Monday, August 23, 2010

Stupid Moral Cyber Police

This Is What Happened When Everybody Jumps Into The Bandwagon


Meleisian Butthurt League : The Umpteenth Time Edition

First and foremost,
Facebook dah jadik medium paling senang nak butthurt orang yang kuat butthurt.
Dari kes Azita Famous amos, Sampai Salleh Gregor Samsa malas nak puasa, and yang latest Sing Yee Ching kutuk Malaysia and Masjid.
WTF?

Sebenarnya, lu orang tak payah nak butthurt sangat larh...
Tang paling bosan sekali bila semua orang nak post pasal issue neyh.
Yang lagi bosan bile semua orang nak buat hate page.
Ade isu keluar je confirm ade hate page.
I mean WTF again?!

Masa gwa rage JK and manusia2 lain pon ade hate page jugak, but now what happened?
Semua tido ka?
Blog gwa hidup je lagi. Takde kesan calar balar pon?
Takde police report pon?
Hey people, jangan la layan emosi sangat kalau nak buat ape pon. This Is Internet! Trollers are fucking insane excellent in doing their job.
Its just lu orang punya kebahlolan nampak sangat dekat each statement bodoh yang lu orang semua bagi. Lagi2 yang pergi like each hate page tu, and then maki sampai lebam, whats the point anyway?

Moral police dekat malaysia ni sangat2lah bodoh sebab masing2 nak tunjuk dialah moral police paling terer dalam cyberworld. Dia paling alim ulamak. Semua nak jadik Keyboard Warrior. Ape ke bangang semua ni?
Paling tak boleh blah bila moral police ni buat statement lagi bodoh dari statement prime convict. Maki hamun sane sini. Lu orang ingat prime convict tuyh kesah ke nak baca semua komen2 bahlol lu orang?
Nak jadik moral police tapi masing2 punya statement lagi hina dari statement convict2 tuyh. Maknanya, lu orang yang pergi maki hamun dekat hate page tu pon same je macam convict tu. No more no less. Yang buat statement sengal tu bahlol, yang rage lebih tu pon bahlol. 2 x 5.
Gyahahahahhaahah~

Everything tickles me inside out.
Yang paling gwa tak boleh blah, salah satu prime website yang owner dia yang gwa bash kaw2 pon nak jadik moral police jugak. WTF?

Nampak sangat lu orang ni keje bangun pagi carik trafik,
Siang carik trafik
Malam carik trafik
Sebelum tido carik trafik
Berak carik trafik
Bersenggama pon carik trafik!
What a hilarious Traffic Monger!
Come on~ get a life!
Takkan hari2 dok depan PC, online, main Dota macam Admin Ohtidak.com tu?
Srsly, get a life dude...

Cuba tgok printscreen admin Ohtidak ni. Klik bagi besar.



Ape je dia buat?
main dota, bukak page syok.org, administer page ohtidak dia.
What a bunch of fool..
Nasib baik being a fool is not a crime. Kalau tak, ntah berapa juta orang masuk penjara sebab convicted of being a fool. What a waste...
Yang Admin ohtidak ni pon satu. Bodoh piang. Benda yang secluded and isolated cases kat atas pon nak jadikkan issue. Nampak sangat dah takde idea. Dah takde bahan ke dude? Nampak sangat kepala hotak lu dah tepu sebab 24/7 dok depan PC. Yang gwa perasan, kalau ada explicit content dari facebok je print screen. Bosan meyh~
Gyahahahahhaah~

Dah tau benda tu boleh spark racial hatred pon nak post jugak.
Can u eventually see how shallow this internet freak mind has fall to?
They have suddenly fall into the lowest common denominator in the society.
Sadly, he administer that website.
Bila masa Ohtidak ni jadik agent NGO Perkasa ?
Masing2 nak spark racial hatred ke?

Kalau kes si Sing Yee Chin ni takde orang nak bising,
Takdenye orang lain tau. Ini baru keluar sekejap je dah ade hate page dah.
Gwa nak tengok sambutan page tu menggalakkan ke takde sambutan langsung.
Yang gwa paling kagum, tukang maki hamun tu semua Islam jugak. Bila masa orang Islam diajar untuk maki hamun dekat interweb just to express your anger? Yang gwa lagi xbley blah tuyh, masing2 mengaku islam sane islam sini, tapi perangai serupa kafir jugak. Ini ke contoh orang Islam yang suka jadik moral police weyh? Macam ni ke lu orang tegur non muslim tu?
What a funny junkies...

