Friday, July 2, 2010

BFF IS BULLSHIT!

BEST FRIEND FOREVER?
gwa syak term BFF ni budak2 pompuan yg ske guna,
Cuba lu tanye brader alephent, lelaki guna x terms BFF neyh?
Seumur hidup gwa jadik lelaki,
So far xde... xtau la pulak kalau lu orang yang bernama lelaki guna term ni
Tapi jangan marah la kalau gwa gelak...
Sebab macam perempuan je gamaknye...
Gyahahahahhhaahaahahah~

Gwa dengan rasminya tau maksud BFF pada pukul 2.40 p.m, 2/7/2010 waktu tempatan.
disahkan skandal gwa yg bernama mariam ogawa.
Gwa buat karangan darjah 2 gwa ni banyak sebab, antara sebab2nya ialah,
Sebab n3 Jellabies
Entry wanie
and diri gwa sndiri yg da jumpe ramai manusia bertopengkan name 'Member'...

Kenapa BFF is Bullshit?
Sebab BFF memang bullshit

Kalau BFF, lu gadoh macam mane pon,
lu orang kewl je relationship in reality, FB, Twitter and other social networking site
Xde nak unfollow2 ke, block2 ke xde...
Kalau lu orang ade buat camni, mknenye BFF tu sah2 BULLSHIT!
slalu pompuan yg gado cmni, ni example mudah...

Kalau gaya lelaki, selalu ade adegan pecah muka ditayangkan
Sebab gwa dah go through bende2 macam ni, yang paling best gwa gadoh sebab ade 'member' yang mulut longkang belakang gwa...
Gyahahahahahahah~
Kesah ape gwa kalau bertumbuk, puas kowt...

Furthermore...
Lu ingat senang ke nk dapat BFF?
Lu ingat senang ke nk dapat member yg  terhegeh-hegeh datang kat lu mase kereta lu rosak tengah jalan dekat entah mane2 highway?
Lu ingat senang ke nak jumpe member yang ready dengar sume masalah lu?
Lu ingat senang ke nk dapat member yang nanges same2, ketawa same2?
Lu ingat senang ke nk dapat member yang sanggup susah untuk lu?
Weyh, kalau ade member cmni, gwa sanggup bagi nyawa gwa kat dia larh...
Sebab gwa syak kriteria manusia yang gwa sebutkan kat atas tu ade 1 dalam sejuta

Kalau lu dapat sorang member cmtu, gwa salute lu sebab lu jumpe member yang betul2 boleyh panggil member...
Selama gwa hidup, gwa jumpe dua tiga orang je yg betul2 ade kriteria kat atas.
Kalau setakat member gelak2, tah bape juta gwa jumpe dah...

Nak tau kenapa gwa Bullshitkan BFF?
Sebab BFF tu hanya gelaran yang xbawak ape2 makne...
Ape lu pk semua yang lu gelar BFF tu sanggup menyusahkan diri sendiri sebab lu?
heh, [snide remarks]...
Mimpi la...

In the end, lu lari pegi kat mak bapak lu jugak...
Xpon lu face sume bende tuyh sorang2...
Xpayah nak bising lebeyh la pasal BFF lu tuyh...
BFF lu xbagi lu makan dari kecik sampai besar,
Last2, lu jugak kene face masalah lu sorang2...

Gwa da ke laot da neyh
maafkan gwa ye penunggu laut sekalian...
Lu orang nampak x point gwa?
Kalau xnampak pakai kanta lah
mane tau lu orang paham maksud tersirat gwa kalau pakai kanta pembesar
Who Knows?

Oh2..
gwa xpernh ade BFF
sebab nothing lasts forever...
Gwa xberani nak hadiahkan gelaran BFF kat sape2 lagi.
Berat tanggungjawab gelaran BFF bhai...
Lagipon, lelaki ade ke BFF?
Member ade la..
Gyahahahahahah~

P/S : Lu agak2 lu sanggup gelar diri sendiri BFF tak bagi pihak member lu?
[hibernating mood is coming closer and closer]

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

57 comments:

::cdot the dot:: said...

nak jd bff gua??

