Saturday, August 7, 2010

Perspectives

I wanna try to make u see how it work.

interpret this picture
I bet u had something to say in your mind even before reading all these statements below.
This may be Their Perspectives

Budak-budak : Comelnye binatang warna kuning neyh... Kalau dapat stuffed toys mesty best buat tdo

Serbanistas : Haram binatang neyh, propaganda yahudi ni. Pikachu ni ade macam2 maksud. Lagho2....

Ignorant person : Ape bende neyh? binatang kacukan ke?

Businessman : This is Business! We can produce this shiznit and sell it all over the world and we can make profit out of it! We can be super RICH!!!

Author pokemon : Ni kartun yg gwa buat la. kewl x?

Bapak budak : Kalau gwa belikan anak gwa sebijik natang ni mesti dia suka sambil lompat terkinja kinja.

Remaja : Ape barang layan pokemon, lu xcukup umur kah?

Gwa : Ni kartun la. Same macam spongebob, ben 10 power rangers, superman, batman, keluangman, and so on and so forth. Ape la yang lu susah hati sangat bende ni propaganda yahudi bagai. Chillax sudah... gyahahahahahah~

Gwa tau semua orang ade perspective sendiri, tapi gwa cuba untuk buat lu orang lihat dari perspectives semua orang, bukan perspective lu sorang je. So, here's the real deal... Kalau semua orang rase dia je betol, macam mane lu nak share ape yg lu nampak. Lets get the hell out of your shoes and try to see in different angle of situation, this'll help u to enjoy the real world and understand em at the same time.

Don't judge blindly,  but try to UNDERSTAND it all first. Then u can justify.
Gyahahahahh~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

38 comments:

mcjust.lol said...

first!!

then, ape lu punya perspective?

eszol said...

aku suka cara ko explain n the example

niceeeee!

Nur Areefah said...

ye, dalam apa-apa situasi pun kita takleh nak padang dari sudut kita je.tapi tu jugak bukan lah alasan untuk kita bagi seribu alasan~

hiro said...

bijak lah kamo...nyah shuke..

pandangan dari nyah--nyak tak shuke katun..haaha

intanurulfateha said...

x suke pokemon
bunyik mm puk!mon jer hakhak

ai suka katun mickey mouse
syok woo layan kt astro playhouse tuh hehehe

::Sarah:: said...

Just a cartoon character. :)

Faizal The Newscaster said...

weh, ko biar betul..ini semua propaganda CIA nih..diorang cipta kartun ni untuk menakluk minda kanak-kanak...hahahaha

john bert said...

xpnh layan katun. dr kecil dh layan porno.

BalqisShafiqa said...

pokemon!
hahaha. selalu jadi ayam makian orang.
i pilih doraemon.
maybe tu bukan propa yahudi.

J. Love said...

spongebob tetap di hati gua no matter what.

Robot Baik said...

sebab perspektif macam ni lah citer pokemon jadi senyap jer kat m'sia ni!
ciskek betul!
hahaha!

::cdot the dot:: said...

lu ckp omputih...

gua rasa down!!!

bagi gua bukak tetek hati gua dulu mendalami bahasa ni..

amoi said...

aku memang fikir dari sudut lain sebelum ambik apa2 tindakan. sudut di mana manusia tidak terfikir langsung.

:DD

Vanilla Popsicle said...

maskot digi :D

ken said...

pikapika =P

areleaf said...

ah sudah..gua sorg je ke yg bile tgk pikachu fikir mana kemaluan dia...haishh...

Cik Akma said...

doremon lg best. ahakss~

geeds said...

haha. its been ages since i last watch pikachu. i always love vulpix. haha.

tiafazunia said...

sebab cter neh, ank buah gua da mencarot! then gua dgr blk, kt astro ceria dorang sebot pukimon ? wattefak ?

bidadarihijau said...

lain orang lain pandangan ye dak??..so suke ati la mau tgk dr side mane...

AyuE SurihanyOt said...

bagi gua...



lu comel...



betol tak???



gua rasa nak picit pipi lu...




ahhhh...komen gua cam haram...

Fontonk said...

ini bukan kucing kau ke?
bhaha

.::WaNiE::. said...

that is pikachu

pikachu sore kecik

bila lawan selalu nak kalah

bila dah nak kalah baru boleh tetiba menang

pikachu tak comel cam spongebob

sekian

senandung semalam said...

i hate pokemon..
hahahhhaaaaa

Linglung said...

gua pun xde amik kesah. yg penting gua suke main game pokemon volleyball kat pc. itu gua punya hal. senyum.

ain fathihah said...

kartun2 macam ni memang ramai suka.

p/s:minat spongebob, encik kuning kotak tu ja. hehe

Syida Shukor said...

haha dulu rajin tengok pokemon . sekarang ada lagi tak kua dekat tv ? haha

maCy said...

yg berbeza pndapat 2 kan teman berfikir terbaik. unless bila nampak apa2 dari2 org2 tertentu terus rasa nak tibai. tu maksaklah ngan hati kot~

Kie-yu said...

Hellioz?

Lagho..lagho..

wakakaka:D

elmo blurb said...

spongebob kacchhak dari pikachu . terima kasih .

Berd said...

gua tak berapa minat watak mon-mon macam pokemon digimon apa jadah semua tu. tapi doraemon lu jangan usik. gua fanatik benda tu.

Myth said...

best la pokemon hentai....

¶A.K.I¶ said...

ermmm.....
pika?

zack zukhairi said...

brilliant.

x-po said...

sama gak dgn McD..sume duk bising2 sbb duk McD sokong yahudi..tgk2, pergi mkn gak kat sna..aiseh

Rasuah polis atau tak? RM300 atau RM50? Pilihan anda?

DuniakuAbstrak said...

hellioz = hellimon...bleh tak mcm ni? hahaha

ururu said...

aku lambat tengok pokemon. mase dia kuar dlu. aku tengok WThell cerita kanak2. pastuh. ade skali tuh. tade crite menarik dan adik aku bukak channel yg ade pokemon nih.

1st time aku tengok pikachu ngn bunyik "pika! pika! pikachu" aku rase goddamn! comel gile natang tuh. lepas tuh aku gile game pokemon. lol!

Affan Ruslan said...

haha. nice one.
masa buat preparation dulu, aku kena bljr subject english, but more to literature. mmg aku bljr lah cara2 nak interprate any writings, movies, etc.

Lu punya ni, informally correct. Kalau aku bljr dulu, kena guna formalish, feminism, bla5.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~