Lu orang tak payah backfire gwa dengan cakap gwa pon expressing anger with fuckwords sebab gwa tak pernah declare mana2 agama pon untuk buat semua statement gwa. Tapi yang dok sebok nak bising sane bising sini, maki sane, maki sini tu terang2 mengaku Islam. Islam sangat ke?
Kalau macam ni la orang islam, jangan tanya kenapa la orang bukan islam pon tak suka dengan agama islam, sebab masing2 perangai takde rupa orang islam.
Gyahahahahhaahh~

Gwa yakin akan ade comment bodoh yang akan cakap gwa pon same2 jump into the bandwagon sebab nak trafik [kalau gwa tak type statement neyh] just sebab gwa pon cakap benda yang same. Jangan jadik bodoh la komen macam tu kat comment box gwa, ni awal2 gwa bagitau, sebab tajuk gwa pon xde kena mengena dengan case tuyh.
Gyahahahahahah~

P/S : Semua info kat atas gwa dapat dari informer gwa. Gwa xde mase nak baca blog yang membuatkan otak gwa tepu and membonsaikan fikrah gwa.


P/S/S : Sebenarnya manusia yang print screen site tu la manusia yang spark racial hatred. Kalau tak, xde sape pon tau. gyahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

47 comments:

Faizal The Newscaster said...

tervaek la bro.
lu tak main Dota ke? boleh kita team up..haha

zack zukhairi said...

nice. memang sebijik apa yang guwa nak kata. cuma guwa malas nak tulis je. bagus kalau lu da tulis.

diorang ni keje nak carik traffic je lebih. benda takde apa hal sangat, tapi saje nak tunjuk macam dia tu "pembuka mata orang lain". so that orang lain baca, orang lain akan kata "ish, apa la nak jadi orang skarang ni... bla bla bla"

biasanya orang macam ni, jenis takde benda nak tulis, tapi die dah set pala otak dia yg die kene tulis jugak se-entry dua. traffic man! traffic! traffic equals money!

eh. lu pon ada hate page ke? link please.

.::WaNiE::. said...

yayang, this time mmg wa sefahaman ngn lu.

Gwa paling malas bab hate page benda2 gini. Bosan, tacing lebih. Eh gwa pun sensitif gak tp bab2 org buat statement kat fb then print screen then buat article then like every typical blog akan post benda yg sama ..

ahhhhhhh

Kecoh. I don't give a damn about what they want to say.

Bab femes emes ke

Bab budak2 yg kutuk arwah DB gwa lupa nama ke

Bab budak tak nak puasa ke

Suka hati kau lah !

Gyahahahahahha~

eiffel said...

hahaha..betol tuh..pas da lama isu tuh diam..hate page tuh pown senyap jerk la..

zAi|raZz said...

Hey, wutta coincident.. Pagi nih masa aku dok menghayati azan subuh, aku terpikir mesti ada org2 yg akan komplen psl azan sbb kejut org seawal pagi.nak2 lak yg dok dekat2 ngn masjid. Huhu.. Xsgka lak isu hangat hari ini rupanya...
Ape pon, kalo org nak komplen psl any others ritual belief, masing2 mengamalkannya secara bebas dlm mesia nih. Komplen2 tu sudah semestinya ada. Mgkin saudari Sing tu xckup tdo hari dia dok post isu tuh.huhu.. Xpe. Xperlu maki2 dia..
Kalo kita masing2 nak salahkan masing2 mmg xkan habis isu nih.(Mcm cite dongeng Katak oh katak) Dah sedia maklum isu yg berkaitan racist nih xkan berkesudahan kalo diikutkan.sahut aje la promo 1malaysia tu.secara realitinya, xsampai brp persen jer benar2 berlaku.
Ape pown, pada aku..pttnya bila nak berkata2 ptt pikir dulu akibatnya. Dan sblm nak pin poin kat sesape tgk diri sdri dlu.huhu..mmg sng nak salahkan org lain yg kesalahan dia nampak d dpn mata,manakala salah sendiri ada d bawah lubang hidung sendiri...lu pikir la sendiri(TM Nabil RL)

zAi|raZz said...

Oooopppsss... Aku mcm terkeluar tajuk jer...huhu

Hentam aje laaaah...ngko kata ngko kewl kan...ngeehehehe... ;p

zuliana_me said...

Duh...bukan blog ni pun tgh buat benda yg sm ke? lol........

hellioz said...

