Tuesday, June 8, 2010

Locus Standi Gwa On Boycott N Demo Issues

Boikot?
Demo?

Lu orang agak2 bende ni macam mane?
Gwa kalau boikot gwa buat as long as hidup gwa xterganggu
Demo? ni gwa kurang nak join

Sebenarnya isu ni hangat diperkatakan dalam blogosphere...
Big names like Obefiend, TehTarikGelasBesar, and banyak lagi blog cerita pasal bende2 neyh...
Even one of them have been trolled till they decide to stop blogging....
u know who i'm talking about bloggah~
what a sissy~
Baru kene troll sikit dah back off
Xkental langsung
Gyahahahahahahaah~

And gwa respect their opinion clearly sebab gwa dah bace n3 dorang n even all the comments
Tapi gwa against em all sebab gwa da dapat ape yg gwa carik
Lame siyal gwa pk pasal natang neyh...
Gwa sampai main tikam2 lidah lagi ngan member gwa
gyahahahaahahaah~

Sebenarnye nak boikot, boikot la mane yang boleyh...
bukan sebab ala kadar, tapi setakat yang lu mampu...
gwa siap argue ngan member gwa pasal ayat ni,
"nak boikot, boikot betul2"

Actually, lu xpayah nak boikot sampai camtuyh sekali
lu boikot sikit macam debu pon da cukup
Sebab yang bagi markah kat perbuatan boikot2 lu tu bukan orang,
Tuhan yang bagi markah....
Niat lu orang tu yg tuhan nampak,
orang xnampak....
Kesan boikot?
Kesan dia wajib ade
walau kecik mane pon, still dia ade kesan

Lu ingat tak ayat
"bile lu start niat nak buat baik je dah dapat pahala?"
well, itu dosa pahala tuhan yg bagi
gwa xnak sentuh jauh2....

Macam Obe cakap,
sampai bile nak boikot? lepas tu lupe balek
memang ramai yg lupe, tapi Tak semua yang lupe...
Yang tak lupa ni la yang betul2 kental sebab dia still boikot
Gwa xrase perlu lu nak mention setiap kali lu boikot,
Sebab lu lagi tau ape yang lu buat, lu beli and lu amalkan...
So, lu rase2 ade kesan tak?
Yes... ade kesan
walau sebesar zarah pon kesannye, dia akan still meninggalkan kesan...
Its not a waste of time, sebab at least kesedaran tu dah ade dalam diri...

AT LEAST,
they've made something,
better than doing nothing eyh?

If being a muslim is a fault,
then, what izzit that you are fighting for?

Human rights?
Race?
This issue has no longer being a muslims issue...
Why?
because even non-muslim is fighting for all these shits...
Lu pernah tanye diri sendiri tak kenape non-muslim is fighting against all those shitty zionists?
well, keep on wondering...
coz i never stop...

"what about that bastard palestinian boy eating McD foods?"
well, lu orang nak jadikan dia example ke?
He's ignorant? Yes
Tapi, adakah semua orang dalam dunia ni as ignorant as that guy?
u can make your own justification...

TTGB pulak story pasal demo
gwa tertarik gyler bace ape yg dia tulis
kalau nak banding ngan gwa ni macam small fry dengan jerung...
Tapi, gwa pon against most of his statement
Lu agak2 ramai2 demo sane sini xde orang sedar ke?
Yes, gwa tau menyusahkan orang lain,
tapi, Will the world pay attention to us?
YES, They will and they are paying attention...
this is clearly what they are aiming for...

Sebab tu gwa cakap semua bende ni bagi kesan...
Walaupun statement TTGB cakap Benjamin Netanyahu xkesah sikit pon ape yang orang buat
bakar bendera, bakar pikachu, bakar patung dia etc etc
tapi Orang lain, masyarakat DUNIA amnya pay attention
Once again, better something than nothing...

Kenape?
Sebab its a Global Issues...
bukan Glokal Issues...
this is not only about malays or chinese or indian and so on
this is a Global Awareness
Why Global?
Sebab bukan lu sorang yang boikot bai...
Lu review pon ape yg berlaku dalam malaysia jer..
lu penah ke usha2, jenguk2 blog2, or website2 luar negara selain malaysia?

