Saturday, July 10, 2010

Democracy = Demokrasi?

Lu orang ingat tak Kes Isa Samad dengan Chua Soi Lek?
Lu ingat tak PRU 12?
Lu rase2 negara ni demokratik tak?

Kayh
Demokrasi = hak MAJORITI rakyat untuk pilih leader kan?

Corrupt?
Ingat tak mase PRK Yang Isa Samad bertanding...
gwa pedulik ape dia ni kotor ke ape ke maen pompuan ke maen kucing ke
Yang penting dia menang PRK tu and he is a YB now...
Ape yang semua orang nak pertikaikan?
Lu nak salahkan sape laie?

Salahkan dia sebab bertanding?
Kalau dah tau dia tu korupsi kuat, xpayah la sokong....
pangkah parti lain, senang...

Know what?
Democracy has been served fairly by an election where majority wins and minority loses...
as always...
Nak pertikai kemenangan dia buat ape?
He win by democracy...
gyahahahahahaha~

Perv?
OK2...
What about Chua Soi Lek?
yerp...
he's a perv...
Dia makan luar..
dia kantoi..
tapi dia Still menang and he is the President Of MCA...
ape yang lu orang nak pertikai lagi?
Yeah, he's a real Perv, But He wins with majority votes and being the president Again!
Whats the deal?
The democracry is once again served where minority voice is outbid...
Right?

Next...
PRU 12...
Opposition win a lotsa state
almost 5 state if i was not mistaken...
Yerp..
They win with majority
Whats the deal again?
Democracy is served for the,
i don't know how many times coz i lost count
but they win...

So...
Gwa nak pertikai mulut2 busuk yang keje xpuas hati je tuyh...
Ape lu orang buat?
Pegi la Win hati rakyat and win...
tak payah la nak bising2 lepas kalah
dah kalah, kalah jela
nak bising lebeyh apahal?
gyahahahahaha~

Adat la...
Kalau maen bola pon kompem bola tu bulat
kalo dah gol, gol la jugak kecuali offside...
gyahahahahhahahaha

Gwa just xpaham kenape dengan suara2 sumbang yang tak abes pertikai this and that...
mulut bising lebeyh
habuk pon tarak...
gyahahahahah~

Kesimpulannya?
RAKYAT MELEISIA YANG KORUP LEBEYH
lu salahkan diri sendiri la...
Sape suruh pilih orang kat atas sane
jangan keje nak tuding jari je...
tuding jari, 4 kena balik kat lu...
gyahahahahahahaha~

This is BOLEHLAND mang~ gyahahahah~

P/S : i hate democracy, coz the minority have no right to voice out...




Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

18 comments:

Berd said...

gua datang ni woi! datang nak tanya lu. mana lagi hensem dua gambar tu?

wakaka.

Lu bantai je...
Gwa kewl...

lufkin said...

aku undi berdasarkn perubahan apa yang aku nampak kat tempat aku...

Frodo Baggins said...

but i love you ....


>>___<<


((terooss terang wa x baca entry,
kank lu marah wa pulak. keh3x. wa mau
lepas rindu dendam sama lu.))

reen_sofee said...

politik?
huhuhuh
weh mane ko pegi neh???

Sir Marcello said...

rebel!!!
adei...demokrasi dah betui..rakyat jer tak betui~

Fontonk said...

sistem yg paling bagus adalah mati

areleaf said...

gua senang je..sape bayar lebih gua pangkah die..

Wan Perlis said...

org melayu suka hoax

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

pilih berdasarkan ilmu dan pemikiran kita udah la

Fucking Guy said...

aku setuju,demokrasi suck here in malaysia !!!!

aLy said...

minority slalu mcm melukut di tepi longkang
ade yg bising sbb longkang tu busuk
tapi ade yg buat dek je

Affan Ruslan said...

yg aku tau, demokrasi tu BM, democracy tu english.
erk, betulkan?

hehe

.::WaNiE::. said...

gwa nak pangkah lu

sila masuk bertanding

cooiiii

DuniakuAbstrak said...

rakyat rasa selesa der..takut perubahan..korup ke kurap ke pejam mata je..haha

Eciz said...

gua undi ikut abah. LALALALA

INDRA QIRANA said...

tak per tunggu jer la..sistem islam jer yang benar...

tunggu islam berkuasa kelak...moga moga kita bukan dalam golongan yang mengikut dajal

fhunky-fhinky said...

ntah...

aku xpaham langsung politik malaysia..

jadi aku xsuka berpolitik..


hahahaha

Pakatan Ranjang said...

@INDRA QIRANA

Islam sebenar yang macam mana bro?
Adakah maksud lu,islam Pas Pis Pus?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~