Sunday, June 20, 2010

FLAG & THRILL!

Tengah huru hara sambil menikmati trafik yang melimpah ruah,
Tetibe ade orang call fon uma gwa
Pukul  3 pagi la siyal!
Sape yang nak calling tengah2 orang sedap tidur mimpi basah neyh?
Jap lagi, at the end of the line,
gwa dengar suara budak menangis...
SERAM SIYAL~

Gwa bagi salam lepas tu gwa tanye siapa ni?
"maria" dia jawab [masukkan sound effect seram]
hantu nama maria mane la plak yg nk buat cite seram malam2 buta neyh...

La...
Sebenarnya tu jiran depan umah gwa...
Ingat sape tadi...
Sajek je buat gwa tertanya tanya
Gwa tanye lagi kenape...
Dia cakap mak dia dah nak bersalin...

Kocoh2 gwa letak telefon,
Pakai baju, Pakai seluar, amek wallet, pda, dengan kunci uma gwa...
OH, dengan sweater sekali...
Sejuk bai pagi2 neyh...

Gwa pon berlakon ala2 driver ambulans berlari-lari itik pegi rumah jiran gwa.
Sampai je dekat rumah jiran gwa,
Anak2 dia semua menangis...
Eyh?
Takkan dah beranak kowt!

Rupa-rupanya semua xtau nak buat ape...
Jiran gwa yang sulung anak dia baru umur 17 tahun...
Wajib la xde lesen kete...
Gwa tak banyak cite,
Gwa masuk kete, setting brg2
Zass pg hospital...

Mane laki dia pegi?
Laki dia kerja
Shift malam, mungkin...
Sampai2 je hospital gwa nampak ade lembaga tengah tdo dekat reception...
Syok betol dia tdo...
Lembaga tu security, 'jaga' perempuan...

Gwa tekan loceng dekat tepi dinding,
Lepastu ade lembaga pakai suit warna putih keluar, nurse lah!
Gwa da tolong dia keluar kereta, pastu gwa terus g park kereta...

Suami dia kocoh2 g hospital naik moto.
Dia jumpe gwa, dia salam, dia cakap terima kasih,
Pastu dia isi particular2 kat borang...

30 minit lepastuyh, nurse pon keluar panggil husband jiran gwa...
Nurse tu tanye husband jiran gwa nak tengok ke tak sesi melahirkan bayi ke dunia buat kali ke 5...
Dia pon kocoh2 pegi tengok...

Tak sampai 5minit dia keluar balik.
Da selamat da...
Dia baru nak masuk je bayi dah otw keluar dari tempat kita semua keluar...
Relax je gwa tgok muke jiran gwa...
Yela, ni anak ke 5 dia plak..
Kewl jela...

Lu orang agak2 bayi laki ke pompuan?
meyh teka meyh...







Bayi perempuan da...
Mase ni gwa tengah draft karangan darjah 2 gwa dekat pda gwa...
Tengah sedap2 drafting, gwa nampak jari kelingking gwa berdarah...
Ah sudah...
Apehal plak neyh?
Ah, biar lah...
gwa xrase luka pon...

Yang penting jiran gwa da selamat beranak.
Sambil2 tu gwa pk ape akan jadik kat blog sampah gwa neyh di kemudian hari...

Kalau betul2 kene tutup,
Gwa bukak blog baru ah,
Gwa buat Rage Session lagi kaw2 lepas ni...
Apedehal? blogspot kan free!
gyahahhahahaaha~

Lu orang lepak je,
Kalau gwa xbukak blog baru cmne gwa nak update cerita2 aneh gwa nanti?
Cerita pasal kucing gwa...
Cerita pasal GIMMICK nak benty dari update blog...
Cerita pasal politik
Cerita pasal reverse thinking gwa
Cerita pasal Penjilat bontot
Cerita pasal ahli sihir
Cerita pasal... babi la nyamuk ni!
jangan la kacau gwa nak type...
hamsap!

Dah la,
Panjang sangat gwa mencarut neyh...
BABAI!
Until Next Time!
C ya!

