Tuesday, August 17, 2010

Buang Bayi?

Selamat sejahtera ke atas semua makhluk mukabumi

     Gwa syak statistik pembuangan bayi dah jadik issue paling hangat seantero malaya. Ape lah bengal sangat couple2 yang maen sepah2 neyh. Pegi la beli kondom banyak2, xde la susah nak carik lu orang bile ade bayi kena buang. Pastu, yang pompuan tuyh tak payah la ignorant sangat. Pegi la carik contraceptive or pills yang mampu menghindarkan diri lu orang dari beranak. Sigh~

     We do really need sex education la. Those who commit sex before marriage is too ignorant to have sex. At least before nk beromen tu pegi la carik info cmne nk elak mengandung. Ni batang tu xde protection pon lu relax je rodok sampai puas. Yang pompuan pon rela je kena rodok free. Bila dah mengandung sebok nak buang sane, nak buang sini. Adoyai, pening gwa...

     Actually, dengan penuh rasa humanity, gwa agak sedeyh la biler bayi2 tu kena buang. They deserve something better than that. They deserve a life even though their mama n papa is doing it illegally. Kan gwa dah cakap, SEX is an essential needs in life. Sebab tu gwa cakap SEX itu nikmat yang semua orang carik. Its a fat fact. Kalau lu orang nak tau, SEX la sebab serbanistas2 kat malaysia ni sokong poligami. SEX is too sumptuous to reject meyh. Dorang kawen 4 sebab nak puaskan batang masing2. Nuff said.

"APE? NAK IKUT SUNNAH NABI???"
"FUCK YOU SEX ADDICT!!!"
here we go again...
Lu berborak macam lu penah member dengan nabi je...
Tang SEX lu laju je iyekan sebab nak puaskan nafsu serakah lu orang, Bullshit!
Xde lagi dah alasan2 bodoh nak poligami lagi nowadays meyh, jangan tegakkan benang yang basah semata-mata nak puaskan kote lu yang tegang tuyh... pookeytiaw btol...
Eyh? Xpasal2 gwa rage plak...
Pastu menyasaw jauh plak tuyh...
Gyahahahahahaha~

     Ok, the main point is, gwa percaya bahawasanya kids nowadays needs sex education. At least, xde la bayi kena buang macam manusia buang sampah meyh. EMAIRITE? We evolve. So, we need a progressive move to make sure that all these shit won't happen again at least until the Doomsday comes... Gyahahahahhaha~ Hey, jangan fikir ke belakang, optimistic lah sikit. Kalau gwa buat rumah besar2 hari ni, xbermakna gwa buat untuk diri gwa sorang, maybe another 7 generation of mine boleyh duduk same dekat rumah yang gwa pernah buat aigh?

Gwa penah dengar quote yg berbunyik something like this, 
"the most generous man is the man who did something for the future generation, not for himself"
Betulkan gwa kalau ayat tu salah, tapi, i bet u know what i meant by all those wordy words... This world is not ours to be taken for granted. We will all die someday somehow... So, ape la salahnye buat something for THEIR sake, not wholly for OUR sake.

Okayh, in the end, bergembira la kamu selagi kamu boleyh bergembira. Jangan lupa kat tuhan sudeyh~ gyahahahahahah~

P/S : Jangan tarbiyah gwa pasal agama, gwa da masak sangat dah ape yg serbanistas akan comment. Gyahahahahahah~




Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~


45 comments:

.::WaNiE::. said...

What would u do for me yayang

are you a generous man?

la la la

Mieza vs Rory said...

aku stuju....diorg kena tau akibat dari buat mnde2 karut marut nih..aduhh...klu nk buat sgt, pndai2 la pki protection...xkn tu pun xtaw...

sI tEDI said...

tak sabar nak tunggu nak tgk sapa yg pertama di gantung sbb buang bayi!

Si Bohemian said...
This comment has been removed by the author.
¶A.K.I¶ said...

ap yg ak bley kata....
pegangan agama setiap individu.
kalu dorang kenal api neraka, azab seksa.... tak jadi bnda benda gini.
ni diidkn gama pon xsampai. didikan sex terlebey. pon bkn mak bapak aja... dari video lucah! adess

J. Love said...

banyak pulak perkataan perkataan seperti kote, batang, puki dan lain lain dalam post ni.


kah kahkah kakhakha!

Si Bohemian said...

