Tuesday, August 3, 2010

Fascists Gadget

Phail!
Ye...
Gwa tau 1 Dunia kejar mende alah neyh...
Tapi, obsession untuk dapatkan gadget ni kebanyakannya berunsurkan niat nak show off. Gwa ingat lagi show AH-HA yang ceritakan pasal manusia yang bawak i-mac pegi satu kedai kopitiam, tapi xtau guna, in the end, they act like they use the lappy though they don't. And the main reason is to? Show off. Act like they are apart of community. Community yang pentingkan pengkelasan manusia. This could be the dialog
"If i wanna look cool, i need to have this gadget to show the world i am apart of the community!"
Sungguh gagal. Gyahahahahahahaah~

Btw, Kenapa tajuk Fascists Gadget?
Sebab bende ni menuju ke arah sistem kapitalis yang suka memonopoli.
Reason? try the link below...

Link Of The Day : LINK
Link ni sarat dengan information. Kalau lu orang jenis malas bace xpayah click. Kalau lu orang jenis manusia yang dahagakan knowledge, click and read. Gyahahahahhaa~

credit : mistah google


P/S : Gwa tengah bayangkan persamaan gadget ni dengan emas. Kalau dulu makcik2 tayang2 emas satu badan, nowadays semua orang pon ikut same menunjuk2 gadget ni. Ape motif pon gwa xtau. Gyahahahahahahaah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

32 comments:

AyuE SurihanyOt said...

i mac???kejadah tu???

aku macam duduk kat zaman batu dah..

tia said...

motif ? menunjok!
tp gua rase ni oke lagi. bagi gua laa.

paling gua rasa tak boleh blah, minah2 n mamat2 yang gedik2 tangkap gmbar tgh mnom or lepaking kat starbuck. fcuk gyler vavi r!

Ery Farieha said...

hahahaha
aku x penah kuakan iphone aku dpn org.
selamba je.







(bila mase aku ade iphone?)

J. Love said...

gua pakai sony E je skang.

.::WaNiE::. said...

gwa suke beli benda yg gwa suka

Ngeeee :D

kalau gwa xsuke betapa canggih like everyone kene ada benda tu pun gwa tak beli

unless

orang bagi

gyahahahaha

hai yayang. gwa demam. sekian.

::cdot the dot:: said...

gua show off nenen jek...tuh jek aset gua ada...

Wan Perlis said...

aku tak ligan
ligan awek ja

mcjust.lol said...

first!!!!


mungkin mereka suke org ckp mereka kool.

padahal xkool lgsg kalo beli tp xreti gune. merapik je sumenye!!! hahahahahaha=D

AliceAqram said...

iPad atau iPek?

gua suka iPek. penuh classic.

areleaf said...

gua pakai henset ade torch light je..sgt brader2..

Farid MOFASAD said...

terbaru

i-porn

amoi said...

mana entry WANTED KAU tu?
alih2 entry ni gak yang muncul.

keh3

Anak Abdullah said...

mcm siot je mofasad..i porn..hahaha...

nokia 2100 gua, harta pusaka, tapi gua tak dapat nak guna, sebab bapak gua bagi pusaka yang lagi ok..anyway..

technosexual is also 1 branch of capitalism..sounds gay isn't it?

kah kah kah

hellioz said...

@ ayue

sila google sampai lebam




@tia
i've friends who loves doin what u sayin'...
gyahahahahah~





@ery
lu ni kan....
gwa cepok lu mau?

gyahahahahahah~

hellioz said...

@j.love
nanti gwa belikan lu

Orangeberry

asek blackberry je
blackberry pon ade juga...
gyahahahahah~

hellioz said...

@wanie
lu demamkah?
adesz...

rest byk2 kayh
soh labu picit2 byk2...
kang baek la tuyh...

btw, nycey...
bli bende yg lu ske,
at least ade point y beli natang tuyh
gyahahahahah~

hellioz said...

@cdot
lu jangan show off sangat
nanti ade yg sebok nak nyonyot t
gyahahahahah~

hellioz said...

@wan perlis
ligan?
apakah?
sejenis maskot ke ape?

hellioz said...

@mcjust
yeah right
kewl SANGAT!
gyahahahahahah~

hellioz said...

@alice
arr.....


@areleaf
gwa rindu guna nset tuyh
skunk gwa dlm fasa nak tuka fon

[sen xde bising lebeyh]
gyahahahahah~

hellioz said...

@farid
gyahahahahahah

iPORN ROCKS dude
gyahahahaha~

hellioz said...

@amoi
next entry okayh...
gyahahahahah~


@anakabdullah
technosexual?
wtf was that mang?
gyahahahahah~

¶A.K.I¶ said...

gua taw gua taw!!!



























ohh! gua xtaw~
dah terklik link. ak mls nk bce...

maisyara Pot! Pot! said...

aku tak minat ar benda ala ni. :P

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Perli Fasha Sanda dengan Jejai..
nampak gamo Fasha pegang benda alah tu kat satu kelab...

Memang tujuan show off la...
Perlu ke?

Adeqq said...

entahla. kadang2 gadget ni merepek jek. bukan ape. semakin maju, semakin bodo la manusia ni. haishhh!

Wahhh! Link itu sangat menarek. aku suke ayat ni:

"Making great products does not absolve you from technology’s cardinal rule: Don’t be evil."

HAHAHA. betul kan~

syahira ariff said...

entri kau menarik
tp link tu aku tak klik
ok,aku mmg manusia yg pemalas.

DarkSky said...

aku belum di tahap gadget freak lagi..

blekberi pun aku tak pakai..

Jard The Great said...

pernah tinguk youtube klip bertajuk "the arrivals" tak?

seyes.. benda kapitalis inilah yang porak-porandakan manusia supaya malas berpk.. erk! =p

The Poyo Me said...

ada member ak pnh blog sal bende ni gak.

dtg la satu anon butthurt mengatakan dgn panjang lebarnya
"How do you define showing off? If I show it to my friends, and one of my friends feels envy towards me for having had the means to obtain such a phone, is that my fault? When something good happens to me, I want to share the joy with all my friends. Is that showing off?"

okay. I smell mr. douchanon. do you?

BalqisShafiqa said...

i x canggih laaa.baca buku pun buku kayu.
buku canggih ni x pandai laa.

::Sarah:: said...

Hahahaha..obviously it's true. Jangan beli kalo setakat nak showoff and then x tahu nak pakai..Buat malu budak2 yang kaki gadget jer..chait~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~