Saturday, July 24, 2010

Annoying Statement

"Kalau boleyh aku nak awek pakai tudung, kuat sembahyang, tak tengok 3gp, baik, tak curik duit mak, slim, 34'  26' 38', pandai masak, hormat mak bapak, hebat di ranjang, cantik, kaya, beriman, solehah, etc etc"

Gwa cukup menyampah kalau dengar statement macam ni. Ape lu pk lu malaikat ke nak dapat bidadari syorga? Kadang2 gwa nak tangan je manusia yang cita2 dia lagi hebat dari ape yang dia buat. Ye, gwa tau tu cita2 lu orang, tapi kalau lu demand macam2, tapi perangai lu lagi terok dari setan lucifer, tak payah la mimpi nak dapat manusia yang baik lagi suci jadik teman hidup lu. [gelimat siyal ayat ini]

Manusia ni memang kuat demand. Da bagi badan cukup nak tanduk setan. Bagi tetek kecik carik silicone. Bagi batang pendek carik pump tayar. Bagi rambut hitam nak kaler karat, hijau, biru, silver. Bagi kuku xde kaler nak kaler merah, pink, hitam, kuning, coklat, kelabu asap. Bagi hidung penyek nak hidung babi, eyh? hidung mancung. Bagi Dosa nak Pahala. Bagi Neraka nak Syorga. Bagi akal xnak guna. Bagi badan cantik jadik bimbo jual badan. Bagi lidah maen jilat2, eyh? Bagi batang nak rata. Bagi rata nak batang. Ape babi neyh?

Lu orang paham tak ape yg gwa nak sampaikan neyh?
Kalau nak mintak ape2 pon, cermin la diri sendiri dulu. Ni selera kalah lucifer. Nak yang padat, mantap, berisik je.

Tapi gwa akur.. Gwa pon manusia biasa gak. Ade nafsu, tapi bukan nafsu kuda.
But hey, at least demand la something yang lu orang mampu dapat. Ini perangai masing2 macam lahanat, ade hati nak bidadari syorga... Hamsap btol...

Gwa pemalas, bodoh, anti social, badan tak ketak2 macam Arnold Susah nak eja, miskin,  hidung xmancung, xde keta bmw yang mak bapak taja, annoying, etc etc...
So, harus la gwa terima ape yg gwa ade dengan ape yg gwa dapat. At least gwa tapis la dulu pakai penapis Al-Obe 5000 before buat decision. Takde la gwa demand lebeyh2 kalah permintaan Sultan Brunei.

Kalau lu nak yang mantop2, alim2, ustaz2/ustazah2, baik hati, suci, virgin, padat, ketat, kental, lu pegi diri depan cermin dulu. Kalau lu nak pinjam cermin gwa pon boleyh, tapi cermin kecik jela.

So....
the conclusion is yours...
Yang penting jangan lupe tengok cermin hari supaya kita tak lupa diri n demand yang bukan2.
gyahahahaahahaahah~

P/S : What u give, u get triple back.


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

55 comments:

senandung semalam said...

da lme aku x bkak blog kaw...
da laen rupenye...
hahahaa

mcjust.lol said...

and the point yg aku dapat, nak demand lebih2 tu, sedar la diri sendiri tu macam mane. hahahahaah wa sokong lu brader! =D

ramai gak kawan2 wa yg macam tu!

Zinedine Zaiddin said...

Orang2 macam tu kita panggilll....


BANGSAT!! HAHAHAHA

x-po said...

tapi aku ttp nk cari awek atau bini yg pakai tudung..hehe sbb yg tu adalah pilihan aku dan parents aku..parents aku dh pesan dh, kalau bwk blk pmpn free hair, alamaknya minum kopi kt ats tangga rumah je la..haha xkn bg masuk umah

Patutkah kita belasah orang jahat untuk dijadikan pengajaran?

