Saturday, June 19, 2010

KENAPA? a.k.a WHY?

Lu orang pernah pk tak bende neyh?

Kenapa 1 jam bersamaan dengan 60 minit?
Kenapa 1 minit bersamaan dengan 60 saat?

Kenapa tak 1 jam = 100 minit
takpun
kenapa tak 1 minit 100 saat

Kenape setahun ade 365 hari?
bagi setahun 300 hari dahla...
nak lebey2 pehal?

Kenape jam gwa ilang kena rembat itu hari?
rembat la jam orang lain
bangkai btol
eyh, apehal jam plak neyh

Kenape 1 euro bersamaan kira2 RM 4 something
babi hutan sungguh,
lebur impian gwa nak ngorat awek kat perancis sane
kalau RM 1 = 1 Euro kan bagos
senang sket gwa nak melancong kat europe sane
cincau oren sungguh
perancis guna euro ke?
ahhhhhhh
g mampos....

Kenape gwa takde duet?
siyal la orang2 kaye tu rembat duet gwa
dah gwa miskin skunk neyh
kan bagos kalau orang kaye tu donate sket duet dia kat gwa
boleh aku share happiness dengan anak2 yatim kat rumah anak2 yatim tuyh

Kenape weyh kenape?
tolongla jawab
dah sebulan gwa carik jawapan, xde jumpe2 pon jawapangnye...
adeyh~
sape dapat jawab gwa bagi doposen.
nak?

Sape yang invent bende2 neyh woi?
buat pening pale otak aku pk je
ADOYLA....
gyahahahahaha~

p/s : camne kalau seminggu ade 20 hari, best x?
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

37 comments:

Whoopz said...

Kenapa lu buat entry pagi sabtu.. Org gomen(si baju putih) xleh intai p0sting lu..
Urgh..
Saturday wait..
Sunday always c0me t0o late..
:p

Kie-yu said...

adeh
banyak nau soklan lu nih hellioz
pagi2 dah wat aku pening-pening lalat
eh? lalat?
hahaha

nnt la aku gugel dulu
dpt jawapan aku buat entri utk lu!

~anna&anuar~ said...

seminggu ade 20ari??? koroks munggggg.... pengsan la org kejeeeee.... kecuali laaaaaa ko mmg keje mmbute n kedarah jekk....

eh... ke ko nak tanye org yg reti bab2 sunnah tu jawab?? aku pikir, die bajet2 power kalo bab2 ni....

wkakakkaka....

aLy said...

grrrrrr
dari kecik pun aku tataw jawapan die








x besh ar seminggu 20 ari
lambatnye nak tunggu weekend
dah tu lagi 13 ari nak letak name ape?

Anonymous said...

Allah telah tentukan segalanya

.::WaNiE::. said...

best jugak seminggu ada 20 hari, 5 hair keje, 15hari cuti

ko rindu jlo?

atau ko tengah tension sbb jlo mintak belikan beg chanel?

J. Love said...

baru tertanye bende ni selame sebulan?

lambatnye

Affan Ruslan said...

haha.
gle ke...

Hizami Rahim said...

sebab hidup kena ada peraturan.
kot.
oh.
haha~

Lya Colours said...

adoii aku pon pening jadi nye hah

x dapek den nak nolong la

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, hellioz.
kenapaa ye why?
entahlah.
selalu pikir satu perkara,
kenapa ye bila orang lain ada, saya tak dapat.
selalu dapat yg lain.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kl sminggu ade 20 hari best gk..tp kl yg keje gaji hari ni pedih gak.hahaha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

asal jam lu hilang?
haaaa

yg ni gwa da dpt jwpn die
ni pasal mgkin jam lu bukan yg terbaik utk lu..mgkin 1 hr nt lu akan jumpa jam yg lbh dr die..hahahaah!!!

Aujinz said...

