Saturday, June 5, 2010

How To Judge The Effectiveness A Of Government

Its all circulated in a statistic
when u upset the statistik
u are drowning yourself in your own pool

Example?
kalau ekonomi dekat tempat tu jatuh or naik
middle and upper class citizen akan perasan lalu mereka akan judge the effectiveness in a blink of an eye thru all those statistics....

Lower class citizen?
they wouldn't really care bout all those motherfucking bullshit statistics
as long as u  don't touch their simple life,
they would not turn their back on the government
Unbelievable? believe it....
macam ripleys plak dah...
gyahahahahaahah~

Know what?
Malaysian are being PAMPERED TOO MUCH with all kinds of subsidies sejak dari kecik sampai tua bangka
Sebab tu la we can call ourselves, Malaysian, as Rakyat Yang Manja....
Kanan subsidi, Kiri subdisi, Depan Subsidi, Belakang Subsidi, Spender Subsidi, Minyak Subsidi, Rumah Subsidi, pendek kata, semuanya bersubsidi lah

Kadar kebergantungan kita dekat government is way too much compared with some other nation
Gwa selalu wonder,
Kalau la kerajaan sekarang neyh tarik SEMUA subsidi,
dapat tak dorang kekalkan kuasa memerintah selama 50+ tahun neyh...

Bak kata Farit Ismeth Emir
"Renung-renungkanlah"

p/s : lagi senang jaga sekumpulan lembu dari jaga segolongan manusia....


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

36 comments:

.::WaNiE::. said...

undi wa adalah rahsia

tetiba wakakakkaka

ko dah daftar mengundi belum?

aku orang miskin, penaja pun tak ada. sila lah bagi subsidi. kalau tarik 10sen pun aku beralih arah

sekian terima kasih kekekeke

reen_sofee said...

bro,
kalo subsidi tarik balik,
aku se beli gula pon kene pikir 100 kali!
tgk laa bape juta hutang malaysia?
huhu

AyuE said...

tak taw nak ckp apa...gua gelak je la...hehe (gua gelak sopan je tak mcm lu)...=p

jane said...

subsidi tu apa?
wakakkakakaka larixxxxxxxxxxxxx

Roronoa Zoro said...

subsidi tue duit yg karajaan bagi kat rakyat untuk mengurangkan beban rakyat.. contoh skg gula.. kalo kerajaan tarik subsidi gula, silap sekila rm10 weh.. jgn xtau..

tapi camna2 pon, kerajaan nak kurangkan xpe kot. asalkn x semua.. beside, diorang amik mana duit tue? dari rkyat jugak sebenarnya.. duit tol n macam2 lagi..

huh.. bab2 pemerintahan nie malas nak amik port dah.. huh !

s.c.h.u.l.t said...

sebenarnya paling tak boleh blah adalah subsidi dekat hospital (kesihatan)

yang lain-lain setakat ni boleh diterima lagi la. negara-negara lain rata-rata dah suruh bayar for government medical insurance atau boleh opt for extra (private one)

ini tak. bila susah semua dok mengharap bantuan ehsan.tapi before that, insurance medical dekat malaysia pon kena kuat. ini bagi plan entahapehape T.T

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, hellioz.

pasal rakyat malaysia manja ni, masa sekolah dulu cikgu wa asik marah-marah.

bicara tentang budak malas.
start tu wa jadi 'buang lemak'.
terus tak nak minta tunjuk ajar.

Wan Perlis said...

aku tak paham subsidi ni mcm mana.
yg aku nampak keluar duit biar kita dapat hasilnya

Cik Akma said...

hehhh hehh baik jage lembu, leh jual. kaye jap. haha~

hiro said...

jadi MB la tuan hellioz..ahaha

hiro said...

jadi MB la tuan hellioz..ahaha

Hidemichi said...

Kalau dah negara kita kaya apasalahnya bagi rakyat rasa sorang sikit. Tapi janganla bila senang makan sorg-sorg, bila susah bagi rakyat sakit sama.

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

gua percaya..
kerajaan byk duit..
so kongsi la ngan rakyat sbg subsidi..tp..biarla terkawal..

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

gua rasa gua nak jaga kanggaroo...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kl xde subsidi pun jenuh gk rakyat skg.kl nk tarik subsidi, tarik la 50 taun yg lepas.skg ni da mcm ade ank, tp ank tu manja gile.mengada ngada nk mampos.tp umo da 23..kl xnk bg manja, masa kecik ptot da tegas. bkn masa da bsr br nk tegas.huhuhu..

ntah la..aku pun xtaw la

J. Love said...

mmg country lain subsidi tak sebanyak malaysia. developed countries semua subsidi less thank 5% yang diperuntukkan lebih kurang.

tapi gua tak rase kalau diorang tarik subsidi kita boleh jadik macam those developed countries. jadi macam indonesia boleh la kot. subsidi kurang, life quality pun hancus, gaji kecik tak setimpal dgn taraf hidup unless if duduk kampung.

ha tarik la subsidi tu tarikkk jgn tak tarikk. malingsia tak malingsia kang.

wong ah ian said...

subsidi sume bakal ditarik setiap 6 bulan akan dtg kan?..maka bersedia la untuk mkn pasir..

