Tuesday, August 24, 2010

Amazing Weirdo?

Gwa hairan orang yang taksub n dok sebok2 nak bising pasal kalimah suci yang muncul kat macam2 benda.
People nowadays are so fucking blinded with all those small things sampai lupa that there's ZILLIONS of wonders that should be amazed with.

Gempar kalimah suci dekat batu, Kambing, pokok, awan, daging, keropok lekor, basikal, tepi longkang, parut, and so on and so forth.
Ape yang lu orang jakun sangat sebenarnya neyh?
Gwa hengat lagi mase ade sejadah berdiri months ago,
Semua dok sebok nak tengok, nak lawat, nak amek gambar bagai.
What is so special about that?
What is so fuckin special about that sampai semua berita kat atas nak jadik front page newspaper?

Haven't all Meleis realize that The SUN is more amazing than sejadah yang berdiri?
Sejadah berdiri gwa pon boleyh buat la meyh... Sigh~
Lu orang boleyh buat matahari ke?
I bet u cant!

Ade sape2  tau ape yang ade dalam laut ni semua?
Laut ni lagi amazing larh! sigh~


So,  kepada meleis2 sekalian,
lu orang xperlulah terkujat lebih macam baru kena pump up dengan adrenalin sebab there are thousands and zillions of other magnificient creation yang DIA dah buat tapi manusia lupa nak appreciate.
All my 5 eyh, 6 senses pon lagi amazing dari benda2 remeh temeh yang lu orang sebok nak rasa thrill.
Jumpa kalimah suci tu macam jumpa Malaikat la pulak. Kalau jumpa malaikat ok jugak, ni jumpa tulisan je kowt. Baek lu orang pegi tengok depan cermin and feel amazed sebab lu ade mata yang boleh melihat. Takpun bukak Koran, dalam tu lagi banyak benda yang amazing. Try larh...

Gwa pelik kenapa meleis ni suka terkinja-kinja bila jumpa benda yang kecik n remeh temeh macam tu and lupa that banyak lagi benda besar yang they should prone to appreciate. Ape ntah yang pelik sangat tengok gambar pokok sujud. Semua makhluk yang DIA buat hari2 sembah dia la. Sebab tu orang islam kena solat 5 waktu. sigh~

P/S : We forget the bigger picture because we are blinded with the small picture. 

pic credit : google

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

27 comments:

farahh said...

entahnye. dah semua benda tu DIA yg buat, sah sah lah ade kalimah suci. ia sama ada nampak atau tak je, jelas atau tak je. sigh jugak~~

paling takbleh blah bab nak 'rage' crocs sbb ade lambang 'ALLAH' kat situ. adei laaa... kalau dh nk menjatuhkan org mmg lah nombo 1. sigh lagi~

























oh morning helly! :D

zack zukhairi said...

"Jumpa kalimah suci tu macam jumpa Malaikat la pulak. Kalau jumpa malaikat ok jugak..."

lu jangan tak tau, dalam dua tiga minggu lepas pun ada orang bising pos dekat fesbuk video konon-konon nampak cahaya and they claimed it as malaikat turun dekat kaabah. amazed gile barbie padahal takde bukti scientical pon.

back then, ada satu video jugak pasal kononnnya anak derhaka cakap ibu die and disumpah jadi ikan pari. keh keh keh.. lu jangan kata lu tak tau.

org melayu ni simple je nak kencing. lu upload satu video agak2 yang boleh buat diorang amaze, then lu bubuh tittle "subhanallah!", akhir skali bubuh background music mp3 al quran.

tadaaa! u got them!

yes. all of them.

Berd said...

Kalau nak percaya sangat dengan benda tu tak salah. Sebab tu kejadianNya. Tapi biarlah setanding dengan tindakan kita.

Ni tak. nak taksub saja. Wah situ wah sini. Tapi diri tetap tak berubah. Masih jahil.

Patutnya dah tengok pokok sujud contonya. Cuba tingkatkan keimanan diri la. Kenapa Tuhan jadikan macam tu.

((nice one. harap orang lain dapat apa yg lu nak sampaikan))

Ceh. Macam mana gua boleh komen macam ni.

The Poyo Me said...

"there are thousands and zillions of other magnificient creation yang DIA dah buat tapi manusia lupa nak appreciate."

awesomest word of the day, for me.

apsal hellioz? lu punya setan da kene ikat, lu jadi baik dah?

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

btol2..pastu sibuk2 bile kt kasut crocs lmbg die menyerupai kalimah la, tapak kasut ade kalimah..padahal kalau kite tgk, kt mana2 ada bentuk kalimah kalau kite mind set nampak bentuk tu je..hm..

fhunky-fhinky said...

gua nak komen entry sebelum neh...tp lu dah kuar entry baru..ok, gua wrap up sume je..

haha!

bg gua, satu benda ttg meleis neh. Besarkan benda yg xpatot. Baik benda elok, mahu pun xelok.