Walau macam mane sikit pon orang yang boikot,
kesan dia still wujud...
Walaupun marah macam mane pon orang lain
demo2 yang ade dibuat kat Seluruh Dunia akan tarik perhatian Dunia itu sendiri and in the end?
Usaha2 ke arah nak Judge the issues akan sentiasa dibuat walaupun lambat

Gwa xnak sentuh2 pasal agama sebab gwa pon bukan alim ulamak nak sentuh2 bab2 agama...
So, lu nak boikot betul2 or tak tu terpulang kat niat lu orang n ape yg lu buat...
and gwa xkan justify niat lu orang sebab gwa xtau n tak nak tau niat lu orang
gwa bukan tuhan pon...

Panjang lancaw gwa mencarut
Nak serang gwa sile la bagi pendapat kt comment box gwa
Gwa open...

P/S : Lu xpayah setuju 100% ngan gwa pon xpe, sebab perspective xsemuanya same...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

60 comments:

Farid MOFASAD said...

gua terharu lu bela gua

Hidemichi said...

Ciss... ada comment moderation ke? ingatkan gua first...
Takut kene bantai ke? Goyang jugak rupanya Hellioz ni!wakakakaka.

Hidemichi said...

First!

Hidemichi said...

Pada gua siapa yang cakap Bunyamin Netanyahu tak pedulik pun orang nak demo-demo, bakar-bakar bendera tu adalah pendapat picisan...

10,000 rakyat buat demonstrasi..
50,000 rakyat buat bantahan..
43 buah bandaraya menjalankan demonstrasi...
300 bendera Israel di bakar...

Ini semua statistik,
ada yang kata 'hukum taksir',

Nombor adalah satu fakta yang boleh mengubah apa-apa pun kerana ianya bersifat objektif.

Dalam F1, 0.01-0.02 saat pun terkesan selagi ianya nombor.

Get my point?

Obama terduduk diam pun dah kira antara kesan-kesannya.

aly said...

bile kate boikot, boikot btul2, okeh, yg penting niat kat hati Tuhan je yg tau

J. Love said...

this one gua sokong.

gua suka baca blog TTGB. liberal kate orang. tapi gua tak setuju hundred percent dgn semua benda dia tulis kat blog dia. sebab kadang-kadang pada gua liberal sangat.

gua rase lu pun tau bile lu bace komen gua kat blog dia kan? hahaha!

gua nak je cakap: kalau semua orang buat bodoh dan diam bila israel menyetan, agaknye macam mana la kan?

takkan nak kene pergi gaza atau ade sedara mara kat palestine baru nak rase empathy? ye tak?

bro obe penah cakap dia tak penah rase mcm orang gaza tu sedara dia, so dia mungkin tak amik port pasal nak demo-demo bagai ni, so sue him, he said.

well, he stood up against a'famosa on the harimau issue. what does that tell u?

semua orang ade pendapat lah kan. tak semestinye kene semua orang same je pale otak. tak meriah la weh nak blogging kang!

heh!

hellioz said...

Farid
Ni bukan nak bela lu,
ni pendirian gwa...

tapi,
sambil2 bela lu la
gyahahahahaahahahahah~

Hidemichi
yeah,
kesan tetap adewalaupun lu xnampak secara zahirnya
gyahaahahahaaha~

hellioz said...

-aly
yerp..
nawaitu...

-J.love
gwa sayanag lu rapat2...
gyahahahaahahaah~

gwa banyak kali pk,
liberal pon liberal gak
tapi jangan la sampai xde limit
gyahahahhahaahaha~

Nerzhul said...

jahanam zionis.

aly said...

eh non-muslim pun tau beza mane elok tak elok kan, siap nak juangkan lagi free gaza!

fhunky-fhinky said...

masing-masing la bro..
aku ingat niat tu penting..

xguna jugak kalo lepas jerit2 demo, pastu beli coke sejukkan tekak, main facebook kat wifi mcdonalds...

kan?

p/s: aq fail bg comment serius

hellioz said...

-nerzhul
itu sejak dari dulu

-aly
global issues?

-fhunky fhinky
boikot mane yg boleyh...
yg xmemudaratkan diri sendiri

nk boikot semua memang xmampu
gwa admit...

Whoopz said...

Terdetik sket pun dalam ati yg lu benci zi0nis dah kira alhamdullillah.. Tanamkan semangat benci israel pada bangsa kite... Xkira melayu, cina n india..
Gwa teringat 1 cerita masa amerika serang iraq dulu.. Kanak2 blg batu ke arah helikopter.. Bila wartawan tanya mengapa baling batu.. Xkan jatuhnya helikopter tu dibaling ngan batu..
Kanak2 tu ckp.. 'insyaAllah..'
Gwa terharu dgn tahap keimanan bdk tu.. Bukan batu yg dijadikan ukuran.. Tp niat dan kepercayaan kepada Tuhan yg jadi sandaran..
Ter..panjang plak k0men gwa..