::cdot the dot:: said...

lu nak skill mcm mana??

gua bole adjust bg lu...

::cdot the dot:: said...

yg peluk gua ketat2..

lu pnya turn lg 2 minggu hokey!!

ini minggu frogsangap pnya..minggu dpn, pharidh plak..

.::WaNiE::. said...

tak kira

gwa ada sorg bff gak,sebab dia ada ciri2 yg lu mention tu, termasuk kaver gwa kuar dating ngn org lain.

sbb kalau dia kawen ngn laki gwa pun gwa terima..

ah apsal gwa down baca entry lu ni

gwa sedih lah ..

amoi said...

Kalau BFF, lu gadoh macam mane pon,
lu orang kewl je relationship in reality, FB, Twitter and other social networking site
Xde nak unfollow2 ke, block2 ke xde...
Kalau lu orang ade buat camni, mknenye BFF tu sah2 BULLSHIT!
slalu pompuan yg gado cmni, ni example mudah...



.. T________________T
org yang pernah twit dengan aku and org yang boleh dikira agak rapat tiba2 unfollow dan block aku sebab..errr. malas nak fikir.

sib baik bkn kawan realiti. kalau kwn realiti I dun no how to face it weyh. hm

dulu BFF aku pernah menghanjeng kat belakang aku. sedih dan marah gila dengar dengan telinga sendiri dia tgh syok mengata aku kat kawan-kawan lain.

hibernate mode is closer?
life must go on.

T________________T ahaks!

::cdot the dot:: said...

bff gua suma mcm haram!!
sbb gua pun mcm gampang!!

tp gua tak kisah...pegi mmposss!!

Dyna Yvonne said...

aku setuju..BFF award aku kc kt mak ayah n adek2 aku jek...
org len xlayak ag..ngee~

>_<

pu3iman said...

"Lu ingat senang ke nk dapat BFF?
Lu ingat senang ke nk dapat member yg terhegeh-hegeh datang kat lu mase kereta lu rosak tengah jalan dekat entah mane2 highway?
Lu ingat senang ke nak jumpe member yang ready dengar sume masalah lu?
Lu ingat senang ke nk dapat member yang nanges same2, ketawa same2?
Lu ingat senang ke nk dapat member yang sanggup susah untuk lu?
Weyh, kalau ade member cmni, gwa sanggup bagi nyawa gwa kat dia larh...
Sebab gwa syak kriteria manusia yang gwa sebutkan kat atas tu ade 1 dalam sejuta"

mmg ada yg buat cam yg kat atas ni...tapi INGAT ADA KE LEPAS ADEGAN-BERKORBAN-APA-SAJA-UTKMU-TEMAN TU, ADA ORG NAK HARGAI? Itu lagi menyakitkan hati, jiwa, raga bakul troli semua.... :)

Whoopz said...

boleh fuck forever... hahahaha
aiyorkk... terlucahhhh..

Fiq said...

sumpa rasa nak sepak laju2 ex boyefren yg label aku as bff.

wtf,wth,what a pig belly.

Faizal The Newscaster said...

selama ni aku penah dengar BF jek..
itu pun term breastfeed..

aku mati-mati ingat ko cerita pasal penjagaan bayi tadik..

Nur said...

aku tak de BFF.. dan aku tak pernah pun guna perkataan BFF nih.. geli le plak...

anyways, mcm lu kata nak cari kawan ketawa memang berlambak dowh, tapi nak cari nangis dan susah sama2 mcm semut dgn bumi.

tapi ada aku kisah.. aku lebih selesa susah senang sama2 dgn mr, hubby je... huhuhu

Fiq said...

sori teremosi.

bodoh punye ex. hantu betol.label aku as bff bole pulak nk mintak hug2 panggil syg2 lg..buto. awek baru dia nk campak mane? longkang?

kejadah haram.

bff kunun. ceyt!

aLy said...

memule jek org rase cam ade bff, tapi lelama, tinggal f je la..
juz friend..
tu pon blum tentu friend forever..


tak pe la
kite kawan biase aje ye
^_^

siggplus said...

BFF bukan best fuck friend? gua baru tau

senandung semalam said...

bff 2 ssh sgt nk cri...
;)

RastaMat said...

