Friday, July 23, 2010

BROADBAND?

In the United States, in 2009 actions were taken by the telecommunication industry that led many to believe that price fixing was taking place. Every provider (AT&T, Verizon, Sprint, and T-Mobile) all offered the same mobile broadband plan at the same price. 5GB max at $60 a month. Under the Sherman Act,[1] July 2, 1890 this would be illegal, and allows for any individual the right to sue under the antitrust laws. As evident in the network outage on April 9, 2009 in Santa Clara, Santa Cruz, and San Benito counties in California many of these companies are interlinked and some share the same network (depending on area), which might constitute monopoly or cartel practices. LINK

Dah habes bace?
Gwa da lame perati bende neyh...
Memandangkan ramai gile consumer yang guna mobile broadband sebab nak dapatkan kemudahan internet dekat luar rumah selain free WIFI yang bersepah mostly kt bandar2 besar, telco company bagi limit of 5GB.
gwa nak jerit sacred word

WAHTHAFUCK?
opss termencarut plak...

FYI, this is another brilliant way for those Capitalist to Make profit n profit n profit.

Jap g sampai je broadband keluar,
dorang pakat2 letak harga lebeyh kurang pastu differentiate speed n limit of usage.

Itu belum masuk bab2 belom limit dah lembab dah...
Macam FCUK kan?
gyahahahahaahahahahh~

Gwa dah lame tertanye-tanye ape valid reason disebalik limitation of certain GB per month.
Pas bace sane sini gwa pon tepek lah artikel wikipedia kt atas nun....
Gwa syak kalau lu orang pengguna broadband, msty lu rase cm panas telinga selalu sebab berukben lu xmemberi kepuasan klimaks yang maksima untuk lu orang go online aite?

Gwa xtau nk type ape dah...
Yang gwa tau,
dan admit n akur bahawasanya

CAPITALISM SUCKS!

P/S : Bile capitalism nk habes meyh?


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

24 comments:

aLy said...

diorang patot commercial kan nama BERUKBEN tu

geram bile slow-mlow ni

tia said...

berukkkbennnn! cett!

amoi said...

celcom better because offer 5 GB per month. but my maxis bb offer 3 GB per month and I always overlimit weyh! than I had to online using mxs prepaid bb yang semmgnya server dorang sgt suck!

lain lah amik package maxis yg lain 6 GB dgn 12 GB tu. tapi kena bayar lebih lak. T_T.

others choice?
use streamyx but stimix bkn portable mcm bb. tak leh bwk g mana2. kena on9 kat umah je. T_T.

others choice?
curik line wifi umah jiran. FREE. miahahahahahahaha~

btw, sebelum tahun 2009. Maxis ada tawarkan package UNLIMITED dengan RM99 sebulan. since the user keep downloading and downloading until the server over capacity, maxis dah tak kasi package tu kpd user baru! :(

anyway, Internet kat malaysia ni mmg slow. kalau nak laju pi Jepun nun sana. miahahahaha~

mcjust.lol said...

fuhh.. nasib baik aku xgune broadband. wifi maktab je senang. hahaha. walaupun kene block tp yg penting laju. hahaahha =D

Berd said...

tapi tak rugi kalau broadband bentuk batang. boleh puaskan nafsu alang-alang.

Fontonk said...

kau dah beli kumpulan lebar belum?(broadband)

lilacfla said...

kadang2 comel ja line berukband aku guna dulu. cuma asik abih bandwidth. awal2 tak pulak.

pakai ja wifi kolej. free

J. Love said...

boleh habes ke? tunggu duit dah takde nilai sebab perang sane sini baru diorang berhenti suck people up.

time tu, nak makan pun kene bayar pakai emas.

alfablue7 said...

p/s: digi broadband adelah better di kolej serumpon

Kie-yu said...

tu semua si MATA DUITAN punya angkara
propa lebeyh!

Q said...

kalau kita riot reramai kat sini mesti harga berokbenten turun sikit. hahaha

Hidemichi said...

gua tak faham lu citer apa. mungkin sbb gua bukan pengguna broadband.

.::WaNiE::. said...

gwa tak nak berhenti keje sebab segala tok nenek bil hp, telefon, streamyx, broadband wa sume kompeni bayar

gyahahaha..jadi gwa takdekla amik pot sgt. nanti2 kalau gwa tukar keje lain baru gwa amik pot lak.

x-po said...

aku pun bengang bila ada limit..aku dh jarang download sejak gne beruk ni..tapi aku rs, sbb ada limit ialah bnda ni masih baru lg kt malaysia..standard la ar kan bnda baru..then, bila lama2, bila teknolgi makin canggih, mesti dah xda limit utk berukband..aku rs camtu la

sort of capitalist said...

broadband?
jalur lebar?

apa yang boleh dijual, kita jual, kah kah kah...

john bert said...

CAPITALISM SUCKS! eh, pendapat kita sama.

fndrocka said...

broadband maxis mahal..tak kira lah mobile or not. kadang tak masuk akal bila pikir.

pastu slow.

deus X machina said...

nak kiamat nanti habis lah kapitalis

DuniakuAbstrak said...

aku pakai stimix

Aujinz said...

..kengkadang gua carut BB gua laju laju..

kengkadang gua sayang BB gua..

ikut time laa..

syahira ariff said...

apa apa pun wi fi lagi berjuta baek dr brokbeng
sbb jimat dan laju

The Poyo Me said...

tau tak kat msia ni, syrkt broadband "tuuut" actually share line dgn syarikat broadband "tuuut"...

ak dgr dari wife seorang pekerja dia. ahah!

fhunky-fhinky said...

hai..

saya nak buat promosi berukband kat sini..

amik ngn saya, bulan2 RM3 shj...

tp speedlimit 64k


terima kasih






HAHA!

amira said...

sgt tension dgne BB sekarang lagi2 di kampus.. klu kat rumah okeyh je.. susah betol nak bw..
Post terbaru: Tidur pun jadi Masalah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~