Kie-yu said...

rakyat Malaysia manja sgt
btul tu
kalau dah semua subsidi nnt negara benkrap baru tau
huh!

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

hahaha,,,pemikir ekonomi alaf baru,,cantek kawan.,..

wa suka lu pnya penulisan,,,

bole jer kalau nak kekal kan subsidi,,,

tapi ada beberapa benda la kene korbankan,,,

Whoopz said...

Hell.. Kite k0ngsi jaga lembu.. Makanan lembu ada subsidi x? Hahah..

hellioz said...

-wanie
ni yang kene sogok lebeyh neyh
wa da bankrupt la,
sebab baru kene exposed...
gyahahahaahahaha~

-reen sofee
nak buat camane...
hari2 kene sogok dengan duit sendiri
sampai mase nanti merase la malysia pinjam IMF
warrhhhhh

camane nak buat loan meyh?

hellioz said...

-ayue
ah, lu gelak je keje
xpaham la tuyh...

lu xnak ailebiu gwa ke?
justkhai lu ailebiu

justkhai pondan....
gyahahahaahahah~

-Jane
wa gigit telinga lu gune taring kucing gwa nak?
maen2 plakbudak neyh...

hellioz said...

-zoro
lu kene amek port
kalo lu x amek port terpakse la kite makan pasir same2...
ok?

makan rumput ke...
macam sedap je bunyik...
gyahahahaahaha~

-schult
err....
hospital?
gwa rase hospital yg wajib ade
medical expenses are freakin expensive nowadays ok...

sore throat pergi klinik pon boleh kena charge RM30
padahal bagi ubat tah pape tah... gyahahahaahahaahaha~

hellioz said...

-balqis
lu punye ayat metafora kadang2 tinggi sangat arh...
gwa punye level blom master lg...
gyahahahahaha~

memang meleis pemalas pon...
undeniable...
gyahahahhahaha~

-wan perlis
subsidi ni sebenarnye duit kita gak
kita disogok duit kita sendiri bagi meringankan hidup kita sendiri dengan risiko kerajaan bankrupt
gyahahhahah~

twisted gyler...
gwa ade bace artikel yg kaw2
t gwa kopi pes bagi lu org paham...

hellioz said...

-cik akma
baek jual china doll...
lagi kaye x?

eyh...
china doll tu ape?
gyahahaahahahaahhaahah~

-Hiro
gwa takut gwa lupe diri je sampai atas
malas gwa pegang jawatan
gwa xlayak,
gyahahaahahahahaha~

hellioz said...

-hidemichi
negara kita xkaye pon
kita merase duit sendiri jugak
duit tax2 yang babi banyak nk kene setel
macam harom...

jap g yg susah kita gak.
sebab yg kat atas markup lebeyh...
lanchiaw je perangai mereka....
gyahahaahhhaha~

hellioz said...

-alvin anal
gwa pon rase cmatu gak...
gwa pon tengah manipulate information nak bg selesai iniproblem
gyahahaahhaah~

KANGAROO?
ape barang beb,
skunk trend orang jaga zirafah
kalau xbela zirafah orang gelar 'poyo' bak kate TTGB. gyahahahahahahahahahaah~

hellioz said...

-xtion kamen
kali ni gwa rase lu bernas sikit dari sebelum2 ni...

gwa stuju
masing2 da lemak
termasuk lu, gwa, dan sume org
gyahahahhaahahaahaah~

hellioz said...

-j.love
statement lu selalu bagi gwa twisted j.love
terima kasih...
gyahahaahahhaahahaha

-wong ah ian
gwa syak gwa nak ajak lu makan rumput,
lembu kate rase dia macam sayur...
amacam?
ade bran?
gyahahaahahhaahahha~

hellioz said...

kie yu
kalau bengkrap gwa nak pindah jepun ah...
bole jumpe maria ozawa hari2...
heaven~

gyahahahahahahhah~

lokman
wajib kene korbankan
kalo x kemane la masalah neyh
gyahahaahhaah~

hellioz said...

-whoopz
gwa sayang idea lu
kita bahagi 70-30
gwa 70 lu 30...
fair kan?

gyahahahahahaahahahahahaha~

lembu gwa syak ade subsidi gak
sebab malaysia xnak import lembu byk2 dari luar....
gyahahahahahahahahaah~

Epul Azimi said...

jgnlah kerajaan tarik balik subsidi,aku dah lah meniaga,tak sampai hati nk naikan harga kt pelanggan setia*padahal suka*......hahaha

maCy said...

tbe2 na undi hellioz jadi pm daa~ hehe

.::WaNiE::. said...

aku kasik ko subsidi susu jek

mintak kat jlo

AyuE said...

gua mmg tak paham derr...gua melayu tulen tak paham bhasa penjajah...hakhak

bila lu merapu secara ilmiah gua dah lemah anggota badan...ok gua dah demam...gua pegi cri panadol jap k...=p

mitchelle nur alya said...

betulbetul!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~