@zuliana
babe, gwa tengah borak pasal minah yg buat kecoh ke pasal manusia yg sebok2 buat kecoh?

its 2 different things meyh
gyahahahhahaha~

tiafazunia said...

moron.
kalau gua tau saper yg buat hatepage neh gua nk sound 'get a life fucker! mcm lu terbaek sgt nk benci2 orang! setannnn!'

pergh! tak puas plak dpt lepas kt cni je. *sigh

The Poyo Me said...

pffttt....
ni la pasal ak benci FB.

ak bru kene cenggini beb.
gado pasal "otak" dengan "akal", perbezaan istilah pon bole RAGEEEE entah hapa2.

pastu ex-fren ak pon join sekali sapot itu mamat.

wadehek diorg tak tau ke ramai bbdak komplen sbb xsuke cara mamat ni preaching.

semata2 benci ak ko join sekali sokong mamat tu ek.

wadehek.

xlama lagi adalah hate page utk ak plak, sebab ak slalu sound direct preacher dalam FB ak nih.

baik duk dalam blogosphere. kan? kan?

p.s. eh sapa nama yg kutuk din beramboi tu? yang kene tembak polis tu pulak. eh lupa laaa....;p

afiq azmi said...

kalau tak silap, lu pon print screen gak kan gyahahahaha~

AlexiaAqram said...

REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE! REWANG RAGE!

;P

zuliana_me said...

As I see it, there's no much different especially when u mention both. It's not that I disagree. But isn't that how human is? senang melatah.

RastaMat said...

Traffic??
Perlu ke??

anak abdullah said...

aku admin satu hate page..kahkahkah...aku malas nak bagitau ko..anyway..yang printscreen tu kawan2 die gak...akak biskut, salleh gregor dengan rafiqin darwisy bukan senang2 bagi stranger bace status ye tak?

sebut pasal akak biskut, ada orang tu nak dakwa la, report polis la, aku tanya satu soalan je 'bawah akta ape bro?'..kahkahkah

kesian tak dapat nak jawab, lepas tu ade lak yang cakap aku nak backup akak biskut tu..sedangkan aku nak tengok rakyat 1malaysia ni buat statement pakai otak ke tidak..

nevertheless, evertyhing is free on facebook! except for upgrading in certain games

siggplus said...

rage fest ni stailo. haha

sebab tu la orang melayu suka benda2 khurafat ni. thats why "Bomoh rogol gadis guna batang sakti" is always the main headline on most of the papers.

asal benda pelik sikit, kecoh.

semua benda pelik yang sebenarnya hal kecik je, kecoh

like the wise says, little thing tickle little mind. banyak yang cetek fikiran.

on the hate page. just one word. bodoh.

orang melayu ni suka concern dekat everything. so no wonder lah kalau waktu eksiden bukan main jam. either diorang memang betul-betul tolong ke or sbb nak tikam no. plate, cerita lain.

diorang ni macam musim buah la. bila ada cerita hangat baru, kuat betul kutuk. masa makan kutuk pasal itu tu, masa minum kutuk, masa beli baju raya kutuk, masa berak pun kutuk. till theres a new issue coming up. cerita lama terus senyap macam tikus. hatepage semua diam macam pekan koboi.


btw, gua nk print screen ni, nak buat hate page lu yang baru.

areleaf said...

sebab tu gua cakap orang malaysia ni cepat sangat melatah..abes sume benda nak melatah..gua syak kalau sume pakat buat bodo kompem tak ke mananya orang yang nak cari publisiti tu..

diaorang tak sedar yang diaorang dah buat puaka2 bangang ni makin femes..

bangang kan?

hellioz said...

@FTN
lame giler xmaen...
malas....
gyahahahahah~

@ZZ
ade jugak orang yang setuju dengan gwa rupanya...
gyahahahahah~

tu yg payah bile gile trafik
jadik gile duit...
sigh~

@yayang
yes yayang...
membosankan~
gyahahhhaha~

@eiffel
hangat2 tahi anjing
itulah meleisian~
gyahahahahahahahah~

@zairazz
anoher brilliant comment
kewl!
gyahahahahah~

@pandatia
chill tia chill...
lu jgn emo lebeyh
malam sk8 lu emo la puas2 kt gwa kayh
ygahahahahah~

@thepoyome
-name lu sape hah?
mamat yang preach lebeyh tu serbanistas ka?

gyahahahahah~
lu hanjeng je dia.
ade je nk jadik ustaz cyber
menyampah gwa
macam baik sgt je kadang2...
gyahahahahaha~



@

zuliana_me said...

btw, ckp pasal melatah, can u detect any here? LOL.. ;p

ahfat said...

kewl kewl kewl.

hebat geng.

hellioz said...