Muahahaha..
err..

gua malas nak pikir..
gua pikir mase keje jer..


time cuti, gua cuti pikir..

muahahahaha

Lelaki Ini said...

lu xde duet sbab lu x rembat owg yg rembat duet lu!

@yuE said...

semiggu 20 hari??xmaw la..cuti 2 hari ja..giler ape...

macam mna nk bgun pukul 11 cam tu...=p

Farid MOFASAD said...

gua lagi pelik... kalau lu tak ada aman sket dunia blog nie. hahaha

pakcik kordi said...

aah ek..sape yg cipta benda2 ni..bru terpikir..hahaha...klu satu jam 800 minit ok juge!

syahira ariff said...

kesian kau
jam jenama aper yg malaun tu rembat?

husnazainal said...

kalau seminggu 20 hari..
pastu sebulan ade bpe minggu plak?

Fontonk said...

this is all time and space relativity.
aku pun tak tahu, dan aku nak tahu.

kalau seminggu 20, mmg aku serong klass ah. tido kat bilik.
main crusader, tak pun tgk porn.

reen_sofee said...

seminggu 20 hari! tak best!
heh~
kenapa?
kenapa nak persoalkan 'kenapa'?
dah sejak azali nye macam tuh?
jadik pada aku tak perlu nak disoalkan!

Roronoa Zoro said...

seminggu 20 hari? shit..

Yatre Hayati said...

hellioz, aku selalu terpikir, kenapa pokok dinamakan pokok, kenapa jamban dinamakan jamban. cuba kalau nama kuih karipap nama dia jamban. tak boleh ke? kenapa? kenapa?

Kuwe said...

banyak pulak lu punya kenapa.
lu ni dah terkena penyakit sindrom pertanyaan.

aku malas nak pikir. boleh jatuh ke gila. haha.

aleen adela akoo ^_* said...

salam,singgah jap.
owh,aku xsker klo seminggu ade doploh ari sbb klas aku maken byk nnt.jadi bile mase aku nk berpoya2 ke sana sinun dgn jayenye?keh3

SuRayA^i. said...

susah btul soklan2 ko nh -.-"

ak nk jwb yg p/s jela boleh?
sminggu kalo 20 hari best mase tengah buat fyp..xdela ak kelam kabut pk due date anta report and system da nk dekat. tp 20 hari x best sbb nnt elaun or gj masuk lmbt. ngahaha~

Anak Abdullah said...

yang atas2 tu..masa tu masa gak..tak kisah la 1 jam 70 minit, 1 minit 50 saat ke...sume tu nombor je..bab currency tu aku buat2 tak tau je la

areleaf said...

benda-benda camni gua x ambek kisah sgt..tapi yang paling gua musykil mangkuk mana la yang tau dulu tauge,bayam,biji nangka,kucai tu boley makan?

nasikputeh said...

aku suka kalau seminggu de doploh hari TAPI

hari bekerja still same 5 hari.. yg len cooti...

yeah~
what a life babe..

hakimfaridzul said...

sebab dah dia orang yang lahir awal dan dia orang yang mula2 terfikir benda2 tuh!

senandung semalam said...

itu da mmg ketentuannye la hellioz..
jam ko kne rembat sbb Allah nga nk uji ko...
ssh nk jawab bnde2 ni...
ahhahahhaa

akuKah.. said...

soalan 1, 2 n 3 tu fizik boleh explain~

FarhanaDr said...

Kenapa setiap hari bukan hujung minggu macam skang? Boleh lepak2 blogwalking ngadap laptop tak payah selak buku.. Waaaaa..

RastaMat said...

Apasal lu banyak tanye???
Arrrgggghhh!!!!
malas guwa nak jawab..
wakakkakaka...

Linglung said...

sempena World Cup ni gua nak tanya kenapa game bola 45 minit setiap half?? jawab derr..

si para para said...

hahaha buat apa nk pikir benda tuh semua..baik pikir ank mak cik lijah..lagi masyuk..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~