Kan gwa dah cakap, SEX is an essential needs in life. Sebab tu gwa cakap SEX itu nikmat yang semua orang carik. Its a fat fact. Kalau lu orang nak tau, SEX la sebab serbanistas2 kat malaysia ni sokong poligami. SEX is too sumptuous to reject meyh. Dorang kawen 4 sebab nak puaskan batang masing2. Nuff said.


"APE? NAK IKUT SUNNAH NABI???"
"FUCK YOU SEX ADDICT!!!"
here we go again...
Lu berborak macam lu penah member dengan nabi je...
Tang SEX lu laju je iyekan sebab nak puaskan nafsu serakah lu orang, Bullshit!
Xde lagi dah alasan2 bodoh nak poligami lagi nowadays meyh, jangan tegakkan benang yang basah semata-mata nak puaskan kote lu yang tegang tuyh... pookeytiaw btol...

intro: i know it's ur perspective....This is my perspective...not my Tarbiyah...

Ist : Gua tak pakai Serban..tetapi gua menyokong Poligami.Bukan kerana SEX Semata-mata..tetapi kerana rahsia disebaliknya..jika Poligami itu memusnahkan sudah pasti Allah dan Rasul tidak membenarkannya.Baca Al-quran Surah Ali-Imran dan An-Nisak..fahaminya...

2nd: Humanities is a big word.Humanities itu Ihsan.Ihsan itu Islam.Jgn terlalu ingin menjadi Humanities kita terpengaruh dgn humanities cara Yahudi...

3RD: Gaya penulisan lu cenderung ke arah Individual Anarchy..Berhati-hati..Gua pernah ke situ.Tempatnya hITAM DAN GELAP.Siapa kita utk menghukum dan mengadili insan yg lain.Hanya Allah dan hukum Allah sahaja yang boleh menghukum.

4TH : Bahasa itu lambang peribadi manusia. Gua juga menggunakan ganti diri LU-GUA dalam penulisan dan bersama teman-teman sealiran..tetapi gua tidak memahami mengapa harus digunakan bahasa cacian utk menyedapkan penulisan... :)

5th : Gua hanya datang singgah melontarkan idea , bukan untuk memperlekeh ataupun mengadili Lu...

God Speed..InshaAllah...

fhunky-fhinky said...

pasal kes bayi..

aku tak cakap golongan mana, atau spesified. But i foresee this is sikap young couple:

1. buang adalah penyelesaian, but they dont know consequences
2. pemalu dan segan nak mampus ngan awek jaga 7e, so malas beli kondom, or kedekut maybe.
3. dah tau xpakai kondom, main nak macam porn star.


amacam komen gua kali ini?

haha!

dinie said...

Assalamualaikum,

First: Poligami
Poligami tu hukumnya halal. Kalau lu nak mengharamkan apa y allah ckp halal, dosa beb... tp kenapa allah halalkan poligami? tu lu kena belajar lg la... setiap hukum allah ada hikmahnya. Mmg gua x nafikan y poligami ada keburukannya sbb tu allah berfirman:

Dan jika kamu takut tidak berlaku adil terhadap perempuan-perempuan yatim (apabila kamu berkahwin dengan mereka), maka berkahwinlah dengan sesiapa yang kamu berkenan dari perempuan-perempuan (lain): dua, tiga atau empat. Kemudian jika kamu bimbang tidak akan berlaku adil (di antara isteri-isteri kamu) maka (berkahwinlah dengan) seorang sahaja, atau (pakailah) hamba-hamba perempuan yang kamu miliki. Yang demikian itu adalah lebih dekat (untuk mencegah) supaya kamu tidak melakukan kezaliman. [annisa' - 3]

malah menurut Abdullah bin Ibrahim Al Qar’awi (1995) : Bagi siapa yang membenci sebahagian ajaran Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam, walaupun ia mengerjakannya, ia telah kafir.

Bab agama, lu jgn main2 bro... tkut nnt org lain tpengaruh dgn apa y lu ckpkan dan mengakibatkan org tu membenci plogami (sesuatu y nabi sdr buat)

LORD ZARA 札拉 said...

Red alert!

*ting ting*

::Sarah:: said...

The consequences the couples paid for. Moral of the story? Use protection and educate yourself with sex ed. Kalo dah horny tahap lycan and werewolves and dah x dapat tahan, pi kahwin dengan sah. Habis cerita. Family tak malu, maruah sendre terselamat.

