Wednesday, July 7, 2010

Malaysia VS World Cup

Gwa naek menyampah bile dengar statement neyh
"Bila Malaysia nak masuk World Cup?"
 Gyahahahahha~

Gwa akan anggap semua yang cakap statement tu tengah melawak
Jangan harap la Malaysia nak pergi World Cup
Gyahahahahahahahaha<---gelak dengan gaya sinis yang amat...

Nak tau kenape?
Sebab kalau lu orang perasan,
kat malaysia neyh,
Politik kuat sangat. Semua bende nak dipolitikkan.
Bola politik
Belajar politik
Pendek kata, semua nak kena pass through politik dulu
WTF?

Nak tau kenapa gwa cakap camtuyh?
Cuba lu usha jambatan roboh yang bunuh budak sekolah
Stadium runtuh kat terengganu
Siling bocor dekat mahkamah
Lu agak2 bende2 ni keje sape?
Ni sume keje politik la neyh
arr...
Kontraktor yg buat jambatan tuyh da kene charge blom?

Bila specialist xdigunakan sepenuhnya,
Inilah hasilnya...
Bila politician mempergunakan kuasa yang ada untuk merebut tender2 penting,
Ni la akibatnya...
Semua bende jadik Haprak...

Malaysia takkan layak unless FAM is clean from politician
Know what?
Let the politician be a politician
Don't let the politician be a football player, coz they sucks, most of the times...

Nampak tak ape yang gwa nak sampaikan?
Bile semua bende lu politikkan
Nothing's gonna change for good
Even Parti Islam Semalaysia pon politikkan agama
For what?
Untuk agenda Peribadi.
Barisan kekalkan kuasa sebab nak jaga projek n GLC2 yang buatkan perut dorang boroi.

Damn
sumpah kelaot siyal...
Tapi gwa harap msg gwa jelas n clear
Jangan harap la Malaysia nak kemana mana unless KITA yang ubah semua tuyh.

P/S : Dekat Malaysia,Kerajaan yang membentuk rakyat, Bukan Rakyat yang membentuk Kerajaan.
Sebab tu kita kena ubah typical Mindset kita...

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

25 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

helli...agak2 lu kan...ada tak orang amik flat pendaftaran WTF 69 NI..NAK GAK AKU TAU...HAHAHA...

.::WaNiE::. said...

gwa kan helli

gwa dah taip komen

tp tiba2 dia kata conflict editing

gwa tak tau la menatam ape tu

hahahhaha

sedih gwa hug sket. sambil amik kesempatan sket kat lu

.::WaNiE::. said...

huhuhu

yg xdek kene mengena jadi presiden

gwa syak entah dia penah main bola sepak ke tidak

.::WaNiE::. said...

huhuhu

yg xdek kene mengena jadi presiden

gwa syak entah dia penah main bola sepak ke tidak

Adila Ady said...

setuju setuju...

trima kasih berkongsi pandangan.

bola sepak dan politik harus dipisahkan.

Hizami Rahim said...

haha.
:)

amoi said...

I agree with u!

malaysia KALAU dapat masuk wc pun, mampu ke sampai ke semi-final?
keh keh keh

dah lama kot malaysia mengidam masuk wc. sampai skg habuk pun tarak.

huh

@yuE said...

apasal gua tak perasan entry lu yg ni ha???


gua tak paham sangat politik2 ni...kat tempat praktikal gua pon diorang kata ada men politik...sumpah gua blurr...

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
memang betul apa hellioz tulis.
semua ni akibat politik lahap sangat.

kan dah jadi musibah.

Aujinz said...

hahahhahaha...

setujuuuu!
tol ..nak politik,
gula nak naik harga ..politik..
artis punye skendel pon..politik gak..

cit!

RastaMat said...

Guwa setuju sangat2 sebab dah pernah kene kat Guwa..
Pasal bola di Malaysia..
Malas nak cerita, tapi Guwa memang SETUJU ngan lu..

Kie-yu said...

aku calonkan hellioz jadi politician kawasan kampung dusun

ada potensi nih!

DarkSky said...

taun 2100 pun lom tentu leh masuk..

bukan je nak kene politikkan, player pun macam haram..

aku pelik mcm mane dorg leh wakil negara, padahal men macam hape.. pastu nak gosip dgn artis lak tuh..

Matjoe said...

utk bangunkan sukan boleh, mcm lantik coach yg berkualiti bukan murah.

once dh gajikan coach mahal2, abis ler pembangkang pangkah.

it always down to politics

malaysia jadi penonton jer laa

Lya Colours said...

biasa la tuh
yg perut boroi2 tuh
byk makan suap je kan

Epul Azimi said...

tu semua sbb nk duit3,.....sekian...........

reen_sofee said...

ade budak kelas aku buat forum pasal tajuk neh weh!
huhuh

¶A.K.I¶ said...

halahh ko ni!
tyme ak nk like2!!
ko xletak....

tyme ak xnk like2...
ko kuakan lak..
mne pegi like ko ni??

fhunky-fhinky said...

bila la gua nak tgk FAM dan Malaysia kat world cup..

gua tua pun belum tentu lg..

HAHAH

Aidi-Safuan said...

aku rasa mungkin sebab diorang reject aku daripada mewakili malaysia time kelayakan world cup dulu. sebab tuh malaysia x dapat masuk world cup. haihhh

deus X machina said...

gua setuju dengan entry lu hell...
hapuskan FAM dari kerabat diraja n politik
baru leh berangan nak masuk World Cup

FAM=pukeee

Hidemichi said...

wei...yg lu politikkan blog ni boleh pulak!???gyahahahahaa

Wan Perlis said...

jkr amik duit bawah meja
bola malaysia "bola kepada hasan"

http://www.youtube.com/watch?v=Rt5MKwYpj1k&feature=related

J. Love said...

politic itu kadang-kadang perlu.

gua cakap KADANG KADANG la.

tapi politik berada di mana mana.

dah jadi SELALU plak.

pingu said...

ak sokong post ko
semuanya politik kat malaysia

smpi dlm borang kerja kosong kerajaan pon ada ruangan "Anda ada mengenali sesiapa di sini?"

nmpk now

hampes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~