Whoopz said...

Terdetik sket pun dalam ati yg lu benci zi0nis dah kira alhamdullillah.. Tanamkan semangat benci israel pada bangsa kite... Xkira melayu, cina n india..
Gwa teringat 1 cerita masa amerika serang iraq dulu.. Kanak2 blg batu ke arah helikopter.. Bila wartawan tanya mengapa baling batu.. Xkan jatuhnya helikopter tu dibaling ngan batu..
Kanak2 tu ckp.. 'insyaAllah..'
Gwa terharu dgn tahap keimanan bdk tu.. Bukan batu yg dijadikan ukuran.. Tp niat dan kepercayaan kepada Tuhan yg jadi sandaran..
Ter..panjang plak k0men gwa..

Wan Perlis said...

sejauh mana boikot ni melemahkan ekonomi israel

.::WaNiE::. said...

gua nak panggil org hentam lu sampai lu tutup blog

wakakakakakka

hellioz said...

-wan
sejauh maen kita Buat Something
untuk tolong...
ni bukan semata2 nak lemahkan ekonomi israel bro,

ni name dia menunjukkan resentment ke atas tindakan dorang...
got my ideas?

greenhall said...

boikot = not bad
demo = not bad

tapi kalo nak bg lg 'umph' tempias kat zionis;-

- stop ikot segala mak nenek isme2 yg ada kat dunia ni.

- solat 5 waktu berjemaah, coz yahudi amat takut bila jumlah umat islam yg jemaah subuh (skadar contoh) sama or lbh ramai dr jumlah umat islam yg solat jumaat.

- amal islam 100%



coz yahudi xkan redha slagi kita xikut cara hidup dorang. kan?

*skadar nak kongsi pendapat aku.

aly said...

global issue la..

eh mmg susah nak boikot semua..
hampir semua produk yg rakyat malaysia guna pun produk israel..
bila ada produk malaysia, ada tak yg nak guna?

J. Love said...

@Wan Perlis
lemah ekonomi israel, lemahlah israel. sure, kita tak tau sejauh mane impact boikot ni, long term or short term. kekal, atau tak. habis-habisan, atau seasonal.

tapi itu je ke ukuran bila kita tentang zionists ni?

sifat kemanusiaan macam mana? termaktub dah yahudi akan jadi musuh umat islam sampai kiamat.

pada gua, mane mampu buat, kita buat. mane tak mampu, kita cuba minimise kan.

and macam hellioz cakap, yang penting niat dowh. NIAT. kau tau kalau kita niat ikhlas dan baik, siap-siap ada pahala. niat jahat tu, selagi kau takde action atas niat jahat tu, takkan dapat dosa.

gua rase ramai yang boikot ni atau demo ni kemungkinan besar sebab rasa simpati, empati dan atas dasar Islam itu sendiri yang nakkan keamanan. bukan gua nak cakap, sila demo 24/7. tapi when they have guts and drive to perform such a thing, gua boleh salute lagi for standing up to them.

apa guna kalau ada brilliant idea nak menentang zionists tapi apa pun tak buat?

NichKhun said...

hahahaha aah !! pnjang giler lu mencarot..
hehehehe gurau je!

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.

soal boikot2 ni memang gegak kat Malaysia tapi jadi kisah lain pula bila boikot kejap je.
selalu nampak orang nak boikot tapi kembali semula membeli.

niat tu Allah yang tahu.
kadang2 wa jahat juga.

MrSup said...

boikot ape yg boleh diboikot.. selagi bende tu berguna pada aku, aku tak boikot.. peace..:)

Matjoe said...

power btul entry ni. bookit setakat termampu. aku dh lama x makan mcd, tak penah sit an have coffe at starbuck

Kie-yu said...

tang ni aku nak setuju dgn lu
walaupun boikot sket still bg impak
mcm lu ckp
it will bukak all the MATA in other side
kalo xde org boikot dats mean semua org selesa dgn keadaan itu

dats ol! tq ;)

Cik Guli said...

setuju. =p

hiro said...

pernah dgr boikot ikut musim? gitu la rakyat kite..ahha

reen_sofee said...

alamak!
susah laa nak boikot betol betol.
bak kate kau!
Allah tahu niat kite tuh!

cikgadis konfiuss said...

apa ku mau komen a?
konfiuss ni..gahaha

tapi ku fhm mksd ko tu,
boikot walau skecil mn pun
akan dtg kesan, biarpun kecil n x disedari ..kan?

p/s; bila bc blog TTGB tu, ku pening2 sikit. haha adoii~

areleaf said...

err..kalau naek entri pasal palestin israel sume ni hilang tak imej brader2 gua?

