Wednesday, June 16, 2010

Marah, Ikhlas, Bengang!

Gwa ingat nak publish n3 kucing rini...
esok2 ah, gyahahahahaha~
for the meantime, read em all carefullly, bit by bit
and oh, please read between the lines...


Story #1
Kalau lu marah,
lu takkan dapat buat rational judgement
Lu akan terikut-ikut dengan emotional judgement...

Emotional judgement dengan Rational judgement berbeza gyler
Kalau lu ikut emo lu, ape pon lu cakap salah
semua bende lu xnak stuju
semua bende lu bangkang
semua bende lu tolak tepi
semua bende lu salahkan...
semua bende salah, lu je yang betul...

Kalau Rational judgement,
lu akan justify dulu
selidik dulu
kaji dulu
buat research dulu
baru lu buat decision

Kesimpulannya?
Jangan buat keputusan mase lu orang tengah marah...
itu bukan lu yg buat keputusan, setan lu yg tolong buat keputusan untuk lu...

********************************************
Story # 2

Lu ingat tak story gwa pasal buahku ini tuyh?
Pada suatu hari mak gwa sound nyonya tuyh
tapi sound baek2 la...
gwa ok je...
malas nk cakap byk...

Tapi pada satu pagi neyh,
gwa ade kutip dua tiga bijik buah kuini
gwa tetybe pasang niat nak bagi nyonya tu buah yg gwa kutip tu

Dah sampai depan rumah nyonya tu gwa panggil la dia
gwa dengan ikhlasnye nak bagi nyonya tu buah kuini yg gwa kutip tadi
jap g dia cakap tak nak...
gwa rase cm furious gak r...
penat je gwa nak bagi dia taknak plak...

Gwa pon balek rumah sambil bermonolog
"xpe, gwa ikhlas.. dia nak ke taknak tu terpulang la... tuhan tahu niat gwa"

bende ni jadik kat Nurul Farid n Nurul Alvin jugak dekat entry dia...
Chillax dude, manusia xnampak niat lu macam mane...
Tapi yg kat atas tau semua bende...

*******************************************
Story # 3

Gwa bengang...
serius bengang...
Dah la gwa jarang bengang2 ngan orang neyh...
Tapi kali ni gwa bengang...
Sebab gwa xske orang talam dengan gwa...
lagi2 yang komen blog gwa laen, komen kt blogger laen, laen...

Gwa ade jumpe ramai orang2 macam ni
Nape gwa bengang sangat?
Sebab gwa sendiri yang jumpe komen tuyh
Start dari situ gwa judge lu orang macam mane
Gyahahahahaahahahhah~

Gwa pedulik hape lu sape
Yg penting gwa tau lu macam mane...
fuck.....

Fuck Hypocrisy!
Fuck Racism!
Fuck Injustice!
[ gwa marah macam mane pon gwa still gelak2 buat karangan darjah 2 gwa neyh... funneyh ]
gyahahahaahahhahahahahahahahahahha~

*****************************************
P/S # 1 : Be Rational, Not Emotional.
P/S # 2 : Gwa nak cerita je... gwa bukan nak show off pon... xdapat pahale pon gwa show off...
P/S # 3 : Nak terasa ke taknak tu lu orang decide sendiri, gwa x amek port...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

35 comments:

lufkin said...

Hellioz: Nyonya, nak buah saya tak?

Nyonya: taknak la buah lu tak besaa, kempeng je..

Hahaha.. tak sangka dalam rage2 ko kat sini, dalam hati ada taman jgak ko ye..

PembunuhSenyap said...

waaa....gwa benci talam...

Affan Ruslan said...

Aku malas nk komen, tak faham. Aku nk dapat 2nd. Hehe

¶A.K.I¶ said...

hurmmm....

hurmmmmm

.::WaNiE::. said...

oh adek

need a hug?

ok la malam ni aku kasik view webcam free

sekali dengan strip

ok?

shi3la said...

hahaha gwa suka cara lu beb..

salam kenal dari gua..:)

Lya Colours said...

manusia selalu mcm tuh, buat keputusan time tgh marah2. lepas tuh menyesal. menyesal x guna beb. kene berfikiran dgn waras dulu. kan2. marah dan syaitan tuh kawan baik. maka kita kene atasi kemarahan tuh dgn bijak
wahh gaya2 penceramah plak
huhu

NichKhun said...

dorang kutuk blogger a kat blogger b ke?
pastu kutuk blogger b kat blogger a?

huhuhu bukan penyibuk tapi amek berat je.. hehehehe

NichKhun said...

tak paham la ..
dorang gadoh kenape?
huhuhu...
i lampi sikit sori..
ngahahahaha

iman said...

wohhhoooo!!!
bagus2

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, hellioz.

nyonya tu x nak x pe, janji ikhlas.

