Friday, July 16, 2010

YEAY! Harga Minyak Naik Lagi!

BERITA GEMPAR

Dilaporkan Tanpa konspirasi teori di Pluto

BUMI : MELEISIA - Nampaknya harga minyak naik lagi dan lagi dan lagi sampai semua orang naik bising. Dilaporkan kucing gwa mempelawa kucing2 satu taman gwa untuk memprotes di depan konsulat? konsulat mak kau. Protes depan kucing Najib sudah.. Nampaknya alasan subsidi sekali lagi dijadikan alasan untuk mempropagandakan orang2 yang buta mata hati. Kejadian ini menyebabkan kesesakan di semua petrol station di seluruh malaya kerna nak save 5 sen kali bape juta ntah pengguna jalan raya. Perbandingan harga minyak negara2 lain yang lagi mahal dan agak tak masuk akal buat kali ke lapan juta dijadikan alasan yang agak mudah dipercayai orang2 yang kurang pengetahuan tentang ekonomi. Propaganda ditaburkan lagi sesuka hati. Nampaknya orang kaya akan terus menikmati subsudi tanpa rasa bersalah. 1 Malaysia kan! gyahahahahhaha~

WOI!
bagi la orang2 miskin rase subsidi tuyh.
Lu orang2 kaya kat atas sane g la naikkan harga minyak untuk diri sendiri bangsat!
Gyahahahahahahhaha~
Macam Pookey!
Da kaye pon makan duet orang miskin
Cam bangsat pon ade gak.

Macam mane la Pak Mat kat kampung ceruk mane tuyh merungut pasal harga naik neyh.
Maybe dia mengadu nasib dengan kawan sekampung dia yang kerja kampung sambil hirup air teh o kurang gula sebab gula pon madah kena catu je tiap mase. Bangla btol!

Gwa syak nanti sampai satu mase harga minyak kita same dengan harga minyak kat UK baru kerajaan nak cakap camni
"Ala rakyat2 sekalian, Harga petrol sama lagi dengan harga minyak UK, blom lagi mahal, kalau lagi mahal bole la lu orang bising"
Gyahahaahhaahahha~

Gwa syak lepas ni warga meleisia kena pakai basikal la nak pegi kerja, baru nampak cam eco2 lancau tuyh...
Gyahahahahahahha~

Da la,
Bukan Najib bace pon blog sampah gwa neyh..
Marilah same2 kita sokong parti liar bagi menaikkan lagi harga minyak kat negara neyh.
Boleyh kita layan ecstacy sambil layan parti2 liar tuyh...
Gyahahahahahahah~

P/S : Jom tolong gwa buat thesis untuk rakyat meleisia. Gyahhahaahhaah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

31 comments:

amoi said...

dah byk kali refresh fb.
tak auto updated pun.
betul ke tidak setting?

Eciz said...

KAHKAH. gila bangang. tu la, yang kaya makin kaya, yang miskin makin miskin. pe kata, lu pegi anta link entry ni kat belog 1 malaysia tu. bia dia tawu sikit rakyat jelata ni kebisingan

hiro said...

vavi, faking..suka buat gua pergi rumah milah jalan kaki..biase merempit.

areleaf said...

naseb baek gua org berada..so gua tak terasa sgt la..tp klu tetibe die naik sampai 50 pound sterling seliter memang gua kasi amuk satu parlimen..

Seha Haris said...

pehhh. thesis.

haha. politic is bullshit!

::cdot the dot:: said...

bodoh hek..suma pun nak naik...

camne plak gua nak suap keta gua tuh?kalau bulu bole jual, gua jual buat tuang minyak..

gampang!!

DarkSky said...

takpe, 5 sen je seliter.. mmg aku isi satu liter je tiap kali g stesen minyak, 5 sen je, takde hal la, hahaha..

yg kaye btambah kaye, yg sengkek btambah sengkek..

Aujinz said...

alaaaa...

mane ade naik..
dikurangkan jerr..



gagaggagagagampang....

