Tuesday, June 29, 2010

Once And For All

Frankly saying,
gwa xnak pon fame, publisiti, and all those popularity
Gwa tak berniat nak buat duit pon dengan blog gwa.

Honestly, gwa lagi rela dapat less than 10 comments macam dulu.
Why?
Sebab gwa tau, 10 orang yang komen blog gwa tu bace and understand ape yang gwa nak sampaikan. Eventhough its less than 10, gwa tau that Commentator  is my purely honest reader who wanna read my perspectives...
Gwa jugak tau semua yang tinggalkan komen kt blog gwa bace articles gwa,
bukan bace last sentences yang gwa tulis.
pui...

Gwa prefer radical thinking gwa ditapis sebelum diterima bulat2.
And ya'll know who u were readers...
Gwa kenal lagi sape yang dah follow gwa sejak dari awal gwa active in blogging...
Gwa boleh sebut satu2 name dorang though gwa akan miss sorang dua.
Gyahahahahahaah~

Seriously, before lu orang kenal Blog Hellioz neyh,
Gwa xpernah blogwalking, TAK PERNAH.
Gwa hanya akan pergi blog yang gwa nak bace,
then kalau gwa nak komen, gwa tinggal komen.
Wanna know why?
Sebab gwa xkejar all those traffic, rankings and followers and so on and so forth...

Gwa siap menganjing lagi sape yang sebok dok i folo u, u folo me dekat LINK ni
Gwa Akan Follow Blog Yang Gwa Nak Baca.
So, jangan marah gwa kalau gwa x folo balik blog lu orang sebab gwa xpernah mintak pon lu folo gwa,
Kalau setakat lu folo gwa sebab nak gwa folo balik,  lu boleyh unfollow gwa skunk,
gwa xkesah...

Rage Fest?
Tau kenapa gwa buat rage fest?
Sebab some of us, even most of us is afraid to talk about something yang dianggap TABOO where most people avoid to talk about that stuff.
Macam kes gwa dengan si JK and Sally la.
But In the end, kes gwa dengan JK da setel.
So, ape yang lu orang sebok2 nk soksek2 lagi?
Lu orang nak susu ka?
Pegi beli kat Wal Mart...

FYI,
gwa represent the unthinkable,
a minority voice yang takut nak cakap pasal bende yang selalunya high profile and controversial...
Memang la macam Sial sikit bende2 controverSIAL neyh,
Tapi itu la yang gwa nak sampaikan...


Fame, Popularity, and traffic?
Gwa xkejar la sume tuyh. Kalau gwa nak sangat jadik Famous,
Sah2 gwa da tepek gamba gwa kat setiap post yang gwa nak keluarkan siap dengan alamat rumah, nombor tepon dengan semua biodata gwa.
Fuck Shit.
Gwa syak, mesty gwa dapat instant popularity n fame kalau gwa buat macam tuyh.
Tapi gwa keep myself as an unknown.
WHY?
Sebab gwa xnak being popular and famous!!!
Cukup la kalau gwa ade reader yang betul2 nak tau ape yang gwa pk about this and that.

Kalau lu orang xboleyh terima and digest isi2 articles gwa,
dipersilakan tekan Red button dekat kanan tuyh and
gwa ucapkan Selamat Berambus!.
Why?
Sebab lu xlayak maju dengan mentaliti yang xnak berubah + 3rd class mentality yang membantutkan process Malaysia untuk jadik maju.

Last but not least,
Kalau lu orang xbleyh terima carutan tanpa speed limit gwa,
lu boleh BERAMBUS jugak dari blog gwa ni.
Lu boleyh tepek muka lu orang dekat blog Saifulislam by following that blog.
Xpayah lu nak sebok2 bace blog gwa then pertikaikan ape yg gwa carutkan,
Cursing is a theraphy for me.
So, to all haters, Fuck Off biyatch!

P/S : Gwa Harap2 lu orang bukan BABI yang gwa maksudkan kat LINK ni.
Gyahahahahahahhaah~ Jangan risaw, gwa xmarah, sbb gwa tengah gelak neyh...
Gyahahahahahahahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

45 comments:

.::WaNiE::. said...

