Thursday, August 26, 2010

Political Figure Fanatics

Kalau lu orang belajar pasal anything yang include politics, especially law, discussion paling hangit di antara mereka ialah? POLITICS.

Actually, bagi gwa, the last thing gwa nak borak dengan member2 kamceng gwa is pasal politik.
Nak tau kenapa? Sebab masing2 akan back up point masing2 dengan bukti masing2 yang di recite ntah dari mane tah. Tapi yang penting yang sokong gomen recite surah gomen, yang pembangkang recite surah dari pembangkang punya source. Politics jarang bersih dari corruption and so on and so forth. Sebab manusia mane ade yang betul2 pentingkan hak rakyat dari kepentingan diri sendiri. aite?

Seriously, almost Semua manusia yang involved in politics have their own agenda. Masing2 ade kepentingan sendiri. Masing2 nak fulus lebeyh. Masing2 nak Power. Masing2 nak Fame. SEE? Ape ke babinya kalau lu nak jadik WAKIL RAKYAT tapi hak rakyat lu malas nak pertahankan. Jangan tanya kenapa kalau ramai yang duduk atas pagar and malas nak layan politik. Sebab politician kotor. Politician buatkan politics kotor.

FYI, politics is what people do in their community each n single day.
That means, SEMUA ORANG, directly or indirectly, suka atau tidak, adalah apart of the politics itself.
Jangan benci politik kalau lu orang tak paham ape itu politik. Benci politician yang masing2 perangai macam barua lahanat tu hah. Gyahahahahah~

Nak tau kenapa the last topic yang gwa nak bincangkan dengan member2 gwa is politics? Sebab tak semua orang boleyh berfikir di luar rangkuman emosi. Sebab tu gwa malas. Nanti masing2 dah x rasa kewl macam sebelum bual pasal topik politik tuyh. Lagi bosan kalau ade yang tak rety kontrol emosi pastu emo manjang. Ape babi? Ni bukan discussion yang gwa carik. Gyahahahahah~

Tapi gwa kagum dengan certain manusia yang mengagungkan politics figure tu macam kagum dengan malaikat. Siyes gwa kagum. Masing2 sanggup bertekak, bercerai, bargadoh just sebab nak pertahankan politics figure dorang. I mean, WTF????
Maksum sangat ke political figure yang lu orang semua agung2kan tuyh?

Yang Barisan Nasional dengan Najib Altantuya, Mahader kukubesi, bla3
Yang Pembangkang dengan Anwar saifool, Karpal Singh tukang karut, Zaid ibrahim katak, bla3
Yang Pas dengan Nik aziz tuan guru Besar sekolah rendah, hadi awang bla3
Yang communist dengan karl marx
Yang revolucioner dengan Napoleon Bonaparte, Leon Trotsky
Sigh...

Masing2 nak menangkan figure masing2 sampai lupa kawan.
Masing2 tak sedar bahawasanya political figure ni lah punca perpecahan.
Masing2 Yakin figure masing2 ni contoh terbaik.
Masing2 lupa...

Lupa yang semua political figure yang dorang banggakan ni dah control kepala hotak dorang macam Yuri dalam game Red Alert. OBEY!~ me my dear trolls...

Nama gwa YURI. Tapi bukan yuri gagarin. Gyahahahah~


dah lah...
benda yang gwa suka dah jadik benda yang gwa benci.
Jangan tanya kenapa la kalau gwa tak pangkah mane2 parti dekat malaysia neyh
Semua mulut manis, padahal hati busuk macam longkang.
Semua selfish
Gyahahahahahaaha~

P/S : FUCK U FUCKING DIRTY POLITICIAN! Gyahahahahahah~

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

25 comments:

Fazreen said...

pagi-pagi hari dh berpolitik..celakkkss..hahhaha..gua ada satu je..fuck those parties...

.::WaNiE::. said...

gwa paling xsuke lu post pasal politik camni

sbb gwa tak tau gwa nak merepek ape kat komen

lu mmg xsyg gwa kan yayang

The Poyo Me said...