*teknik blogwalking pun merangkumi ikhlas juga.

Siti Nur Aminah said...

gua suke makan kuih talam....lu???

AyuZ DeathWisH said...

aish~
aku kne bawak org dewasa nak baca citer ko ni

Farid MOFASAD said...

wak lu nurul farid!!!!!!

rAy jR...@...Aliff said...

org sarcastic..bse le..hak3

fhunky-fhinky said...

lu rage ngn sape neh?
dedah skit bro....

Whoopz said...

Curi0sity always lead me t0 a new path of life..
:p

~anna&anuar~ said...

alolololooooo... baeeeeekkkk jeeekkk n3 lu kali ni... supan mupan jekkk yeee.... alahaaaiii... ustaj bulan rejab kaaahhh??? weeeeehuuuuuu....

Aujinz said...

muahahhaha..

ehh..
gua dah lama tak makan nasik ambeng..
makan lam talam..


muahahahha...

J. Love said...

weh weh kenape ni? jk nyer hal ke?

Kie-yu said...

hellioz!
aku ngaku
akulah pembuat kuih talam itu
tak caye lu g selidik
sedap woh kuih talam aku

make sure entri kucing lu ada eh
aku tggu ni

| Larasephia | said...

aku suka bila org mencarut2 tapi sempat memberi sepatah dua kata nasihat dan nilai2 murni yang sangat digalakkan dalam mencapai hasrat satu malaysia.

tabik sikit.

:D

Nuril Bahanudin said...

Huihui..
emo2..

RyuJi said...

guwa nk bace lu nye entry pon gua cuak beb..lu macam nk mgamok je..baik lu bg buah kuini kat guwa...kompem guwa amikk..wahhaa

Nerzhul said...

sabor sabor. be rational. hahaa

reen_sofee said...

ko marah sape neh hellioz oii?
jgn arr marah marah dah tak ensem! ish!
racism? hipocrasy? injustice?
heh!
bese laa tuh bro!
susah nak cari yg jujur skang!

Hidemichi said...

chilakak... satu entri 3 cerita sekali.. Gua nak bagi satu cerita pun kene urut2 kepala!haih.
.
.
.
eh...kepala atas lah!!!

syAzAnA said...

yepp. wa sokong lu. lau buat keputusan masa marah, konpem akan mnyesal at the end lah. huhu

citahrudin said...

rational judgement mmg payah..
tp bl dah sampai level tu...
perghh...macam makan eskrem di tengah terik dia punya nikmat...

senandung semalam said...

pe cer ni bro...
panas smcm je...
kecut wa bce lu nye entry...
btw,sabaw je la yep..?

~fisha~ said...

tak suke talam..bikin idup owg susaaa...en?en?..hehe,,,sy bw seikhlasnye..:p for fun.:)

@yuE said...

nurul ayue mane????????????????????

Frodo Baggins said...

nurul frodo xder kew helly?

wakakakkakakakaka waklu!


>>___<<


stry 1
wa rasa masa tu bulan mngambang
perogol nak rogol tp tak jadi
sbb bakal mangsa kuar api!
owhhh marah itu rasional disitu.

jgn marah2 nanti sperma mati.


stry 2
nyonya nak buah?
xper saya nyer buah lagi besa
masak ranum berseri2 sekian


ikhlas kita biarlah org nak kutuk
yg ptg ikhlas kita dlm redha yg di atas.
Hugs Nurul Farid, Nurul Alvin & Siti Helly.



Stry 3
i hate you!
and fuck you
g mati plz.


wakakakkakakakaka



zzzzzzzzzzzzzz



semua, mari kita bina seni bersahabat walaupun dgn cara yg bbeza


wassalam

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

perghh...tetiba gua jadi nurul kan...


helliozap...


gua slalu pikir tyme emosi..
mmg setan akan cucuk gua..
dan kala tu juga gua nilai diri gua..

mmg cam setan bro..

tapi dunia tak laknat gua lagi..
gua pikir panjang utk bagi komen kat sini..


damn..

emo ni!!

MsAnisSyahirah said...

makin lama, makin aku jatuh melekat dengan blog ni..
hahaha..

keep it up, with your style of writing.
(maaf english aku xperfect)
hahaha...

aku time emo, salunye aku diam je..
sbb aku tau, klo aku buat tindakan mase beremosi aku akan jadi lebih teruk dai hulk..

lepas fikir dengan baik2, baru tindakan dibuat..

itulah yang terbaik..
diam saja masa emosi..
hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~