Hell, posa nei geng..batal karang posa tue pula..

The Poyo Me said...

kasar ke cakap lu gua?

ahaha...

anyway, ada member blogger tulis, katanya june ke oct setiap tahun da macam musin buang bayi.

perasan tak?

agak2 kenapa?

well, reverse back nine month.

time diorg buat tu adalah...
bulan 12, 1 dan 2.
krismas, new year dan valentine.

oh...dahla sex addict, kapir lak tu.

hahahaha

areleaf said...

hari ni gua puasa jadi gua tak larat nak komen panjang2 sangat..

fiQ Froz said...

Xde lagi dah alasan2 bodoh nak poligami lagi nowadays meyh, jangan tegakkan benang yang basah semata-mata nak puaskan kote lu yang tegang tuyh... pookeytiaw btol...

oi!!!cubit mulut tu kang..

tp ade betulnya entry kau ni...
majoriti poligami sebab nafsu..ini majoriti..tp bg aku kalau perempuan tu btol2 faham dan sayang laki die..die akan bersedia utk berkongsi demi tak nak laki die tergolong dlm golongan org buat maksiat.......

dan lelaki pon harus faham dan hormati bini lu all sume ler...hakhakhak...

eiffel said...

lu rilek-rilek jerk taip perkataan lucah di bulan pose.... =P

deus X machina said...

sebenarnya mereka segan nak beli kondom di 7-e, jenuh tunggu line clear, last2 selamba je take a risk tak pakai kondom...keh keh keh

AlexiaAqram said...

hoi! bulan pose mencarut alat sulit. nak kena pelempang kee?

gyahahaha!

;P

reen_sofee said...

aku setuju!
pakai bantai jek~
yg aku marah nye pegi laa beli pape protection!
tak benda tuh pon tak taw?
pastuh dah kluar sebok plak nak buang!
ingat anak kucen ke!
ceit!

senandung semalam said...

agree wif mieza...

amoi said...

kalau dorang main kat hotel 5 stars surely pihak hotel memang sediakan kondom. aku dah pernah tengok kondom kat tepi katil aku masa duduk 5 stars hotel. LOL.

Tapi kapel malaysia ni cikai. main kat lorong gelap etc etc etc. kat rumah murah. mana tak nya. and..

lelaki ni pemalu sangat nak beli kondom kat kedai. perempuan plak malu2 biawak nak beli pil perancang kat farmasi. *sigh

tak malu buat sex illegally tapi malu nak beli protection.

nak hidup macam american style tapi malu nak beli semua protection tu. kat US tu selamba je budak 16 tahun beli pil perancang. tak ada hal pun!


*sigh. they have a very low sex education. hanya kenal vagina and penis sahaja. HAHA

RastaMat said...

HUDUD plz....

maCy said...

pologami. Nabi dlu kawen org susa, kawen janda, utk tolong depa. but nowadays guys cari woman yg body baek punya, seksi saket mata, n bla3~

bia la kalo ade orang na tarbiyah pn.. tayah susa2 pegi ceramah free2 dapat makanan rohani~

tarbiyyah tu biasanya tidak menyakitkan.. satu tguran, bukan satu bntuk pkhianatan~

ok fine2 ta conteng pnjg2 da~

Whoopz said...

Jgn biar otak sampai ke celah kangkang.. Bila otak dah sampai situ, daya kreatif otak semakin berkurangan.. Otak akan dipandu oleh nafsu.. N the friggin' nafsu is driven by setannn...
Urgh..

tiafazunia said...

*sigh,
sian baby2 yang tak besalah tuh!
mcm neh la jadi kalau otak letak kat lutot enn enn ?
ciscis! tak rasa bedosa langsong!
hampehh!

PembunuhSenyap said...

gwa oral je..hahahaha

Anonymous said...

marilah kita solat jemaah

Anak Abdullah said...

demm!! aku baru nak post pasal buang bayi..ko dah buat dulu..aku dah draf dalam saved message enset aku bhai..kah kah kah

anyway, bab poligami..kalau nak ikutkan 'hukum' aku pun yakin yang ada hikmah..tapi dengan logically thinking with 'otak' aku buat statement tu..sebab bukan ramai yang poligami sebab nak bela nasib ibu tunggal dan anak yatim bagai...all about sex, aku pun pasang cita2 nak kahwin 4..kah kah kah..ad yet I've discovered why i'm on it..lol

one more, humanities cara Yahudi tu macam mana? Yahudi bukan human? waa..tau dek yahudi ada orang cakap diorang bukan human habislah korang kena bom...

