Monday, July 26, 2010

SMOKING

Generalization

Gwa amatlah kagum dengan pemikiran2 kolot yang suke generalize orang sesuka hati.
"How can you still live your mind in the 19th century?"

Gwa hengat dah zaman maju jaya ni xde orang yang pandang serong, pandang sipi2, xpon pandang sbelah mata sambil tutup sbelah mata or xnak pandang dah orang2 yang SMOKING.
Rupanya ade lagi kaum ni.
Giler conservative...

Smoking je kowt...
Bukannye rogol anak dara makcik bedah mahupun rogol anak kucing.
Bukannye curik pelam kat kebun pak mat.
Bukannye curik kabel
Bukannye rompak bank
Bukannye Isap dada n dadah
Bukannye merempit 
dan yang pastinya bukan mengendap orang mandi pon. 

Typical minded will  give a bad impression towards smokers...
why did this happened?

Maybe they were born n raised in a time capsule where they didn't have another wider perspectives to look at.
Nama pon membesar dalam time capsule.
Eyh? Ade ke orang membesar dalam time capsule?

Gwa xtau la...
If and only if Smoking is a crime,
then, u can said smokers are bad bad guys...

Tapi, kalau smokers xkacau hidup lu,
jahat juga kah?

Lain la kalau lu orang 2nd hand smokers.
Tapi xyah la assume every smoker is a criminal villain fugitive bastard and so on and so forth....
Don't judge coke by its tin...
eyh?
Don't judge anything like u were god or something unless u are a piece of perfecto...

Bukan gwa xbagi lu orang judge anything,
just don't randomly make a premature judgement...

Muka ganas tak semestinya dalam hati xde taman...
Muka baik macam alim ulamak tak semestinya hati x berkarat
Kadang2 orang yang muka ganas tu lagi baik hati dari orang yang hati busuk tapi muke cam saint.
Lu orang paham x kronologi gwa?

Gwa tau,
mesty ramai yang smokin aces kan?

So, whether u r a girl or boy or men or women,
gwa pedulik hape lu nak buat ape,
janji lu tak kacau hidup orang sudah...
Its not a crime being a smoker.
And i believe its your right to live your life to the fullest,
gyahahahahahhaahh~

Link of the fucking day : JELLABIES aka J to the Love
manusia ni kena tiau dengan gugel sampai kena buat blog baru
sian yayang~ gyahahahahaahah~

P/S : Yeah, perempuan yg smoking siyes kewl... 
[kewl macam maria ozawa pakai coli pink]
gyahahahahhahaahahah~

 Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

37 comments:

Zinedine Zaiddin said...

Aku x kesah ko nak merokok, tapi tolong jangan merokok depan aku. Dan sebagai member..aku nasihat jugak la kat member2 aku yg smoking tu supaya stop..

Pelatt said...

gyahahahaha.... buduh fikiran camtu... sian sayang gua tu.... ishhhhh

natra md.nor said...

I genuinely hate smokers when they smoke in front of me. Heh..

The smell is overwhelming! and not to mention it got stick on my clothes as well. Not cool, dude.. Not cool..

maisyara Pot! Pot! said...

aku tak suka bau dia je. bukan tak suka orang yang merokok. sebab dalam family aku pun ada yang merokok. ngee^^


dan aku tak kisah hidup mereka. bak kata, pepandai jaga kesihatan sendiri. kan? kan? kan? :P




* kenapa orang yang suke mengumpat tu tak pula mereka cakap jahat erk?

hiro said...

hisap cerut..bgus tuk jantung.

amoi said...

aku tak judge pmpn smoking ni teruk. sebab aku tak kenal langsung pmpn yg smoking tu. entah2 lagi baik dari aku yg perangai setan ni kan.haha.

i like this entry. u already voice out my thinking.

moral: Don't ever judge people from what u see how they act in front of u.

:)

bukan penggoda said...

apesal blog lu dah bwt plastic surgery?

bukan penggoda said...

apesal blog lu dah bwt plastic surgery?

john bert said...

aku setuju dengan

"Muka ganas tak semestinya dalam hati xde taman..."

Berd said...

hisap masa berak. yang ni paling rare.

aLy said...

janji takde hembus asap rokok depan muka ni
itu je
ok

RastaMat said...

Guwa SETUJU!!!!

areleaf said...

tu la pasal,gua pon tak paham mentaliti org skrg..gua pon tak merokok tapi takdela sampai gua benci perokok..sigh...

