Wednesday, July 28, 2010

AKU

AKU manusia biasa.


Aku suka mintak maaf dekat sape2 kalau aku buat silap. Sebab aku tau aku bukan dewa ataupun malaikat yang ade ciri2 kesempurnaan yang semua orang kejar walaupun kesempurnaan tu takkan ade pada manusia. Aku nak mintap maaf sebab aku adalah aku. Jangan hukum aku kalau kau tak memahami aku.

Aku hormat dengan orang yang reti nak hormat dengan orang lain. Selalunya, orang yang reti nak hormat orang lain ni lagi mulia dari orang yang mintak orang lain hormat kat dia. Susah nak jumpa manusia yang terer hormat orang lain. Tapi ramai je yang nak orang hormat kat dia, tapi dia taknak hormat orang lain. Sebenarnya, ayat kat atas ni ayat repetition. Aku cuma nak kau bace dua kali. Aku nak kau paham ayat yang aku nak kau paham. Jangan lupe, Respect is earned, Not Gained.

Aku suka cakap terima kasih. Sebab terima kasih tu ucapan paling ikhlas dalam dunia walaupun kau orang paling kaya dalam dunia. Berterima kasihlah kat sape2 yang tolong kau sebab terima kasih takde nilai. Priceless. Terima kasih tu lagi tinggi nilainya nak dibandingkan dengan ape2 bende bernilai kat dunia neyh. Terima kasih jugak adalah benchmark untuk manusia yang ikhlas. Terima kasih sebab bace karangan darjah 2 aku yang selalunya membuatkan kau tak puas hati dengan aku.

Aku suka tolong orang kalau aku boleyh tolong. Aku jugak suka mintak tolong kat orang. Kalau boleyh, aku nak tolong balik semua orang yang pernah n tak pernah tolong aku. Sebab tak semua orang suka tolong-menolong. Aku xtau n xpernah tau bile aku akan perlukan pertolongan. So, kalau boleyh, aku nak tolong semua orang. Ade ape2 yang boleyh aku tolong? Aku akan try tolong to the max.

Aku susah nak marah orang, sebab bagi aku, tak berbaloi hari2 hidup aku dihabiskan untuk marah orang. Kenapa marah kalau boleyh ketawa? Tapi manusia tang mana yang xpernah marah2. Aku suka orang yang tak suka marah2. Kalau kau suka marah2, tunggu la sikit hari nanti. Kau mesti hidup dalam kemarahan sebab hari2 kau kena marah. Sape suruh kau kuat marah2. Jangan carik penyakit, jangan carik ubat. Carik benda yang boleyh buat kau tenang. Tak semua bende wujud untuk kau marah2. Kadang2, kau kena pk lapan ploh kali sebelom kau marah, sebab bila kau marah, kau kalah. Kau marah kah?

Aku benci peraturan. Sebab peraturan buat manusia rebel. Buat ape cipta peraturan untuk buat manusia rebel? Baik buat peraturan yang boleyh buat manusia gembira, bukan marah dengan peraturan. Kalau peraturan buat manusia rebel, peraturan tu harus aku langgar. Lagipun laws are meant to be broken. Kalau kau tak pernah langgar peraturan, aku sanggup delete blog aku sekarang.

Aku suka mencarut. Sebab mencarut buat aku rasa lega. Lebih baik mencarut daripada kau marah2. Sia2 je kalau aku kena darah tinggi kalau aku kuat marah2.

Aku pedulik ape kau siapa. Manusia semua sama. Kau, aku, sultan, imam, paderi, dia, mereka.... Kita semua sama. Jangan kau pk pangkat kau tinggi kat DUNIA kau besar. Kau jugak akan mati satu hari nanti. Sama jugak macam aku. Aku takkan hidup eternally.

Aku adalah aku. Kalau kau tak boleyh terima aku, kalau kau tak boleyh memahami aku, aku rela kau undurkan diri. Aku rela hidup sorang2 kalau takde kau. Sebab aku tau, bila aku mati nanti, aku mati sorang2. Aku takkan kongsi jawapan aku dengan kau lepas aku mati. Sebab aku tau, aku akan jawab soalan tu sorang2. So, jangan risau, Kalau aku boleyh hidup sorang2, aku boleyh mati sorang2. Aku takkan ubah diri aku sebab nak jaga hati kau. Kalau aku jaga hati semua orang, sape nak jaga hati aku? Oh, Aku lupa, in the end, aku yang kena jaga hati aku. Gyahahahahahahahh~

P/S : Jangan tanye aku siapa "AKU". Aku pon tak tahu...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

55 comments:

mcjust.lol said...

aku adalah aku.. kau adalah kau.. kita takkan penah same tapi kita tetap manusia biasa..

hahahahahaahah tibe2 je!

