster,myspace dan fb.insaf dowh!giler pagi2 dah fikir nak letak apa kat status fb.bukan nak ingat Allah dulu.

blog best sbb boleh dapat ilmu,kongsi ilmu.saya banyak berubah jd lbih baik sbb baca entri blog yg bagus2 kat blogspot nih.

RastaMat said...

Setuju jugak ngan lu bro..
memang ada yang btol2 glamer..
tapi tak ramai..
yang laen hanya me"lagha"kan diri jek..
sape makan cili api yang pedas, cepat2la cari air ye..
wakakaka...

Bro, nak guwa tolong carikan IP anon without balls tu ke??
Tapi kalau guwa cari nanti, abes guwa kejekan die sampai ke lubang cacing..
hehe..
guwa ingat lu abaikan jela makhluk tanpa telur itu..
LAGHA bro..
haha..

::Sarah:: said...

Hehehehe..confirm ada orang akan butthurt..percayala cakap saya..XD~

Anonymous said...

aku taknak berinternet selama seminggu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~