Monday, July 19, 2010

Syarat2 Nak Suruh Gwa Join MLM

Lu orang mesty tau ape itukah MLM kan?
gwa yakin dengan bernasnye gwa dah jumpe macam2...
tapi MLM terbaek adalah AL-OBE 5000 kalau xsilap sebab pakej dia ringkas dan menarik
Itu gwa rase tokey dia maju giler sampai tokey dia mandi dwet je hari2
xmandi pakai air...
ape kelas da kaye mandi pakai air dak?
Tak kelasss la bak kata kucing gwa kat sbelah neyh...

Ahha...
berbalik kepada ape yang gwa nak bincangkan tadi,
gwa tadehal dengan MLM neyh JIKA
semua yang gwa nak listkan tu ade dalam MLM itu sendiri...

Ape list2 tuyh?
ini dia list2 yang gwa maksudkan


1.     Sape2 yang promote aku wajib ajak aku makan kat Tony Roma’s DAN belanja aku makan ape sahaje yang gwa rase macam nak makan....
           Gwa xboleyh cakap formal ah, nanti iblis gwa lari....
Kalau tak?
Gwa cakap camni jela
“lu cite lebat, blanje gwa makan sorang RM100 pon trouble ke?, nyah lu dari pandangan gwa!” 
sambil borak2 ngan kucing gwa yang merengek mintak frieskies...

2.     Promoter MLM gwa haruslah menanggung segala perbelanjaan gwa. Nak tau ape yang perlu dia support?
-         Kenderaan mewah berharga RM 200 000 ke atas....
Bawah dari itu gwa akan tolak bulat2, pipih2,....
-         Pakaian yang mahal2 terdiri daripada brand2 terkemuka antarabangsa seperti CK, Burberry dan lain2...
Topman gwa tak sentuh sebab murah sangat....
Lagipun bunyik brand Topman buatkan gwa rase seram sejuk kerna it SOUNDS GAY.
Gwa bukan TOP dan gwa bukan BOTTOM....
Gyahahahahahahahahahahahah~

3.     Promoter tu wajib tunjuk gwa rumah yang dia duduk dan statement2 yang dia ade supaya gwa percaye bahawe gwa jugak akan jadik seKaya beliau

4.      Promoter tu juga mesty lah bagi gwa I-Phone 4G dan segala perkakas yang gwa rase gwa nak bagi membuktikan dia ade duit lagi banyak dari gwa.

5.     Gwa nak dia taja gwa pergi Bermuda Island Sebab gwa nak sangat tau ape kejadah yang ade dekat SEGITIGA BERMUDA tuyh....
Sumpah dream comes true kalau gwa dapat jumpe tempat yang misteri tu,
Gwa nak jumpe bende2 pelik yang ade kat sane....
Kalau bende pelik macam Frodo ngan Berd, gwa sikit pon tak kesah,
Gwa nak something more EXTRAORDINARY sebab gwa ni spesis2 extraordinary gak. Gwa mane ade minat sangat bende2 typical yang  orang selalu kejar...

Ok. Gwa tau!
Walaupun gwa listkan sikit sangat, tapi gwa yakin lu paham ape yang gwa cuba maksudkan kat sini....
Kalau lu setakat tabur air liur lu sepah2 kat gwa,
Kucing gwa lagi petah bercakap dalam bahasa meow2 dia....
Tapi jangan risaw, kucing gwa kalau membebel, dia tak akan merembeskan terlalu banyak air liur macam lu orang (penipu MLM) yang suke sembur air liur banyak2 sampai gwa kompius ni hujan ke ribut topan...

Akhir kata, Majulah MLM untuk si PEMALAS yang selalu kena tipu hidup2...

P/S : Gwa Sayang semua tokey2 MLMers yang berjaya menipu ramai MELAYU PEMALAS yang TAK SUKA KERJA tapi nak KAYE CEPAT...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

48 comments:

Yatre Hayati said...

hahaha...teringat cerita kat tv 3 masa ari sabtu aritu !!

hiro said...

keh2...gua rasa baik join Dr Rozmey..ahhaa.

@yuE said...

haha...terbaik okeh...gua sumpah dah tak caye kejadah mlm nih...


lagi satu login fb dapat 100...pas tu nak tag2 muka gua kat duit2 diorang...aahhh macam haram..

Pelatt said...

MLM hanjing

maCy said...

memang la hellioz ta join MLM.. maCy tau y jual rojak kt kolej sebelah tu hellioz kan??? ngeh3~

oiyt, shoutbox xleh kumen la.. nah nengok link ni. cm best~
http://qieflysidolce.blogspot.com/2010/07/nyah-kalau-ko-peminat-fanatik-uncle-ben.html

~anna&anuar~ said...

MLM kunun... lu pegi bukak website tv3.. pegi tgk citer SAHAM NERAKA sane.. budus la... mencik.. kunun kaye.. nnti mati, lu suruh lu punye duit korekkan & kambuskan liang lu...

uwaaa...ustajah dah ai skrg...

.::WaNiE::. said...

lu jangan lupa

kalau promoter tu bagi lu tiket pegi Bermuda Island harus la lu bawak wa ngan jlo sekali okeh?

tak koser wa MLM MLM ni

deus X machina said...

MLM=member lanyak member

reen_sofee said...

mak aik!
tinggi demand ko!