I n n z said...

kenapa gelap gulita ?
smlm ade la bulan cket.
haha ~

Aidi-Safuan said...

hahahah... aku rasa pompuan je yang selalu demand pelik2 nih. laki biasa2 jer kot

ken said...

not everyone is perfect =)

SZ said...

wa sokong lu!
xpayah nk demand lebih2.
cermin diri dulu.





waaa..blog berubah wajah!

aLy said...

ramai je mat jenin skarang
ia bukan citer dongeng



whoaa hitam itu macho la dude~

yun said...

nk join ksi plempang org cenggini..
=)

hiro said...

manusia, asal dari tanah tapi nafsu kalahkn api..fikir2 kn.

Berd said...

wa sokong lu!
xpayah nk demand lebih2.
cermin diri dulu.





waaa..blog berubah wajah!

liyana aziz said...

manusia kan suka akan kesempurnaan tapi mereka sangat buta apabila mereka tak sedar kesempurnaan hanya milik yg di atas sana, yg sedang memerhati kita. bajet diri cukup sempurna, so nak yg sempurna. bila entah mau sedar.

deus X machina said...

agak-agak kalau gua nak bini cam lisa surihani dapat tak...tak pun macam scarlett johannson???keh keh keh

::cdot the dot:: said...

ehhhh...


layout?? ehhh???





gua pnya nenen ori hokey!! gua tak mmpu nak letak silikon...





gua suka jilat2...rasa mcm di sorga...




try jom!

amoi said...

STYLE LAK template ni. <3


ukur kain di badan sendiri.

intanurulfateha said...

ohhhh dewasanya entry neh
gua kecik lagi
gua inesenn T___T

Whoopz said...

Gwa terima je.. Yg bulat gwa golek2.. Yg leper gwa layang2kan.. :p

amira said...

dlm quran pon ader sebut.. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan sebaliknya..
huhu..

mcm2 demand..bila isi borang tak lepas susah la..

Post terbaru: Tidur pun jadi Masalah!

siggplus said...

gua tanak batang rata. gua nak yang bengkok2.

lagi bengkok, lagi shedapp

ima said...

ak setuju ngn ko.
betul r tue.
manusia mane penah puas dengan ape yg die dpt.

SZ said...

berd!!
lu saje je!
tau la komen wa best!


cisss..

Berd said...

berd!!
lu saje je!
tau la komen wa best!


cisss..

SZ said...

berd kacak suka minah rambut kaler brown gilakkk kopipes!!!!


ngahaha.

Farid MOFASAD said...

wa sokong lu!
xpayah nk demand lebih2.
cermin diri dulu.





waaa..blog berubah wajah!

Hidemichi said...

kadang dpt bini x seberapa, tapi tang skendel mcm model!

Hidemichi said...

kadang dpt bini x seberapa, tapi tang skendel mcm model!

Hizami Rahim said...

haha.
tahu takpe.
aku pun x suka weyh.
:D

john bert said...

john bert!!
lu saje je!
tau la komen wa best!


cisss..

Kie-yu said...

wah! romah baru :D

statement sebegitu mmg geli-geli
yucks!

eszol said...

hahaha

ini best

J. Love said...

ala dah gelap balik dah blog lu! cerah ah sikit. tak brader brader ah gelap gelap semacam.

haha!

well. gua nak yang kaya je. boleh tak? kah kah kah!

fhunky-fhinky said...

haha!
gua suka bab neh!

p/s: lawa layout baru bang..

.::WaNiE::. said...

gwa cool je

kita mmg padan kan?

Fontonk said...

aku nak awek yang tak curi duit mak je.
Kalau dah tak curik duit mak, mesti dia baik.
kalau baik, die akan ada segalanya.
tak perlu aku nak sebut.
Kan? hahahah.

Dyna Yvonne said...

demand xsalah...tp berpada2 lah~



>_<

areleaf said...

tp klu gua demand nak puteri bunian xdela melampau sgt kan?kire kene la puaka ngan bunian ye dak?

::Sarah:: said...