Kie-yu said...

bila aku jmpe smoker nk je ckp mcm ni:

lu nak smoke?
lu punye pasal la bhai
jgn hembus asap kt muka aku sudah!
cacat anak aku nnt kaulah punca

wakaka =p

geLaSkaCa said...

lg HOT bau shisha dr bau rokok..
dah la asap tebal..
dah mcm bru lepas fogging nyamuk..
cis!!

nemo said...

wa ta kesah org smoking. sbb dia mmg dare.

tp...


wa kesah kalu org hembus asap depan wa sbb wa 'alergik' asap. o.O



pape pon~



chill! wa x judge coke by its tin. dun worry. wa ske coke lam botol je
(^_^)

J. Love said...

macam yang pernah kite gossipkan suatu ketika dulu waktu kita sedang hangat bercinta.

gua tau lu tau where my stand in this matter.

gua akan pelik kalau laki tak smoke. sebagaimana gua pelik pada lelaki yang tak minat langsung kat soccer.

bak kate pacik gua, hisap rokok mati, tak isap rokok pun mati.

mungkin adee orang argue statement tersebut. peduli ape la kan. it's a fact, eat it and deal with it. heh!

PS: gua rase gua belum bagitau lu gua dah start smoking light-light balik. haishhh!

PSS: thanks for the backlink yayang!

AyuE SurihanyOt said...

pakwe gua merokok..yang gua hangin tu bila gua bau laki len merokok ja gua taching2 ingat kat pakwe...macam haram kan...



gua tgah rindu pakwe gua isap rokok depan gua ni...sekian...=(

afiff edogawa said...

setuju....!!!!

deus X machina said...

Merokoklah demi kemajuan ekonomi negara
Tanpa perokok, kutipan cukai akan berkurangan....keh keh keh

Aidi-Safuan said...

haha... tak tau naper, tapi member2 aku yang smoking kalau lepak ngan aku. mesti dok jauh2 time nak smoking. so gua pon tak kesah kat smoker jenis nih. :)

PembunuhSenyap said...

aku yakin yang bukan perokok kebanyakan suka isap dada..
tanya la awke2 dorang..
hahahaha

J. Love said...

gua macam nak pawranawei je lep lep tu sampai dia tewrjatuh.

lumut said...

sini pompuan smoke tuh mende biasa...

hellioz..
tadi aku ade taip komen panjang2 utk kau..leps tuh aku delete...
ape pon..kau jage diri....

hehe

.::WaNiE::. said...

Lu nak merokok lu punye hal

Jangan hembus kat muka wa sudah.

Gwa merasakan isap rokok tak cukup klimaks utk wa. Maka gwa kansel nak jadi perokok tegar.

Tp yg lagi satu tu mmg wa tegar lah

kahkahkahkah.

zuliana_me said...

It's not purely about the mentality of the non-smokers. We should consider both parties.
If the smokers smoke at public places like restaurant, they already expose the others to the danger.

I have friends who are smoking & they are very nice ppl. even my big bro is smoking. But they usually consider others & ask if I mind they smoke infront of me. I would, I have asthma.

DuniakuAbstrak said...

aiyo..nak smoke smoke jauh2.. haha
aku takde problem dgn perokok yg beretika. perokok yg tak hormat org yg tak merokok tu yg problem.

fazreen said...

lu agak2 gua S-M-O-K-I-N-G x? blog lu sekarang baru mengancam..hidup hitam..haha

fhunky-fhinky said...

smoking lagi bagus dari duk sebelah member tgh smoking, amik asap dia je...



kan2x....

SZ said...

segelintir smokers je yg berperangai x berapa nk elok, yang lain ni baik-baik sebenarnya, contoh terdekat, dlm family sendiri, abah, abang2, semua smokers tegar tu.. cool jek..

macam lu kata, kat sini bukan takat maria ozawa je isap rokok, yg bukan maria ozawa pon berkepul2, tp cool jek..

Hidemichi said...

Gua pun merokok tapi lite-lite. Cuma gua tak respek brader2 yang merokok tak pandang kira kanan, tak timbang tempat sesak dgn orang, tak kira sebelah budak kecik ke bilik kecik ke.

Lagi satu, isap dlm tandas rumah sendiri xdehal. tapi isap tandas awam perlulah faham tandas biasanya tempat tertutup. Satu batang rokok pun dah cukup bagi bau satu kawasan!

maCy said...

i dont like smokers.. m bro smokers tegar.. n baru2 ni he was hospitalized sbb jntung and the main reason is sbb smoking..
since i love u helly, my dear frn, do try to stop~

e said...

weed...............

free love

e said...

weed...............

free love

Affan Ruslan said...

"Muka ganas tak semestinya dalam hati xde taman..."

lu ckp pasal diri sendiri ke? hehe

Anonymous said...

nampak sgt lu manusia bodo,tak byk membaca tp nak berlagak pandai bila berblog.yahudi tokey besar rokok tp diorang sindri anggap merokok adalah taboo sbb merokok bukan stakat bg efek dr segi kesihatan tp bt generasi lembab! tu sbb ko ni lembab dan dungu bila berkata2.aihh aku simpati ngan generasi ko

MZOLIVE

hellioz said...

serbanistas detected!
gyahahahahah~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~