1. Gwa syak mesti ajaran wa nak dpt buffered earning tak menjadi kat lu

2. Gwa syak mesti lu down sebab lambat sangat lu nak potong alexa sally.

3. Gwa syak lu bajet muka lu hensem sangat kalau lu tepek muka lu, lu boleh dpt instant popularity.. wekkk.

Hahaha point di atas cam haram kan? Kiss sket.

Lu lately tak cukup tido la yayang. Gi tido ar. Sebagai skandal yang telah meragut keterunaan lu, gwa paham emosi lu sekarang. Nak tinggalkan fan yg bakal menanti penulisan lu, lu sedih kan kan. so lu selagi sedaya upaya nak halau diaorg. hahahaha like i said, i'll be waiting patiently.

Nanti jlo abis piyed lu dpt la balik.

Gyahahahahahah~ apa benda gwa merepek pepagi ni.

Farid MOFASAD said...

pppprrrrruuuuutttttttt


waka waka eh eh

::Sarah:: said...

Ahahahahaha..I get what you mean..relax..your blog posts are just as interesting as Obe's blog..no harm done unless to those who condemns you to death..traffic and fame are useless actually.. it's better to stay low and stay humble..Like you, I only comment and follow blog which is interesting.. follow non-interesting and semi-interesting? nah, i'll skip on that one..weeeee~

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

walaupun lu suh gwa berambus...gwa stay kat sini...huh...

cikgadis konfiuss said...

jgn la halau org.....
wuwuwu

Lya Colours said...

x nak berambus
nak dok siniiiiiiiiiii

Epul Azimi said...

firts aku masuk blog ko mmg cam gampang gk bila tgk ko memaki sana sini tapi bila baca balik,cam btol plak ape yg ko ckpkan tu,sbb tu aku follow ko,takde niat pon nk ko follow aku balik,i rela nokk..hahahaktui....

aku suka maki2 so bila masuk blog ko cam masuk zon bebas maki.....bedahhahaha

@yuE said...

ye la2...gua tak suruh lu komen blog gua dah...



bodoh...gua terasa sial...hahahahaha


gua tak suruh lu follow gua pon...macam terhegeh-hegeh je suruh orang follow blog gua...


ok semalam gua hegeh2 kat lu suruh komen...


sial la....hahahaha

Anonymous said...

xnak lari

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha..

gua ikut gelak sama...

J. Love said...

cilakak wanie! eh eh lu ni gua marah kang baru tau. pe plak button merah? gua punye browser ni gune theme leopard so button dia coklat.

keh keh keh!


btw, jom jogging! gua demam ni kene kuarkan peluh!

Nuril Bahanudin said...

Aku nk dok diam2 bce, hayati apa yg ko cube smpaikan..
muehehe~

¶A.K.I¶ said...

i luuvv makian!!
haha....

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

wahhh...lma gile xblogwalking..ape yg aku da miss??

haha..


slmt dtg ke zon maki2ai!!

ai like



kl parid ngn deus "prut"

aku "crett....plup"

Roronoa Zoro said...

heh ! :D

Seha Haris said...

helli, haha. lu mmg lu. nothing more nothing less than the first time u commented on mine. maybe sekarang ni dah femes banyak. n most of ur entry skrg banyak pasal troll, rage, butthurt, etc. well, rasa cam kegilaan yang menggila2 pun ada. but bg aku, u're just speaking on behalf of ur thoughts; and maybe others too. but sometimes bila dah terlalu terkenal ni xbest jugak sbb orang akan mula perhati dan label kita. btw, neither i do agree nor decline about most of ur latest posts. i just enjoy the way u present it and laugh. hahahaha! :)

khadijah aminah md yusoff said...

bongek. hahha! first time bace blog ko, aku rase kena dgn jiwa aku, haha! so aku follow. ahaha.

