Wednesday, August 25, 2010

Perempuan = Kucing

Kelakar ade
Geli hati ade
Geli-geli je tak ada. Sebab tengah puasa.
Geli tekak pon ade jugak tajuk gwa neyh...
gyahahahah~ [gile gelak sorang2]

Perempuan...
Perempuan selalunya digambarkan dengan benda2 yang cantik2, wangi2, makeup2, dress2, skirt2, lemah lembut, ngade2, merajuk2, whatever, momokan loser dengan tangan berbentuk L atas kepala, handbag, perfume, roses, beauty, not guilty, innocent [sangat, pura2 inesen pon ye jugak], warna pink, fragile macam kaca, top tank, spagheti,buah dada tertersembul keluar... eyh? gwa da ke laot dah...
maafkan gwa penunggu gua...
gyahahahahahah~

Sebenarnya ape yang gwa list kat atas tu selalunya menggambarkan perempuan. Kalau lu orang perempuan, pegi depan cermin, tanya diri sendiri adakah lu mempunyai sifat2 atau ciri2 kat atas yang gwa dah list kan tuyh... Gwa yakin lu orang angguk kepala sekarang ni kan?
[angguk kepala cepat!!!]

Back to the point yg gwa nak sampaikan,
Sebenarnya gwa nak samakan perempuan dengan kucing.
Kenapa kucing? Kenapa tak biawak komodo ke, serigala ke, cicak ke, semut ke, badak air ke, pontianak ke, eyh?, TAPIRrudin ke, buaya ke ape2 binatang jelah? Sebab gwa syak pompuan dengan kucing tu lebih kurang sama je.
Dua2 pon makhluk ciptaan tuhan. Gyahahahahaah~

Sebenarnya banyak persamaan antara perempuan dengan kucing,
Sebab tu gwa pilih kucing dan bukan kelawar.
Tapi kenapa kucing?
Sebab gwa habiskan banyak masa dalam hidup gwa dengan kucing and dengan pompuan. Ye, begitulah hendaknye. Sebab dari kecik gwa bela kucing, and dari kecik gwa duduk dengan family gwa dimana mak gwa seorang perempuan. So, dapatlah gwa perhatikan macam mane gwa blend ape yang gwa nampak and ape yang gwa lalui dengan dua2 makhluk tuhan kat atas neyh.

Perempuan ni kasih sayang dia lebih sikit dari lelaki. Walaupun ade yang cakap perempuan nafsu 9 akal 1 and lelaki akal 9 nafsu 1. Itu semua bagi gwa macam perumpamaan yang Karam Singh Walia buat setiap kali dia nak tamatkan report dia. Bagi gwa, perumpamaan yang gwa buat ni pon sesuai jugak.
"Bagaimana kucing, begitulah perempuan"
Kewl x perumpamaan gwa? Tak? Godai plis...
gyahahahahhahha~

Perempuan ni nature dia memang macam ape yang gwa describe kat atas. Selalu nak kena bagi kasih sayang. nak kena peluk, nak kena usap, nak kena kiss, nak kena cakap lembut2. Pendek kata perempuan ni semua nak kena yang ade unsur kasih sayang ah. Tak macam lelaki, lelaki kalau tak dengar kata memang smackdown jela sepam dua baru paham. Tapi perempuan memang kena buat macam tu. Sebab mereka yang bergelar perempuan ni fragile. Kalau nak bagi nasihat pon kena lembut. Itu adalah disebabkan nature perempuan. Itu lah jugak ape yang perempuan selalu harapkan.Tapi lembut2 pun kena bagi nasihat yang makan dalam ahh baru nak dengar, kalau semua nak layan lembut2, esok ang kena pijak kepala la. Gyahahahahahahah~

Semua yang gwa sebutkan kat perenggan kat atas same je macam ape yang gwa dah lalui sepanjang gwa hidup dengan kucing. Kucing pon macam tu jugak perangai. Kena usap2, belai, tapi kalau kucing jantan liar yang keje kencing sepah2 tu gwa lastik je telur dorang bagi pengajaran. Gyahahahahaha~
So, kalau lu orang nak tau perempuan macam mane, cuba try test bela kucing sekor. Nanti lu tau la ape yang gwa sampaikan. Gyahahahahaha~

Few days ago gwa nampak susuk perempuan yang dress up macam pengkid dengan full criteria pengkid. Kejap lagi gwa perasan beg dia warna merah jambu. Lu nampak tak ape yang gwa nampak? Pengkid mane pon perempuan tu, dalam tu perempuan jugak...
Gyahahahahaha~

P/S : Kucing gwa pon sekor perempuan. Gyahahahahahah
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

32 comments:

AlexiaAqram said...

owhh, awek gua bukan kucing. tapi dia rimau. hahaha!

jane said...

=)

nurul lalala said...

mostly mmg gitu..heee

http://luvknewrule.blogspot.com/

.::WaNiE::. said...

