Friday, June 11, 2010

Gwa Nak Stop Blogging Ah! Gyahhahaahahah~ | Rage # 2 |

RAGE!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Sejak 2 menjak ni ramai yang nak tutup blog
nak tutup ke tak skati lah
gwa xmarah pon
Its your decision n not mine to decide...

Tapi yang gwa hairan bin ajaib ni
ade orang kate nak stop update
Nak tutup bloglah
Nak itu lah
Nak inilah

Kadang2 gwa pening bin headache
Xde pendirian ke?
bile cakap pasal boikot lah, kutuk orang lah, bajet otai la
dia nombor satu
tapi lebeyh kepada sembang Pari la
Kiasu tu wajib la ade dalam diri...
yela, dah lame sangat blogging
lupe mase awal2 blogging dulu start dekat tanah sebelum naik atas...
gyahahaahahaahahaaaha~

Gwa pon malas sembang berapi,
xpasal2 kene tuduh sembang pari nanti,
xpe lah,
meyh gwa bagi bukti...

Mari Kita Sembang Berapi!

"Sesungguhnya yang lebih diam itu lebih bijak dan yang lantang adalah golongan yang tidak"

Banyak kali gak gwa bace ayat ni,
tapi gwa rase xkena plak
macam ade yang kurang
xkeruan la senang cite.

Cube lu jadik Leader, Tapi lu senyap je...
Cuba lu tengah belajar, lu tak tau, tapi xmau tanye...
Cuba lu ditindas, tapi lu simpan sorang2...
Cuba lu kene troll, tapi lu senyap gak, eyh, tapi da report SKMM bagai...
Cube lu bodoh, tapi malu bertanye...
Cube lu kene rogol, tapi lu senyap je...
Cube lu kena liwat, tapi lu senyap je...
Cube lu kene rompak, tapi lu senyap je...
Cube lu berdebat, tapi lu senyap gak...
Lu agak2 ape kesudahan semua pertanyaan kat atas neyh?

APE NI?
Gwa xstuju gyler ngan ayat kat atas
Statement tu menunjukkan tahap pemikiran yang cetek
"Bagi gwa satu contoh pemimpin berjaya yang dok senyap je sentiasa...ade?"

Hitler?
Mulut dia macam lancau
kalau bercakap dia paling terer
dari seorang office boy sampai jadik fuhrer and lead World War 2
Dia senyap ka?

Dr Mahathir?
Dia digelar diktator
memang diktator
Mase zaman pemerintahan dia yang panjang,
Gwa syak, dia PM malaysia paling berani n lantang so far...
Mase dia in reign,
Melayu, Cina, India, Semua kaum aman damai
Xde timbul isu2 perkauman
Xde timbul isu2 pertikaikan azan
Xde timbul isu2 hindraf ni
Mane ade...
Aman je
Dekat PBB pon dia paling bising
Semua dia tibai kasi rata
pandai2 la lu pikir ape yg gwa nak sampaikan

Kalau lu senyap ade orang dengar ke?
gyahaahahahhhha~

******************************************************************

Contoh manusia xde pendirian
-Kejap ye kejap tidak
-Kejap boikot kejap xyah boikot
-Kejap tutup Kejap bukak
-Kejap stop kejap update
Xde pendirian ke?
FlipFlop?...
Suku Sakat ibrahim perkasa perhaps?

Ini serius! (bunyikkan ala2 wonderpet)


Ego Pondan? terbaek~
Aik... siang cakap laen, malam cakap laen 
apakah?

WARNING : We were all born from nothing to something!
xpayah nak cakap "u're nothing" kat sape2...
bongkak. fullstop.
Ini semua sembang pari je
Xyah caye pon xpe
Xde pendirian
gwa syak ni la yang Obefiend nak sampaikan
sekejap boikot skejap tidak
sekejap stop lepas tu update balik
xde pendirian
xde pendirian
xde pendirian
ditambah lagi dengan sifat kiasu yang menebal dalam diri
Nak jugak ditegakkan benang yang sah2 basah...
kiasu
Kiasu
kiasu
Ku nampak kiasu dalam melayu
Teguran diberi, dengki pula digelarnya...
Ku nampak kiasu dalam melayu...

Gwa ade statement boikot gak ah,
"Gwa Boikot Pemboikot Bermusim!!!"

