Monday, August 9, 2010

IF

Manusia suka perkataan ni...
Ayat ni ayat cliche untuk semua manusia yang suka berangan,
macam gwa n lu orang semua... dah3, jangan nak nafikan hakikat...
Ni contoh ayat yang sangat cliche'~
"If i were this, if i were that..."
Tapi ayat ni same macam niat....
Kalau dah niat jangan lupa buat, nanti gwa samekan macam...
Macam ape eyk?
Macam lanc.... sebab suka tabur ayat manis, tapi xrety nak fulfill bila dah dapat.

Sebenarnya gwa suka perkataan IF neyh...
Sebab dia melambangkan kepala hotak lu orang...
Maybe lu xdapat lagi ape yang lu nak IF kan tuyh tapi at least lu ade benda nak kejar...
Boleh tak gwa samakan IF dengan Hope?
Macam lebeyh kurang je maksud dia...
Sebab perkataan tu melambangkan ape yang lu orang nak, walaupun mustahil...
Ye, MUSTAHIL...

Gwa boleh je nak cakap camni
"IF i could live forever, i'll hate you forever"
Tapi, gwa tak mungkin hidup eternally, so, ayat gwa tu memang mustahil la...
Bukannye macam iklan adidas tu, impossible is nothing.... Buto pak hang...
Semua bende ade boundaries, lu pk manusia ni tuhan ke impossible is nothing...
Kalau tuhan ye la impossible is nothing...
Anyway anyhow tagline adidas tu tak menaikkan spirit gwa langsung sebab gwa tau semua bende ade limit kecuali tuhan yang buat semua bende yang gwa nampak n xnampak neyh...
Kan?
gyahahahahahahhaah~

Ape je point gwa kali ni eyh?
OH...
IF...
Gwa kadang2 bosan gak dengar perkataan neyh...
Yela, hari2 cakap, tapi xpernahnye nak jadik reality...
"Kalau la aku kaya"
"Kalau la aku anak raja bangsat"
"Kalau la aku millionaire, billionaire, zillionaire"
"Kalau la aku ade itu ini"
"Kalau la bla3 and so on and so forth..."

Kalau lu orang perasan, Rhyme dia semua same...
Xde beza... Cuba lu pronounce ayat kalau bla3 kat atas tuyh, gwa tau mesty same punye...
Gyahahahahahahha~
Tapi sebagai seorang homosapien yang berfikiran abnormal,
gwa akur gwa kadang2 hanya mampu cakap benda yang bosan ni je...
Sebab maybe tu je cara gwa n semua orang nak sedapkan hati sendiri...
Manusia memang pandai sedapkan hati sendiri, Tak caye tanye la diri sendiri..
Gyahahahahaha~

Maybe lepas ni gwa akan kurangkan gunakan perkataan IF A.K.A. KALAU sebab gwa kurang gemar hidup dekat fairy tale yang semuanya indah2 belaka bak hidup dalam syorga...
Oh, susah sebenarnye, tapi gwa try~

Ok gwa tipu, gwa ade byk benda nak tulis kalau ade perkataan IF neyh...
Esok2 gwa keluar la sepam dua karangan darjah 2 pasal IF lagi kalau gwa nak...
Itupun kalau gwa nak la... gyahahahahahhaha~

Time's up...
Lets havva great day ahead without all those IF u always had in your bloody fuckin mind and face the fucking ruthless reality together, though the reality always sucks...
don't forget to Chill....
Gyahahahahaahhaah~

P/S : Kalau la gwa ade barbie doll, mesty gwa buat upacara bakar barbie doll bersama rakan dan taulan... Gyahahahahahahahahahahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

33 comments:

::cdot the dot:: said...

kalau la nenen gua mantap..

kalau la nenen gua gebus..

kalau la nenen gua sedap..

AyuE SurihanyOt said...

kalau lah aku kawin dengan kau...confirm asyik kena rage ja...=p

LORD ZARA 札拉 said...

if and only if...

hahaha~

mak aku selalu kata, "kalau", "Kalau" tu macam perangai apa je jika benda tu dah terjadi~

:)

iemaZAIMAH said...

barbie doll dh la mahal!pastu nk bkr lak!membazirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


btw,if n only i could fulfill my if :))

PembunuhSenyap said...

kalau la aku abg ben....

