Sunday, July 4, 2010

Racism And My Own Fucked Up Ideology

THINK BEFORE U DECIDED TO DECIDE

"When YOU fight for your race, You are indirectly being racists"

"When YOU deny other race's right, You are directly being Racists"

Although federal constitution is a form of PACT/AGREEMENT of our forefathers,
Federal Constitution is Indirectly a Racists Form of Agreement/Pact.

Reason?
Our own country's political organization,
be it governmental or no governmental association
They shows...
They were being Racists to fight for their so-called superior race.
When this ultimately shows, we are nothing but a bunch of SELFISH Race imitating just like what the JEWS had done all along the way.

What exactly a communism wants is a fair treat among the citizens...
No matter what colour, races, gender, birthright or anything that differentiate us apart.
I can conclude that the existence of a state and the spirit of Fighting for a state Is against the ideology of Communism.
Because indirectly,
we tore ourselves apart due to defending what we Believe to be ours...
Example?

This mother Earth BELONG TO NOBODY, but US...
All of us... Each and every one of US.
Yeah, this seems a lil bit fucked up because we always claim that this is mine and not yours,
They are mine, those are yours and so on and so forth...
For Your Intention,
That particular feeling indirectly forcing us to felt like we belong to a particular place,
where we were not welcomed somewhere else...
Did you copy me fellas?

Each and every single Human who meticulously fight for their race are nothing but another bunch of Racist Dick.
I've read a statement like this,
"why can't we fight for our race while the others can?"
Does this statement stating that U wanted to be Just like whats the Zionistas had done?

Fuck u racist Organization!
U are the Catalyst who spark the the racists feeling into Us,

TAMMAT
[was clogged between this and that]
P/S : Antifa. Ada apa dengan bangsa?

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

37 comments:

Affan Ruslan said...

"When YOU deny other race's right, You are directly being Racists"

Aku setuju.
Weh, awal bgn.

Dyna Yvonne said...

"why can't we fight for our race while the others can?"

selagi xbersatu...kite xkan mampu~

=.=

@yuE said...

ada yg gua setuju ada yang gua bangkang lu cakap...


macam besa la ye dak...haahhaa


awal bangun...asal tak kejut gua solat subuh tadi...=p

Kie-yu said...

jum g race!
erk..

Aujinz said...

Gua tak suka tengok Amazing Race..

[yawn]


eh..lupa citer pasal ape?.

Aujinz said...

ooowhhh..
ideologi...okeyh..

Fiq said...

aku da lama tpikir psl hal ni dan ko bjaya luahkan ap yg tebenak dlm pikiran aku.

so sekarang ni pasal 1 malaysia, kununnya nk jdkan semua sbg 1 bangsa. still ada representative secara politikal yg scara tak langsung mjadi gap dlm nk satukan semua bangsa.

tpi mampukah rakyat malaysia menjadi 1 bangsa?aku akan lari tiap kali berdiri di sebelah org india bila dlm tren,sebab mindset aku, org india keti 'wangi' gilo! racist kah aku?

pagi2 sebelum gosok gg lg aku da bace blog nie.

Linglung said...

perjuangkan agama lebih penting dr perjuangkan bangsa..

"lebih penting" maksudnya perjuangkan bangsa tu pun tetap penting..

itu buah fikiran gua saja

hellioz said...

@affan
yeah mang~
gyahahahah~

@dyna
bersatu in the name of mankind kah?
kalau tu gwa stuju
gyahahahah~

@ayue
ape yg lu stuju ape yg lu xstuju?
gyahahahah~

@kie yu
erk?

@aujinz
erk?

@fiq
gler kentang?
lu hengat blog gwa ni kitab ramayana mahabrata ke?
gyahahahahah~
lu dah gosok gigi lom meyh?
gyahahahah~

@linglung
er...
your perspectives
ok...

::cdot the dot:: said...

yg gua paham....


TAMMAT!!tu jek..

.::WaNiE::. said...

gwa percaya sifat racist dalam diri gwa mmg ada

contohnye mcm mana gwa tak suka bangsa lain(tak yah ar bagitau yg mana kan)

racist kan?

tapi yayang, race pun best jugak..

jom race !!

J. Love said...

we are all racists to some extent.

gua potong jari kalau ada orang mengaku dia tak racist langsung.

eh. potong rambut lah. gua pun dah lame tak gi trim ni.

Epul Azimi said...

pepagi dah citer pasal race ni,wa ngan jiran wa yg berbangsa lain ok je,walaupon dlm negara ni kecoh yg ni lawan yg ni tapi tu hanya politik,kami ok je siap gelak2 tgk dorang dok menyalak2 ntah ke ape benda...sekian,......