Siti Nur Aminah said...

gua tepek gambar kt blog..tak pemes pon..mungkin sebb gua xhot cam hanis zalikha.hahahha...

btw..memang pon..aku setju..dari komen just untuk amek ht..watpe..

irahehe said...

kali nie aku nak komen.
laaaaaa...blog kau upenye yang buat pasal entri follower..yang follow2 tue..
sirius aku xprasan langsung.dulu lepas aku komen pasal "follow u,follow me bck " tue,aku dok carik2 jugak blog ape erk yang aku komen aritu.

xsangke gile tue blog kau yang skang nie aku slalu gak bukak.hadooi..kalau kau xgitau lam entri nie.alamaknye memang aku xtau sampai bile2 r..hahahaa~

alfablue7 said...

just follow sbb mmg nk follow

Aujinz said...

muahahha..

berambus sambil makin gajus main gambus..

muahahahha..

Lady SharpShouter said...

aku tetap sayang ko walaupun ko tak popular. sebab walaupun ko tulih mcm gampang ko ttp ada point. hahaha. weh hellioz, nak sainnnnn... hahahaha

natra md.nor said...

Just write, dude! The hell r all the haters. Cool..

fhunky-fhinky said...

sgt serious entry ko neh...

HAHA

maisyara Pot! Pot! said...

erk? aku lupa la. aku dah follow kau ke hah? hahahahaha... kalau tak, sila mengkucingkan gua. kalau menganjing, kena samak laaaa... xD




*aku kawan kau kan? kan? kan? kan? aku tetap akan baca dari mula sampai habis. walaupun aku tak faham. :P

heart~ said...

terkebil2 gua baca entry lu ni smbail memahami isi tersirat...

arghhh entry lu x pernah pendek gayahahahaaacum!!!

tp kn, ape kata kalo lu emel kn pic lu kat gua??? gua kempunan nk tgk mula lu yg dikatakan kalah fahrin ahmad ni hahahaha waklu!!!

ok la sblm gua bebel pnjang, baik gua blh dlu...ngaaa~~~

slmt berbloggingggggggggggggg

DuniakuAbstrak said...

kebenaran itu kadang2 mmg pahit..x semua org boleh menerima pahit..hehe

reen_sofee said...

ko neh.
awat emo ja?
aku tak suruh pon ko follow aku lee.
ish~
weh, aku dah immune dah ngan segala carutan bagai neh!
hahaha

HyperPlasma said...

gua bukan ape..gua suka cara lu sampaikan..direct..sebab selalu orang sampai berputar-putar..berkias-kias..anyway..tak semua orang nak terima pendapat cara lembut..karang lembut..perli-perli pulak..biar keras tak terkata sekali..gua suka jadi silent reader..jadi observer ok kot..

acap2405 said...

aku polo blog ko sebab aku suka cara ko tulis..
lagipon blog ko tak hipokrit macam blog lain..
jaga ayat demi dapatkan follower...
hek hek hek,,

amoi said...

Gwa Akan Follow Blog Yang Gwa Nak Baca.
So, jangan marah gwa kalau gwa x folo balik blog lu orang sebab gwa xpernah mintak pon lu folo gwa,
Kalau setakat lu folo gwa sebab nak gwa folo balik, lu boleyh unfollow gwa skunk,
gwa xkesah...


HI5! aku benci mereka yang minta aku follow blog mereka semula semata2 dah follow blog aku. aku benci mereka yang dok ckp kat shoubox "i follow u already. follow me back k".huh.

and and and..


Gwa xpernah blogwalking, TAK PERNAH.
Gwa hanya akan pergi blog yang gwa nak bace,
then kalau gwa nak komen, gwa tinggal komen.
Wanna know why?
Sebab gwa xkejar all those traffic, rankings and followers and so on and so forth...


sakit tengkuk aku nak blog walking satu2.kah kah kah. so mgm aku baca blog yg aku nak sahaja. bila rasa content best aku tinggal komen. kalau tak berambus dari blog tu.kah kah kah.

areleaf said...

gua nak menyeru lu ke arah jalan kebaikan ni hellioz..cukup2lah onar yang lu dah buat..marilah menuju ke arah cahaya bersama gua..