P/S : Oh, Gwa nampak kereta kancil fully convert jadik Mira Hello Kitty tadi.
Ekzos dia Custom made jadik macam Hello Kitty...
Style gyler!... gyahahahhaahahaha~

Its my perspective. Whats yours?


hit me on the comment section, below~

41 comments:

farahh said...

perghhhhhh... lme gle gua tak lepak sini.

deyy! milo ais satu eh. roti kosong satu. kasi banjir pnyaa. hahaha


ekzos mcm hello kitty?? gua takdapat bayangkan lagi ah weh

@yuE said...

alaaa...sayang giler pompuan kalau laki mesti parent dia letak nama lu der...



dah pompuan.....




letak nama...



nurul hellioz pon sodap...


hehehe....

reen_sofee said...

yg aku tak faham nye,
knape ko kocoh kocoh lari?
sumpah laa aku ngat kan jiran ko tuh bini kau!
hahahah
jiran yg prihatin laa ko neh en??

Yatre Hayati said...

*clap clap*

award jiran prihatin tahun ini jatuh kepada !!!!


hellioz!!

Kie-yu said...

hah
rumah sebelah lu ada kosong tak?
kalo laki aku keje nanti
aku nak deliver baby kol 3 pg
leh jerit mintak tlg lu anta

eh, aku blom ada laki la
cmne nak deliver baby
hahaha!

btw, gud job dude.
kalo PM tau keje lu ni mau die mengangis sebak~
mane de remaja MACAM KITA (aku nak glemer mcm lu gak) yg perangai jenis gini lg
susah woh nk jumpe
eh, takmoh ckp lebih
nnt kena cop jilat bontot plak
hahaha!

weh siyes ni
lu mmg baek ati
aku plak yg sebak ni
wuuuu~~

apeda aku merepek pnjg2..

aLy said...

penyelamat dunia datang di kala waktu tidur yang enak~












gudboy~

Whoopz said...

Lu rawks bro.. So persoalannya.. adakah gwa 'penjilat m0ntot' lu.. Arghh! Lantak.. Pedulik ar..

~anna&anuar~ said...

wkakakakakakak.... bjiwa murni upenye lu ni..... hahahahahahha tacccciiingggg wa bace... ceh..ceh..ceh.

hoihhhh.... jadahnye style kalo hello kitty??

senandung semalam said...

asl ko nk wat blog bru plak...xyah la....
hehehehee

.::WaNiE::. said...

1 - aku tgh pikir nak undress kan ko balik masa ko citer ko pakai seluar bla bla bla. tp yg aku confuse sblum tu ko pakai ape?

2. boleh tak lu jadi jiran wa. heaven dowh.

3. lu jangan mengada nak benti blogging. biar hellioz dot belogspot didelete oleh belogspot. namun rage hellioz tidak akan mati gyahahahahahaha

fuck la sapa2 yg report ko ! mmg madefaker sungguh.chill la. takkan nak sume org jilat bontot memanjang. tk thrill life !

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

gyahahahahahaharam jadah~~

jiran lu patut bubuh nama anaknya siti hellioz...



gua pernah tgk kancil fully hello kitty..siap simen pintu blakang lagi nak bagi nampak ori mira..ekzos hello kitty tu gua penah tgk gak kenari2 move pakai..tapi gua lebey teruja kancil modified jadi keretapi..
nge~~nge~~



kalau blog lu kena tutup..lu buat blog baru...apa ada hal..depa tasuke baca kisah hipokrit depa..nampak sgt depa tak boley terima diri mereka..



nge~nge~
lapar!!!!!!!

husnazainal said...

sungguh baik hati la budak ni...
sejuk prot mak lu mengandung kan lu.!!

J. Love said...

FUUUUUUUUUUUUUU kesian kakak tu nanti terkenan perangai lu kat anak dia.


fatin nurlioz name dia kang dia letak. nanti dia ade blog, confirm nak rage macam lu. pastu time tu lu akan dapat call pagi2 buta sebab dia nak mintak nasihat lu cemane nak rage.

KAH KAH KAH KAH KAH!


lu mintak la upah duit dari family tu. lu kan nak bagi gua jimmy choo. kan kan?

