Saturday, June 26, 2010

LU ORANG PHOTOGENIC KE?

Gwa ader nampak bende2 tah contest ke hape tah
mase gwa blogwalk ah
gwa nampak gamba fotogenik?

Lu tau x fotogenik tu ape?
FOTOGENIK = "manusia yang nampak cun dalam gambar "
[walaupun xcun, sebab dalam gambar je cun]
-Hellioz trolling thesaurus : 2010 edition-
gyahahahahaahahahaaha~

Tau tak ape photogenic yang wikipedia maksudkan?
"a subject that usually appears physically attractive or striking in photographs"

Tapi bg gwa,
fotogenik ni natural looks...
lu xpakai make up pon lu boleyh jadik fotogenik gak
bukan dah tepek seribu satu makeup baru fotogenik
gyahahahhaahaha

Lu tak payah edit pon gambar tu nak jadik fotogenik
sebab maksud fotogenik dah terang2 gwa bagi kat atas

Kalau lu dah make up, touch up, lepastu EDIT lagi gambar tuyh,
itu bukan fotogenik name dia
itu TECHNICALLY fotogenik...
imaginograph orang US panggil
gyahahahahahahahahahaha~

Nak tau kenape fotogenik?
BECAUSE PICTURES LIES....
yerp... pictures lies...
nampak dengan mata sendiri & nampak thru the camera lens is 2 Fucking Different Things...
kenape?
The way mata kita & camera lens, view something tu tak same...
the way Both Eyes are looking & looking on a Single View is different
thats y i'm saying picture lies...
gyahahahahahha~

Sebenarnye gwa nak gtau ape maksud fotogenik tu je
yang tersirat tu lu pk la sendiri...
kang gwa melalut sini ade makan dalam plak
gyahahahahaha~

Btw,
Kita selalu rase kite nampak cun, hensem, lawa, macho and so on and so forth dekat depan cermin kan?
Know why that happens?
Sebab kita suka tengok diri sendiri dalam angle yang betul depan cermin and that makes us feel beautiful in a particular way.
And that is also the reason why A lot of people take their picture at the very same side when they are camwhoring.
Enuff of facts.
Lets laugh son.
Gyahahahaahhahahhaahha~

Link Of The Day : Lord Zara 400th follower.
[Gwa nak baju JOHO tu! gyahahahahahha~]

P/S : Hail Lucifer! gyahahhahahaahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

46 comments:

amoi said...

erk.


sorok muka bwh bantal kejap


T.T


grrr

lufkin said...

kadang-kadang masa tengok chermin aku kelihatan amat hensem... adakah aku chermigenik?

elmo chemo said...

gwa fotogedik. boleh? hahaha

Lya Colours said...

hurm
aku ada join gak fotogenik contest sebab dah kene tag untuk join
tapi aku letak gambar gila buruk boleh pengsan ok
dgn muka baru bgn tido
lantak la
huhuhuhu

NaDic said...

photogenic.. haha.. entry yg cool..
hari tu member gwa tlg tngkp kan gmbr.. then dia ckp.. lu nih photogenic la.. haha..berita baik ke buruk?? photogenic jd sbenarnye dlm dunia nyata aku tak comel ke.. haha.. ^_^

@yuE said...

Patut la GUA NAMPAK CANTIK BERSERI-SERI JE HARI-HARI rupa-rupanya gua tengok cermin je....='(

syAzAnA said...

aku sokong ko doeee. i dun know why but camera adores me. aku kat luar sangat lain berbanding dlm gambar. nak buat camner. it depends on angle kita amek. huhu. jgn slahkan aku. salahkan camera oke.

aLy said...

memang tak semua org fotogenik,
yg cantek luar n dalam gambar,
sebab tu ada nya macam2 software untuk meng-edit,
kadang misti guna untuk touch up gambar yg memang agak huduh,
tapi bila pengguna kamera tu ada skill, tak payah edit dah gambar tu pun dah menarik menawan kan..


it is not the camera, but the man behinds it that makes the shot or the pictures nice and superb!


ohh banyak lak wa lalut

msanne said...

came across that fotogenik thingy oso weh. mmg aku gelak. yeah. jgn describe diri kite sndri mcm tu, nti org kate kite angkat bakul. kalo rase diri cntik, diam2 sudah la, kalo org puji, ckp time kasih (:

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
i x tau apa itu photogenik.
Photo kenit tau laa.
lalalala.

skew tgk cermin saja.
itukan lebih baik.
macam 'cermin diri sendiri' kan.

::cdot the dot:: said...

yg amik gambo dari atas..pakai spek..pastu muncungkan bibir...

perghhhh..gua rasa nak tibai dari jauh jek...

gua ngaku gua mmg haram!!gua bkn photogenic..

GUA ADALAH JONGANGENIC!!!

ashraf said...

lu taw x bro pe yg lg fotogenik? troll lg fotogenik sbenarnya hahahahahah

Eciz said...

yg penting gua tawu gua cun. KAHKAH!!