Link Of the day : PeiPei
[i believe the 1st entry remind me of me when i start blogging sometimes ago]


P/S : Gwa otw kl nak berjimba-jimba neyh... C ya'll tonite~ gyahahahahaahhahaahahaha~
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

76 comments:

hellioz said...

1st!!!!

amoi said...

haha.

.::WaNiE::. said...

i'll be waiting

coli warna apa malam ni

Kie-yu said...

ko da gile ke ape hellioz
komen entri sendiri 1st?
hahaha

aku mcm tau je sape yg kate nk stop tp dok ada gak tuh
nk kne reveal ke ape ni?

ASaDa RyutaRo said...

aku rasa cam best lak baca entry ni. hahahahahaahaha..

PeiPei said...

hi hellioz =)
tQ for the link
may God bless u my friend!

aLy said...

erk
apesal 1st kat entri sindiri mcm sorg blogger tu


ego pondan ye
auuuuuwwwwww
geli doh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

2nd !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

2nd !

iemaZAIMAH said...

dh apehal g komen 1st sndr??excited terlebih r tu.

Matjoe said...

tak aci main2 1st kt blog sendiriK....

main tipu ni....

Matjoe said...

ini serius, sila bantu dia, selamatkan kambing, selamatkan kambing.

mak kambing: terima kasih wonderpet


lini :ke bot terbang
tuck dan ming2: ke bot terbang

wonderpet, wondetpet sudah berjaya, membantu anak kambing yang kesusahan......

I n n z said...

err.
jadah lu komen sendrik ?
hampeh.

nasikputeh said...

kroohh.. kroohh...

Hizami Rahim said...

cewah.
sukahati pulak lu 1st.
haha.
well.
gua malas nak komen.
apa yg penting, setakat ni gua tak nak stop blogging.
;)

nasikputeh said...

gua nombor bape ni..?

nasikputeh said...

ahh...

tak update mungkin bz..
its ok la kan..
memang byk mende lain kite nak kene ngadap..

tapi xyah la gatal2 cakap nak stop..

pastu nak gado..
stop, stop jela.
xpaya la nk reply komen dah.
menyampah betul mak..

deus X machina said...

faking la pemboikot bermusim
faking !!!!!!!!!!!

BalqisShafiqa said...

helli, then lu nak tutup blog ke?
wa tunggu post ke 200 baru nak tutup.

tutup mean delate kan?
bukan biar kan je kan. hahaha.

mitchelle nur alya said...

hahahha. 2nd!!!! :)
hell, dr m was behind of tragedi 513...

fakta, auta ?

Whoopz said...

Hampeh.. 1st.. Gwa 2nd 1st bleh? Haha
Gwa pun mcm hangin gak baca 'u're n0thing' tu..
The freakin 'bigger' u are.. The harder u fall ..
Tp bab ludah jilat semula tu.. Dah ramai yg buat.. Haha.. Lidah jilat semula yg menggumbirakan kedua belah pihak.. Argh.. Kemana hala tuju k0men gwa neh..
Papepun.. Xbaek la ckp u're n0thing kat 0rg.. C0z kite pun bukan 'everything' ayte..?

Cik Guli said...

=p

~anna&anuar~ said...

adoooooiiiii!!!!!!!... gilerrrr punyeeeee n3 la baiii.. gwa salute ding dong sama lu!!!cehhhh... malu la skit beb... ckp putar alam kalah sawa batik kg nelayannnn!!!!! wkakakakkakaka.. lawak dooowlll jntan gni...

aku ade kanal sorang ni.. pukul canang nak stop blogging, siap nak jual blog die pd yg nak... wkakakkakaka...

ko gile ape....

gyahahahahhahaaha~

::Sarah:: said...

Normal..That's what you called "FICKLE-MINDED"!..tue yg Obe cakap dalam previous post on boikot nei..

Faizal The Newscaster said...

ni pengomen 1st 2nd semua ni pun aku rasa nak kena rage jugak la..

hahahhaa

betul la bro. karut je semua ni. macam satu tektik meraih trafik je aku tengok. banyak jugak entri aku baca nak berenti blog, lepas tu keluar plak entri "ini blog aku, apa korang kisah?" hahahaha

K.O.A.L.A said...

sendirian berhad komen entri sendiri? hehehe...otai...

maisyara Pot! Pot! said...

hahahahaha... aku nak berhenti menuli. tapi, tak nak delete blog pun? wakakaka.. aku ngah bz je skng ni. :)

reen_sofee said...

hah!
meroyan ape kau neh?
ahhaha
beb!
asal ngan budak tuh?
die keling kot!
sebab tuh laa jap nak tutup jap tak nak!
ahahah

Ax said...

macam haram..lu post lu komen..hahaha.. kdg2 wa respect mamat ni tp kdg2 mcm lahanat pun ada jga mamat ni...tulis macam hindu..hati tisu kot mamat ni..

elmo chemo said...