@afiq azmi
gwa print screen bende kt blog gwa
letak kt blog gwa
circlin pon kt blog gwa

bagus gak ade butthurt bace blog gwa
gwa suka!
gyahahahahh~

@alexisonfire aqram
lu suka type banyak2 kali an?
xpenat ke?

gyahahahahah~

@zuliana
yerp.
in the end we meet a meeting point.
gyahahaha~

@Rastamat
perlu!
bagi traffic monger
gyahahahahahahaha~

@syahid van ford?
lu admin page ape siyal?
gyahahahahah~

lu mmg byk point
yang rage lebeyh tu sebenarnya butthurt semata-mata
masing2 masuk dalam bandwagon
saje nak polo bontot orang
gyahahahah~

zey said...

bese r..manusia, cpt melatah,
berfikiran senteng cam bju y dorg pki gak..haha!
bila tgh pns, mula la wat hate page segala, pastu bila ade isu bru.. hate page ylme tu da bersawang, org xnk masuk campur da...
dis is life beb!

dlm Islam pon ajar kita utk memaafkan, people make mistake... nape still nk judge mereka y da mintak maap.
wut the hall la...~

hellioz said...

@SIGGY
hamsap
hate page gwa cuma ade 7 like je
gyahahahahha~

lu buat la baru
banyak sikit yang like nanti
gyahahahaha~

lu punya point kat atas sume valid
gyahahahahahah~

@alephent
dorang memang bangang
bahlol
gyahahahahahah~

@zuliana
sape?


@ahfat
hebat tak hebat sangat la...
tu sume ape yg hampir sume orang pk gwa syak
gyahahahahha~

zuliana_me said...

ramai dowh....maybe kite semua kot.. lol.. ppl rage everywhere. the ones u mention in ur post rage, sini rage. semua rage!!!! let's now kill each other! YEAH!ini yg kita mahu! muahaha.....

hellioz said...

@zey
tu name dia hangat2 tahi anjing
gyahahahhahaha~

@zuliana
ini rage?
xkowt...
gwa xdela mara mane pon...
anger is apart of human, yes...
tapi orang yang mengata tu buat lebeyh kurang je. Same je macam kutuk cermin.
last2 kutuk diri sendiri.
paham?
gyahahahhaah~

eszol said...

rage ni utk provide check n balance

org yg bijak akan muhasabah diri balik
org yg bodoh sombong akan melatah tak tentu pasal
org yg sedang IQ nye,bwat x taw je

kita yg mana satu?

zuliana_me said...

"tapi orang yang mengata tu buat lebeyh kurang je. Same je macam kutuk cermin."
ni utk org dlm post / aku?

hellioz said...

@eszol
tanye diri sendiri la kita kt mane
gyahahahah!

@zuliana
orang dekat hate page tu larh...
jangan terasa plak...

gyahahahahah~

zuliana_me said...

@eszol: Exactly!

zuliana_me said...

alor..aku hrp ko kutuk aku td...br ade bersemangat skit nk emo tetiba.lol... gud for u, tinggi traffic &comments.

ururules said...

oih! terasa aku.. butthurt nih.

best ape komen2 kutuk2 kat hatepage. di samping komen. letak url blog. nanti org lawat lah. ahahahaha!

¶A.K.I¶ said...

cete apa ni wehh??
kess ap terbaru?
ooo.. aku lagi bebal upenye hal2 internet ni~
xpe la... xkurang pahala pose~ hehehe

amoi said...

benda ni actually kecik je. tapi kuasa that shitty fan pages yang besarkan hal sekecik ni.

sikit-sikit nampak status yang menghina Islam or negeri or whatever terus print screen taruk kat fan pages. Nampak sgt yang dorang ni cpt sentap and butt hurt.

LMAO.

muahahahahahaha.

Si Bohemian said...

Akah, bukan tak tahu!
Jalak bukan sebarang jalak,
Berdiri dia mendada,
Berjalan dia mengepak,
Orang muda julung berkeris,
Pantang dicabar,
Cakap lepas lepas,
Lagak menyombong,
Kokok berderai-derai,
Ekor bergelumang tahi.

JALAN PELIHARAKAN KAKI, BERKATA PELIHARAKAN LIDAH....

DuniakuAbstrak said...

anggap je la rage tu teguran, kalau betul pikir2 kan kalau tak betul takyah la emo2..lek2 sudah

kalau emo cepat tua nnt..

marah sana marah sini

sakit jantung darah tinggi semua dapat

muka cepat kedut2

haha

Nur Areefah said...