Whoopz said...

Juz take a little bit of sumthing.. N every will b juz fine.. :)

siggplus said...

gua langsung tak racist.

tapi gua tak suka bau keling time dalam tren

pahit!

DuniakuAbstrak said...

sifat racist itu sndiri secara sedar atau tidak da terpalit dlm diri masing2..

nak buang sifat tu dan menerima secara terbuka hubungan sesama kita tanpa mengira latar blakang kaum/agama/bangsa memerlukan hati yg benar2 ikhlas, ilmu yg benar2 cukup..

siapa yg sanggup? masing2 ego, hati tak cukup ikhlas..mungkin ilmu pun masih tak cukup?..

miss hav0c said...

aah gua sokong cdot..pewit cdot bertemu kita di sini..


TAMMAT

senandung semalam said...

setuju ngan linglung...

reen_sofee said...

derr.
racist sebab nak melindungi kedaulatan bangsa sendiri?
salah ke?
racist sebab nak perjuangkan bangsa sendiri.
tak boleh ke?

hellioz said...

@cdot
tu yg gwa tensen tulis english tuyh
gyahahahah

@wanie
JOM!!!

@J.love
nak gwa teman x?
gyahahahahah~

@epul
politik memang camtu
hidup kita ni semua bende pon politik
gyahahahahah~

@whoopz
agree...

@siggplus
yeah mang
its a fact
gyahahahahah~

@ayul
ye, ikhlas
lu sanggup?
gwa sanggup...
lu cmne?
gyahahahhaha~

@miss havoc
ARGHHHHH!!!
gyahahahah~

@reen sofee
Kedaulatan bangsa sendiri?
ape maksud bangsa berdaulat?
kenapa perjuangkan bangsa lebeyh2?
kenapa bangsa? bukan agama?
ada apa dengan bangsa?
perasan x sebab bangsa kita berpecah?
gyahahahahah~

lufkin said...

Racism will always exist as long as race exist regardless where you are in the world.

Nationalism will always exist as long as nations exists.

Religion unite them all..

reen_sofee said...

derr
aku bagi opinion jaa.
jgn hentam aku lak!
hahaha
aku sokong tang perjuangan agama tuh!
sebab terlalu memperjuangkan bangsa tuh sampai lupa perjuangkan agama!
padahal, bile sesama islam kite sume bersaudara. tak kre arr cina ke melayu ke india ke.

tapi susah gak kalo tak memperjuang kan bangsa!
huhuhuh
weh aku merepek pa ntah!
caca marba sebab outline kene reject lagi! :'(

areleaf said...

gua syak kite kene pasang lagu micheal jackson pastu nyanyi ramai2..baru la kewl ye dak?

MrNamie said...

adeh, ape yang ko tulis ni betol gak... kalo kita support bangsa kita, secara tidak langsung jadi racist jugak,...kalo deny hak kaum lagin, mmg sah2 racist.. keke

sepatutnya isu perkauman ni tak yah muncul.. biar jadi mcm waktu mahathir dlu, aman je semua kaum.. :)

amoi said...

aku tak racist. aku kwn dengan semua bangsa. even negro dan bdk arab pun aku boleh huha huha dengan dorang.

;))

caya tak?

aLy said...

org sendiri pun tak sure betul2 darah bangsa yang mengalir dalam badan ni..

dan islam bukan bangsa kan..

ehh race?
abah org suka race
race kat highway
jalan kampung pun race jugak
tunggu surat saman saja

XD

shoriii
telambat merepek lak org kat sini sebab tadi pegi berjimba la dude

mak cik said...

the phenomenon of being indirectly racist scares the shizz out of me. there's thousands of example that cant be seen due to the thin line that separate it from being a patriot.

i dont believe that there is still is pure race out there, especially in malaysia, that it. we did almost particularly everything together. (and i love every bit of it) but does it corrodes my malay sentiments? no. the fact, we are culturally diversify as a nation.

alvin takda umah harga 8juta said...

"When YOU deny other race's right, You are directly being Racists

gua ikut je la..
wa setuju..

weyhh..
ada sapa2 nak libas lagi tak..bosan lak takda huru hara..

acap2405 said...

kebanyakkan racist nih fobia ngan bangsa lain..
kebanyakkan orang orang tua yang dah sampai umur ke kubur yang fobia..
sebab semalam aku kat majlis tunang kak sedare aku tertiba dengar orang tua sembang pasal racist..
racist pasal tanah laa..
racist pasal awek laa..
racist pasal kain pelikat arr..

nak jer aku kentut kat muka mereka..
aper kejadahnya wei nak sembang racist kat majlis orang..
sepak kang..

