Wednesday, August 11, 2010

NIKMAT!

Selamat hari er.... RABU! kepada semua manusia bumi...
Selamat err.. Berpuasa to all muslims...
[errr... = notion kepada manusia yang agamanya Islam tapi liat betol nak puasa]

Sari berita utama...
Manusia dapat rase banyak nikmat secara nampak atau xnampak. Kalau lu boleh melihat tu dah dikira nikmat jugak lah... In fact, manusia dapat rasa banyak nikmat.
5 senses, Lihat, Rasa, Sentuh, Dengar, n Bau. Ini nikmat basic yang semua orang normal ada, selain orang2 OKU yang ade kekurangan in any aspects of the senses.

Kalau ade sixth sense lagi style, bole dok bual2 dengan puaka, toyol, jin, jembalang, setan, orang bunian, and so on and so forth. KEWL meyh!

Tapi, gwa bukan nak sembang pasal all the senses, gwa nak cakap pasal nikmat yang selalunya manusia kejar. Banyak je nikmat tuyh, yang penting bukan nik aziz nikmat, Gyahahhahahhaahah~

1. Nikmat yang pertama. SEKS.
Jangan cakap gwa melucah plak, ni reality n reality check. Nikmat ni la yang semua orang kejar. Nikmat ni jugak la yang ramai orang beli. Seks boleyh dijual beli meyh. Be it legally or illegally. Tak percaya? Let me explain.

LEGAL SEX - Kalau lu nak having sex legally, Lu kena sediakan kertas yang nilainya mampu buatkan manusia yang tak kaya macam Sultan Brunei terpaksa simpan hasrat tu sebab perkahwinan itself is a term that is being sold out there. Its a fact! Kalau lu nak kawen, tapi xde kertas kepala agong, jangan mimpi la nak kawen. Nak kawen dekat siam pon guna duet meyh!. Gwa tak tau la if 50 Grand ni boleyh buat majlis2 yang gempak macam gig or concert Avenged Sevenfold. Mahal beb harga legal sex!

Nak kawen pon dah kena hutang keliling pinggang. Nak kawen pon kena mas kawen bagai. Sampai artis punya mas kawen yang harga pelik2 pon boleyh jadik berita utama surat khabar meleis yang suka kat bende2 lagho neyh. Last2, sorang ke utara, sorang ke barat. Main cerai2 macam main game monopoly. Ape ke babi kah semua itu? Sebab itu la gwa cakap even legal sex pon sudah dikapitalisme kan dengan akad jual beli. Macam harem. Sampai certain orang miskin nak kawen pon susah, sebab terlalu memikirkan side ceremony of marriage lebih dari pk nak hidup same2 dengan bini A.K.A having sex dengan bini same2. What? Its a fat fact meyh... Deal with it...

Illegal Sex - Illegal sex lagi murah dari legal sex. This is my honest statement. Think before u throw any shallow opinion. Couple2 zaman sekarang, mostly dah pernah merasa sex before marriage. Gwa yakin dengan statement gwa sebab kadar pembuangan bayi macam statistik yang sentiasa naik. Kalau turun pon turun sikit pastu naik balik. Gyahahhahahaa~

Ni baru illegal relationship yang Kononnya based on Love, padahal based on nafsu serakah masing2. Both side gersang, last2 end up dekat tepi tasik jilat aiskrim daging, hotel murah, hotel mahal and even dalam kereta. Kalau dah nak, ape pon jadik. Belom cerita pasal prostitution lagi, mau makanberibu patah perkataan karangan darjah 2 gwa neyh.

Illegal sex pon boleyh dijual beli juga. Harga dia? sebijik burger pon jadik meyh. Ini yang murah, yang mahal2 pegi la carik rumah urut or tempat2 yang menyediakan tempat membayar bil tertunggak. Macam2 lobang boleh ditemui jika anda mempunyai kertas kepala agong. money talks, Again.

Nikmat ni lu orang jangan argue banyak sangat, sebab almost semua bende dicipta ada pasangan. Even cacing tanah yang ade 2 jantina pon kena ade mate before boleyh dapatkan generasi baru. See. bende ni sume nikmat ape, nikmat duniawi lah tapi... Gyahahahahaha~

2. Rich n Famous - Being rich n famous jugak adalah satu nikmat bagi manusia yang sukakan materiality n perhatian. Patutnya bende ni split dua, Rich n Famous, tapi bende dua ni ade kaitan secara langsung, so gwa satukan jelah. Nowadays, sape yang xnak duit? Semua orang sembah duit okayh. Pgi petang siang malam sembah duit sebab nak carik sesuap or 30 suap nasik. Dan disebabkan semua sembah kertas, manusia jadik ignorant dengan semua bende. Yang dah kawen tinggalkan anak kat rumah, hari outstation, padahal outstation dekat Thailand, carik penyakit, paling2 dapat la siplis sepam dua. Jangan tanya kenapa la kalau budak2 zaman sekarang pandai carik kasih sayang dekat couple dorang, sebab mak bapak sebok sembah kertas kepala agong. Gyahahahahaha~

Jadik famous pon sebenarnya nikmat jugak, sebab bile lu famous, lu dapat perhatian. Selalunya orang yang dahagakan fame ni kurang kasih sayang, bende ni seiring dan sejalan. Sebab semua perlukan kasih sayang. Thats what life is. Nak jadik famous? Buat la statement macam manusia yang kutuk JB xde famous amous, gwa yakin lu akan jadik famous, lagi famous dari Altantuya yang kena bom dekat shah alam. Gyahahahahah~

Actually, banyak je lagi nikmat yang gwa boleyh tulis kat sini, tapi gwa rase kalau gwa blab panjang2, mesti bosan. So, Nikmatilah nikmat sementara mampu.

