Saturday, June 12, 2010

LIVE BLOGGING (waklu!)

Gwa nak buat live blogging ah
ala2 blogger pehmes yang tengah blogging mase ade event on the move...
gyahahahhahaahahaha

Ok gwa mencarut, maafkan gwa...
gwa sebenarnye nak melaporkan ape yang berlaku sepanjang sehari gwa ade kt tempat orang neyh
dan gwa masih ade kt selangor DE, belum puas berjimba-jimba...
*********************************************
1st - bus driver

Gwa naek bas
ye, gwa x naek kete
sebab gwa blom beli kereta mitsubishi evo 10 lagi
Apsal lu tak klik iklan gwa sungguh2?
kan hajat gwa nak ajak lu orang jalan2 naek mitsubishi evo 10 yang baru terbantut

Driver bas ni kencang gyler babi
semua kenderaan yg ade kat depan dia potong sama rata
sampai ade skali tuyh gwa agak jarak bas dengan lori kat depan dalam 10cm je
gwa ingat nak berdentum dah
gwa dah redy nak pegang kusi rapat2
kang tercampak gwa kene tusuk batang besi xdapatla gwa nak hapdet blog sampah gwa neyh

Tapi yang paling best skali dia ikot blakang keter polis waja rapat hanjeng
selambe badak je...
gwa syak driver bas yg gwa naek tuyh bekas pemandu F1 jempol ah
gyahaahhaahah~
Lepas dia polo blakang radiokar tu rapat2
dia potong tanpa ada sebarang perasaan ragu2 dan gusar
Pak2 polisi dalam kete tu hanya mampu melopong kerna driver bas tuyh kering sangat

Gwa sampai ke destinasi cepat sejam dari yang dijangka
fuh~

**************************************************

2nd - Makanan Pelik

Gwa sampai ke shah alam dengan jayanya dengan niat untuk berjimba-jimba dengan member2 gwa yg dah lame gyler xjumpe
Mereka semua kelihatan hamsap seperti sedia kala
Tak ade bibit2 perubahan pn yg gwa nampak
masing2 perangai masih lagi cilake macam biasa

Sampai je shah alam gwa rase lapar hanjeng
lalu gwa makan la dekat seksyen 2
ye, seksyen 2
tempat yang dahulunya buruk nak mampos sampai satu ketika dahulu tikus bermaharajalela.
Entah berapa keturunan dah tikus2 kat situ buat onar
Kalau lu skolah kat uitm shah alam lu mesty tau pasal kisah yg gwa cerita neyh

Tanpa segan silu gwa order abc fradoo dan juga sirap ais
Tibe2 ade orang amek order
gwa layan jela nasi goreng biasa
Kejap lagi, nasik goreng tu rase dia macam ni ye tuan2 dan puan2
Nasi + Minyak + Kicap = Nasik goreng tah pape tah
Gwa hanya menyental xsampai 1 per 10 pon nasik tuyh
xtau kenapa mase ni gwa choosy plak

Makcik yg duduk sbelah gwa senyum2 kambing tengok nasik gwa x abes
gwa pon olok2 senyum kelat...
lancau betul... mengganggu gugat selera gwa je,
dala lapar, disaji pula dengan nasik goreng tah pape
naseb baek ade abc fradoo, bukan abc frodo ye kawan2
frodo laen, fradoo laen
kalau abc frodo
mesty dia letak coli merah tepi2 abc tuyh...
gyahaahahaahahah~

***************************************************
3rd - Shah alam da tuka wajah ( ye ke hamsap? )

Ade convention centre lah
ade i city lah (lampu2 tu sape yg kaver kos dia?)
ade lorenzo lah (baru nak buat, blomn siap)
tah ape tah yg gwa xtau lagi

Malam gwa layan bola macam biase
keputusan?
gwa bukan reporter bola
lu carik kat blog lain...
mesty banyak

ouh, gwa sampai sini lambat
malas jalan mane2, esok kan ade lagi
gyahhahaahahaahah~

*bersambung...
Oh2,
gwa ade nampak sorang amoi melintas mase gwa dalam bas,
dia pakai baju macam blouse yg kene guna tali pinggang...
Mase dia melintas, belt dia tertanggal, gwa xsempat nak snap (oh shit)
kocoh2 amoi tu betulkan balek belt dia...
(gwa nampak bangla dekat seberang jalan gelak2 dengan member dia sebab kejadian ni)
gyahaahahaahahaahaahahahaah~

P/S : Gwa janji gwa akan rogol blog lu orang bile gwa balik rumah nanti

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

30 comments:

Faizal The Newscaster said...

woi shah alam..dah dekat ghumah aku

Farid MOFASAD said...

asal ko xroger aku celaka?
babi dah kat sel senyap anjing je

Whoopz said...

Mana gambar lu berjimba jimba..
ErR.. Lu bwk dslr ke? Hahah..