¶A.K.I¶ said...

aku tak paham la wehh

Aidi-Safuan said...

sebab aku online kat mekdi sekarang nih, aku baca kesimpulan jer. dan aku setuju ngan kesimpulan ko, entry nih memang panjang! :P

hellioz said...

@wanie
mane bala tentera lu?
gyahahahhahah~

@Hiro
yang boikot bermusim tu la yang gwa nak boikot
gyahahaahaha~

@alep
xdenye hilang brader2 lu...
lu kan kutu,
kutu sentiasa brader2 ape...
gyahahahaahahah~

@AKI
sila pahamkan
gyahahaahaahah~

@Aidi
cesz...
bace kesimpulan gwa bwatpe...
gyahahahahahaha~

@ALL
lu orang punye statement sumpah style~
out of my mind...
n gwa harap lu orang paham ape yg gwa nak sampaikan
gyahahahahah

@yuE said...

salam..eceh first time komen kt entry lu gua bg salam nih...hahaha

gua tengah tepuk tangan lebat-lebat nih...hehehe

errmm dari sudut pandangan mata kecil aku ni kan...boikot tu mmg salah satu cara utk tunjukkan yang kita ni tak suka israel dan sedikit sebanyak boleh lumpuhkan ekonomi israel tu wlupon tak banyak..tapi yang gua confius...

kenapa perlu bakar patung2 tu???rusuhan bagai nak rak??ada kesan apa kt israel???diorang pandang kita senyum ja taw sbb nampak sgt kita terdesak...kita mcm dah tak nampak jalan lain selain buat benda tu..nampak macam kita ni bodoh sangat...

dan apa masyarakat dunia boleh buat??sedangkan bila kita tgk negara lain punya rusuhan pon, kita masih lagi minum kopi o cicah biskut kering depan tv...so what the point???

bila lu jawab komen gua ni jgn lupa roger hokeh..

entry lu telah bukak mata kecil aku..thanks bro..(mengaku abg siap2...=p)

lagi satu...sejak bila plak wujud iklan kat blog lu ni...macam haram...aritu xde...hakhak

hellioz said...

@ayue
yang bakar2 patung jadah haram tu sume gwa xpasti

lu nak jawapankah?
lu usha komen ke 4 kat atas
brilliant
siap ade kronologi lagi...

gyahahahahahah~

@yuE said...

OK..gua kasik komen lagi k..rusuhan tu sume mcm la sebelom ni xde...lebat jugak orang boikot la bwt demo lah...


Israel ada hentikan peperangan?????ade dia stop perang dengan orang islam??Dia bom orang yang nak selamatkan negara tu lagi ada laa...Dia penah stop tapi dia akan buat lagi..Lahanat tu tak penah berhenti dari mencari musuh...

Kita yang kat sini buat apa???gua bukan nak cakap lebat...sbb aku sendiri tak boleh nak buat apa...

cuba pikir benda yang lebih relevan untuk tentang diorang...

betapa kerdilnya gua utk cakap pasal benda ni sume, tu sbb gua tak buat topik ni kt belog gua...gua cuma nk ckp at least kita cuba belajar untuk jadi yang lebih baik dr diorang...kita bukan tak bijak tapi kita terlampau asyik dengan teknologi yang dilemparkan oleh israel..betol tak??

cilake betol..lepas ni gua kena tutup akaun pesbuk...sume lu pny pasal hellioz...dah la gua chow dulu..hakhak...

@yuE said...

hellioz lu jgn benci gua plak...huhu gua takot derr..

Cute Rambo said...

Israel tak takut pun kita boikot barang dia...

Itulah masalahnya...

yusazie said...

alaa relax broo he2 yang penting niat tuu.. demo ke rusuhan ke.. semua tu salah satu cara nak tunjuk yang kite tak setuju dengan israel seme tu..

bayangkan kalo takde langsung seme tu.. yang kite dok makan biskut cicah air depan tv.. confirm lagi tak tau.. biala ada rusuhan ke apa ke.. mungkin terdetik di hati orang yang tengok menda tsbut walau sedikit nak tegakkan apa yang betul... walau sedikit... asalkan ada ceaa he2

deus X machina said...

gua dengar awek yahudi lawa beb
keh keh keh


apa pun setuju ngan lu
lebih baik berbuat sesuatu dari tak berbuat apa2 hanya tengok tv sambil makan nasik

aly said...