P/S : Ape nikmat yang lu orang semua dambakan? [ayat macam haram] Gyahahahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

38 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hai bro...mana menghilang...lama balik pluto...

.::WaNiE::. said...

gwa dambakan illegal sex

macam lagi seronok je dari legal

kahkahkahkahkah

ok tu contoh statement nak femes la ok !


gwa sakit perut ni yayang. ailebiu. bye.

Faizal The Newscaster said...

tervaeekk la bro.
fakta yang tidak boleh dinafikan

fhunky-fhinky said...

gua setuju ngan lu...

seks free pun dpt nikmat aids...

HAHA!

The Poyo Me said...

heii..
puasa beb puasa..
kasi la entri insaf2 skit. hahaah

eiffel said...

soklan lu tuh semacam jerk..ngeeee

samat be pose hellioz

+d.O.Y.A.h+ said...

BRO..Aku nak nikmat bpuasa.,ahaha.halamakkk.suci gile aku.ngaaa

::Sarah:: said...

Boleh gugur jantung baca nei post. But ada betul juga. Enjoicing 2 types of sex and being rich and famous. Reality kicks in and karma starts whine..

Btw, selamat berpuasa semua..:)

..nOj.. said...

gwa dambakan makanan yg sedap2 ketika berbuka puasa kang

maisyara Pot! Pot! said...

mcm haprak je ko ye soalan. hakkk tuiiii tol... hahaha xD

Fontonk said...

pendengaran belah kanan aku kurang.
terasa macam pakak sikit.
hilang sikit nikmat.
serius doh

tiafazunia said...

pusing2 blk, its all about money.
errr ? kertas kepala agong!
*sigh

mak kawan gua yang bertudong labuh penah pesan, kalau takde duit nk bayar ptptn, cabot bulu ****** byk2 then bayar tros! siyal btol!

dye igt bulu dye tuh beharga agaknye mcm kertas kepala agong tuh! cett!

alfablue7 said...

nikmat tdo

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

bagi gua gelak sat~

:)

tapi betul apa lu tulis beb~
orang lagi suka benda tak illegal agaknya~

J. Love said...

ehehehe love this post sebab gua suka being rich, tak mau famous. nanti macam mane nak pergi holiday tanpa paparazzi kang?


selamat berpuasa yayang! jgn have illegal sex tau! legal pun nanti dulu. tunggu kaya dulu tau!

Nerzhul said...

nikmat bukak puasa maghrib nanti. bukan zohor. hehe

¶A.K.I¶ said...

like like like~
mne butang like...
meh ak nk klik byk2...
ngeee....

tapi btl... ap ko ckp tu sume rasionalnya....
tapi nikmat yang aku dambakan sekarang ni... keredhaan ALLAH. itu lebey utama.... heh

GaDis CoMeL said...

betui apa lu cakap. gua sokong. sokong 200 peratus.

alvin takda umah harga 8juta said...

wa rasa dambaan pilu tetiba..


byk sgt realiti lu persembahkan..

wong ah ian said...

tiga nikmat yang kita sebagai lelaki bergaya kena kejar sampai dapat..

Famous
Fortune
Female


gyahahaha...slamat pose bro..

maCy said...

ay, dapatkan nikmat secara halal! muahaha

Jard The Great said...

buka2 blog neh.. tibe2 pasal seks.. eekekeke..

selamat berpuasa beb. moga tak terlibat dalam illegal seks. =)

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

argh...

jujurnye statement realiti kau ni

mana button like ni??

nk tekan 18 juta kali

illegal sex = best sbb modal kecik
legal sex = pun best tp modal besar

so it all about the money


aku tlg wat rumusan darjah 1 utk entry kau

MOFASAD said...

puasa2 gak.. porno malam boleh tgk~

AyuE SurihanyOt said...

berpuasa dgn keadaan sihat walafiat...

areleaf said...

malam karang gua komen lagi sekali..komen malam boley mencarut..

BalqisShafiqa said...

nikmat yg paling didambakan?
semestinya 'mudah faham'.
penat nak paksa akal berfikir sarat.

Whoopz said...

Gwa dambakan kenikmatan akhlak yg tinggi bak burung di awan.. :p

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
selamat berpuasa

aLy said...

errr lu damba nikmat apa?

Aujinz said...

berapa keping duit kalau nak dapat yang best???..

Berd said...

cuba lu korek telinga guna bulu ayam. bagi gua itu yang paling nikmat. sedap.

::cdot the dot:: said...

nikmat mendoggie!!!

Aidi-Safuan said...

haha... aku setuju. bagi aku
Fame nombor 1.
then money
last baru pikir pasal sex. haha

Ampuan Awang said...

err, helli

aku tiktau nak kata apa

bukan lumut said...

bengong lah komen berd...ahaaaa....

nikmat duniawi..mmg best...
tp x kekal.

kamu,
samat pose..
jgn korek telinga lah!!

Robot Baik said...

majlis kawen yusri dgn erra grand bagai. at last?

Shahrul Shaharuddin said...

Fakta yang tak dapat disangkal...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~