-sori emo-

Aqram said...

racist is everywhere, everytime and exist early than you.

menyalahkan rasis kerana menimbulkan prejudis seperti menyalahkan tuhan kenapa kita dilahirkan tak terus masuk syurga.

yeah. im malay. and i hate chinnese. but, what chinnese? i hate certain chinnese who always gamble and drunk. Are they people claim as racist? if yes. it means people now are blind and fool.

cina yang baik. buat apa nak benci?

qishie said...

aku membesar dengan surrounding yang full of racism.

contohnye;

ko ni cakap putar belit la!macam ________ betul!

ko ni suka sangat mencarut kenapa? dah terikut perangai _______ yang makan babi?

dah nak malam ni.dah2 masuk rumah. karang kena kejar dengan _______ mabuk.

tempat kosong tu pepandai ko la nak isi bangsa yang mana.

Besi Karat said...

adakah post ini ditujukan untuk PERKASA?
kahkahkah!

bak kata nami,selagi dunia ni bernegara,selagi tu semangat kenegaraan akan ada.dan selagi tu isu rasis tetap ada.

racial hatred.
elok dengar lagu a.c.a.b neh.

eszol said...

nak bwat cmne
da dr kcik kite blaja utk do something 4 agama,bangsa n negara.
lu nampak x sequence nye tu
agama 1st
2nd bangsa
3rd negara

sape yg define racist tu SALAH?
korg sendiri yg define
aku x taw la sape yg define,tp s long something that can lead a threat to national security,sume pon salah.
kpale otak die
tu sume ikot definition masing2
klau kerajaan ckp awal2 racist tu x salah,takkan ade la racial hatred.
sbb sume org akan lali
n bnde tu akan dianggap biasa
korg kne ingat,kita yg bwat rules,kita jugak yg boleh ubah rules



raar

hellioz said...

@eszol
klau kerajaan ckp awal2 racist tu x salah,takkan ade la racial hatred

x jugak..
rakyat marhein xperlukan kerajaan untuk define perkataan racists
racists tu perasaan xsuka kaum lain
benda ni environment kita yg didik
bukan salah kerajaan

kita selalu sgt carik alasan nak tuding jari kat bende lain padahal kita kena pandang cermin untuk carik benda yg salah tuyh.
semua nya back onto us.
mcm mane kita terima keadaan tuyh

Ries Lee said...

parti2 kat malaysia pun berunsur racist.
perjuangkan hak kaum masing2.
wujudnya sekolah jenis kebangsaan.
itu pun satu bentuk racist.

eszol said...

der,lu phm x concept govt
they hv d power n responsibility to the citizens
they the one who create the law n instill the idea of racism
lets say if they impose a law saying that it's nvm to be a racist,they would.nt be a problem of racism
its all about nature-nurture debate.
you shld remember the nature of human being
ppl tend to evade n discriminate the non-commonalitie to them.
n as a good govt,we shld nurture the citizens


tp pe lu ckp x salah

x jugak..
rakyat marhein xperlukan kerajaan untuk define perkataan racists
racists tu perasaan xsuka kaum lain
benda ni environment kita yg didik
bukan salah kerajaan

kita selalu sgt carik alasan nak tuding jari kat bende lain padahal kita kena pandang cermin untuk carik benda yg salah tuyh.
semua nya back onto us.
mcm mane kita terima keadaan tuyh



lu kne ingat,environment tu control by govt,the authority!
so its get back to govt responsibilities.
govt control the nation n its feature.


mmg back onto us
sbb govt consist of human being.
human being have their own nature.
so govt yg merupakan manusia ni jgak kne la cermin diri balik

hellioz said...

ok jap
gwa lost

main point lu nak salahkan kerajaan la kan sebab dorg yg bentuk rakyat?

sini la silapnye bila kerajaan yg bentuk rakyat.
Supposed, rakyat yg membentuk kerajaan.

bile bende ni berubah, rakyat jadik bodoh, xreti menilai mane yg patut ditapis.

FYI,
selama kita merdeka
selama tu lu la kerajaan membentuk rakyat.
they should have work vice versa actually.

gwa salahkan ownself mentality.
tapi btol gak lu ckp.
kerajaan yg ade kuasa.
it means they fail la
ah, negara mne yg dah deny 100% perasaan racists...
gyahahahhhaa~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~