@yuE,
bile lu dah tutup pesbuk, tapi lagi ramai lak kawan lu yg signup, ape lu nak buat? lu nak biar je ke nak brainwash?

bdakmlayu17 said...

mmg stuju sngat...aku dah lma xsggah mcd, kfc bla2..tpi nk boikot smua ssah gak...bnyk brang yahudi yg kita prlukan..cth, intel...penting beb~!

kaizen shinobi said...

ko dah jemput aq dah datang...

ngehahahaha...pasal boikot? aq stuju ngan ko... at least dorang ade buat something..

tapi demo? aq x bape stuju... sebab ape? sebab memang xkan ade hasil der...

aq penah terbaca satu artikel yang mana israel yahudi nih diorang takkan pernah takut dengan Islam kecuali 1 benda...

apabila jemaah subuh sama banyak dengan jemaah solat jumaat... sepatutnya demo jalanan bagi aq lbih better ditukar kepada solat hajat, qiyamulail dan seterusnya solat subuh berjemaah... cuba bayangkan sebuah masjid yang dipenuhi oleh 50 ribu orang yang buat demo harituh... sejuk hati..

aq? aq dapat buat kat kampus je der... kat umah aq nih masjid sangatlah jauh..

Cik Akma said...

ermm kalau boikot kan, pekerja2 Islam yg bkeje kat sane cmne lak? huhuuu. kann? :D

Wan Perlis said...

lu baca keretamayat dak
best jugak

maCy said...

lu ni org tepelajar la hellioz.. eh, tbe2.. maaf ats kekasaran guna lu gua.. cm kelakar bile maCy y comot ni gne~

Frodo Baggins said...

hidemichi sakuragi hanamichi punya number mmg terbaik! cilake ~ wa kagum. hahahha


...


bakar patung, bendera semua ... israel ttp jadik setan kan? betul. apalah sangat suara kicit cam kita ni. tp jgn lupa, impact ttp ada.


kita mmg x mmpu g bjihad ... smngat kita x sekuat mana luntur. kita budak lahir lps merdka apa sangat yg kita rasa ... xder. kita x pnh rasa duduk bawah pjajah. ada tak antara kita hati sekuat Tun (contoh), hantar misi g gaza? xder, sbb kita berjiwa kecik. rasa cinta kat negara kurang apatah lagi dgn negara lain.

((ok komen aku dah kuar topik mcm))


jarak kita ngan palestin jauh. terpisah kita bribu batu. geografi terpisah, rasa hati kita dgn dirg x sama. mana nak luah simpati?


doa. derma. luahkan dlm demo "aman". satu masa, semua kita akan dtanya. sekurgnya kita dah buat yg termampu. wa pnh baca, ntah kat mana ... adakah benar, kegemilangan islam di tanah hijjaz itu akan dibawa kembali oleh org luar yg bukan berasal dr sana? mungkin mitos. tp wa doa, negara arab disekeliling palestin itu HIDUP n masih ada ROH tuk bantu diorg. Pnh shbt non-muslim wa tanya. mana negara arab yg lain? wa xder jwpn.


((sah, wa dah kuar topik))


...



"gua boikot pemboikot bermusim" kata helly kepada wa. kehx



>>___<<



((otak wa tepu tgok ulat, wa sambung spam nanti. cilake!))

Besi Karat said...

hehe kesimpulannya ramai yg cakap tentang "niat".

pada aku,sebelum niat,ade benda yg lagi penting.kefahaman & pengetahuan tentang sesuatu perkara tu.perlu diketahui lah ape yg nak diboikot,sebab ape nak boikot dan so on.bila dah tau sebab musabab tu,aku rasa baru la terkesan apa tujuan & niat tu.

sekurangnya kita tau ape yg kita buat.kita tau sebab ape logo anti zionist tu ditempek.sebab ape kena boikot produk zionist.bukan buat secara membuta tulu.bukan buat sebab orang lain buat.bukan buat sebab trend.bukan buat sebab cool.

"try to realize & think for yourself.do not give a shit for patterns & trends" - nasum.


p/s:aku suka jugak tgk orang berdemo.macam2 telatah & karenah ada.positifnya,budaya berdemo semakin diterima kat sini.

