Saturday, July 17, 2010

Malaysia VS America

Kalau lu orang perasan,
kte punya hidup dikongkong adat2 melayu yang sape cipta tah
bende ni ade pro n contra
kalau in freedom of speech,
adat ni membataskan ape yang kita nak luahkan...
Yela, orang kate adat melayu berbudi bahasa,
Tapi, kalau lu orang jumpe manusia perangai macam pukimak buat taik kat lu xkan lu nak  cakap gaya
A. Samad Said plak, wajib la kena sumpah seranah 7 keturunan
agree?

OK, gwa da kelaot...
Kita punya lifestyle selalu kena jajah dengan pemikiran western yang xhengat dunia. eyh?
Xhengat hari mati...
Liberal sangat la kononnya,
tapi liberalism yang meleisian practise xguna pale hotak
tapi guna nafsu serakah..
make sense?

Kalau lu orang perasan
virgin is a taboo at USA.
Gwa xtau ape alasan kalau virgin kena kutuk kat sane...
macam, Kelakar...
Maybe sebab tu la 13 or 14 years old kiddo kat sane dah pandai have sex...
Gyler kentang kan?
Tapi kat malaysia, kalau dah tak virgin, its a taboo...
Boleyh bawak huru hara rumahtangga lagi...

But things change. Rapidly...

Nowadays,
virgin is no more a big thing eyh?
Gwa kadang2 amazed on how meleisian are being too fucking open minded bila dia dengan BANGGANYA mengaku dia dah x virgin....
WTF???!!!

Was that an achievement or what?
Maybe akan ade mat2 n minah2 saleh wannabe yang dilahirkan kat malaysia argue point dengan gwa begini,
Whats the big deal? Kubur masing2 kan?
Yeah mang, kubur masing2...
Bersemadilah dengan aman dalam kubur lu kalau lu nak cross point gwa.
Gwa xdehal..
gyahahahhahah~

Meleisian skunk dah pandai...
Sume nak jadik Amalaynicans... ( quote : Obefiend)
Bangga betol dia cakap english gaya poyo mat saleh
sume bende nak tiru...
Gwa syak in the future ade la bimbo and bambino yang pakai swimsuit je pegi shopping kat Pavi...
Mase tu jangan tanye gwa la macam mane rate bayi kena buang + yang digugurkan...
Mesti naik mencanak macam saham...

Gile conservative gwa this time around...
Maybe sebab liberalism gwa ade limit...
Thats y gwa tulis article bodoh gwa neyh...
Ape yang lu orang pk lepas bace karangan darjah 2 gwa neyh?

P/S : wannabe, wannabe, wannabe.

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

44 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

gua nak tumpang pijak org yg bangga tak tentu pasal tu~

boleh?

eh kopok bulat2, tetiba gua rindu lu~
LOL!

Aujinz said...

Giler kentang..

gagagagga..

shapoji said...

aku ske la kalo post perbandingan2 cenggini.....nak buat gak lah post yg lebih kurang gini....tapi cam tak reti ...nanti ngarut jadi.....

mcjust.lol said...

betol betol.
minah zmn sekarang selamber badak je ngaku takde virgin.. iskk.

maruah tu......
mak bapak penat2 jage sampai dh belasan tahun, pastu senang je bagi barang free2 kat mamat entah sape2..

nauzubillah~

shapoji said...

ko perasan tak dah tak byak citer pasal buang bayi skang....dah takder org buang ker????

melesian kan suke memollow org kan....

hiro said...

bukan melasia, melayu..ske sgt ikot barat..

Siti Nur Aminah said...

ada je yg bngga xvrgin...but ada je yang tak.....

zaf said...

nanti ada anak sendiri, jangan salah didik.
bila ada anak sendiri juga, didik dengan cara yang kita tahu hasilnya bukanlah seperti yang sering kita meludah ke orang lain.

tapi tak boleh cakap banyak juga.
kadang kadang tuhan bagi dugaan dengan beri anak yang bapaklah hoi keras kepala apsal kau ni dah kena rotan degil lagi sepak terajang tali pinggang birat birat kalah anak setan eh peningla mak tak kuasa aku dah. gasak kau lah. nanti aku darah tinggi apa semua susah nak buat kerja rumah etc etc <-- dialog seorang emak. contoh ..contoh.

bak lagu raihan, iman tidak dapat diwarisi dari ayah yang bertakwa.

pernyataan ini ada kebenarannya.

hehe. in the mean time, sebab aku masih muda belia dan tidak ada anak, makanya menjaga diri sendiri dan orang keliling yang tercapai @ adik badek etc.
sekian.

liyana aziz said...

isu ni x kan ada abes kan abg hellioz?? hahahahha...