Linglung said...

lu dah ada experience hantar org nak bersalin g sepital..mahal tu derr :))

redNing said...

klu terberanak dlm keter..lu yg trpaksa jdi bidan terjun huuu

Sky0ne said...

rage rage jugak kan, hati jiran mesti kene mau jaga...bagus2

kalo brader tu ada anak sedara, mau dia kenenkan kat ko ni bro...hahah

Semut said...

menda?
apasal post ni tak best

baby khai said...

tiba2 wa nebes baca entry lu kali ni.
cilake!!! muahhahahahaha



>>__<<

Rowena Chasez said...

wahhhh...
kira jadi hero laa kau ek??
selamat kan org nak bersalin..
tahniah ye..
macam kau plak yg dpt anak kan??
gyahahahahahaaa~

amoi said...

patut lahh kau IDLE kat ym semalam. eeeeiiii

Roronoa Zoro said...

wahh.. hellioz jadi hero.. beb.. kau mmg dah hero.. hahaha...

cerita mcm2 lagi beb.. pasal nyamuk pon tulis ok? rage dia kalo kau x puas hati.. haha.. lawak2..

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

ingat lu yg beranak~

eh?

LOL!

PaiN said...

ngehehe... lain kali bila bini aku nk beranak ko tlg hantarkan gak err... >.<

(newbie)

citahrudin said...

perghhh....
mahalllll!!! gua x de pengalaman mcm lu nih...paling mahal pun stkt jadik bidan kuceng je weh

Epul Azimi said...

pasal nak terbesalin tu citer sebenar ke atau david teo punye citer...hahahah

ok2,lu mmg prihatin la,ran2 gua tak cam ni bila gwa nk terberanak dulu,biaselah bajet tk cukup nk panggil indah water gi sedut so padahnya jemben gua stusk..hahah

lu kena tutup blog ker,pakai wp plak la pasni.......

hellioz said...

@all generally
ni cite betol lah.
semalam jiran gwa dapat anak perempuan.
gyahahaahahaahaha~

lupe nk tanye name dia...
gyahahaahahahahah~

Anonymous said...

hellioz apa kata ko buat kempen flag facebook ohmedia dia?

RyuJi said...

huahuahua...wa bajet lu pnya kucing buat part time jd jaga hospital..huahuahua

gua baru nk seram..lu pnya kucing jd jaga kompem ganaz..

Hidemichi said...

cayalah Hellioz, bukan takat pandai rage je, pandai jugak berlagak hero depan anak dara sunti!hahahaha.

Jaga2 anak bawah umur, leh kena sebat!

gua tau nama superhero lu apa... Rageman!hahahaha.

good job.

next... lu nak tutup blog ni buka blog baru konsep sama buat haper! baik tak payah. toh sah ngader.

RastaMat said...

Lu patot dapat award beb..
lu pegi claim award kat husband jiran lu tu cepat..
hehe..

kk said...

sini pon ade jugak kancil hello kitty tu.sanrio bagai.perghhh ekzos pun hello kitty memang power.

aku nak buat gitu mampus lah kene katok dengan orang orang berkaitan.haha!


eh comel tak baby girl dia?comel kan?

zey said...

fuyo0hh..hero la kamo0...
seb bek xjd bidan terjun kan?
haha!

wong ah ian said...

nah gua dtg nak bukake kat sini bole?..

x sangke gua lu ni ade hati dan perasaan jugak nak tolong org ingatkan lu nak sambung tido sambil tangan buh dalam boxer haha..

kalau anak dia nama NurTriquetra stail jugak bhai..haha

Cik Akma said...

merempit la bawak keretaa ye dokk? ahhahaha~ jiran yang baguss

Anonymous said...

sape Syahirah Sabri

.::WaNiE::. said...

sayu hati wa bila baca balik bab jari lu berdarah tp lu biarkan je

sadis woo wa rasa cam nak nangis

(dgn harapan dpt henbeg baru cam jlo)

areleaf said...

gua tgh imagine camne bau dalam kereta lu skrg...

Sir Marcello said...

lu penyelamat donia...muhahaha...leh tukar nama...babyoz...hahaha

si para para said...

bertuah betul baby tuh...hehe sangat terharu...

Aujinz said...

lu naik kete sendiri ke ambulan?..

muahahhaha..

mitchelle nur alya said...

aiseyhh.. hell jadi penyelamat nyawa la nyeh.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~