.::WaNiE::. said...

wa dah mintak gerombolan blogger 'otai' yang tak bengang ngn lu panggil sume pengikut diaorg hentam lu

masalahnya dorg suruh aku taja dorg, aku mana ada duit ahahahha

Hidemichi said...

Dari apa yang Besi Karat punya point, pada gua ianya macam ni...

Kalau kita faham intipati kenapa kita perlu boikot, InsyaAllah usaha kita akan berterusan.

Org yang boikot bermusim tu ialah orang bangsa pengikut. PenDEMO yg bangsa pengikut tak mustahil esok dia kata,"apa bodoh buat demo-demo ni?"


Lebih sedih pada yang komen, kita tak mampu buat apa-apa mereka kuat dan tak peduli. Otak ada, pakai.
Sebab apa gua ckp mcm tu, cuba esok ada org keluarkan idea dan bertindak kemudiannya berkesan... So, di mana letaknya korang yg kata x boleh buat apa tu. Ini kes general, boleh terjadi dalam lain2 aspek kehidupan.

One more thing, tang barang mana nak boikot, macam mana dgn facebook, google, microsoft apa bagai...
sekali lagi mari gua hukum taksir...

Kalau seharian kita guna let say 50 barang Yahudi. Kita buangla 10-20 barang. Tak boleh ke?
so, siapa yg kata 'kenelah tutup facebook kalau mcm ni' atau 'lu kata boikot, facebook guna jugak'... lu pikirla sendiri!

p.s: ciss, bleh buat entri ni...xpe, hit Hellioz tinggi...gayahahahaha! (ok x gua punya gelak inspired by Hell)

PS2- lawak2 jugak...fikir2 kan.

lumut said...

itu hari aku join demo menentang israel tuh..siap pergi dekat US embassy lagi.....demo ni buat bukan smata2 nak bakar bendera ke ape...sedih la bg sape yg x nampak..ni sume utk tunjuk dekat US suara ramai menentang Israel..dah tuh kalau US x buat pape..sedangkan mereka yang kuasa besar...cm maner?sbb tuh lah demo sume diadakan instead of boikot.....so dat dunia nampak suara ramai yg menentang si lahanat israel.....

pasal boikot..
sokong lah...bayang kan lah kalau sume orang ckp yang ape lah sgt die sorang tak boikot..kalau 100 ribu org ckp mende yg same??mmg lah israel makin maju...

gua suke entry lu yg ni.peace bro.

Roronoa Zoro said...

aku terharu bro.. cam nak nanges pon ada.. aku respek n paham segala2nya.. walaupon aku lama x online.. tapi blog ko mmg terbaek.. i follow u bro.. your perspectik is mine too~

hellioz said...

@ besi karat
bile dah ade niat
kefahaman tu mesty dah ade
xkan niat tapi xtau niat ape

kefahaman tu dah ade sebenarnye
sebab bila dah niat, maknenye dah start paham la tuyh...

ah
pening siyal gwa...
gyahahhah~

dinda.teJa said...

what make i hate kitty was.. jiran2 dinda yg pandai bela xpandai jaga kucen... lepaskan, + berak merata2.. rase nk tepek je taek2 kucen tu kat muke tuan dia.. b*****sss sgt..

Besi Karat said...

hidemichi,

yap itu la maksud aku.tak kisah la kalu boikot 1 barang sekalipun,tapi kalu berterusan,aku yakin lama2 lingkup gak produk2 zionist ni.

p/s:teringat kes dutch lady & fitnaa yg kecoh betul dulu.sekarang dengar cerita dutch lady jadi supplier utama susu kat sekolah kan?
kehkehkeh.

APAN said...

erm...mcm ko ckap la...
pendapat lain2...
tapi pe yg ko tulis tu betul gak ma...

kk said...

uiyooooo..sebak dowh baca.rasa macam isk terbaiklah entry ni

wei nak tanya, macam mana sebut ang gelak tu?
gyahahahahahah,macam comel dowh haha

Adeqq said...

entry ni aku harap wat org berfikir lebih matang. Sebab kadang2 kita tak sedar pon perlakuan kita.

Konon bersemangat boikot2. Tapi, apa yang diboikotnye entah tak tau.

Apapun, keep it up bro!~ ^___^

princeduyong said...

gua sokong mana tebaek...yang tak baek gua ambik sebagai pedoman...pendek kata yang baik baik belaka la...gua pun baek gak..haha

tuyuk said...

yuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~