"i'm no longer virgin"
wah, dak2 skang bangga nak umumkan benda tu...

berpasir lak mulut ni nak ulas panjang2...

@yuE said...

gua dah kembali...boleh komen lu punya entry lebat2...yeahh...



gua still virgin...


hellioz jom kawin...

talkIZcheap! said...

dalam duk batas-membatas adat melayu tu, bleh jugak la 'tokoh2' cam mahsuri bg sumpahan 7 keturunan gak, kan? haw haw!!

Berd said...

lelaki yang masih teruna lagi ramai dari perempuan yang masih dara.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

aaah..wa da agak da..kl komen mest xkuar lg ni..

bile lu nk set komen wa je leh kuar, xyah nk kene lu approve.huh

x amerika la cmni..hah..hah..tgk tu..

ni cntoh habit ni..jgn pelik..makhluk kt ploto amerika sgt..
mkhluk kt bumi espesheli mesia je yg cmni


isu dara?hm..bnda ni skg dah xjd isu sgt da..wa stuju cm lu ckp tu..dieorg da xkisah sgt da skg..

lu rasa 10 taun dr skg dr 10org pmpn lu jmpa brp org yg dara??hahaha

skg ni wa rasa 10 lu jmpa mgkin 5 je yg dara lg..

so, skg ni la proses ke arah ketidakdaraan tu berlaku


ape wa merepek ni..huuh

1malaysia, 1 dara!

J. Love said...

lelaki virgin mahukan perempuan virgin.
lelaki tak virgin mahukan perempuan virgin.

perempuan virgin atau tak virgin tak kisah dapat lelaki virgin atau tak.

as for me, IDGAF.

lu pakai sexy, orang cakap tak virgin, jahat, liar, etc etc.

lu pakai sopan, orang cakap baik hati, sopan santun, boleh buat menantu.

half of the time, that's not even true mang! so why should i give a fuck?

bak kate Sirius Black, the world isn't split into good people and Death Eaters.

so, pandai pandai jage diri sudah. asal jgn malukan mak bapak. do something for yourself, and if God permits, for the world.

gua syak gua dah ikut style lu, komen gua ke laut!

::Sarah:: said...

Heh..why am i not surprise? I gotta agree with you. Staying virgin is like no longer an issue but kalo kena mentua yang betul2 conservative, haru biru jadinya..

Get this dialogue between me and one of my friends.

Friend: I have the best night ever.
Me: Yeah? What did you do last night?
Friend: I had sex for the first time with the boyfie and we done it few rounds.
Me: WTF? O.o..i thought you said you will be celibate until marriage.
Friend: Nah. Being virgin is way old school. Besides, all the friends are doing it..
Me: Oh hell, you are corrupted.

Read the bold. It's because the friends are doing it. How shitty is that?..

Malaysian kiddies are now trying to be like the Americans. You call this open minded? I call this bullshit. There are limits where open-mindedness were concern. Confirm memang baby2 dibuang naik mcm saham FOREX tue..

I hate seeing wannabes everywhere. They are seriously an eyesore..

Nerzhul said...

standard minda penah dijajah. ape barat buat itulah yang nak ikut dan bangga.

.::WaNiE::. said...

yayang

huhuhuhu

gwa nak mengadu

gwa dah tak dara

uhuhuhuhuhu

camne niii

amoi said...

but i never heard kes buang bayi kat US sana. malaysia je banyak. T_T

btw, who the hell yg nak mengaku diri sendiri dah tak ada virgin?

deus X machina said...

adakah parit maupusat masih teruna?
bincangkan

siggplus said...

gua nak pastikan gua ada waktu gadis-gadis pakai bikini pergi shopping pavi

lengkap dengan kamera dan air botol 500ml

PembunuhSenyap said...

"alah idup lama lagi,dh tua tobat la"
penah dengar?
bila dh tua je mati kot..
tak pon dh tanya paul bila dorang mati..

dah2..g tolong gwa setel kompaun pdrm gwa..

areleaf said...

jgn risau,gua akan gigih menjaga kesucian gua..sama gigih seperti gua menjaga perut gua..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jangan jadi melayu yang layu dan bodoh sudah....

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

sempoi la kawan,,terbaaeekkk

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
huhuhu.
hal virgin ni berat sangat laa kat Malaysia ni.

kat America sana 13-14 dah have sex ye?
bahaya tu.
tapi badan girl kat sana kan besar-besar.

RastaMat said...

nasib baek guwa lahir kat Jamaica...
hahahahaha...

Sang Karipap said...

Americanization, Westernisation...ape lagi?

Duk bangga hilang virgin, bila kantoi beromen tau pulak cuak..haha

Pelatt said...

lelaki yang masih teruna lagi ramai dari perempuan yang masih dara.