"ludah aku bukan ludah keturunan kamu"

jgn bawak2 keturunan.

kalo mcm aku suka delete2 entri, ko nak ckp ape pulak HAAAAA!!! ahahaha

Affan Ruslan said...

Haha.
Mana tak first, ko yg tulis.

Betul2 blah ke apa mamat tu?

*Miss Geli^ said...

2nd!

PembunuhSenyap said...

haha...xleh thn helli sendiri first..
padan muka spe yang suka sangat nak first tu..
PembunuhSenyap=bunuh senyap timbul cakap

Hidemichi said...

Bukan dia ke kata "Sesunggunya yang lebih diam itu adalah bijak dan yang lebih lantang adalah golongan yang tidak"?

Tapi kenapa bila Zoro komen dia, dia terlebih lantang? senyap2 dah la...ekekekeke.

Lya Colours said...

eh ntah la nombor bape bukan aku nampak. kan moderate comment
kihkihkihkih

malu aiii

Lya Colours said...

second !!

rAy jR...@...Aliff said...

caitttt...wat muka tension2 plak...mnum petang lagi besttt..pekena cucr udang plak...mak aiii...panas2 plak tu...fuyooo....kakakakaa

Lya Colours said...

aku pon tasuke la insan2 begitu
actually byk dah blog yg aku baca mengeluarkan ayat2 ihsan sebegitu
tapi ntah la kan
sape la aku nk komen2
blogger picisan yg paling picis
uuwwaaa buat ayat sedih plak
haha
okey petang2 aku gila
lempang plzzzz

atreyu strange said...

Ok. *LOL*

lumut said...

ohhh gwa pn x tetap pendirian...so??ah ramai je tak tetap pendirian..sebab ape??sebab....

hati kita Allah yang pegang..
mane boleh mau marah orang berubah-ubah...kalau Allah nak bolak balik kan hati kite..sekelip mata je..then itulah yg kite buat...

kite bukan lah berkuasa mana pon..dats all...

1 more..pasal diam tuh...

aku stuju some points yang pasal pemimpin dan org yg ditindas yg kau hujahkan tuh...really good points.

tp 1 more part yang mungkinlah die nak higlight...

"cakap benda yang baik-baik ataupun senyap.."

=)...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

alah..tu sume nk tarik perhatian org je..konon org nk bg moral support la, nk bg sokongan padu la,..hah!jgn harap..jilat ludah keturunan sndri konon!ce try ludah, jilat balik.kl boleh, ko mmg hebat!

Aidi-Safuan said...

aih... nak tutup blog dah? biar betik? tengok ada jer lagi new entry.

RastaMat said...

JUSTKHAI = JUSTBANGKAI
WAKAKAKAKAKAKAKA....

Tupai Karan said...

xsalah aku lepas dia tules xnak update tu, ada lg kan update terbaru? hehhe

jom stop blogging sesama? >:)

gerenti trafik mencanak naek hihih

hellioz said...

@All
lu orang sume memang rare!
gyahaahahaahahaha~

nanti gwa reply semua
gwa tengah berjimba-jimba kt kl neyh
carik bahan nak rage...
gyahahahahaahaha~

lgpon tenet sini x excellent mcm tenet umah gwa r...
papehal nanti gwa jalan2 blog lu orang....

untuk sementara waktu
bacalah
RAGE FEST #2 ni!!!!!

gyahahaahahaahahahaha~

Cik Akma said...

ini seriuss! okay kelakar yang itu. ahhahaha :D

ain nadzirah said...

waaaa..knape saye ase seronok plak bace entry nie. Ade kebenaran disitu!! bagus!!.;p

@yuE said...

gua pon tak tak tetap pendirian jugak..hhaha

tapi gua lantang ja bersuara...lalalala~~

ada masa dan ketika jugak kita kena diam...bukan semua kita boleh luahkan...betol tak???

apa2 pon lu memang rare lah hellioz...hahahahahhahhahha

fndrocka said...

aku rasa annoy pulak dengan apa yg justkhai cakapkan tu...hakahaka.gelabah pulak beliau

Juaini Jamaludin said...

dah kata kan yang "Sesunggunya yang lebih diam itu adalah bijak dan yang lebih lantang adalah golongan yang tidak". tapi bila ada orang yang bersuara kenapa dia over gila?

orang tak ada pendirian ni! wakakaka.