MOFASAD said...

if kote

yun said...

haha..
there's sis said,
" brangan ta paya pkai duit. "
hahhax

Kie-yu said...

Kalaulah aku dapat lempang lu sedas~!
peh nikmat..

wakakaka..

boleh gitu?

Berd said...

kalau maria ozawa depan gua kan sedap.

hiro said...

kalu pergi intiview tak lepas..ehhee

amoi said...

kalau saya nak makan matahari..

:DD

reen_sofee said...

aku penah denga,
if tuh perkataan setan.
simething like that laaa.
cam perkataan tipu dya cam tuh arr!
huhuh
suka part impossible is nothing tuh!

GaDis CoMeL said...

wa tunggu karangan darjah 2 lu

areleaf said...

if i could live forever,i'll hate you forever..

apesal gua rase ayat atas ni macam ayat org frust..

lu rabak ke hell?jangan rabak sangat dekat2 pose ni..

aLy said...

subjek org blaja memang sgt perlu perkataan IF tu..
tak bley lari la dude

IF x is a, THEN y is b.
IF x is c, THEN y is d.
.
.
.
dok blaja buat rules jek
-,-"

Aidi-Safuan said...

hahahaha... gua suka guna "if" biler something yang tak besh dah pon jadik kat gua. then mesti gua terbayang, if aku buat camni atau camtuh, mesti jadik lain kan. hahaha

DuniakuAbstrak said...

byk if..byk imaginasi..realisasikan imaginasi..baru best..baru puas..'full effort'..sudah tentu..=)

john bert said...

komen ayue

"kalau lah aku kawin dengan kau...confirm asyik kena rage ja...=p "

if rage tukar dgn rape kan bes.

ken said...

IF saya tak blog... hmm.. =P

maisyara Pot! Pot! said...

kalaulah aku dapat sepak pinggul mu, pehhhh! best!








gyahahahaha~ :P




hai air liur basi. ^^

Fiq said...

kalau..if

kadang bunyik cam tak bersyukur je ye dakk..

Robot Baik said...

lagi satu word yang cliche; 'but' atau 'tapi'.

bila sebut word tu jer akan ada karakter lain yang akan sambung.

situasi macam tu tersangatlah cliche dalam mane2 drama, filem, wayang cina atau teater cuci sekalipun.

hahaha!

tiafazunia said...

if i live, i will kill you! if i die, u are forgiven.

argh! benci if!

.::WaNiE::. said...

if i know u, im going to love u more

if i know u better, we could be scandal u know

hi yayang. tepi sket nak masuk bawah meja. last day ni

gyahahahahah~

fhunky-fhinky said...

if ( duit > 10000000000000 )
prompt("ANDA KAYA")
else
prompt("ANDA KURANG KAYA")
end if


haha!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hye kak hellioz..
if?

owh..aku benci perkataan tu

kalau nk kata KALAU, babi kt bukit guangzho pun blh terbang dtg kt mesia..

Cik Akma said...

if i were boy. tu paling IF :P

Adeqq said...

IF...
Kalaulah...

Angan-angan takkan jadi kenyataan tanpa usaha. So, IF tu boleh digunakan. Kena la usaha kan?

Hey hey, Salam Ramadhan oke! ^___^

Amni said...

kalau lah saya amik course QS dulu.. kalau lah saya tak berangan jadi doktor dulu... kalau lah..kalau lah...

BalqisShafiqa said...

hidup dekat dgn fairy x best laa.
lepbih best kalau mencabar. baru jadi orang kan. :)

alvin takda umah harga 8juta said...

kalau terus berkalau..babi pn bole terbang..

Linglung said...

kalau la tghari esok boleh makan..

kalau la sahur nnt gua tak bangun..

kalau la gua boleh tidur skrg nie..

haaa...byk juga kalau. gua rasa kalau takde kalau payah juga. tgk...kalau lagi.

kalau ckp mcm ni susah jugak ek.

maCy said...

mengate maCy la ni ef n oly if..uhh~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~