So skrg gwa perempuan lu ke kucing

lu jawab skrg yayang

kalau tak kita putus !

::ienafazlyna:: said...

kalo bercinta ngan perempuan atau kucing, mane satu lu pilih?hahahaha

eiffel said...

erk...kucine lu seekor pompuan???bukan betina ea???

cekgu gwa kata, kucine neh manja, tp beware...klo dia marah...terus kena cakar...

Rebelle Me said...

cool!
tp kn tade la owez kne belai2..
ta ke??
hahaha..
btw..
nice entry..

tiafazunia said...

kucing ? cis!
oke sekarang lu ckp lu pilih gua ke kucing ? kalau lu pilih kucing gua nk siap2 menangis and merajuk neh!




lalalalalaaa~

AyuE SurihanyOt said...

jadah???gua tak pkai top tank dgn spagheti pon...



tu je yang gua tak setuju...yang lain lu story kat sini semua sama ja...dem it..gua nak sembelih kucing lu la...

Kie-yu said...

weh aku pernah bce ni
tp derang ckp laki yg mcm kucing loh~!

Affan Ruslan said...

lu pun nk kena usap2 ke kalau aku tegur?

liyana aziz said...

ahh, x sama! hahahahha.. x suka kucing, sangat geli dengan kucing dalam erti kata lain, penakut kucing! fullstop! =p

anak abdullah said...

ko pun asyik post pasal perempuan je ni...kahkahkah

got something eh?

Nerzhul said...

mentenen kucing rendah sikit dari pempuan kot. hahaa

J. Love said...

tak tak! gua tak terasa! tidak sama skali. tapi yayang, mata gua macam kucing, naluri cam singa. ha camne nak kategori kan tu?

Lee Zha said...

hahaha...ha'a la..

so beware la pd sape2 yg ada awek kuku pjg..

lau ngamuk kna cakar. lol

fhunky-fhinky said...

gua suka paragraph first entry lu..

"Perempuan selalunya................"

hahaha!

mcjust.lol said...

yang kucing betina mmg manja ala bagai..

The Poyo Me said...

hellioz?
kau...
bela...
KUCING???

maCy said...

patut ar ske kucing dari ppn..

Ann said...

tp mane senang..layan kucing ke pompuan? dan soklan yg lg ptg..layan kucing ke pom yg lg best?

joegrimjow said...

hi hensem

nk komen pasal print screen tu. ada org yang makan gaji dengan traffic, sebab tu depa duk sibuk cari traffic. sampai berak macam ko ckap tu pun cari traffic. xde traffic, xidup la

da sumber pendapatan
hekhek

tp part org islam duk nganjing2 tu, ak stuju.

areleaf said...

kalau pompuan macam kucing senang je.setiap kali majuk bagi mkn whiskas..ni yg tiap kali majuk nak kene bagi cincin la perfume la kucing pesen ape ni?

DuniakuAbstrak said...

aku nak samakan dengan hamster sbb hamster kan comel

haha

Robot Baik said...

erm, patut la pompuan boleh jalan 'catwalk'...

Vanilla Popsicle said...

kat umah aku ada 15 ekor kucing dan adik beradik aku sume perempuan.

aku tengok tak sama pun wey kucing ngan perempuan! :P

deus X machina said...

gua nak komen macam jane lah

=)


keh keh

Mariella Liyana said...

Orang kate kucing ni photostat ikut perangai tuan die...

Jadi...lu ni pun manja la gamak nyer mcm kucing perempuan lu tu...kekeke

Kucing gua ganas...heh!

.::s e n t::. said...

I HEART THIS...ahahahhaa

eh betol. perempuan ni fragile. doesnt mean dia lemah, tapi itulah yang akan membuatkan dia kuat. boy, take a fully care of your girl, coz 'em fragile. noted this; FULLY CARE, oke? teehee~

btw, that "take a fully care" phrase tu, membe laki aku sendiri yg ckp. ehee. *love

Nurulbadiah Lai said...

umm
indeed..mybe i rse pompaun leh la nk katekn prangai die cam kucing..coz i pon camtu..hahahha...

zmm1007 said...

oh oh this is so random.
kat perenggan ko ade tulis " cuba try test"
hehehehe..cuba cuba uji.
yer baiklah. sampai kata ganda kau guna suh kitorang uji bela kucing.
dalam blog tulis kasar2, carut2 gitu..belakang skrin komputer mentang2 ktorang x nampak ape ko buat...dok sonok belai usap bulu kucing..main2 ngn kucing..manja2 ngn kucing...golek2 kat lantai peluk2 kucing..eleh..mandi2kan kucing kaan..dukung2..
OLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO
bukan LOL yer..
tapi olololololololo...hahahahahhahahaha~~~

ala kucing kau manja sebab kau pon manja..kekdahnya..pandai kau ni memanjakan orang walaupun keyboard warrior..
haha..warrior dah ke? LOL. kidding!
selamat berbuka.

sickchild said...

huhu.
perempuan = kucing ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~