Amir Izzat said...

haluw bro!! ini second time ak komen kat blog ko..memandangkan ko pernah tinggalakn komen kat blog ak..so,aku dtg nak komen la..walaupun aku tak paham entah papa yg ko tulis.. aku cuba nak paam gak..cuba ntuk memahami menatang apa yg ko nak sampaikan..alhamdulillah...aku paam sikit..kah3..

ko teruskan apa yg ko nak teruskan...pandai!haha..nak ikut cara ko gelak sekali lah..

Gyhahahahahhahahahahahhh... amacam ? menjadi tak?cam sial kan? hahaha..

adoi..hurm..ko tegur direct ek??huhu..bgs2..

weh! ak da letak pic ak la lam blog..amacam? hahaha....ngeks..ltk pic kat header tue dikira spesis yg ko benci ke? wah! ko benci ak ke sekarang? aduahi..mlg2..

apa lg ar ak nak cakap? ko pun dah cakap..buat apa lg ak nak ulang kan? bukan leh kipas ko sampai mampus..tol x?? k lah..wa chow lu...lau da masa...ak dtg jenguk2..kasi up ko punya trafik..hahahah..

k lah..kim salam kat kucing ko..apa cita dia ow? huhuhu

p/s: lau typo..maaf..malas ak nak baca blik apa yg ak tulis..tooink2..

eszol said...

kilang friskies da bankcrupt
cuma kilang biskut je tggal
sawah semakin byk
kerana nasi makanan ruji kucing sekrg ni
tapi taik kucing tetap busuk


XD

Ariff Shah said...

gyahahahahahah~

..saje nak gelak sekali..

bukan penggoda said...

sjak lu jd femes ni, gua dah xkomen post lu. tau apesal? gua mls nk delete emel notification yg belambak nt. haha. lu mmg la kontroversi. mcm haram. ciskek.

tp, apesal gua komen kali ni? sbb somehow, gua rase lu mcm sedih. entah. mgkn firasat gua je yg rase centu.

pape pon hellioz, lu tyh nk jd org leb cz we don't live to satisfy everybody. ok. jg dri. aku ngn hiro tetap ada utk lu. erkkk. gua tipu je yg part hiro tu. kih kih kih.

take care! chows~

lilacfla said...

"Gwa prefer radical thinking gwa ditapis sebelum diterima bulat2."

yup2, aku suka utarakan some issue, but then orang akan ingat yang issue tu pasal aku, konon aku berkias. kadang2 aku suka cakap something untuk orang argue, then they end up diam (tak setuju, tak mau habaq)

aku bukan cakap suruh org setuju dengan, aku nak tau pandangan orang. ish awat deme tak paham?

CERITAKU... said...

hahahha...lu n gua memang kalis carut....

::cdot the dot:: said...

gua pedulik hapa...

lu mmg mcm haram...

gua mmg mcm gampang..

so???

~Ann~ said...

bhahahahahahahahahaaaaaa :)

aLy said...

org memang suke bace ayat lu

suka jiwa lu la nak bace ke tak ayat org




adehh sgt telambat komen lak

Frodo Baggins said...

hye sis c-dot .. wa rindu
rindu wa sebesar gunung di dadamu



>>___<<



helly, wa folo lu
sebab pinggul lu yg kenyal n bulat
wa mmg kejar traffic
kejar nuff
kejar blogger cantix
kejar gay n ske ky jelly


sbb apa?? sbb xder lagi kucen jd blogger


((wa masih ingat komen fes wa
kat sinin lu reply pasal akak sally

Frodo
kadang2 kite kurang sedar sampai ade orang yang satu kepala
gyahahahahah~


wa tau lu budiman n berpndirian
ari tu wa hulur lu dvd maria ozawa
lu tak nak, lu kata lu lagik ske
ky jelly. see?? kita ada pilihan.
bila blog picicsan lu ni wujud
blogger lain ada hidangan lain
yg mnghairahkan punai2 mungkin.))



dah lah ... kank lu sangap
kat wa pulak. wa tau pinggul wa
kenyal n bulat. mau coba??


hye semua ... RAGE!!!!!!!!

M. said...

dulu buat 10 facts.

sekarang dah takde.

dulu blog ni sunyi. gelap.

sekarang dah riuh. dah ramai. dan belang2

Puteri. said...

well said pal (:

Meowwwww said...

Meowwwww

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~