Frodo Baggins said...

pehal jeb??
hilang teruna ke?


>>___<<


biarkan ...
jgn bnyak fikir

fikir coli n nenen cdot lagi baik!
hoh! larixxxxxxxxxxxxxx

bukan penggoda said...

plek ble lu tules aku. dah jangkit berd gua syak.

amoi said...

AKU..



comel


boleh?

Ery Farieha said...

hahaha
sapa lu?
jom jumpe
wakakakaa

LORD ZARA 札拉 said...

tetiba gua nak kata gua sayang lu kopok bulat2~

kih3~

::cdot the dot:: said...

bodoh!!! gampang punya frogsangap kote kecik...




frogsangap takda kote 21 inci..

mcm gampang!!!

::cdot the dot:: said...

hellyeah..lu app la cpt komen gua...


gua dah tenat ni kalau tak maki org...frog mcm babi!

lumut said...

frodo..jaga kata2...
=)...

hellioz aku ade leh jage hati kau..kahkah ok x lawak..

kau jgn sedih2..
hati kita mmg kit eje kene jage..kan?hmmm

::cdot the dot:: said...

ahhaaaa...gua sayang lu hellyeah..

::cdot the dot:: said...

frog si babi..
frog si kote kecik..
frog takda 21 inci..
frog mmg mcm pukik!

lilacfla said...

hohoho

bagi aku perbuatan nak mintak diri direspect (dgn bongkak) tu pun dah semacam ja.

aku ska qoute pasal respect tu. sir aku qouted kat skolah dulu.

haha Aku susah nak marah orang, seriously??

tabaek mencarut beb. haha nanti malaikat tulis buku penuh dgn hasil carut ja. compensate ngn zikir eh. :P

senandung semalam said...

ske la entry AKU nie...
;)

hiro said...

gua faham2..keh2.

amira said...

lorh.. terasa want to date "aku" ni
hehe

maisyara Pot! Pot! said...

apakes emo ni? ko kena rogol ke? haha xD

.::WaNiE::. said...

sapa aku

gwa tak marah lu

gwa tak kisah lu say thanks or not to me

gwa tak kisah lu banyak mencarut

gwa tak kisah lu nak marah gwa lite lite

gwa tak kisah lu lupa say sorry kat wa

tapi nafkah batin gwa lu harus bagi

eh?

hahah

maCy said...

ay, the real u cn be a gud frn.

rindu x ayt makan dalam maCy?

muahahaha :)

Pelatt said...

salam gua untuk lu

Kie-yu said...

Aku tau kau sapa?

Lu HELLIOZ gyahahaha!

fazreen said...

pehal ni bai? touching semacam je? lu lapar ke apa ni?

Berd said...

gua harap lu berubah. sudah la menjadi setan seperti sebelom ni. tiada gunanya.

mahukan nasihat pergi la jumpa budak-budak ni.

gua said...

aku = gua = gwa.. hahaha

syahid said...

eh

ko ke ni?

kah kah kah

areleaf said...

lu apehal?doktor kate ape?tumor otak?

J. Love said...

hi. gua predator.

Hidemichi said...

err...x jadi nak tanya.

iemaZAIMAH said...

entri ni bru nmpk mcm this is the real u..compared yg before2..

ok..sorry klu i slh ckp..just my opo

Wan Perlis said...

aku bkn pecinta lelaki

Affan Ruslan said...

seghonok aku baca entry baru ko nih. macam novel. hehe

weh apsal tukar template, sakit mata ko tauuuuuuuuuuu aku baca. haha

Fiq said...

tacing la plak..
lek la.. aku ta marah budak2..
buat naik hypertension je

hellioz said...

@mcjust
yeah. right


@frodo
abes la lu
cdot da naik hangen...
gyahahahha~

@bukan penggoda
gile ape
tu bukan gwa la
gyahahaahah~

hellioz said...