kah kah kah kah kah kah

hiro said...

itu penting jgn dkt zina..ye dak bro..ahha

Siti Nur Aminah said...

aku xthu whether sex edu tu dah dilaksanakn ke tak...but bg aku sex edu just hny perlu merangkumi macamane bole terjadi bayi jika melakukan unprotected intercourse....bukn ny cmne nk wat sex...they all know how to do it..xpyh ajar da pandai..tapi prevention n whteva tak thu...tsk reti kire menstrual cycle...xreti gune OCP....klu gtl sgt...blaja sme benda ni so tht xda byi yg xslh kn buang kt mn2...xle nak bendung..kite kawal..tu je la..

INFOzi said...

huh! aku pun menyirap tol la ngan diorang ni. pandai buat pandai tanggung la kan.. ini pandai main je pastu tak tau apa effect dia. buduh punya org la ni..

razman said...

aku tak nampak kaitan buang bayi dengan poligami.

macam kau cakap, SEX is an essential needs in life.

dah sah2 kahwin tu untuk menghalalkan apa yang haram. so, xde masalah kalau dia kahwin untuk sex. selagi dia jaga bini, jaga anak2. aku tak dengar lak bayi yang dibuang hasil anak poligami. ada?

stiffler said...

'gua' sudah ! takpayah nak 'gwa' ..gedik gampang!

J. Love said...

@ razman,

sure, takda anak hasil poligami dibuang. in fact, mana mana yang dah kahwin tak pernah kot buang anak.

cuma anak yang keperluan terabai sebab suami tak tanggungjawab/tak adil tu banyak. fikir nak puaskan nafsu je, tanggungjawab tak jalan. tapi bila nak tambah koleksi bini, pandai pulak carik yang cun melecun.

Fhad said...

x baik mencarut bulan mulia ni ... hahahah... aku tarbiah ko boley? erm komen mieza tu lain macam je.. pernah cube ke? wakakakaka

alvin takda umah harga 8juta said...

owhh..
buang bayi?
pada wa kalau malaysia ni dah negara islam..napa tak jalan hudud?
jawapan nya takut..
k..
settel..

pd wa..
kalau hudud ni ada..
wa pun akan pikir nak buat jahat tak..
so??
hudud bukan pilihan juga kan..
konon takut tgk bangsa lain pandang islam ni kejam..
owhh..
kejam la kan..
islam yg membuang bayi majoritnya kini..
lagi mau kata apa??


wa ngantuk la..

chiouwwwwww...

alfablue7 said...

nti kang ade sex education bdk2 ni dh pro sgt pulak.pastu asek sex je sbb dh x tkot terpregnant

ururu said...

pengaruh hentai la nih. hentai ske pancut dalam. wahahahaha!

Vanilla Popsicle said...

lol stiffler. "gwa" pun jadi issue.

Hamzah Ian said...

dt zaman jahiliah lg isu buang bayi ni.. adoi la..

A-Y-I-E said...

hellioz.. aku tak nak komen pasal benda ni.. huhuhuh... tapi aku nak bagitahu.. boleh tak kita bertukar link...?? miahahahhaha

ni blog aku

http://blog-ayie.com/

Ries Lee said...

tu baru segelintir orang jahiliyah.

amoi said...

maksiat selalu jadi masa new year right? and masa valentine kan?

so selepas 9 bln dari tarikh itu, iaitu sekarang isu buang bayi jadi sebutan. hoho.


nanti merdeka. 9 bln selepas itu isu buang bayi up lagi. lol.

just my theory at here :DD

dinie said...

apa itu sex education? apa dia punya contents and silibus?

kalau la subjek sebegitu nak ajar mcm mn nk wat... bg aku sama la mengajar org mencuri cara-cara mencuri dengan betul n supaya tak kantoi...

apa persamaan mencuri and zina? dua-duanya adalah jenayah di sisi islam...

aku setuju je nk wat sex education... tp pengisiannya kena betul.

Lee Zha said...

krup...krup..(mkn kopok smbl bc komen korg suma).....

Linglung said...

gua nak ajar satu benda..cepat2 pancut luar..jgn nak sedap2 sgt tahan sampai last minute..keh keh keh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~