Thursday, July 1, 2010

Manusia ke Binatang?

Pernah tengok tak dokumentari or anything yang melibatkan binatang dah nak pupus?
Pernah tengok tak video or picture binatang yang dah nak pupus kena makan?
or dijadikan bahan makanan?

Pernah tengok tak buaya yang diumpan and dibunuh semata2 kerana makan seorang manusia?
Pernah tengok tak dolphin dibunuh semata2 nak memuaskan nafsu manusia?
Pernah tengok tak otak kera disedut mase kera tu masih hidup?

Berbaloi ke Kalau seekor buaya dibunuh hanya disebabkan seorang manusia?
Manusia belum nak pupus lagi la weyh...
Biar lah buaya tu hidup, ape salah buaya tuyh?

Manusia ramai lagi, kalau buat mass reproductive campaign,
msty bumi xcukup sumber bahan mentah nak tampung semua manusia yang bakal keluar tuyh.
Manusia takkan pupus, 
I REPEAT
Manusia Takkan Pupus...
Sebab sampai akhir zaman pun manusia akan hidup...
Dan semua akan mati bile hari kiamat

Kenapa sebok2 nak revenge dekat binatang yang tak banyak and hampir pupus tuyh?
Sebenarnya,
Manusia yang binatang ke,
binatang yang binatang?

Nowadays,
Gwa xtau nak label diri gwa ni manusia ke binatang.
Gwa confuse...
Sebab spesis gwa, homosapien lagi kejam dari binatang.
Lagi rakus dari binatang.
Sometimes, Lagi bodoh dari binatang...

Manusia fikir guna hati ke otak?
Kadang2 gwa wonder,
Kenapa Binatang yang xde akal  lagi loving dari manusia yang ade akal?
Manusia ni bodoh ke pandai sebenarnya?

Gwa syak, binatang lagi pandai dari manusia yang serba serbi tamak neyh...
Cuba differentiate
Manusia ke binatang yang create global warming?
Manusia ke binatang yang nipiskan ozone layer?
Manusia ke binatang yang suka berperang?
Manusia ke binatang yang hancurkan bumi?
Manusia ke binatang yang perangai macam BINATANG neyh?

P/S : Ah, ape gwa mencarut neyh? Lu orang boleyh bagi clue x?

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

46 comments:

encikchekodok said...

aku pown kdg2 rse manusia adalah binatang yg paling terok sebenarnye,
meow2,
hhahahha

Yatre Hayati said...

erm betul juga. aku suka part manusia takkan pupus. :))

kan ada iklan kat tv, dalam dunia haiwan tade manusia, tapi dalam dunia manusia ada haiwan. Kan kan kan??

J. Love said...

manusia cipta iPad. gerek tuuu.

kah kah kah kah! okeh bai nak tido.

paeh said...

binatang xleh jadi manusia, manusia boleh jadi binatang~

khadijah aminah md yusoff said...

best entry!

@yuE said...

lu tak yah risau buaya pupus...



banyak ja manusia jadi buaya sekarang,....



yang gua pelik nya tak pulak diorang bunuh manusia jadi buaya tu kan...

bh said...

manusia ke binatang yang cipta duit? aduhh..aku seorang money phobic..kah kah kah..

manusia semakin kejam...mastika yang cakap..bukan aku...haha..mastika? mcam mustika ratu ke? entah..

kadang2 aku sedih tengok binatang kena bunuh..tapi aku makan binatang gak..what to do eh? in progress to be a herbivor..haha...aiyakk...manusia ada akal tapi buas..ehh..aku manusia gak..

ieQa sWetLuv said...

itulah manusia tak menghargai ciptaan Tuhan.. ish3..

senandung semalam said...

binatang yg bertopengkan manusia...

Farid MOFASAD said...

waka waka eh eh

Farid MOFASAD said...

gua tido dulu..





zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

.::WaNiE::. said...

oi oi oi

(sambil lempang 2 3 kali)

ceh tido lagi rupanya

hahahhaa

senandung semalam said...

manusia...
;(

aLy said...

binatang memang la tak ada akal kalau anak ditinggal-tinggal

tapi bila manusia yang ada akal tinggal-tinggalkan anak, tu memang dah cam binatang la kot

manusia ohhh binatang...

Yayaa said...

mnusia tuh binatang sometimes. erk level mreka sometimes lg dasyat dr binatng.

maisyara Pot! Pot! said...

wei pakwe.... lupa something lak.. xD


Kisah malam pertama Farid MOKpusat dengan Tejo.

maisyara Pot! Pot! said...

tu dia...... AIR LIURZ dah start membebel. relax brother. yang penting, binatang tak macam manusia. bunuh sedara sendiri. hehehehe xD

mcjust.lol said...

tang manusia jadi binatang tu memang betul dan memang banyak.. iskk

::cdot the dot:: said...

gua rasa gua manusia sbb gua sukaaa.....







kote!!!

touya said...

aku rasa aku kena wat ujian DNA lah , betul ke aku nie manusia ?