Mcm entry ko yg neh, kalo nak besarkan, boleh kata is still good sbb it still remind them of god. And yet, what you said also true, god have shown His almighty in many way, its up to human to remind it, or really make His creatures think of his gratefulness. But, it is true that meleis more praising His almighty when watch potato with His name on it instead of watching sun rising and sun down, or weather changing suddenly.

Itu ada skit positif la.

Yang negatif plak, besarkan benda yang tak patot. Mcm last entry lu. Bg gua, it even sparkle then what the girl write itself. Sometimes, and maybe she intend to write with another intention that we dunno. If we read few times, take good perspective, its true that Malaysia have many mosque, because of majorities here is Muslim. If look back, she came from Singapore. How if we ask her to look at India?or maybe try look on Vatican City if she is Muslim?



I write on my opinion. For blog owner. Time kasih bg gua peluang berkata di sini. HAHA!

bg yang terasa, deal with it, tak puas hati, takyah cakap belakang. Hentam gua balik kat blog gua sudah.



p/s: gua tak tahu apa pasal gua tetiba nak berpanjang lebar neh

eiffel said...

hahaha..dat's r Meleis...
'aym betelor sebji, riuh sekampong'

lufkin said...

Kasut crocodile palsu aku macam ada kalimah suci di lambangnya...

holyshit!! must hurry make a facebook group!!

Kie-yu said...

hey helli!
derang dah jumpe malaikat la bro

http://rumah4tingkat.blogspot.com/2010/08/video-kemunculan-malaikat-di-atas.html

wakakaka!

.s.o.f.i.a. said...

naper tetiba aku rasa nak sokong ko ek.....???? macam betoi ja...... setuju!!!!

Lee Zha said...

baek bapak.

hahaha

mcjust.lol said...

setuju!!!!!!!!!

aku dh xlarat nak fikir macam mana Allah boleh buatkan jantung ni berdegup. sains pun sains la, tp semua tu kuasa Dia.

tersangatlah amazed!!

J. Love said...

gua malas nak komen pasal issue ni. penat nak fikir pasal meleis taksub.

cuma gua nak komen pasal tag line lu tu. dah lama gua nak tegur sebenarnye.

Its my perspective. Whats yours?

kenapa tak letak apostrophe before S tu? letak la letak la.

Liliyuli said...

betul tu..aku sokong! gyawahwahwah

tiafazunia said...

matahari tuh indah! gua xley nk buat, tp gua suka buat pelangi! lu reti ?

cis! ter'riak' plak!

amoi said...

errr

ada yang taksub dengan crocs ada kalimah ALLAH tu.

aku memang tak amik port bab2 ni. sebab aku tak paham.

sejadah berdiri? kwn aku ckp tu bdk2 yang buat. tak tahu lah true or not her story. LOL

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

terkejut tengok je...dia org tak taukut pun pada empunya kalimah..sembahyang tuanh..wakakawakaka

.::WaNiE::. said...

baik serbanistas

gyahahahahahahah~

hi yayang, gwa taksub tgk lu

eh?

Nerzhul said...

lihatlah alam terbentang luas..

zAi|raZz said...

Der... Al-Quran : not 'Koran'...der...
Mcm aku nama aku (bukan nama sebenar) zairazz. Kalo org salah eja 'Jairajj' pon aku bengang gak... Kalo ko lak? Huhu..
Also waNna comment on d spelling. Nothing else... ;)
Thanks for d info sharing..

maCy said...

i love ur entry. :)

tapi ay, we shud be amazed by all.. ta kire kecik or besa.. even tulisan tu pun, u cant make it urself kn? belah dua tmbikai tup2 ada kua kalimah. we never know~ :)

AyuE SurihanyOt said...

bagi aku la kan....ni perspektif aku ok...


benda macam ni boleh kalau kita nak kagumkan...kagumkan ciptaan Allah..tak salahkan???


tapi jangan melebih-lebih sampai boleh jadikan kita kearah syirik dan khurafat...


macam yg berd kata...bila kita jumpa sesuatu mcm tu sepatutnya kita tingkatkan keimanan kita terhadap Allah bukan berebut nak masok tv...


jap betol ke tu komen berd haa???ke ada org guna profile berd nih?????

anak abdullah said...

muslim dengan moslem ape beza?


hikhikhik

aku ingatkan post pasal aku...kahkahkah

AlexiaAqram said...

mereka hanya seronok pada keajaiban, misteri, mistik-mistik, paranormal, dan sebagainya benda yang ajaib di depan mata.

tanpa mereka berfikir bagaimana keajaiban boleh berlaku?

aku berfikir, according to science way.

hiro said...

pndai aok speking..hee.

lumut said...

dalam laut ade lumut lah beb..hehe

deus X machina said...

meleis meleis meleis

gua pun tak tahu kenapa meleis taksub benda-benda macam tu, yang tak tahu kebenarannya lagi

gua suka ayat last lu, so meaningful

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~