'kite' kan memang kuat tacink~

i'msosupernotcool said...

lu ingat kes yang budak maki arwah din tuh?

punya ramai orang like dia punya page..
and after story tu diam, admin boleh usulkan nak turn dat page into 1malaysia page..

since rugi kalo delete sebab dah ramai orang like..
so wtf kan?

trollers 3-0 cyberfreakstupid!!

kalo malay gua salah, lu kasik betolkan, eh..
thehehe..

x-po said...

tapi bagi aku la kan, pasal ni takleh nak salahkan perangai orang islam, tapi lebih sesuai ini perangai orang melayu. hehe itu pendapat aku.

p/s: weh, aku pun 24jam online beb haha tapi apa barang layan DOTA

Syed Hafeez said...

terbaik!
hahaha :)
keep it up ma hommie...

Aidi-Safuan said...

hahahha... ala, orang melayu nih memang camtuh. kecoh jer lebih. gi buat perarakan jalanan la kalau tak setuju something, buat group facebuk la, bantahan barang2 israel la. pastu lepas sebulan, senyap jer. poyo arh. aku rasa memang sikap orang melayu nih suka meriuh-rendahkan keadaan kot.

padahal dah terang2 lagi dah tahu, orang-orang bukan islam nih hanya takut kalau orang islam nih pergi semayang jemaah tiap2 waktu macam pegi semayang jumaat. kalau dah camtuh, konfem la perpaduan antara orang melayu(islam) nih sangat kuat. dah tuh, xde la orang kafir nih sesuka hati jer nak kutuk, perli, hina agama islam nih. Haihh...

alvin takda umah harga 8juta said...

gyahahahahahaha,,
tabah la semua..
propa lebey!

hellioz said...

@ si bohemian AKA serbanistas cybertrooper

aik?
lu cakap depan cermin ke hape?

lu cakap atas dasar emosi
bukan atas dasar rationality
gyahahhahah~
.
keep on commenting mate.
i love serbanistas comment
they are full of butthurt
gyahahahahaha~

Whoopz said...

Pe0ple use a variety 0f
b0th c0nsci0us and
unc0nscious processes to
deal with their angry
feelings. The three main
appr0aches are
expressing, suppressing,
and calming. Expressing
ur angry feelings in an
assertive —n0t
aggressive—manner is
the healthiest way t0
express anger.. T0 d0 this,
y0u have t0 learn h0w t0
make clear what ur
needs are, and h0w t0
get them met, with0ut
hurting 0thers. Being
assertive d0esn ’t mean
being 'poo see' (pushy) 0r
demanding.. it means
being respectful 0f
urself and 0thers..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

terpanggil utk komen juga... :D

kekadang bila baca isu yang disebut memang akan terasa marah... tapi bila baca bab orang yang maki ramai ramai tuh lagik rasa terus tak nak meneruskan pembacaan tuh...
sebab lagik tak sanggup nak baca org yang memaki tuh.... just tengok dan pergi je tak boleh ker?? nie bila meninggalkan cacian yang over melampau membuatkan saya sendiri terfikir.... perlu kah berbuat begitu.. nanpak sangat sikap tak rasional... ISLAM tak menyuruh umatnya membenci orang.. atenyer.. bila dah hate hate aje... apa cerita.. jangan lah disalahkan agama itu.... agama tuh kan suci murni.. semua agama ajar umat manusia untuk menjadi baik...

ok.. saya bukan ustazah... :D

sedih bila orang yang komen lagik super teruk...

peace yer...

ザ-sylver-shooter said...

lu tk buat button like ke?
tnk share ,nk like jer..hahaha

AyuE SurihanyOt said...

ahhh gua lambat!!!!


aku pon pelik dgn manusia nih..buat hate page bagai pastu maki hamun dlm tu..tak cukup dgn tu boleh pulak sesama 'team like page' tu maki hamun sesama sendiri sbb tak puas hati...kejadah la haiii????


aku gelak je kot baca kat wall hate page tu...

lazaac said...

gua tak tahu nak komen apa... bagi gua, ko tetap terbaik dari ladang... sbb ko menyatakan kebenaran, bukan auta mahupun temberang...

aku tak suka org yg hipokrit melebih-lebih sbb bagi aku kalo buat blog atau network just utk dapat publisiti dan traffic, itu bdak2 leh buat... serius... hahaha..

keep mooving bro... gua sentiasa support lu... hahaha....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~