Da LovaC said...

gua dah cakap gak hellioz..pas ni semua kje nak naik harge gak..alsan minyak naik..celake tul..

lilacfla said...

x pe, org kaye kan miskin budi. so yang misekin sedekahkanlah harta supaya banyak skit buat budi. (oh apa aku merepek)

ahfat said...

saya suka minyak kerajaan
hoho
najib dibomoh perempuan pukaa

p/s : pookey , mcm best je ayat ni

RastaMat said...

Terima kasih kepada kerajaan kerana menaikkan harga minyak..
Guwa boley jamin,dalam mase setaon lagi ada kenaikan minyak dengan alasan lapok tu..
Lu TUNGGUUU.....

intanurulfateha said...

stakat naek 5 sen ape ade hal
knp x naek terus rm50 kan senang!
T_____________________________T

Botak said...

yg pasti, harga barang akan naik pasni...
confirm nyer...

Epul Azimi said...

yeay,yeay,minyak naik(mungkin itu lah sorakan konco2 beliau)...sekian...

.::WaNiE::. said...

yayang,

yu ni memandai je kata minyak naik

mana ada

cuma subsidi dikurangkan ajelah !

maisyara Pot! Pot! said...

pakai basikal pun bagus apa? amalkan gaya hidup sihat. haahaha xD

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

wanie: subsidi kurang = naik harga

jgn tertipu dgn laungan


p/s: sakit mkin sakit la

amoi said...

tak jadi lah tu beli evo.
=p

deus X machina said...

Ala 5 sen apa ada hal
Felda rugi berapa bilion pun kami tak kesah
Sime Darby rugi pun kami tak kesah

Malaysia Boleh!!!!!!!!!!!

.s.o.f.i.a. said...

ala..... baru plan nak beli kuih raya banyak2 tahun nie. kensel lah. sebab kuih mesti naik harga. sebab mentega naik harga. sebab buat mentega pakai mesin. mesin kena ada orang operate. operator mesin pi keja nek keta. keta pakai minyak. minyak naik harga. so kesimpulannya, raya tahun nie makan jer kacang ngan yin. itupun kalau ngan yin tak naik harga....

Fiq said...

cam haram tol la..minyak naik, semua naik harga..babess..nak makan kat mamak kena 8kali pikir masak2 lu. seb bek wa reti masak.
meh nk bgtau.. menteri tuh semua mana kesah sesak nak cari rejeki minyak da naik ni.. barang rumah semua kjaan tanggung, minyak keta free, keta pon free.. kejadah!rakyat didahulukan konon......pirahh..!
lu tak caya? lu tanay najib.

Berd said...

minyak naik kita jugak yang untung. boleh raba-raba, romen-romen. ok tak. itu naik minyak sebenarnya.

DuniakuAbstrak said...

kena kayakan diri dan family baru tak terasa..hmm

Lya Colours said...

parti liar kat mane
naj joinnn
wooott ~ ~

J. Love said...

gua tak kisah govt nak buat ape pun. naik harga minyak ke, songlap duit felda ke, bina balai polis besar besar lawa lawa kat tepi highway ke, bik mama beli gelang harga rm400k ke, shopping rm70k kat thailand ke - tak tak gua tak kisah.

kalau gua kisah, nanti yang dok sokong 1malaysia cakap orang cam gua ni reti complaint je kang. so takpe. gua tak kisah. biarlah diorang nak naikkan setinggi gunung sekalipun. serious gua tak kisah.






















babi punye politikus.

Pelatt said...

gua syak lu ngan deus pakar politik... sial tubuhkan parti politik blogger

shapoji said...

dorang dah lar byak duit...byak mende plak dah free....tapi yg kaya nie stay kaya...yg miskin stay miskin....sebab melesia dikawak the dumbass kayas!!!!

shapoji said...

dorang dah lar byak duit...byak mende plak dah free....tapi yg kaya nie stay kaya...yg miskin stay miskin....sebab melesia dikawak the dumbass kayas!!!!

shapoji said...

the kayas stay kaya, yg miskins stay miskin...sebab malaysia kne perintah oleh babis!!!!

mitchelle nur alya said...

biasalah tuu. masa tak naik, bodek sgale turun, masa naik diam2 kecik, duduk jamban korek hidung tutup telinga. mmg cmtu.. dah fedup sudeyh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~