Lya Colours said...

ni kalo tokey mlm baca, menangis lah beliau

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hahaha...

kl ko g bermuda nt, kemsalam kt frodo..die duk sana..

ko try search kt google earth..kt bermuda island, ade bandar weh..ko blh menginap kt situ

Kie-yu said...

hoh!
hambek setepek
aku nk share kt FB dak2 yg iklan MLM kt aku
login FB dpt sjuta la, klik dapat seriban la
hampeh~

Berd said...

senang cite baik angkat jadi raja.

alvin takda umah harga 8juta said...

mlm tu yg gua tau maknanya malam..

fhunky-fhinky said...

hahahaha...
lu mengingatkan gua kepada seorg promoter MLM..

ajak gua lepak mamak, dtg naik nuovo merah, ajak gua buat duit riban2..

pastu gua kena belanja dia teh tarik..
WTF!

J. Love said...

gua nak kaya je. ape care pun. kah kah kah! jangan ade MLMers promote kat gua sudah!

ahfat said...

haha.. mcm haram~

areleaf said...

lu jgn camni hell..lu kan tgh study,klu lu join MLM boley promote kt kwn2..dpt duit,dpt hilang kwn skali..

Ries Lee said...

boleh kate semua promoter macam tuntut kitab MLM yang sama.
bila nak promote ayat streotype jer.
tak lari harakat dan tajwidnya.

::Sarah:: said...

Don't you just love those MLM towkeys. But I like your demands. Memang compulsary buat demand sedemikian rupa..Mwahahahahahaha~

Adeqq said...

ahh! MLM hampeh. suke tabur janji last2 pakat lari. so, sile jgn join!~

Frodo Baggins said...

helly

Frodo Baggins said...

berd

Frodo Baggins said...

memang

Frodo Baggins said...

rare

Frodo Baggins said...

beliau

Frodo Baggins said...

tokey

Frodo Baggins said...

mlm (malam)

Frodo Baggins said...

cari

Frodo Baggins said...

pelanggan

Frodo Baggins said...

setiap mlm (malam)

Frodo Baggins said...

jumaat keliwon!

Frodo Baggins said...

helly, jomm g kerajaan langit ayah pin!

Frodo Baggins said...

kaya wooooo....

syaf said...

apakah!!! aku sponser ko pegi segi 3 bermuda..mari...datok aku kaye...

mlm cam harem!!!

Lady SharpShouter said...

apsal kucing lu makin byk enterprem ni? lu nk kasi dia fofular dr lu ke?

wehh, aku setuju sgt.nyampah aku org2 mlm ni. ckp pung pang pung pang, habuk pun tarak.

Sir Marcello said...

gua anti gila ngan promoter MLM nie..lagi vavi bila yg jadi promoter tue kawan baik gua, kawan lama...sedara2 yg lama tak jumpa...

gua ada pengalaman bangsat pasal MLM nie..adalah sedara gua..lama tak jumpa..mai ngan bini..bajet nak jumpa pasal dah lebih sepuluh tahun tak jumpa...

borak2 punya borak..tetiba promote MLM dia..lahanat...siap dalam tempoh seminggu asyik anta sms motivation suruh join..macam vavi jer gua rasa sedara macam tue...

gua nak kasitau kat bebudak ipt yang bodoh dan miskin...gua tak dapat pinjaman PTPTN tp gua lebih survive dari budak2 yang join MLM..sebab apa? gua bijak..tak fikir nak kaya~

selamat beramal~

maisyara Pot! Pot! said...

tak minat lerrrr... macam cilakak je. xD

eiffel said...

huhuhuu...g mam r ngan MLM tuh!!!
smuanyer menipuuuuuuuuu



:my blog:

The Poyo Me said...

btul....member MLM gua...iye2 nak belanja. letak duit kat dashboard kreta ak walaupuan ak kata 'no thank you'.

pastu, lepas 3 jam, ak hantar die balik, die tgk duit tu still ada atas dashboard ak.

"tak mau ker? ak amik..."

wadehelll? lima inggit pon!!

bajet gentlemen....pffttt

Wan Perlis said...

membe gua ajak join hyprobulk

alidyangon said...

Sokong penuh 100juta%

Sewa keta BMW, Merc, Ferrari, Lamboghini, Bentley sehari dua, pastu ambik gambar kat depan, pastu tulis dalam iklan macamlah dia dah beli kereta tu. Kawan saya ramai yang buat macam tu. Nak sewa kereta tahap raja raja pun boleh sekarang.

Cakap kat bakal downline ( bakal tertipu) masuk juta juta, tapi belanja makan, haram tak pernah...porahhhhh!!!!

Aidi-Safuan said...

ala, baru ingat nak ajak ko join under aku. :P

¶A.K.I¶ said...

keh keh keh!!!

haidir neeza said...

hahaha..kt fb skrg pun fofular psl unstoppable..tag2 orang dgn duit diorg tumpahkan kt bonet kete..cm syiall!!

dlu aku pun pnh ttipu ngn skim piramid mesir purba ni..hahaha

bnyak lg cara nk sng..skrg aku ternak ayam kampung sambil2an..senang gak aku..yang penting usaha..bkn sng nk sng tp sng nk ssh..hahahaha

mitchelle nur alya said...

Hell, i pernah kena.
mmg kaw2 babi ah, kalau orang tu bukan kawan rapat masa skolah dulu, gwa tak masuk cmpur hal MLM beb, ini kawan sendiri pon tarik skali, mmg aku kaw2 kasi report kt SSM. tak serik2 ke tipu duet.
wtf ? haha

Faiz Tapit said...

aku pun ada membe ajak...
pukimak gila lah...
pastu aku sorang lawan ngan satu table... kah3

Amiey White said...

MLM - Melayu Lanyak Melayu .

cakap lebat , kereta sewa , handphone pinjam , duit Along .

makhluk yang layak dihapuskan hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~