CONNIE said...

HElioz, tau tak ape y sy terpikir skng..

ntah2 kn,haiwan2 tu kalau smbng2 antara diorang nk kutuk2 haiwan laen..diornag akan cakap

"terukla kau ni, macam manusia"

alfablue7 said...

sndri mencarot pon nak owg bagi clue ke?Heheeh..

eszol said...

der
ingat balik pasal survival of the fittest

Aujinz said...

aku manusia..
aku pemakan ikan yang kejammmmm!..


eh?..

reen_sofee said...

manusia yg bintang!
binatang yg bukan binatang!

Liliyuli said...

pening nak jawab teka-teki neh.. eh dah lewat ni..masuk tidur dulu la..nite =)

RastaMat said...

Manusia itu BANGSAT!!!
sape setuju angkat tangan!!!!
hehehehe....

Hidemichi said...

Tau tak ayam fastfood yg korang makan tu mcm mana diorg produced? Derang gemokkan ayam tu dalam masa hari je dari ayam tu lahir. Bila dah gemuk, seksanya ayam tu nak bergerak jalan 2 tapak berhenti, jalan 2 tapak berhenti. Ada yang langsung tak bleh jalan. Rangka ayam tak bleh nak support berat dagingnya. Kejam tak?

Tau x pasal produce bulu binatang utk industi fesyen? Nak cepat punya pasal takdenya nak sembelih atau bunuh bunatang tu... Malaun-malaun ni siat-siat bulu (cth:)musang tu idup-idup. Pelan-pelanlah binatang tu mati dek daging merah berdarah terdedah sbb dah tak berkulit!

FarhanaDr said...

Ye ye.. Saye paham.. Dan memahami.. Bila manusia pun dah mula keliru manusia ni manusia ke binatang.. Hmmmmm..

Wan Perlis said...

kambing x pernah buang anak dalam tongsampah

alidyangon said...

Bro

1. Tiada makhluk lain yang merosakkan bumi selain dari manusia pada zaman ini

2. Tiada makhluk perosak yang paling dahsyat di bumi ini selain dari manusia sendiri.

DuniakuAbstrak said...

Hellioz..nasib baik ko bukan binatang yang halal di makan..kalau tak da lama aku buat lauk daging masak kicap..nyam2..hahahahaha

Fontonk said...

binatang tu manusia,
manusia tu binatang,
bintang tu manusia,
binatang tu bintang,
manusia tu bintang.

aku dah naik gila dgn dunia skg

Aqram said...

adakah kau seorang manusia berhati binatang?

atau kau binatang yang berhati manusia?

aku turut keliru di sini.

ah, biarlah manusia dengan permainan mereka. biarkan.

heart~ said...

manusia byk yg bertopengkn binatang

eh2 tapi binatang pn boleh pakai topeng kn



lalalala~~~

areleaf said...

haah,cilake punye manusia..dgn predator2 yg cool tu pon pupus skali..

anak abdullah dan budak hitam orang yang sama said...

http://www.youtube.com/watch?v=8zVL9lDW7RE

nah..hahaha

anak abdullah dan budak hitam orang yang sama said...

http://www.youtube.com/watch?v=8zVL9lDW7RE

nah..hahaha

Affan Ruslan said...

ble masa lu jadi WWF gak bhai? hehe

dulu aku pnh tulis gak pasal dolphin.
http://www.affanruslan.com/2010/06/laut-merah-di-denmark.html

intanurulfateha said...

manusia skng prangai mmg serupa bintanag
maha dhsyat sume >.<

LORD ZARA 札拉 said...

pastu sapa yg suka buang bayi?
binatang ke manusia?

maCy said...

kuang asam gile shoutbox banned ip add maCy.. dah xleh trime pujian hensem tu

Kie-yu said...

erk!
lu tgh buat kempen 'selamatkan bumi kita' ke ape ni?
hahaha

tia said...

saper ntah penah ckp.
'dlm kalangan manusia, ade binatang, tapi tiada satu pon dlm kalangan binatang ada manusia.' :)

pergh! aku ke type ni ?
bahahahaha~

Shey Hemsem said...

tengah2 manusia dan binatang ! HAHA

Ries Lee said...

kalo mcam ni gua nak jadi werewolf la..
bleh suka ati nak jd org ke binatang ikut keadaan semasa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~