Sebab tu la ak malas da amik tau psl politik.
wat dohhh jer...

ururules said...

adeh. serius malas nak komen panjang2. tapi aku leh kate. voting itu satu kewajipan rakyat. dalam negara demokrasi.

kalau bukan negara demokrasi. x wajib.

fhunky-fhinky said...

gua nak cakap satu benda je..

scene politik malaysia makin lama makin bullshit..

thats all

ishma said...

aku xtaw npe aku xske politik..
hahahahhaa

avid gunner said...

kalau ko kaji dalam-dalam aspek ekonomi negara, then you'll know why you hate being a right wing conservative.

PembunuhSenyap said...

politik dari dulu sampai sekarang sme je..
cuma dulu sblm merdeka de 1 perjuangan yg diselitkan...
lps merdeka?
perjuangan utk kaut sume jadi harta dorg..

pembangkang n kerajaan sme je..
korup...
cuma kena tau yg mne lebih teruk..

AyuE SurihanyOt said...

gua rasa macam gua ni masih sekolah rendah...xdak pape dlm pala otak gua ni nak admit apa yg lu cakap...gua malas nk pikir pasal politik...ye la gua kan muda lagi...=p

wong ah ian said...

whoaa layout baru lagi?..jom ah johin politik?..gyahahaha

wong ah ian said...
This comment has been removed by the author.
RastaMat said...

Politik best..
Macam PUNDEK!!!

wakakakakakaka...

.s.o.f.i.a. said...

now baru aku sedar naper aku lum daftar sebagai pengundi.... =)

Nerzhul said...

sampai skarang gua tak tahu nak undi sape..

farahh said...

errrr~~ taknak pangkah buleh??





















(sambil buat muka innocent gila babas)

amoi said...

thats why I dun study law. because I dun understand Politics T_T

macam sorang programmer yang bercakap pakai language coding. then no body will understand it unless that person understand enuf those codes right?

J. Love said...

*yawnnnn*

politic debatlah hebat mana pun.
takkan habis.
gua dah givap nak cerita pasal politik.
biarlah 'anak-anak muda bru nak naik' tu cerita pung pang pung pang

areleaf said...

gua dah lama givap pasal politik ni..sama dengan givap gua kat makwe keje kedai henset jugak..

deus X machina said...

hidup melayu!!!!!!!!


reformasi!!!!!!!!!!!!


takbir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



....errr, ada sapa2 tau laungan untuk dap????keh keh keh

Fiq said...

politic figure yg buatkan kita kacau bilau sebab ada fanatic fan yg obses dengan mereka.

deyh.
aku stuju.

stengah org pangkah parti, dia tak pedulik yb yg akan present dia nt. sb tu stengah tempat pon kacau bilau.sebab representative depa tak reti buat keje.

aku? haha. tak mampu nk pangkah mana2 lagi.

tiafazunia said...

haaaa! tu lah gua nk cakap! tuuuu lah! *sambil garugaru pale*




errr.. bdk kecik cam gua tak patot comment entri camneh. chioww!
wiuwiuwiuwiuwiuuuu~~

yui92 said...

true... politic is fine.. politicians need psychiatrist



visit me

anak abdullah said...

amaoi punye metaphor mmg aku menyirap dari semalam..tak habis2 dgn programming die..kahkahkah

politik? aku tak habis study lagi..even sejarah aku dulu cemerlang tapi baik aku lupakan cepat2..aku bukan budak law pun...

life is politik, nak pilih makan apa buat sahr ni pun dah kira politik but partying is a 'crap'..major politic for major citizen kot..hampeh..bia la..malas aku amek tau..drama manjang same je..

arghh...aku nak daftar jadi putera umno...kalau konvoi boleh dapat tshirt free

Botak said...

bila tengok gambar yuri tu...
aku teringat kat game red alert 2 aku.,
weyh., jom fight red alert ngan aku...
hahahahahahaha...

Fontonk said...

menangis aku baca entry ni. huhuh.
muka yuri macam muka kau je. kahkahkah

aku undi kubur. yeah. avoid siksakubur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~