Yatre Hayati said...

lu da order lom tee joho tu??? skang ngan pre order ni...muahaha

Anonymous said...

gua pon fotogenik gak..haha..ni gua nak bagi lu info..budak rara cibai dengan kuncunya telah menscan lu..gilak ahhhh..pe lagi..buat rage session lepas ni..dengan syahirah sabri awek lu tu..haha..mereka nak tahu lu duduk mana sebab mereka minat dekat lu la gua agak..haha..



http://twitpic.com/1yt7pt

senandung semalam said...

aku stju ngan ko hellioz...
sgt2....
n aku x photogenic...
hahahhaaha

lilacfla said...

fotogedik apa pulak?

buruk sungguh hang gelak. tak audiogenik. :P

Dyna Yvonne said...

aku xjoin contest tuh..
tp aku wat gak entry sbb aku d tag..
hahhaa...

Aujinz said...

tak yah tengok cermin pon..
gua tau..
gua kacak...


muahahhahaha..

reen_sofee said...

aku photogedik!
hahahaha

intanurulfateha ❤ said...

.weh, gua dlm gambar atau luar gambar ttp cun okeyh!
.gyahahahaha

.tergeliat lidah gelak camneh =.="

areleaf said...

masa mak gua scan perut die time mengandungkan gua pon gambar scan gua dah fotogenik..

touyakaruma said...

aku memang dah kacak dah ...

satu lagi yang femes Selca klu tak silap

Wan Perlis said...

stok gadis2 liar boleh la photogedik ni

kenwooi said...

i dont think im photogenic =P

aienurulain said...

i agree, kadang-kadang dalam pic je lebih bhahahaha

alvin takda rumah harga 8juta said...

gua mengaku gua sgt photogenik..
sbb gua kacukan belanda mesir k..


lu rasa gua komen betul tak??

nge~~nge~~



bosan nya esok tatau nak bikin apa..

Aqram said...

mat.

lu nak tengok entri menggelikan hati tak?

nah.

http://amizzat.blogspot.com/2010/06/saya-suka-ben-ashaariawak.html

gua rase dunia blog ni dah macam mcm dunia politik. kipas-kipas-kipas.

mengapakah dunia blog tidak boleh jadi sebaik dunia STAR WARS?
tiada kronisme, nepotisme, bubbling and so whatever..

aren said...

waka waka eh eh..setepek lu bg.haha.tak ramai yg photogenik.tp ramai yg photoGEDIK

Whoopz said...

Gwa photogerm.. Kamera x ske gwa.. Cermin pun kekadang retak bila gwa menjeling kat dia.. Hahah..

Rowena Chasez said...

uitttss...
ko tau...
before aku join contest..
aku bukak kamus dulu..
crik definition photogenik..
sbb aku dri ape yg aku fhm kan..
fotogenik nie kalo cntik dlm camera tpi kalo live tak secantik dalam camera..
aku pon xtau motif org 2 wat contest cmtu..
tpi aku join jgak..
hahahaa~

rhapsody LiN said...

haha.. tu lah. org zaman skrg.. ape yang penting just confident be ourselves :)

Zala Wajik said...

aku tak photogenic. selalu tangkap gambar orang je. hahahaha

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~
gua memang hakikatnya tak lawa~
so, letak gambar apa pun, jadi bahan anon kutuk aku kat blog~

walalala~
thanks Link aku beb!
baju JOHO?
sila order!
kih3~

ice juliette said...

yup, btol tu..
tp ade gak yg dia smemangnye lawa tp ble dlm gmba je muke dia jadik laen.. jadik da x cun.. huhu! yg tu lak cmne???

kwn ice ade sowgg cmtu..

maCy said...

ay, bkn ay ke yg paleng photogenik skali? maCy tgk pic segitiga tu cm kacak giler je~

kuang3~

.::WaNiE::. said...

sbenarnya lu tensen camera doesnt love u eh?

gyahahaha takpe takpe

jom kita buat 3gp bebeh !

Nasrina said...

never enter any contest like that.. not interested sgt.. feels like ramai person yg akan belek2 muka kita.. everyone have their own beauty.. nak compare2 ni sometimes unfair..

=p

Siti Nur Aminah said...

gua mmg cantik..(motivasi diri)

Kie-yu said...

eleh
cakap je la lu nak join contest tu kan
tapi lu malu2 kucen~
hahaha!

Cik Akma said...

at least diorg mencuba. haha. *walaupon aku x msuk aku ttp sokong kwn2 ewahh~

kk said...

hahaha.betol.gambar membuhung.(sesetangah lah)

Meowwwww said...

Meowwwww

akubukanpuitis said...

singgah bace~

wa x fotogenik la... ade tips tak??
hehehe.. :P

Anonymous said...

Satu penyampaian yang amat menarik dan sangat jelas diperkatakan. Org bangang pun leh paham. kalau ader yg tak paham maksud nyer... paham2 sendiri lah yea...

thanks for the info...

neesa hani said...

fotogenik?????????jarang jmpe but FOTOGEDIK mmg slalu n olways jmpe....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~