@amoi
boleyh
lu mmg comel pon...
gyahahahahah~

@ery
lu jmpe gwa bwatpe
bukan artis pon gwa
gyahahhaha~

@zara
ah...
lu bisa bona
lu sedar ke x neyh mase lu komen gwa?
gyahahaahha~

@cdot
gwa no komen
lu gado ngn frodo jgn drag gwa plak
pnat gwa nk melayan lu orang nanti
gyahahahaha~

@lumut
lu nak jage hati gwa kah?
gyahahhahah~

in the end mmg kne jage diri sendiri
nk harap sape laie...
sigh~

@lilacfa
gyahahhaah~

@SS
suke?
time kaseh....

hellioz said...

@hiro
gwa tau lu paham
gyahahahah~


@mira
ah..
lu sanggup ke date ngn aku tuyh?
gyahahahah~


@maisyara
aah
gwa kne rogol
e-rogol
aka
e-rape
gyahahahaahah~

@wanie
gwa akan lunaskan nafkah batin gwa kt lu sekilat mungkin
gyahahahahh~

@macy
anda yakin?
rindu tu ntahla
xtau nk ckp cmne


@pelatt
salam gwa bagi balik kt lu...

hellioz said...

@kie yu
lu yakin aku tu gwa?
gyahahahahah~

@fazreen
agaknye la
gwa cm lapa2 je neyh
lu nk blanje gwa makan tomyam kah?
gyahahahahah~

@berd
ni jin ape yg sampuk lu neyh berd?
lu hilang kewarasan kah?
gyahahahaha~

@gua
ah...
ppening gwa
gyahahhahha~

hellioz said...

@syahid
arrrrr....
ntah...


@alephent
barah jiwa
eyh?
ade ke?
gyahahahah


@j.love
hi.
gwa manusia...
gwa suka predator
kawen jom?
gyahahahaah~

@hidemichi
baek lu tanye skunk
gwa tgh rajen neyh

@iema
anda yakin?


@wan perlis
ape kaitan?

@affan ruslan
ntah
gwa pon xtau npe gwa tuka
kewl x jawapan tuyh?
gyahahahahh

@fiq
cesz
lu ni ley caye ke?
t gwa anta budak laki umoq 5 taun bagi lu jage
tgok lu waras ke x lepas tuyh
gyahahhah~

eiffel said...

cool r bhaii!!!lu nyer entry wpown cm emo xbaper nk emo... =P



my blog

xchange ur link

syaf said...

ow itew adelah aku

AyuE SurihanyOt said...

apasal entry lu ni macam orang nk mati weh...


ber 'aku' 'kau' pulak tu...pelik kot..=p

DuniakuAbstrak said...

masa ko tulis entry ni mesti hujan tengah renyai2, suasanan sejuk, angin bertiup sepoi2 bahasa sambil tangkap syahdu kan? hahaha

inesen abis entry nih... 4 thumbs up, tmasuk 2 ibu jari kaki aku.

Aujinz said...

semua yang lu gariskan di atas..same ngan gua der..

lagi satu gua nak tambah..

gua suke kentut..
kalau tak kentut boleh kena darah tinggi gak..

fhunky-fhinky said...

nape dude?

lu ada masalah ke..

rileksla...banyak jalan penyelesaian..xde masalah xleh selesai....


xpasal...tiba2 je gua...

HAHA!

raina said...

sweet.. :p

Robot Baik said...

aku benci peraturan.
bagi aku, peraturan wujud utk dilanggar.

Linglung said...

lu adalah lu! hellioz adalah hellioz!

zaf said...

nah. 85% untuk karangan kau.
ok la.
dapat A.

iemaZAIMAH said...

yakin xyakin tu blkg kire..mls ckp lebih2

Bukan Eciz said...

gua syak ini ada kena mengena wanita. LALALALA

ザ-sylver-shooter said...

ko copy paste letak kat side-bar 'about me' kat tepi tu, senang nk ingt sape ko sebnanye..

hellioz said...

@all
n3 ni xde kne ngene ngn pompuan

gwa xde mase nk layan pompuan.
Sebab pompuan buat gwa pening kepala

its a fact
gyahahahahaahhah~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

aku ada lah aku

deus X machina said...

aku tau kau siapa hell
kau anak obe kan??
gyahahahahah

encik luth said...

entry ni aku rasa paling best aku baca kt blog hang

mitchelle nur alya said...

aku maafkan kau hell ;)

Ax said...

LU SUDAH KENA BEB !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~