Paling suda ku paham maksud post mu nei Hell. Aku pernah jumpa manusia2 cenggini yg demand ala2 diva nak syial..Budus. Manusia cenggini xyah nak layang..buang masa..Fufufufufufufuuuuu~

zmm1007 said...

bergelap blog kau.
tambahla sket pelita, smpena ramadhan x lama lg.
haha.
lucifier.
terbaik.
biase ah tu. tp tiap ckp tu kan doa.
tp before bharap tmakbul impian cita2 tu,
cermin diri dulu n pesan kat diri
orang baik2 dpt yang baik2 n vice versa.

seroja jingga said...

ketidak sempurnaan manusia itulah yang membuatkan mereke sempurna

salam singgh

Seroja Jingga

Yatre Hayati said...

eh da tukar layout da...aku nak fahrin ahmad jer. tak nak yang lain dah.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hebat di ranjang??

anda kegersangngan?
ingin kembalikan nikmat malam pertama?
mahu kepuasan berpanjangan?
kebahagian berkekalan?
kehebatan yg berprestasi tinggi??



SMS ON RANJANG
ke 33636

dan anda akan diberi tips2 yg hebat dan horoskop anda yg berkaitan dengan ranjang!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aaaaahhh...slalu cmni..mana komen gua xkuar ni!

AliceAqram said...

gyahahahahaha.
tervaeekkkk.

dah ada layout putih nak layout hitam pulak. annoyyyyyy! eyh?.

Linglung said...

hehe..

"gua nak semua..gua nak semua..i am luciferrr"

...itu gua mimpi semalam..

lumut said...

gua demand cukuplah sedap mata memandang tak berhati binatang dan sedar diri tuh hamba je dimuka bumi ni....

ok x?

hye..lame x komen..jenguk senyap2 je cukup.=p

RedBoy said...

kenapa sudha gelap gelit ini blog? x bayar duit elektrik ka? haaa

@yuE said...

lama syial gua tak datang blog lu..rindu membuak-buak nih..

tetiba masok kelam je..hehehe dah tukar layout dah...nice


derr..gua pedulik hape..gua nak jadi bini lucifer boleh??jap lucifer tu hensem ke???

Seha Haris said...

oh helli, sangat laa betul wey!!! hahahahaha. x payah nak demand sgt la kecuali diri tu maksum cam rasul. heh. lu, nak demand apa lak skrg ni? wa nak demand lu letak pic lu yg btul. muahahahahaha! tolong tunaikan permintaan wa ni.

alvin takda umah harga 8juta said...

wa nak yg gersang je..


lu rasa setuju tak??

DuniakuAbstrak said...

betulkan diri, yg baik, elok, best tetap dtg..
diri tak betul, diri macam celaka, yg bangsat, yang hamsap la ko dapat..

tak kisah la dari aspek apa sekalipon

weh..

hamsap tu ape?

haha

Lya Colours said...

manusia x pernah puas dgn apa yg ada
atau lebih tepat, x bersyukur
kita sume x sempurna
so terimalah seadanya
=)

The Poyo Me said...

Ahaks! lama dah ak x masuk blog ko...

pos nie teringat lak satu citer benar nih. ada sorg mamat nih, die gariskan syarat2 bini dia.

"ak nak yang pandai masak, pandai jahit, pandai jaga budak, sopan satun bla bla bla..."

cikgu ak yg dengar trus cakap gini.

"ko nak bini ke nak bibik bro?"

WAKAKAKAKAKA

p.s. ak tgk syarat2 di atas, mcm nak porn star meleis jer. bukan nak bini. wakakaka

maisyara Pot! Pot! said...

cita-cita aku nak slim jep. agak2 ubat ape yg berkesan erk? xD






















* agak2 bila aku boleh pakai purdah betul2? :P

mitchelle nur alya said...

HAHAHAHAHHA :DDD
susah dowl nak carik perempuan cmtuu.. HAHAHHA.
lelaki yang cmtu lagi larh susah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~