Roronoa Zoro said...

entry terbaek dari hellioz !! hahaha

zaf said...

kiasu tuh apa?
serious nak tahu.
kiasu tu apa?
ok thanks bye bye

iman said...

haha
cam cilake jer

Yatre Hayati said...

setepek kena kat muka bila baca part yg kejap update kejap tak...
hahaha...nak jawab mcm ni boleh : blog i, i punya suka la nak update ke tak..hahah

tapi betul yang part leader x kan diam,,,kalau tak tataw takkan diam.

demn~ aku salute ko ketat2 tapi pakai spring !!! :)

Frodo Baggins said...

kesimpulannya
wa sokong lu tutup blog
xyah piki sal layout lagi kan?
tabikkk arr helly!


wa benci pemboikot bermusim!


((apsal wa x tau lu kuar entry ni?
cilake ... wa ada maksalah kalau
lu update tiap jam. kank ada yg
wa ttgal. melepas nal troll lu! setan))



1st!!!

Frodo Baggins said...

dengan ni beta mengumumkan kuala lumpur 98, sukan komanwel ke-16 di buka dengan resminya.


((ada kaitan?? hahahhha))


1st !!!!

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Gimmick tetap gimmick~

ice juliette said...

not everyone can do everything but everyone can do something rite???
huhhuhu!


ta sure ade kene mngena atau tak.. >.<

paeh said...

pet pet pet pet pet pet pet pet

Loyar Lawa said...

wallahhhh...

yes ke 60

firdaus khalid.com said...

aipp..aipp..

gyahahahahaha..
aku pun x fhm btul..pe masalah org tu..huk3..

sory hellioz..tru gelak gak..gyahahaha..

¶A.K.I¶ said...

ehh mne sumber ni???
haisshh
nsb geng belog ak xde spesis cm ni

¶A.K.I¶ said...

huiiiii??

mieran said...

xnal campur yg ni..huhuhu..yg ni cter suam2 suku je..hehehe..suka lg cter abg tisu yg miss geli2 tulis..but budak 2 mmg berlagak pun..

MofizPutra.com said...

hahah.. mantop!!... emm yang satu hal gak, ni poyo otai, cm lah keturunan dia wat blog, dia just guna blog tu je, kalau dia yang cipta blog tu takpe arh... alahai, susah org yang poyo cm nih... kalau pandai berkata-kata saje pastu post lam post.. org lain pon blh wat..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

sebenarnya mereka bukan takda pendirian la..mereka macam gua dahagakan kasih syg la..heliozz..mari sini..mari sini..

i ada susu...



nge~~nge~~


meyh la teluk intan..wa blanja mee rebus..

Wan Perlis said...

oh jangan

Hazzy Ishak said...

oh tidak

hiro said...

gilos apo..buat kontroversi nak tutup belog..bajet orang kensian..kah3..pape pun.. what ever!!! haha..

bosan la org cmne der..kui2

intanurulfateha ❤ said...

.nk benti tulis blog gak lah ;p

touyakaruma said...

perthhh ...

aku pemboikot bermusim rasanya ... ala boikot laa juga

Anonymous said...

dia dalam dambaan pilu
huahahahaha

si para para said...

ish3 macam macam kes...sekejap cakap nk..sekejap cakap tak nk...macam biskut cipsmore je...hehe


jom kita boikot israel...

Linglung said...

pergi mati la nak tutup blog ke xnak update ke..dia bajet org sedih ke??

the sastraboy said...

gua bukan nak bantai lu,brader! haha. keluar pulak ego rock aku. haha.

ok2. pasal diam tu. Nabi muhammad kan yang cakap.Diam itu lebih baik.

Tapi iyalah.Diam yang bertempat.

tu je aku nak cakap.Contoh yang kau pakai tu.aku tak tahu nak cakap macam mana.haha.

Eciz said...

gua nak pesan. lu jangan LURUS BENDUL sgt bole?

bukan diam dalam semua bai.

ni diam bertempat la.

haishh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~