J. Love said...

ape barang pergi shah alam weh? hahahaha!

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
tak kenyang makan tu hellioz,
tengok amoi pun jadi laaa.

Kie-yu said...

wahaha!
lu pun da reti live blogging eh hellioz
bgus2 ade kemajuan
lu berjimba jgn smpai lupe jln balek plak
nnt belog aku sape nk skodeng
btw, hepy jimba di SA ;)

Lya Colours said...

huh
kalo aku la, di sajikan nasi goreng mcm tuh, aku bg balik kat tuan kedai tuh dan cakap "bang, nasi goreng lu sedap gila sampai gua x sampai ati nk makan"

hahahahhaa
bek makan mekdi !!!

senandung semalam said...

seamber gle driver 2... solute r... hahaha

.::WaNiE::. said...

ah

masa tikus bermaharajalela

apsal sedap

skrg aku pun tak suke nak p makan kat sana

tp kedai stationary dia masih lagi terbaek. boleh berabiskan beratus kat situ

haihhh

cepatla rogol.wa dah tak sabar .. i mean blog wa dah tak sabar

Aujinz said...

muahaahahaha..

gua kalau turun sek 2. pekena ABC torpedo jer Bro..
letak ceklat banyak banyak..

lupe gua nak pesan..

nasik goreng kat situ kucing pun tak lalu..

~anna&anuar~ said...

aku paling nak gelak tang perenggan bwh skali.... hareeeemmm btolll... malu gileeeeerr dgn bangla tuh...

aku syak, dah lame die thn napass... skali tlepasss..tu yg tbukakkkk..

wkakakkakkakak....

p/s: sek 2 tu mmg cam haraaaammm dlu..teringat ade sorang pompuan sangkut 'atasan' die kat atas mejaaaa... gileeeerrrr selambak.. bodohhh btol.. x selera aku.. syilakaaakk...hahahahahahahaha

@yuE said...

belog gua masih suci...pehal nk rogol2 belog gua...hahaha


balik nanti jgn lupa beli buah kaki utk gua...jangan makan sorang jek..lalalala~~

aLy said...

dah dekat dah dengan umah gua
apesal lu tak roger
bley gua kasi tmpt terbaek nak makan

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cilaka..asal nk kene lu approve pulak br komen gwa kuar?
tu kan komen gwa!

















ok, gwa tpksa akur, ini blog lu.haha

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ko tetinggal 1 lg..s.alam da ade jeckel..gedung kain tekstil terbesar ngn oldotwn!
tp pg mmpos sume tu pasal ku masih setia ngn hakim baru.hehe
tikus tu mmg la bsr2, pasal diorg bela kt situ..kan tmpt ternakan tikus utk ujikaji student.

Hasrol Nizam said...

pnjg nye live blogging dia..hehe

reen_sofee said...

jimba?
aik cam kenal ja~
hahahah
weh aku tak penah g sane!
kesian aku!
hee
pergh setakat nasi goreng cam tuh aku pon leh masak!
hahaha
makcik tuh sonok kot tgk ko makan tak abes, boleh die bg kat org len lak!
hahah

WZulhilmi said...

Hahaha.. Amoi tu konon nak cover cantik last2 belt jatuh.. Aduhai malu giler... Nasib2..

fndrocka said...

aku kalau tenagh nak makan..tetiba makanan tak sesedap yang diharap..aku pergi kedai sebelah beli yang baru..pernah buat camni.gile best buat camni,rasa macam hero...yelah customer memg hero.

Nunady said...

Hai new comer here , shah alam ada apa erk? wah dahsyat jugak peristiw2 yang dihadapi helioz...kes perempuan belt tuh , mesti...adoi....pening dibuatnya.

Roronoa Zoro said...

hahahha.. mmg x tahan nak gelak da.. =D

deus X machina said...

cilakak hell
turun s.alam tak roger gua
lu nak kena kentut niiiiiiiiii

Wan Perlis said...

aku pun nak buat liveblogging mcm ni la

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

weyhh..alang2 mai arr teluk intan..

munirah said...

tak usah live blogging..

hellioz..
kau harus lawat link ini..

==> Koleksi Gambar Ngeri <==

RastaMat said...

Bro,lu tak g lepak tasek Shah Alam ke??
cube ushar2 orang beromen ke..
untung2 lu jadi Ustaz jap kat situ..
wakakakaka...

maCy said...

sumpah ta bce.. pnjg.. leteyh rini..
dtg tgl jejak je..hehe

Seha Haris said...

helli, lu jangan nak jadi cm miss j. sampai s.alam senyap2 je. poodah miss j! haha. bro, lu bape lama kat s.alam?

LaDY EiSz said...

bahahhahah....lu dak uitm ke der??? wa lumni ape..ahhahaha

Yatre Hayati said...

shah alam tak besh pown..ahah.
tapi abc fradoo memang terbaek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~