BFF is stand for BEST FUCKING FRIEND!!!!!
ini bermakna, kawan lu tu adalah untuk di"fuck" dan paling best apabila kene "fuck"..
adakah guwa keterlaluan??
wakakakakaka...

Aqram said...

BFF bagi gua terlalu GAY istilahnya.

gyahahahahahahahah!

dya r said...

beb, budak-budak sekarng. hari ni kenal, esok lusa dah jadi BFF. kan? Itu yang kejap BFF kejap enemy tu. BFF tu dah takdemaknenyeeeeee!

Liliyuli said...

sampai ke hari ni aku tak caye pada BFF. ngarot kot tu sume..lebih senang dipanggil sebagai member je sudaaa..hidup pun aman..

L.E.Y.H.A said...

bff is nonsence!

ima said...

ak de BFF.
n mase ak bce n3 nie, die bg msg lak.
ishhh.terharu ak.
dan die mmg memnuhi kriteria tue.dan ak bangga ade kwn susa senang cmtue.

J. Love said...

ape kes ni? aritu lu bukan nak jadik bff gua ke?


gua merajuk la cenggini.

alvin takda umah harga 8juta said...

gua ada sahabat..
yang janji nak urus jenazah gua dgn lengkap.jika gua pergi mengadap ilahi..

lu ada sahabat camtu??

Farid MOFASAD said...

BGF







BEST GAY FOREVER!

jane said...

bye2 hellioz
wassalam -)

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

gua setuju,mana nak cari BFF sanggup cuci tahi lu bila lu tua esok2 kan?

hiro said...

ada ka BFF yang gay cam lu. Tak ada an. Yang cam gay cam Farid?

Gua nak cari BFF yang tak gay dan pernah main futsal peringkat sekolah dan bekas bendahari Pengakap..
itulah ciri BFF gua.

Guahahaha..

Alynn Notnot said...

hahahaha! gua takde la bff. dulu ingat ade, gua tulis kat blog, besties are bullshits, terus budak tu diam smpi skrg. tp bgs gak, sbb seblom ni budak tu layan gua cam sampah, gua tak nmpk. tp kan, gua tak kesah psl budak tu, tp ade pulak member gua lg sorang bajet bff dgn dia, nak backup2 plk. berani sgt tunjuk ah muka. hahaha.

peace out. ;)

Seha Haris said...

helli, way so true buddy. sangat tepat dan padat. aku susah nak jumpa bff ni. stakat yang ada sume nye plastik. aku penah berada di tempat yang ala2 miss j. yang mana aku pegi hantar n jemput "kawan" aku (jarak antara rumah aku and dia +- 60 km) hampir 3 kali dalam seminggu. and sekarang apa dah jadi? haram dia nak ingat semua tu. lagi cakap belakang pasal aku ada lah. fuck of so called bff.

reen_sofee said...

weh
pedehal laa bff??
tak dek makne nye bff bagai!

maisyara Pot! Pot! said...

same like me la. dulu aku ada BFF, but dia bermuka2. :(



last2, malas nak buat konsep BFF. ngee^^




* orang cakap, kawan2 juga tapi jangan percaya 100% dgn mereka. betul erk?

.:Azreen:. said...

Haha..aku suka gile bace entry ko yg ni.. Senyum..
Susah nk cari bff.. Well, for me sahabat xsame dgn kwn sbb aku xpenah jumpe shabat makan sahabat.tp aku selalu sgt jumpe smpai aku naik muak dgn kawan makan kawan..
Tp aku da jumpe bff yg snggup tlg aku setiap kali aku ade probs... Nk tahu sape? My mom,dad n bf aku.. Sahabat terbaek dr ladang. Cume 3 dlm sejuta dlm life..
Nway, keep on smiling,dude..
P/s kwn baek aku semue hipokrit.. Hahaha...

Amal said...

dulu aku naif. skrg pun sama je. tapi skrg aku dah boleh fikir mana kawan, mana buddy, mana BFF tu. hahaha. aku pun macam geli geli jugak guna BFF. :D

DuniakuAbstrak said...

haha..nice

ada benarnya d situ..tapi spesis bff mmg wujud..

tak perlu di iktiraf..

bila kita susah, masa tu baru tau..

aku ade la seketul dua yg bleh pakai..syukur la ade gak

btw, aku AyuL..