~fisha~ said...

huh! speechless... sumenye dari background family 8celi~ en?

maCy said...

klo jmpe hellioz lalu dpn org tua, knpem dia tnduk punya.. sni j kerex.. kn hellioz? keh3

alvin takda umah harga 8juta said...

wa teruna yokkk...
cuma tangan wa penah nodainya..


adesssss........

Ries Lee said...

adat bukan lagi jadi satu barrier utk satu bangsa tu kekal dengan ciri2 asal masing2.

kita dalam zaman gawang minda terkangkang luas.

tak nak terkangkang dikata minda tertutup, fikiran sempit dan katak bawah tin.

sekarang wujud dilema antara adat dengan budaya lain yang datang daripada sikap keterbukaan kepada budaya luar.

dats y jadi macam ni kot.

maryam said...

kubur masing2? silap tu...

aplikasi dia macam tinggal di kawasan kejiranan gak... apa ko nak ganggu ketenteraman awam dalam kubur nanti? orang lain rilek je tunggu hari bicara, ko melalak hari-hari. rehat cuma sebulan setahun.

peace!

¶A.K.I¶ said...

u knw wat..
bebas biar berbatas...
kitakan ada agama..
wa sokong lu beb..
ada part kte agree dengan kemajuan..
but then.. ada gak tahap kte kena look down n back to whre it begin.. which is.. ALLAH

reen_sofee said...

derr!
aku setuju!
memang laa ade sesetengah adat melayu yg macam bodoh.
tapi kalo tgk at the positive side ade relevan nye.
anak muda melayu dah terikut sgt kebaratan.
bangga tak ade dara.
adoii
tuh laa penting nye juga ajaran agama.
islam itu di mana letak nye?
islam itu dimana application nye dalam kehidupan seharian.
melayu, melayu jugak!
islam itu yg penting!

Robot Baik said...

orang kelate datang KL pun dah amerika dgn segera.

Eciz said...

gua syak, masa akan dtg da tade kes buang bayi. tapi da banyak adegan seks merata.

Anonymous said...

Ramai makcik2 salute pada korang semua yang mudah-mudahan masih vergin gitu. Kot nanti jadi bakal menantu. Jangan jadi 'hantu' sudahlah. Anda semua mesti tak tinggal sembahyang - tiang agama. Masa mati nanti mata emak bapak kamu pejam, tersenyum, tenang, rela kerna meninggalkan anak2 yang soleh dan solehah.
Seterusnya hidup kamu bahagia, dapat suami atau isteri yang ganteng, murah rezeki, dapat anak2 yang comel, beriman yang juga sering mendoakan kamu semua.
Di akhirat nanti ngumpul di syurga yang sama. Bahagia buat selama2nya.

sepet said...

mmg giler bengap org yg ngaku dia dh x virgin.tambah bengap biler ikut budaya omputeh yg mmg sah2 nk hancur kn muslim ni.dan muslim yg bengap tu pulak, rase giler bangga ngn diri biler buat perkara2 yg di rase kn sgt COOL lah konon nye..

totally bengap lah mereka2 yang x buleh nak fikir ap agenda omputeh tu sbnr nye.

Boyachilles said...

takde dara moden la tu kononnya

ieQa sWetLuv said...

bersyukur kita ini kaya dengan adat, terpelihara dengan agama.. cuma itulah x sume ikut sebab nak bebas, rasa bila buat peel tak elok omputeh tu satu kebanggaan.. tak taulah apa jadik akan datang nanti haishh

Yatre Hayati said...

kan?? kan??? bangga sangat kalau dah tak vigin bebudak skang...haih..

zedRadzai said...

meleis.

melayu bodoh tau nak bini baik-baik anak dara, selaput dara, malam pertama kena pastikan sarung tilam berdarah, ape jadah semua nak complete tapi seko2 perangai cam setan, rempit la ape la. porn plus melancap, dalam fon 3gp penuh. kemak betoi meleis cmtu.

eaaaiii bodohnya la meleis.

ayat tipikal

"ah aku tak boleh terima, dara tu mahkota wanita weh"
"tapi malam2, aku melancap"

fuck you all.

/quit

M.Faiq63 said...

uih saja usha2 random blog terus tersmpi sini, saja tengok n bc blog yg nmpk menarik termasuk post ni.

1 je x best,

kubur bukan masing2 abis yg mati tu sapa nak tanam masing lagi nak kata, klu masing2 alamtnya bnyk la tulang2 dan mayat bergelimpangan kt tepi jln...tu la masing2 namanya.

apapun blog ko memang best! asik gelak bc post ko yg len2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~