Aidi-Safuan said...

hahaha.... BFF? dah ada boyfriend nanti, xde makne dah BFF tuh. dah kahwin nanti lagi la, terus tak kontek dah. kontek pon time raya jerla agaknya. haha

jack said...

BFF? not in my dictionary..

Botak said...

BFF?
aku pon confuse gak pe mksud BFF tu memula...

aku ingatkan Best Fucking Friend Forever...
wahkahkahkahkah...

Sakira said...

Salute ! It was my perspective too. BF [best friends] pon bullshit gak !
Close friends, and that's that :)

areleaf said...

BFF tu mende?

Brader Fire Fighter ke?

mak cik said...

bff is an overrated folklore. nuff said. haha
bff sticks together through thick and thin. siapa sanggup jd kuli? berkepit dgn you every now and then, am i right?

definition yg paling deserving utk bff is crap.
kalau nak yg forever, mak bapak, anak2 or maybe laki/bini.
term yg paling dekat dgn bff ialah kawan or kenalan. (kawan pun susah nak cari)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hye abg hellioz

mau jd sy pye BFF a.k.a teman terbaik selamanya x?

hahahahaha..

BFF?Backstab Friend Forever ade la..kwn makan kwn yg byknye

wtf..



maaf kaum wanita..korg ptut buang la "my bff" kt pesbuk korg tu.xperlu nk menyampahkan kawan2 dgn bg title BFF pastu bile kwn g berak, air xde pun xleh nk tlg..jgn kan nk ke highway tlg kete rosak.


kt abg hellioz kan?

masih mau jd my BFF kah?


HAHAHAHAHA

cikgadis konfiuss said...

aku xda bff
aku ada geng
=)

haha mcm ganas pla sebut geng

@yuE said...

gua bukan bff lu ke??


susah la nak cari bff...hati mansia ni lain2...dulu gua ada la bff ni pas tu asyik gaduh macam haram ja masok matrik terus gua tak rapat ngn mana2 member...


kira gua kawan semua la..senang...habis cerita..

acap2405 said...

aku ader sekor menantang bff tuh...
aku darik sekola rendah kawtim ngan dier..
kami sama sama masuk air klau jumpa..
muhehehehe..

.::WaNiE::. said...

**ikut jlo merajuk**

Aujinz said...

mane ade BFF..

muahahhahaha

Eciz said...

1st. tepat jam 1144 pagi 03 Julai 2010,


gua baru tau lu LELAKI.





2nd, gua sokong.



nasib gua ta penah gelar sapa2 BFF gua.



sebab sume membe gua mcm ampagas!

tia said...

fucker laa bff nehh!
theres no one in my lyfe layak digelar BFF lg!
Bullshit For Friends ade r!
:)

Encik Luth said...

tau takpa.
kawan ni senang nak cari tapi sahabat alahai susahnya...

BFF? kawan2 biasa dah. jangan nak lebih2

katie said...

hoho...lelaki rupanya si hellioz ni..

istilah BFF skrg ni dah x bleh pkai r...hari ni BFF esok dah jdi musuh..selalu sgt tngok bnda2 mcm ni kat skolah...yg jadi org tngh AKU...Bff pon boleh jdi musuh skrg ni..

Kuwe said...

gua tak boleh tengok orang tulis bff itu bff ini. tradisi mana entah pakai ni. forever celah lutut. haha.

can ili be akmal? said...

saya suka guna "bff".kat sorang je la. hahahah. dia tu pon dah banyak berkorban sampai kena marah,kena tindas..sbb saya kawan dgn dia.

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

aku ada buddy~

no BFF~

Ries Lee said...

lewat betul ko tau maksud BFF tu..
helllioz..hellioz..huhu..

chuckPalakian said...

BFF xdak..
sahabat or buddy ada...
hehe

nice entry..

shapoji said...

nie first time aku komen sini.....nak tambah sket...tagline utk BFF "i cannot live without you"....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~